Prime Minister's Office
PM to dedicate 2G Ethanol Plant in Panipat on 10th August
Plant will utilise around two lakh tonnes of rice straw to generate about three crore litres of Ethanol annually
Production of biofuel will empower farmers through provision of additional income generation opportunity
It will also contribute to reduction of about three lakh tonnes of Carbon Dioxide equivalent emissions per year
08 AUG 2022 5:27PM by PIB Delhi
On the occasion of World Biofuel Day, Prime Minister Shri Narendra Modi will dedicate the 2nd generation (2G) Ethanol Plant in Panipat, Haryana to the nation on 10th August, 2022 at 4:30 PM via video conferencing.
The dedication of the Plant is part of a long series of steps taken by the government over the years to boost the production and usage of biofuels in the country. This is in line with the Prime Minister’s constant endeavour to transform the energy sector into being more affordable, accessible, efficient and sustainable.
The 2G Ethanol Plant has been built at an estimated cost of over Rs. 900 crore by Indian Oil Corporation Ltd. (IOCL) and is located close to the Panipat Refinery. Based on state-of-the-art indigenous technology, the project will turn a new chapter in India’s waste-to-wealth endeavours by utilising about 2 lakh tonnes of rice straw (parali) annually to generate around 3 crore litres of Ethanol annually.
Creating an end-use for the agri-crop residue would empower farmers and provide an additional income generation opportunity for them. The Project will provide direct employment to people involved in the plant operation and indirect employment will be generated in the supply chain for rice straw cutting, handling, storage, etc.
The project will have zero liquid discharge. Through reduction in burning of rice straw (parali), the project will contribute to a reduction of Greenhouse Gases equivalent to about 3 lakh tonnes of Carbon Dioxide equivalent emissions per annum, which can be understood as equivalent to replacing nearly 63,000 cars annually on the country's roads.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ওগস্ত ১০দা পানীপত্তা ২জি ইথানোল প্লান্ত শঙ্গারগনি
প্লান্ত অসিনা চহিদা ইথানোল লিতর করোর অহুম পুথোক্নবা চরু তন লাখ অনিরোম শীজিন্নগনি
বাইওফ্যুএল পুথোকপা অসিনা অহেনবা শেন্থোক লৈনবা খুদোংচাবা ফংনবগী প্রোবিজন লৈহন্দুনা লৌমীশিংগী মপাঙ্গল হাপলগনি
মসিনা চহি অমদা থাদোকপা কার্বোন দাইওক্সাইদকী তন লাখ অহুমরোম মান্নবা চাং হন্থহনবদসু শরুক তম্লগনি
08 AUG 2022 5:27PM by PIB Imphal
ৱর্ল্দ বাইওফ্যুএল দেগী থৌরমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা ওগস্ত ১০, ২০২২গী নুংথিল পুং ৪:৩০ তাবা মতমদা হরিয়ানাগী পানীপত্তা সেকেন্দ জেনরেসন (২জি) ইথনোল প্লান্ত শঙ্গাগনি।
প্লান্ত শঙ্গাগদৌরিবা অসি লৈবাক অসিদা বাইওফ্যুএল পুথোকপা অমসুং শীজিন্নবা থৌগৎনবা চহি কয়া অসিদা সরকারনা মথং-মথং পাইখৎখিবা থৌরাং কয়াগী শরুক অমনি। মসি প্রধান মন্ত্রীনা ইনর্জী সেক্তরবু হেন্না হোংহন্নবা, লায়না ফংহন্নবা, ইফিসিএন্ত ওইহন্নবা অমসুং তুং কোইনা চৎনবা অহোংবা পুরক্নবা লেপ্তনা হোৎনরিবা অসিগী লমজিং মখাদা পাইখৎখিবনি।
২জি ইথানোল প্লান্ত অসি ইন্দিয়ন ওইল কোর্পোরেসন লিমিতেদ (আই.ও.সো.এল.)না লুপা করোর ৯০০ রোম চংনা শাখিবনি অমসুং মসি পানীপত রিফাইনরী মনাক্তা লৈ। স্তেৎ-ওফ-দি-আর্ত ইন্দিজিনস তেক্নোলোজীদা য়ুম্ফম ওইবা প্রোজেক্ত অসিনা চহি অমদা ইথানোল লিতর করোর ৩ পুথোক্নবা চহিগী ওইনা চরু (পরালী) তন লাখ ২রোম শীজিন্নদুনা ভারতকী ৱেস্ত-তু-ৱেল্থকী খোঙথাং অসিদা অনৌবা পন্দুপ অমা হাংলগনি।
এগ্রি-ক্রোপ রেসিদ্যুগী এন্দ-য়ুজ য়াহন্দুনা লৌমীশিংগী মপাঙ্গল হাপ্লগনি অমসুং মখোয়দা অহেনবা শেন্থোক লৈনবগীদমক খুদোংচাবা অমা পীরগনি। প্রোজেক্ত অসিনা প্লান্ত চল্লাইবদা য়াওরিবা মীওইশিংদা হকথেংননা থবক পীগনি অমসুং চরু ককপা, হোনবা, থম্বা অসিনচিংবগী সপ্লাই চেন্দা নাকোইননা থবক পীরগনি।
প্রোজেক্ত অসিগী লিক্বিদ দিসচার্জ জিরো ওইগনি। চরু (পরালী) মৈ থাবা হন্থন্দুনা প্রোজেক্ত অসিনা চহি অমদা কার্বোন দাইওক্সাইদ ইমিসন তন লাখ ৩ রোম তৌবগা মান্নবা গ্রীনহাউস গ্যাস হন্থহনবদা শরুক তম্লগনি, মসিনা চহি অমদা লৈবাক অসিগী লম্বীদা চেল্লিবা কার ৬৩,০০০গী ময়াদা হন্থহনখিবগা মান্নরগনি।