Ministry of Road Transport & Highways
Reduce production of sugar and diversify agriculture towards energy and power sectors: Union Minister Nitin Gadkari
27 AUG 2022 1:16PM by PIB Mumbai
Mumbai, August 27, 2022
Over-production of sugar is a problem for the economy; we spend Rs. 15 lakh crores / year for import of petroleum products, hence we need to diversify the agriculture sector towards energy and power sectors, said Union Minister for Road Transport and Highways Shri Nitin Gadkari while addressing the felicitation programme of National Cogeneration Awards 2022 in Mumbai today, August 27, 2022.
The Minister exhorted the industry of the crucial need to focus on alternative fuels with the help of futuristic technologies. “While 65% - 70% of our population depends on agriculture, our agricultural growth rate is 12%-13% only; the sugarcane industry and farmers are a growth engine for our industry. And the next move should be cogeneration to increase revenue from sugar. The industry should produce less sugar and produce more byproducts, embracing the vision for futuristic technologies and using the power of leadership to convert knowledge into wealth.” This will enable the farmers to become not only food growers, but energy producers as well, he said.
The Minister said that while our requirement was 280 lakh tonnes of sugar this year, the production was more than 360 lakh tonnes; this could be utilised due to the situation in Brazil. However, we need to divert production towards ethanol as the ethanol requirement is very high, the Minister pointed out. “Last year's capacity was 400 crore litres of ethanol; we have taken a lot of initiatives to increase ethanol production. Now is the time for the industry to plan demand for ethanol, using technologies such as power generators run by bioethanol.”
The Minister told the industry that the Government has decided to launch flex engines in India. “Bajaj, Hero and TVS are already making flex engines, many car manufacturers too have promised to launch their models on flex engines.”
The Minister informed how a crucial problem on the calorific value of ethanol has been addressed in discussion with researchers from Russia. “Calorific value of ethanol was less, 1 litre of petrol equalled 1.3 litre of ethanol, but using Russian technology, we have found a way to make the calorific value of ethanol the same as that of petrol.”
The Minister informed that even auto-rickshaws can be run on bioethanol; in the construction equipment industry too, alternative fuels can be used, similarly, Germany has proven technology to run trains on bio-ethanol. A highly purified version of ethanol can also be used in the aviation industry; the aeronautical sector is doing research on how this can be done, he added. “Bio-CNG is way cheaper than CNG and can be made from rice straw and even from organic municipal waste, making it economically attractive.”
The Minister reminded the industry that there is scope of using harvesting technologies for cutting of sugarcane. “Harvesting machines can use ethanol as a fuel, making the circular economy possible.”
The Minister said that the sugar industry faces many problems and that we need rationalisation of power purchase rates; some states are not giving rates as per Central government policy, this is one reason why the sugarcane industry is not economically viable, the Minister said, asking the industry to raise the matter at appropriate forums.

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
