Ministry of Health and Family Welfare
NHA issues hardware guidelines for healthcare institutions at State/ UT level to facilitate effective implementation of Ayushman Bharat Digital Mission
22 AUG 2022 4:17PM by PIB Delhi
The National Health Authority (NHA) issued hardware guidelines across States and Union Territories for healthcare institutions like hospitals, clinics and health and wellness centres to promote digitization in hospitals. The guidelines provide a basic framework to States/UTs for planning, assessment and procurement of the IT hardware (including IT specifications of various hardware equipment) to operate applications compliant with Ayushman Bharat Digital Mission (ABDM).
Talking about the guidelines, Dr. R. S. Sharma, CEO, NHA said – “The first step towards ABDM implementation is digitization of hospitals. Several States and UTs expressed the need for some guidelines that gives them an overview of the IT infrastructure requirements based on the health facility size. The hardware guidelines issued by NHA will help the states/ UTs in assessing the requirement and facilitate the adoption of ABDM in their healthcare institutions.”
ABDM will simplify the processes and increase ease of living by connecting the digital health solutions of hospitals and other health facilities across the country with each other. The digital ecosystem will also enable a host of other facilities like teleconsultation, paper-less health records, QR code based OPD registrations etc. The digitization of health records will ensure that old medical records of patients cannot get lost and are accessible to them anytime anywhere. Ensuring necessary IT infrastructure and implementation of Hospital Information Management Systems across health facilities at the State/UT level will play a pivotal role in creation and exchange of digital health records across the ecosystem.
The guidelines on the IT hardware specifications to support this ecosystem is available at https://abdm.gov.in:8081/uploads/Hardware_Guidelines_ABDM_e162cf7a7b.pdf. The document will help the States/ UTs in assessing the hardware requirements while planning and procurement of IT assets for healthcare institutions of all scales. The guidelines published by NHA is suggestive and recommendatory in nature. States/UTs and the health facilities have the flexibility to modify these guidelines based on local requirements and circumstances.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
এন.ঐচ.এ.না আয়ুশ্মন ভারত দিজিতেল মিসন নীংথিনা থবক্তা পায়খৎপা য়াহন্নবা রাজ্য/য়ু.তি.গী থাক্তা লৈরিবা হেল্থকেয়র ইন্সতিত্যুসনশিংগী হার্দৱেয়রগী চৎন-কাংলোনশিং ফোংখ্রে
22 AUG 2022 4:17PM by PIB Imphal
নেসনেল হেল্থ ওথোরিতী (এন.ঐচ.এ.)না রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা লৈরিবা হোস্পিতাল, ক্লিনিক অমসুং হেল্থ এন্দ ৱেলনেস সেন্তরশিংদা হোস্পিতালশিংবু দিজিতাইজ তৌহন্নবগীদমক হার্দৱেয়র গাইদলাইনশিং ফোংখ্রে। চৎনকাংলোনশিং অসিনা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা আই.তি. হার্দৱেয়র (তোঙান-তোঙানবা হার্দৱেয়র ইক্বিপমেন্তশিংগী স্পেসিফিকেসনশিং য়াওনা) আয়ুশ্মন ভারত দিজিতেল মিসন (এ.বি.দি.এম.)গা চুন্নগদবা এপ্লিকেসনশিংগী ওপরেৎ তৌনবগী প্লানিং, এসেসমেন্ত অমসুং লৈবগী থবকশিংগী তঙাইফদবা ফ্রেমৱার্কশিং পীরি। চৎন-কাংলোনশিং অসিগী মতাংদা হায়রদুনা দা. আর.এস. শর্ম, সি.ই.ও., এন.ঐচ.এ.না হায়খি – "এ.বি.দি.এম. লিংখৎপগী অহানবা খোঙথাংদি হোস্পিতালশিংবু দিজিতাইজ তৌবনি। রাজ্য অমসুং য়ু.তি. কয়ানা হেল্থ ফেসিলিতীগী পাক চাউবদা য়ুম্ফম ওইদুনা আই.তি. ইনফ্রাস্ত্রকচরগী তঙাইফদবশিংগী ওভর্ভ্যু পীবা চৎন-কাংলোনগী তঙাইফদবা অমা লৈরে হায়দনা ফোংদোকখ্রে। এন.ঐচ.এ.না পীরিবা চৎন-কাংলোনশিং অসিনা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা এ.বি.দি.এম.বু মখোয় মখোয়গী হেল্থকেয়র ইন্সতিত্যুৎশিংদা এদোপ্ত তৌবগী তঙাইফদবশিং য়েংশিনবদা মতেং ওইরগনি।
এ.বি.দি.এম.না থৌওংশিংবু হেন্না লায়হনগনি অমসুং হোস্পিতালগী দিজিতেল হেল্থ সোলুসনবু লৈবাক অসিদা লৈরিবা অতোপ্পা হকশেলগী ফেসিলিতীশিংগা শম্নদুনা হিংবদা হেন্না লায়হল্লগনি। দিজিতেল ইকোসিস্তেম অমা লৈবনা তেলিকন্সলতেসন, চে য়াওদবা হেল্থ রেকোর্দশিং, ক্যু.আর. কোদতা য়ুম্ফম ওইবা ও.পি.দি. রেজিস্ত্রেসন অসিনচিংবশিং থবক ওন্থোকপদা হেন্না মতেং ওইরগনি। হেল্থ রেকোর্দশিংবু দিজিতাইজ তৌবনা অনাবদুগী অরিবা মেদিকেল রেকোর্দশিং মাঙবা নাইররোই অমসুং মখোয়না পাম্বা মতম অমহেক্তদা ফংবা য়ারনি। তঙাইফদবা আই.তি.গী ইংফ্রাস্ত্রকচর পীবা অমসুং হোস্পিতাল ইনফোর্মেসন মেনেজমেন্ত সিস্তেমশিং রাজ্য/য়ু.তি.গী থাক্তা লৈরিবা হেল্থ ফেসিলিতীশিংদা পীবনা ইকোসিস্তেম কয়াদা লৈরিবা দিজিতেল হেল্থ রেকোর্দশিং শেম্বা অমসুং লান্থোক লানশিন তৌবদা মরুওইবা থৌদাং লৌগনি।
ইকোসিস্তেম অসিদা শৌঙাক পীগদবা আই.তি. হার্দৱেয়র স্পেসিফিকেসনগী চৎনপথাপশিং অসি https://abdm.gov.in:8081/uploads/Hardware_Guidelines_ABDM_e162cf7a7b.pdf দা ফংবীগনি। দোক্যুমেন্ত অসিনা রাজ্য/য়ু.তি.শিংবু মখল খুদিংগী হেল্থকেয়র ইন্সতিত্যুসনশিংদা আই.তি. এসেৎ লৈবগী প্লান্নিং তৌবদা চঙবা তঙাইফদবশিং থিবদা মতেং ওইরগনি। এন.ঐচ.এ.না ফোংলিবা চৎনপথাপশিং অসি সজেস্তিব অমসুং রিকমেন্দেতরী ওই। রাজ্য/য়ু.তি.শিং অমসুং হেল্থ ফেসিলিতীশিংনা চৎনপথাপশিং অসিবু মখোয়গী তঙাইফদবা অমসুং মতাং মতাংগী ওইনা শেমদোকপা য়াই।