Ministry of Defence
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh & his Tanzanian counterpart Dr Stergomena Lawrence Tax hold bilateral talks in New Delhi
Agree to set up a Task Force to prepare a Five Year Future Roadmap for enhancing bilateral defence cooperation
Raksha Mantri invites his Tanzanian counterpart for DefExpo 2022 to be held in October.
26 AUG 2022 6:15PM by PIB Delhi
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh held bilateral talks with Tanzanian Minister of Defence and National Service Dr Stergomena Lawrence Tax in New Delhi on August 26, 2022. A wide range of issues concerning bilateral, regional and defence industrial cooperation were discussed during the meeting. The two Ministers reviewed the existing military-to-military activities and discussed ways to enhance cooperation in all domains with a focus on defence industry cooperation.
Both the Ministers agreed to the formation of a Task Force to prepare a Five Year Future Road map for enhancing defence cooperation between both the countries and to hold the next Joint Defence Cooperation meeting in Tanzania at an early date. The Raksha Mantri also invited his Tanzanian counterpart to the India-Africa Defence Dialogue and DefExpo which is scheduled to be held in Gandhinagar, Gujarat between 18-22 October, 2022.
Earlier in the day, the Tanzanian Minister of Defence and National Service visited the National War Memorial and paid homage to the fallen heroes by laying wreath at the monument. She was accorded a Ceremonial Guard of Honour before her bilateral meeting with Shri Rajnath Singh.
Dr Tax would be visiting Wargaming Development Centre and Information Fusion Centre – Indian Ocean Region before departing for Hyderabad for interaction with the Indian Defence Industries.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
রক্ষা মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহ অমসুং মহাক্কা ফম মান্নবা তাঞ্জানিয়াগী দোক্তর স্তেরগোমেনা লাউরেন্স তেক্স নিউ দিল্লিদা লৈবাক অনিগী ৱারি শানখ্রে
লৈবাক অনিগী মরক্তা ঙাক-শেনগী মতেং পীনবা হেনগৎহন্নবা মথং চহি ৫গী লম্বী অমা শেম্নবা তাক্স ফোর্স অমা লিংখৎপা হায়না য়ানখি
ওক্তোবরদা পাংথোক্কদৌরিবা ফিফেন্স এক্সপো ২০২২দা শরুক য়ানবা রক্ষা মন্ত্রীনা তাঞ্জানিয়াগী দিফেন্স মিনিস্তরদা চেবাউ পীখি
26 AUG 2022 6:15PM by PIB Imphal
ওগস্ত ২৬, ২০২২দা নিউ দিল্লিদা রক্ষা মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহমা তাঞ্জানিয়াগী দিফেন্স অমসুং নেসনেল সর্বিসকী মিনিস্তর দোক্তর স্তেরগোমেনা লাউরেন্স তেক্সকা লৈবাক অনিগী ৱারি শানখ্রে। ৱারি শানবা অদুদা লৈবাক অনিগী ওইবা ৱাফমশিং, মালেমগী অমসুং ঙাক-শেনগী উদোগকী লমদা মতেং পীনবা য়াওনা তোঙান-তোঙানবা হিরম কয়াদা খন্নখি। হৌজিক লৈরিবা লান্মী মশেলগী মরক্তা মতেং পাংনবগী থবকশিং অদু মিনিস্তর অনিনা অমুক হন্না য়েংশিনখি অমসুং ঙাক-শেনগী উদোগকী লমদা মীৎয়েং থমদুনা হিরম খুদিংমক্তা পু্ন্না থবক তৌমিন্নবা হেনগৎহন্নবা পাম্বৈশিং খন্নখি।
লৈবাক অনিগী মরক্তা ঙাক-শেনগী মতেং পীনবা হেনগৎহন্নবা মথং চহি ৫গী লম্বী অমা শেম্নবা তাক্স ফোর্স অমা লিংখৎপা অমসুং অথুবা মতমদা তাঞ্জানিয়াদা মথংগী জোইন্ত দিফেন্স কোওপরেসনগী মীফম পাংথোকপা হায়না মিনিস্তর অনিনা য়ানখি। লাক্লিবা ওক্তোবর ১৮-২২, ২০২২দা গুজরাতকী গান্ধীনগরদা পাংথোক্কদৌরিবা ইন্দিয়া-অফ্রিকা দিফেন্স দাইলোগ অমসুং দিফেন্স এক্সপো শরুক য়ানবা রক্ষা মন্ত্রীনা তাঞ্জানিয়াগী দিফেন্স মিনিস্তরদা চেবাউ পীখি।
ঙসি অঙনবদা, তাঞ্জানিয়াগী দিফেন্স অমসুং নেসনেল সর্বিসকী মিনিস্তরনা নেসনেল ৱার মেমোরিএলদা চৎখি অমসুং অথৌবশিংগী মফমদা লৈ কৎখি। শ্রী রাজনাথ সিংহনা নাকল অনিগী ওইবা ৱারি শানবা হৌদ্রিঙৈদা মহাক্না গার্দ ওফ ওনর অমা ওকখি।
ভারতকী দিফেন্স ইন্দস্ত্রিশিংগা ৱারি শান্নবা হায়দ্রবাদকীদমক খোঙশান্দ্রিঙৈদা দোক্তর তেক্সনা ৱারগেমিং দিবলপমেন্ত সেন্তর অমসুং ইনফোর্মেসন ফুউজন সেন্তর-ইন্দিয়ান ওসিন রিজন য়েংগনি।