চিনি পুথোকপগী চাং হন্থহনবা অমসুং লৌউশিংউ পাকথোক চাউথোকহন্দুনা এনর্জী অমসুং পাৱর সেক্তরদা মাই ওনশিনসিঃ কেন্দ্রগী মন্ত্রী নিতিন গদকারি
27 AUG 2022 1:16PM by PIB Imphal
চিনি কা হেন্না পুথোকপা হায়বসিনা শেন্মিৎলোন্দা খুদোংচাদবা থোকহল্লে; ঐখোয়না চহি খুদিংগী পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিং পুশিন্নবা হোৎনবদা লুপা করোর লাখ ১৫ চাদিং তৌই, মরম অসিনা ঐখোয়না লৌউশিংউগী সেক্তর অসিবু পাকথোক চাউথোকহন্দুনা এনর্জী অমসুং পাৱর সেক্তরশিংদা মাই ওনশিনগদবনি হায়না কেন্দ্রগী রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মন্ত্রী শ্রী নিতিন গদকারিনা নেসনেল কোজেনরেসন মনা ২০২২য়েন্থোকপগী মুম্বাইদা ঙসি ওগস্ত ২৭, ২০২২দা পাঙথোকপা থৌরম অমদা ৱা ঙাংলদুনা হায়খি।
মন্ত্রীনা ইন্দস্ত্রী অসিবু ফ্যুচরিস্তিক তেক্নোলোজীশিংগী মতেং লৌদুনা অতোপ্পা ফ্যুল অমদা মায় ওনশিনবগী তঙাইফদবা লৈ হায়খি। "ঐখোয়গী মীয়ামগী মরক্তগী ৬৫% - ৭০%না লৌউশিংউদা তাংদুনা হিংই, ঐখোয়গী লৌউশিংউ চাউখৎপগী চাংনা ১২%-১৩% খক্তমক্নি; চিনি ইন্দস্ত্রী অমসুং লৌমীশিংনা ঐখোয়গী ইন্দস্ত্রীগী চাউখৎপগী ইঞ্জিননি। অমসুং মথংগী খোঙথাংদি চিনিদগী রেভিন্যু লাক্ননবা কোজেনরেসন তৌবনি। ইন্দস্ত্রী অসিনা চিনি হন্থনা পুথোক্নবা হোৎনগদবনি অমসুং ফ্যুচরিস্তিক তেক্নোলোজীশিং শীজিন্নদুনা অমসুং লৌশিংবু লন ওন্থোঙ্কপা ঙম্বা লুচিংবগী শক্তি শীজিন্নদুনা বাইপ্রদক্তশিং হেন্না পুথোক্নবা হোৎনগদবনি।" মসিনা লৌমীশিংবু চীঞ্জাক পুথোকপা ঙম্বা ওইবদা নত্তনা এনর্জী পুথোকপা ঙম্বসু ওইরগনি হায়না মহাক্না হায়খি।
মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ঐখোয়না চহি অসিদা চিনি তন লাখ ২৮০ চঙবা তারবসু পুথোকপগী চাংদি তন লাখ ৩৬০দগী হেল্লি; মসি ব্রাজিলদা থোকপা থৌদক্না মরম ওইদুনা মসিসু শীজিন্নবা য়াই। অদুমওইনমক, ঐখোয়না পুথোকপগী চাং অসি ইথানোল ওন্থোকপা য়াই মরমদি ইথানোল চঙবগী চাং অসিসু খম থেংনা ৱাংই হায়না মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। "মমাং চহিগী কেপাসিতী অসি ইথানোল লিতর করোর ৪০০ ওইখি; ঐখোয়না ইথানোল পুথোকপগী চাং অসি ৱাংননবা থৌরাং কয়া অমা লৌখৎলি। বাইওইথানোলনা চলাইবা পাৱর জেনরেতরশিংগুম্বা তেক্নোলোজী শীজিন্নদুনা ইথানোল দিমান্দগী থৌরাং তৌনবগী মতম ওইরে।"
মন্ত্রী অসিনা ইন্দস্ত্রীদা হায়খি লৈঙাক অসিনা ভারত্তা ফ্লেক্স ইঞ্জিন হৌদোক্নবা ৱারেপ লৌরে। "বাজাজ, হিরো অমসুং তি.ভি.এস.না ফ্লেক্স ইঞ্জিন মাংজৌননা শাখ্রে, কার মেন্যুফেকচরর কয়া অমনসু মখোয়গী ফ্লেক্স ইঞ্জিনগী মোদেলশিং হৌদোক্নবা ৱারেপ লৌনখ্রে।"
মন্ত্রীনা ইথানোলগী কেলোরিফিক ভেল্যুদা লৈরিবা খুদোংচাদবা অমবু রসিয়াদগী রিসর্চরশিংগা তান্নদুনা মতৌ করম্না লোইশিনখিবগে হায়বগী মতাংদা ফোংদোকখি। "ইথানোলগী কেলোরিফিক ভেল্যু অসি নেম্মি, পেত্রোল লিতর ১গা ইথানোল লিতর ১.৩গা মান্নৈ, অদুবু রসিয়াগী তেক্নোলোজী শীজিন্নদুনা ঐখোয়না ইথানোলগী কেলোরিফিক ভেল্যুবু পেত্রোল্গা মান্নহন্নবা পাম্বৈ পুথোকলে।"
মন্ত্রী হায়খি মদুদি ওতো-রিকশো ফাওবা বাইওইথানোলনা চলাইবা য়াগনি; কন্সত্রক্সন ইক্বিপমেন্ত ইন্দস্ত্রীদা ফাওবা, অতোপ্পা ফ্যুলশিং শীজিন্নবা য়াগনি, মসিগা মান্ননা জর্মনীনা ত্রেনশিংবু বাইওইথানোল শীজিন্নদুনা চেনবা য়াই হায়বা উৎখ্রে। ইথানোলগী কা হেন্না শেংদোক্লবা ভর্জনসু এভিএসন ইদস্ত্রীদা শীজিন্নবা য়াগনি; এরোনোতিকেল সেক্তর অসিনা মসিবু মতৌ করম্না চলাইবা য়াগদগে হায়না রিসর্চ তৌরি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। "বাইও-সি.এন.জি. অসি সি.এন.জি.দগী হেন্না হোংবা হেল্লি অমসুং মসি ফৌ অমসুং ওর্গানিক ম্যুনিসিপাল ৱেস্ততগী শাবা য়াগনি, মসিনা শেন্মিৎলোনবু হেন্না ফগৎহনগনি।"
মন্ত্রী অসিনা ইন্দস্ত্রীদা নিংশিংখি মদুদি চু ককপদা শীজিন্নগদবা লোকপগী তেক্নোলোজীশিংগী স্কোপ লৈ। "হার্ভেস্তিং মেচিনশিংদা ইথানোলবু থাউ ওইনা শীজিন্নবা য়াগনি, মসিনা সার্কুলার একনোমী ওইহনবা য়াগনি।"
মন্ত্রী অসিনা হায়খি মদুদি চিনিগী ইন্দস্ত্রীনা খুদোংচাদবা কয়া অমা মাইয়োক্নৈ অমসুং ঐখোয়দা পাৱর পর্চেস রেৎশিং রেসনেলাইজ তৌবা তাই; রাজ্য খরনা সেন্ত্রেল গবর্নমেন্তকী পোলিসীগী মতুং ইন্না মমল পীদে, মসিনা চুগী ইন্দস্ত্রী অসিবু শেন্মিৎলোনদা নুংঙাইবা ওইহন্দে হায়না মন্ত্রীনা ইন্দস্ত্রীদা হীরম অসিবু মতীক চাবা ফোরম অমদা পুখৎনবা হায়খি।