Ministry of Finance
Income Tax Department conducts searches in West Bengal
31 AUG 2022 4:33PM by PIB Delhi
The Income Tax Department carried out a search and seizure operation on 18.08.2022 on two prominent real estate groups of Kolkata.
During the course of the search operation, a large number of incriminating evidence including documents and digital data have been found and seized. There are evidences of out of books cash transactions and on-money receipts. Several documents and electronic data indicate routing of unaccounted money through shell companies. Further, some of the evidences found during the search operation indicate use of unaccounted funds in land acquisition.
The key persons admitted use of shell companies for infusion of unaccounted funds in the form of share capital, share premium and unsecured loans through sale of bogus investments.
The search action has, so far, led to a detection of a total unaccounted income of more than Rs. 250 crore. During the course of search proceedings, 16 bank lockers have been found which have been placed under restraint.
Further investigations are in progress.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তনা নোংচুপ বেঙ্গলদা থিবা-হুম্বা চৎথখ্রে
31 AUG 2022 4:33PM by PIB Imphal
হৌখিবা ওগস্ত ১৮, ২০২২দা কোলকাতাদা লৈবা মমিং চৎলবা রিএল স্তেৎ গ্রুপ অনিদা ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তনা নোংচুপ বেঙ্গলদা থিবা-হুম্বা চৎথখ্রে।
থিবা-হুম্বা চৎথরিঙৈ মনুংদা, চে-চাংশিং অমসুং দিজিতেল দেতা য়াওনা মশিং য়াম্লবা প্রমান কয়া ফংখি অমসুং ফাজিনখি। কেস বুকশিং চঙহন্দবা অমসুং মনি রিসিফ শীজিন্নদবা শেন-থুম পীথোক-পীশিনগী থবকশিংগী খুদম কয়া ফংখি। মখোয়দগী ফংখিবা চে-চাংশিং অমসুং ইলেকত্রোনিক দেতাশিং অদুগী মতুংইন্না শাশিন্নবা কম্পেনিশিংগী খুৎথাংদা শেনফম কয়া পীথোক-পীশিন তৌবা থেংনখি। মখা তানা, লম লৈবদা মরম পীবা ঙমদবা শেনফমশিং শীজিন্নখিবগী খুদম-চাংদম খরা থিবা-হুম্বা মনুংদা ফংখি।
শাশিন্নবা কম্পেনিশিং শীজিন্নদুনা সিয়ার কেপিতেল, সিয়ার প্রেমিয়ম অমসুং অনসেকিউয়র লোনশিংগী মওংদা বোগস ইনভেস্তমেন্তশিং ওইনা ফন্দ কয়া থাদখি হায়না মরুওইবা মীওইশিংনা ফোঙদোকখি।
থিবা-হুম্বা অদুদা হৌজিক ফাওবগী ওইনা মরম পীবা ঙমদবা চাউরাক্নবা অপুনবা শেনফম লুপা কোতি ২৫০ হেন্না ফংখি। থিবা-হুম্বা মনুংদা বেঙ্ক লোক্কর ১৬ ফংখি।
মখা তানা থিবা-হুম্বগী থবক চৎথরি।