Ministry of Home Affairs
Union Home and Cooperation Minister Shri Amit Shah will launch “CAPF eAwas” web-portal in New Delhi tomorrow
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, increasing the Housing Satisfaction Ratio (HSR) for Central Armed Police Forces (CAPFs) personnel is one of the priority areas of the Government
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Union Home Minister Shri Amit Shah, continuous efforts are being made to raise the HSR in CAPFs
Apart from construction of new houses, through modified house allotment policy of CAPFs vacant houses of one Force can be allotted to desirous personnel of other Forces, thereby increasing HSR
In order to operationalize revised policy of allotment and to also bring transparency in the allotment process, a common web-portal by name ‘CAPF eAwas’ for online allotment of Departmental Pool Residential Accommodation and Separated Family Accommodation (SFA) held by CAPFs & Assam Rifles, has been developed
The web-portal will enable online registration and allotment of residential quarters/SFAs to eligible personnel of all CAPFs & Assam Rifles
31 AUG 2022 4:42PM by PIB Delhi
Union Home and Cooperation Minister Shri Amit Shah will launch the “CAPF eAwas” web-portal in New Delhi tomorrow. Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, increasing the Housing Satisfaction Ratio (HSR) for Central Armed Police Forces (CAPFs) personnel is one of the priority areas of the Government. In order to increase the HSR, apart from construction of new houses, the existing house allotment policy of CAPFs has been modified whereby vacant houses of one Force can be allotted to desirous personnel of other Forces. In order to operationalize the revised policy of allotment and to also bring transparency in the allotment process, a common web-portal by the name ‘CAPF eAwas’ for online allotment of Departmental Pool Residential Accommodation and Separated Family Accommodation (SFA) held by CAPFs and Assam Rifles, has been developed. The web-portal will enable online registration and allotment of residential quarters/SFAs to eligible personnel of all CAPFs& Assam Rifles.
CAPF eAwas portal, which has been developed on the lines of the online allotment system of ‘General Pool Residential Accommodation (eSampada)’, will facilitate maintenance of an accurate inventory of ‘Residential Quarters/Separated Family Accommodation (SFA)’ held by CAPFs, as well as their allotment through online process to eligible Force personnel. The portal also has the provision for intimation to the applicant thru SMS and e-mail at various stages of allotment process. The portal would also facilitate planning for construction of new quarters based on demand-gap analysis.
The portal has a provision that if a house of any particular Force is not allotted for any reason for a period of four months, then anyCentral Armed Police Force personnel can apply for the same vacant house online. The houses which are available for inter-Force allotment would be visible to all CAPF personnel. This provision of inter-Force allotment will result in optimum utilization of available houses and thereby increasing the HSR.
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of the Union Home Minister Shri Amit Shah, continuous efforts are being made to raise the housing satisfaction ratio in the CAPFs. This initiative of the Government is a step towards the welfare of Force personnel by way of enabling inter-Force allotment of residential accommodation which will go a long way in meeting the housing needs of Force personnel.
CAPFs is a uniform nomenclature for the six Forces of the Union of India under the Ministry of Home Affairs. These Forces are, the Assam Rifles (AR), the Border Security Force (BSF), the Central Industrial Security Force (CISF), the Central Reserve Police Force (CRPF), the Indo-Tibetan Border Police (ITBP) and the Sashastra Seema Bal (SSB).

