Ministry of Home Affairs
Nominations for Padma Awards-2023 open till 15th September, 2022
02 SEP 2022 6:22PM by PIB Delhi
Online nominations/recommendations for the Padma Awards 2023 to be announced on the occasion of Republic Day, 2023 have opened on 1st May 2022. The last date for nominations for Padma Awards is 15th September, 2022. The nominations/recommendations for Padma Awards will be received online only on the Rashtriya Puruskar Portal (https://awards.gov.in ).
The Padma Awards, namely, Padma Vibhushan, Padma Bhushan and Padma Shri, are amongst the highest civilian awards of the country. Instituted in 1954, these Awards are announced on the occasion of the Republic Day every year. The award seeks to recognize ‘work of distinction’ and is given for distinguished and exceptional achievements/service in all fields/disciplines, such as, Art, Literature and Education, Sports, Medicine, Social Work, Science and Engineering, Public Affairs, Civil Service, Trade and Industry etc. All persons without distinction of race, occupation, position or sex are eligible for these Awards. Government servants including those working with PSUs, except Doctors and Scientists, are not eligible for Padma Awards.
The Government is committed to transform Padma Awards into “People’s Padma”. All citizens are, therefore, requested to make nominations/recommendations, including self nomination. Concerted efforts may be made to identify talented persons whose excellence and achievements really deserve to be recognized from amongst women, weaker sections of the society, SCs & STs, divyang persons and who are doing selfless service to the society.
The nominations/recommendations should contain all relevant details specified in the format available on the above said Portal, including a citation in narrative form (maximum 800 words), clearly bringing out the distinguished and exceptional achievements/service of the person recommended in her/his respective field/discipline.
Details in this regard are also available under the heading 'Awards and Medals' on the website of Ministry of Home Affairs (https://mha.gov.in) and on Padma Awards Portal (https://padmaawards.gov.in ). The statutes and rules relating to these awards are available on the website with the link https://padmaawards.gov.in/AboutAwards.aspx .

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
পদ্মা এৱার্দস-২০২৩গী নোমিনেসনশিং পীশিনবা সেপ্তেম্বর ১৫, ২০২২ ফাওবা শাংদোক্লে
02 SEP 2022 6:22PM by PIB Imphal
গনতন্ত্র দিৱাস ২০২৩দা লাউথোক্কদবা পদ্মা এৱার্দ ২০২৩গী ওইনলাইন্দা চে পীশিনবগী মতম মে ১, ২০২২দগী হাংদোকখি। পদ্মা এৱার্দশিংগী নোমিনেসনশিং পীশিনবগী অরোইবা মতম সেপ্তেম্বর ১৫, ২০২২নি। পদ্মা এৱার্দশিংগী নোমিনেসনশিং/রিকমেন্দেসনশিং ওনলাইন খক্তদা রাস্ত্রিয়া পুরুস্কার পোর্তেল (https://awards.gov.in )দা লৌশিনগনি।
পদ্মা এৱার্দশিং হায়বদি পদ্মা বিভুষন, পদ্মা ভুষন অমসুং পদ্মা শ্রী অসি লৈবাক অসিগী মীচম মীয়ামদা পীবা খ্বাইদগী ৱাংবা মনাশিংনি। ১৯৫৪দা হৌদোকখিবা হায়রিবা মনাশিং অসি চহি খুদিংগী গনতন্ত্র দিৱাস থৌরমদা লাউথোকই। মনা অসি হিরম কয়া হায়বদি কলা, সাহিত্য, ইজুকেসন, শান্ন-খোৎনবা, মেদিসিন, সোসিএল ৱার্ক, সাইন্স অমসুং ইঞ্জিনিয়ারিং, পব্লিক এফেয়ার্স, সিবিল সর্বিস, ললোন-ইতিক অমসুং উদোগকী লমদা শিংথানিংঙাই ওইবা অমসুং মশক থোকপা থবক তৌবা মীওইশিংদা পীবনি। কাংলুপ, শীনফম, থাক নত্ত্রগা নুপা-নুপীগী খেন্নবা লৈতনা হায়রিবা মনাশিং মীওই খুদিংমক ফংবা য়াই। দোক্তরশিং অমসুং সাইন্তিস্তশিং খক নত্তনা পি.এস.য়ুশিং য়াওনা সরকারগী থবক তৌবা মীওইশিং পদ্মা এৱার্দশিং পীবা য়াদে।
পদ্মা এৱার্দশিং অসি “মীয়ামগী পদ্মা” ওইহন্নবা সরকারনা থবক পায়খৎলে। মশা মরোমদোম নোমিনেসন তৌজবা য়াওনা মীওই খুদিংমক নোমিনেসন থাজিন্নবা হায়জরি। নুপীশিং, খুন্নাইগী শোৎথরবা কাংলুপশিং, এস.সিশিং অমসুং এস.তিশিং, দিবয়াং মীওইশিং অমসুং খুন্নাইগীদমক মশাগী ওইজবা থাদোক্তুনা থবক তৌরিবা মীওইশিং ইকায়খুম্নবা উৎনবা মখোয়গী শিংথানিংঙাই ওইরবা অফবা থবকশিং মশক খঙদোক্নবা থবক পায়খৎলি।
রিকমেন্দ তৌরিবা মীওই অদুগা মরী লৈনবা হিরমদা পাংথোকখিবা মশক থোকপা থবকশিংগী মরমদা ময়েক শেংনা য়াওরবা সাইতেসন অমা (য়াম্লবদা ৱাহৈ ৮০০) য়াওনা মথক্তা পীরিবা পোর্তেল অদুদা পীরিবা ফোর্মেত অদুদা পল্লিবা মরী লৈনবা অকুপ্পা মরোলশিং নোমিনেসনশিংদা য়াওহনগদবনি।
মসিগী মতাংদা অকুপ্পা মরোলশিং হোম এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিগী ৱেবসাইত (https://mha.gov.in)কী
‘এৱার্দস এন্দ মেদলস’ হেদিংগী মখাদা অমসুং পদ্মা এৱার্দস পোর্তেল (https://padmaawards.gov.in )দা ফংলে। হায়রিবা মনাশিং অসিগী নিয়মশিং লিঙ্কগা লোয়ন্না ৱেবসাইত https://padmaawards.gov.in/AboutAwards.aspx দা ফংলে।