Ministry of Electronics & IT
India transferred on an average >9mn DBT payments per day (in FY 2021-22)
284 mn digital transactions happening in a day
01 SEP 2022 7:31PM by PIB Delhi
“India is today leading the world in digital payments in particular and also becoming pre-eminent country in use of technology to improve citizens lives and Governance – The India stack and other various digital government solutions are now envy of the world’s nations – India Leads Digital and Digital Leads India thanks to PM Narendra Modi ji’s vision”, said Union Minister of State for Electronics & Information Technology and Skill Development & Entrepreneurship, Shri Rajeev Chandrasekhar while speaking about the successful model of Digital Payments and Direct Benefit Transfer (DBT), which is benefiting millions of Indian citizens.
More than ₹24.8 lakh crore has been transferred through DBT mode since 2013, ₹6.3 lakh crore in FY 2021-22 alone; on an average >90 lakh DBT payments are processed daily (in FY 2021-22). Under the 11th installment of PM Kisan Samman Nidhi Yojana, around ₹20,000 crore was transferred directly into bank accounts of more than 10 crore beneficiaries (more than 10 crore transactions at click of a button on a single day).
As far as Digital Payments are concerned, more than 8,840 crore digital payment transactions performed during 2021-22 and nearly 3,300 crore in FY 2022-23 (upto 24th of July 2022); on average 28.4 crore digital transactions are performed in a day.
This success story of India in creation of digital assets (DBT, JAM trinity, NPCI etc) can be an example from which not only ‘developing’ but also ‘developed’ countries may learn.

ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়
ভারতনা নুমিৎ খুদিংগী চাংচৎতা দি.বি.তি. পেমেন্ত লাখ ৯০ হেন্না ত্রান্সফর তৌরি (শেনবা চহি ২০২১-২২দা)
নুমিৎ অমদা দিজিতেল ত্রাঞ্জেক্সন লাখ ২৮৪ চত্থরি
01 SEP 2022 7:31PM by PIB Imphal
“ভারত ঙসিদি অখন্নবা মওংদা দিজিতেল পেমেন্তদা মালেমগী মাংজিল থারি অমদি নাগরিকশিংগী পুন্সী অমসুং শাসন হেন্না ফগৎহনবগীদমক তেক্নোলোজী শিজিন্নবদসু মরুওইবা লৈবাক ওইরক্লি – ইন্দিয়া স্তেক অমসুং অতোপ্পা তোঙান-তোঙানবা দিজিতেল গবর্নমেন্ত সোলুসনশিং ফংবগী অপাম্বা অদু হৌজিক মালেমগী লৈবাকশিংনা থম্লি – প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মীৎয়েংবু থাগৎচরি মদুনা ভারত দিজিতেলদা মাংজিল থারি অমদি দিজিতেল ভারতপু মাংলোমদা পুখৎলি” ইলেক্ত্রোনিক্স এন্দ ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী অমসুং স্কিল দিবেলপমেন্ত এন্দ ওন্ত্রোপ্রিনরশিপকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী রজীব চন্দ্রসেখরনা দিজিতেল পেমেন্ত অমসুং দাইরেক্ত বেনেফিৎ ত্রান্সফর (দি.বি.তি.)গী মায়পাকপা মোদেলগী মতাংদা ফোংদোক্লদুনা হায়খি, মদুনা ভারতকী নাগরিক করোর কয়াবু কানবা ফংহল্লি।
২০১৩দগী হৌরগা দি.বি.তি.গী থোংদা লুপা লাখ করোর ২৪.৮দগী হেন্না ত্রান্সফর তৌখ্রে, শেনবা চহি ২০২১-২২ খক্তদা লুপা লাখ করোর ৬.৩; নুমিৎ খুদিংগী (শেনবা চহি ২০২১-২২দা) চাংচৎতা দি.বি.তি. পেমেন্ত লাখ ৯০ হেন্না প্রোসেস তৌরি। পি.এম. কিসান সম্মান নিধি য়োজনাগী ১১শুবা ইন্সতোলমেন্তকী মখাদা, বেনেফিসরী করোর ১০ হেনবগী বেঙ্ক একাউন্তশিংদা চাউরাক্না লুপা করোর ২০,০০০ দাইরেক্ত ওইনা ত্রান্সফর তৌখ্রে (নোংমা খক্তদা বত্তন অমা ক্লিক তৌবদা ত্রাঞ্জেক্সন করোর ১০ হেন্না)।
দিজিতেল পেমেন্তকা মরী লৈননা, ২০২১-২২দা দিজিতেল পেমেন্ত ত্রাঞ্জেক্সন করোর ৮,৮৪০ হেন্না পাংথোকখ্রে অমসুং শেনবা চহি ২০২২-২৩দা (২০২২গী জুলাই ২৪ ফাওবদা) করোর ৩,৩০০গী ময়া ওইবা পাংথোকখ্রে; নোংমদা দিজিতেল ত্রাঞ্জেক্সন চাংচৎতা করোর ২৮.৪ পাংথোক্লি।
দিজিতেল এসেতশিং (দি.বি.তি., জাম ত্রিনিতী, এন.পি.সি.আই. অসিনচিংবা) অসি শেমগৎপদা ভারতকী অসিগুম্লবা মায় পাকপগী ৱারী অসিনা চাউখৎলক্লিবা লৈবাকশিংদা খুদম ওইবা খক্তা নত্তনা চাউখৎলবা লৈবাকশিংদসু তমজনিঙাইনি।