Department of Atomic Energy
India ranks 3rd at International Astronomy & Astrophysics Olympiad with 3 golds, 2 silvers
22 AUG 2022 5:38PM by PIB Mumbai
Mumbai, 22 August 2022
India secured the third rank in medal tally at the 15th International Olympiad on Astronomy and Astrophysics (IOAA). India held the third position jointly with Singapore with students winning three gold and two silver medals. The 15th International Olympiad on Astronomy and Astrophysics (IOAA) 2022 held in Kutaisi, Georgia, from 14 to 21 August, 2022.
Details of the Individual performance are given below:
The team was accompanied by two leaders: Prof. Sarita Vig (Indian Institute of Space Science and Technology, Thiruvananthapuram), Prof. Ajit Mohan Srivastava (Institute of Physics, Bhubaneswar), and two Scientific Observers: Dr Shriharsh Tendulkar (Tata Institute of Fundamental Research, Mumbai) and Mr Tejas Shah (Fr. Agnel Multipurpose School & Jr. College, Navi Mumbai). Dr Tendulkar was himself a gold medallist at the International Astronomy Olympiad in 2002 and 2003 (overall topper in the latter). There were 209 students from 37 main and 6 guest teams participating in this year's IOAA. In addition, 24 students from 6 countries participated in the online mode. This year's competition was originally scheduled to be held in Kyiv, Ukraine; it was shifted to Kutaisi, Georgia in March 2022 due to the war in Ukraine.
In the medals tally India was placed jointly in the third position along with Singapore, behind Iran's official team (5 golds) and guest team (4 golds, 1 silver). In all, 28 gold, 38 silver and 55 bronze medals were awarded at this IOAA. Raghav Goyal won a special prize for the best solution to the most challenging theoretical question.

এতোমিক ইনর্জী মন্ত্রালয়
ভারতনা ইন্তর্নেস্নেল এস্ত্রোনোমী অমসুং এস্ত্রোফিজিক্স ওলীমপিয়াদতা গোল্দ ৩, সিলভর ২ লৌখিবগা লোইননা অহুমশুবা ফম কনখ্রে
22 AUG 2022 5:38PM by PIB Imphal
মুম্বাই, ২২ ওগস্ত ২০২২
ভারতনা ১৫শুবা ইন্তর্নেস্নেল ওলীমপিয়াদ ওন এস্ত্রোনোমী এন্দ এস্ত্রোফিজিক্স (আই.ও.এ.এ.)দা মেদল তেলীদা অহুমশুবা ফম কনবা ঙমখ্রে। ভারতনা অহুমশুবা ফম অসি মহৈরোইশিংনা গোল্দ অহুম অমসুং সিলভর মেদল অনি ফংলকখিবগা লোইননা সিঙ্গাপোরগা লোইননা অহুমশুবা ফম কনখি।
ইন্দিভিজুৱল পর্ফোর্মেন্সকী অকুপ্পা মরোলশিং অদু মখাদা পীরি:
তীম অসি লুচিংবা অনিগা লোইনদুনা চৎখি: প্রোফেসর সরিতা ৱিগ (ইন্দিয়ন ইনস্তিত্যুত ওফ স্পেস সাইন্স এন্দ তেক্কনোলোজী, তিরুৱানন্থপুরম), প্রোফেসর আজিত মোহন স্রিৱাস্তৱা (ইনস্তিত্যুত ওফ ফিজিক্স, ভুবনেস্বর), অমসুং সাইন্তিফিক ওবজার্বর অনি: দা. শঈহর্শ তেন্দুলকর (তাতা ইনস্তিত্যুত ওফ ফন্দামেন্তেল রিসর্চ, মুম্বাই) অমসুং শ্রী তেজস শাহ (ফাদর এগ্নেল মল্তিপর্পোস স্কুল এন্দ কোলেজ, নৱি মুম্বাই)। দা. তেন্দুলকর মশামক ২০০২ আমসুং ২০০৩দা ইন্তর্নেস্নেল এস্ত্রোনোমী ওলীমপিয়াদতা গোল্দ মেদল লৌরকখি (অকোনবা অদুদা ওভরোল তোপ্পর)। হন্দক্কী চই অসিগী আই.ও.এ.এ. অসিদা মরু ওইবা তীম ৩৭ আমসুং গেস্ত তীম ৬তগী মহৈরোই ২০৯না শরুক য়াখি। মসিগী মথক্তা, লৈবাক ৬তগি মহৈরোই ২৪না ওনলাইন মোদতা শরুক য়াখি। হন্দক্কী চহি অসিগী কমপিতিশন অসি তশেংনমক্কীদি য়ুক্রেনগী ক্যিবতা পাংথোক্কদবনি; অদুবু য়ুক্রেনদা লান তোবনা মরম ওইরগা ২০২২গী মার্চতা জ্যোরজিয়াগী কুতাইসিদা হোংদোকখি।
মেদল তেলীদা ভারত অসি ইরানগী ওফিসিয়েল তীম (গোল্দ ৫) অমসুং গেস্ত তীম (গোল্দ ৪, সিলভর ১) অসিগী মতুংদা সিঙ্গাপোরগা লোইননা অহুমশুবা ফমদা পুন্না থমখি। অপুনবা ওইনা, গোল্দ ২৮, সিলভর ৩৮ অমসুং ব্রোঞ্জ ৫৫ হায়রিবা মেদলশিং অসি হন্দক্কী আই.ও.এ.এ. অসিদা পীখি। রাঘব গোয়লনা খ্বাইদগী শিংননিংঙাই ওইবা থিয়োরেতিকেলগী ৱাহং অমগী খ্বাইদগী হেন্না ফবা ফাউখুম পীবগীদমকতা অখন্নবা মনা ফংখি।