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
হোম অমসুং কোওপরেসনগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহনা হয়েং নিউ দিল্লিদা “সি.এ.পি.এফ ই-অৱাস” ৱেব-পোর্তেল হাংদোক্কনি
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা সেন্ত্রেল আর্মদ পুলিস ফোর্সেস(সি এ পি এফ)গী মীওইশিংগী হাওসিং সেতিসফেক্সন রেসিও(ঐচ এস আর) হেনগৎহনবা হায়বসি সরকারনা মরুওইনা পায়খৎলিবা থবকশিংগী মনুংদা অমনি
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা অমসুং য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরগী লমজিং মখাদা সি.এ.পি.এফশিংদা ঐচ.এস.আর হেনগৎহন্নবা লেপ্তনা থবকশিং পায়খৎলি
অনৌবা য়ূমশিং শাবগী মথক্তা, সি.এ.পি.এফশিংগী অহাংবা য়ুমশিং য়েন্থোক্নবা শেমদোক্লবা থৌশিলগী খুৎথাংদা অতোপ্পা ফোর্সশিংগী মীওইশিংদা য়ুম য়েন্থোক্তুনা ঐচ.এস.আর হেনগৎহনবা ঙমগনি
য়ুম য়েন্থোকপগী শেমদোক্লবা থৌশিল থবক ওইনা পাংথোক্নবা অমসুং য়েন্থোকপগী থবকশিংদা অরোন-অথুপ লৈহন্দনবা সি.এ.পি.এফশিং অমসুং অসাম রাইফলকী দিপার্তমেন্তেল পুল রেসিদেন্সিএল একোমোদেসন অমসুং সেপেরেতেদ ফেমিলি একোমোদেসন(এস এফ এ)গী ওনলাইন এল্লোতমেন্তগীদমক ‘সি.এ.পি.এফ ই-অৱাস’ কৌবা ৱেব-পোর্তেল অমা শেমগৎলে
য়ুম ফংবা য়ারবা সি.এ.পি.এফশিং অমসুং অসাম রাইফলকী মীওইশিংগী ক্বাতরশিং লৌনবা ওনলাইন রেজিস্ত্রেসনগী থবকশিং ৱেব-পোর্তেল অসিদা পাংথোকপা য়াগনি
31 AUG 2022 4:42PM by PIB Imphal
হোম অমসুং কোওপরেসনগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহনা হয়েং নিউ দিল্লিদা “সি.এ.পি.এফ ই-অৱাস” ৱেব-পোর্তেল হাংদোক্কনি। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা সেন্ত্রেল আর্মদ পুলিস ফোর্সেস(সি এ পি এফ)গী মীওইশিংগী হাওসিং সেতিসফেক্সন রেসিও(ঐচ এস আর) হেনগৎহনবা হায়বসি সরকারনা মরুওইনা পায়খৎলিবা থবকশিংগী মনুংদা অমনি। ঐচ.এস.আর হেনগৎহন্নবগীদমক, অনৌবা য়ূমশিং শাবগী মথক্তা, সি.এ.পি.এফশিংগী অহাংবা য়ুমশিং য়েন্থোক্নবা শেমদোক্লবা থৌশিলগী খুৎথাংদা অতোপ্পা ফোর্সশিংগী মীওইশিংদা য়ুম য়েন্থোক্তুনা ঐচ.এস.আর হেনগৎহনবা ঙমগনি। য়ুম য়েন্থোকপগী শেমদোক্লবা থৌশিল থবক ওইনা পাংথোক্নবা অমসুং য়েন্থোকপগী থবকশিংদা অরোন-অথুপ লৈহন্দনবা সি.এ.পি.এফশিং অমসুং অসাম রাইফলকী দিপার্তমেন্তেল পুল রেসিদেন্সিএল একোমোদেসন অমসুং সেপেরেতেদ ফেমিলি একোমোদেসন(এস এফ এ)গী ওনলাইন এল্লোতমেন্তগীদমক ‘সি.এ.পি.এফ ই-অৱাস’ কৌবা ৱেব-পোর্তেল অমা শেমগৎলে। য়ুম ফংবা য়ারবা সি.এ.পি.এফশিং অমসুং অসাম রাইফলকী মীওইশিংগী ক্বাতরশিং লৌনবা ওনলাইন রেজিস্ত্রেসন অমসুং য়েন্থোকপগী থবকশিং ৱেব-পোর্তেল অসিদা পাংথোকপা য়ারগনি।
‘জেনরেল পুল রেসিদেন্সিএল একোমোদেসন(ই-সম্পাদা)’গী ওনলাইন এল্লোতমেন্তগী মওংদা শেমগৎপা সি.এ.পি.এফ ই-অৱাস পোর্তেল অসিনা মখোয়গী এল্লোতমেন্তগী থবকশিং ওইনলাইন্দা পাংথোকপা ঙমগনি অমসুং সি.এ.পি.এফশিংনা পায়রিবা ‘রেসিদেন্সিএল একোমোদেসন অমসুং সেপেরেতেদ ফেমিলি একোমোদেসন(এস এফ এ)’কী মশিং য়েংশিনবা ঙমহনগনি। এল্লোতমেন্তগী তোঙান-তোঙানবা তাঙ্ককশিংদা এপ্লিকান্তশিংদা এস.এম.এস অমসুং ই-মেলগী খুৎথাংদা পাউ ফাউন্নবগী খুদোংচাবা পোর্তেল অসিদা য়াওরে। দিমান্দ-গেপ নৈনরবা মতুংদা অনৌবা ক্বাতরশিং শানবা থৌরাং তৌনবা খুদোংচাবশু পোর্তেল অসিনা পীরগনি।
করিগুম্বা মরম অমদগী থা মরিগী মনুংদা করিগুম্বা অকক্নবা ফোর্স অমগী য়ুম অমা পীদ্রবদি, ওনলাইনগী খুৎথাংদা হাংলিবা য়ুম অদু সি.এ.পি.এফকী মীওই অমনা হেক্তা লৌনবা থবক পায়খৎপা য়াগনি। ফোর্সশিংগী মরক্ত পীনবা লৈরিবা য়ুমশিং অদু সি.এ.পি.এফকী মীওই খুদিংমক্না য়েংবা য়াগনি। মসিগী ফোর্সশিংগী মরক্তা য়ুম য়েন্থোক্নবগী খুদোংচাবা অসি য়ুম মরাংকাইনা ফংহনবা ঙমগনি অমসুং মসিনা ঐচ.এস.আর হেনগৎহনবা ঙমগনি।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা অমসুং য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরগী লমজিং মখাদা সি.এ.পি.এফশিংদা ঐচ.এস.আর হেনগৎহন্নবা লেপ্তনা থবকশিং পায়খৎলি। থৌরাং অসি ফোর্সতা লৈরিবা মীওইশিংগী দরকার ওইবা য়ুমশিং ফংবা ঙম্নবা ফোর্সশিংগী মরক্তা লৈনবা য়ুম য়েন্থোকপা য়ানবা সরকারনা পায়খৎপা খোঙথাং অমনি।
সি.এ.পি.এফশিং অসি হোম এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈবা ভারতকী ফোর্স তরুক্কী য়ুনিফোর্ম নোমেনক্লেচর অমনি। হায়রিবা ফোর্সশিং অদুদি অসামা রাইফলস(এ আর), বোর্দর সেকুরিতি ফোর্স(বি.এস.এফ), সেন্ত্রেল ইন্দস্ত্রিএল সেকুরিতি ফোর্স(সি আই এস এফ), সেন্ত্রেল রিজার্ব পুলিস ফোর্স(সি আর পি এফ), ইন্দো-তিবেতান বোর্দর পুলিস(আই পি বি এফ) অমসুং সাসাস্ত্রা সিমা বাল( এস এস বি)নি।