Ministry of Cooperation
Union Home and Cooperation Minister, Shri Amit Shah to inaugurate two days National Conference of State Cooperation Ministers in New Delhi on 8 September
Prime Minister, Shri Narendra Modi, is committed to bring a positive change in lives of people associated with Cooperatives through his vision of 'Sahakar Se Samriddhi'
Under the dynamic leadership of the Union Home and Cooperation Minister, Shri Amit Shah, Cooperation Ministry is continuously working on giving a new impetus to the development of the Cooperative sector, strengthen it and make it a model of all-inclusive development
The conference will provide a platform to formulate an implementable policy/planning framework through discussion and coordination among participants
06 SEP 2022 6:35PM by PIB Delhi
Union Home and Cooperation Minister, Shri Amit Shah will inaugurate a two day National Conference of State Cooperation Ministers in New Delhi on 8 September. The Union Minister of State for Cooperation, Shri B. L. Verma along with Cooperation Ministers and Additional Chief Secretaries, Principal Secretaries, Registrars of Cooperatives and representatives from 36 State Governments and Union Territories will attend the Conference.
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, is committed to bring about a positive change in the lives of people associated with Cooperatives through his vision of 'Sahakar Se Samriddhi'. To realize this vision, the Ministry of Cooperation was formed on 06 July 2021 under the visionary leadership of Shri Narendra Modi. Under the dynamic leadership of the Union Home and Cooperation Minister, Shri Amit Shah, the Cooperation Ministry is continuously working on giving a new impetus to the development of the Cooperative sector, strengthen it and make it a model of all-inclusive development.
The conference will provide a platform to formulate an implementable policy/planning framework through discussion and coordination among participants, on the following important themes, covering not only whole life cycle of Cooperatives, but also touching on all facets of their business and governance:
1. Policy Matters
• National Cooperation Policy
• National Cooperative Database
1. New Proposed Schemes
• PACS in every Panchayat
• Export of Agro-based and other products
• Promotion and Marketing of Organic Products
• Expansion of Co-operatives to New Areas
1. Subjects related to PACS and Model Bye-Laws
• PACS Computerization
• Action Plan for Revitalization of defunct PACS
• Model Bye-Laws of PACS
• Bringing Uniformity in State Cooperative Laws
1. Primary Co-operative Societies
• Prioritize Long Term Financing
• Milk Co-operative Societies
• Fish Cooperative Societies

কোওপরেসন মন্ত্রালয়
হোম অমসুং কোওপরেসনগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহনা নিউ দিল্লিদা সেপ্তেম্বর ৮দা রাজ্যগী কোওপরেসন মিনিস্তরশিংগী নুমিৎ নিনীগী নেসনেল কনফরেন্স হৌদোক্কনি
মহাক্কী ‘সাহাকার সে সমরিদ্ধী’ পান্দমগী খুৎথাংদা কোওপরেতিপশিংগা লোয়ন্নরিবা মীওইশিংগী পুন্সিদা অফবা অহোঙবা অমা পুরক্নবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থবক পায়খৎলে
হোম অমসুং কোওপরেসনগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহগী লমজিং মখাদা কোওপরেতিপ সেক্তর চাউখৎনবা, মসি মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং মসি হিরম খুদিংমক চাউখৎহনবা নমুনা অমা ওইহন্নবা কোওপরেসন মিনিস্ত্রিনা লেপ্তনা থবক পায়খৎলি
শরুক য়ারিবশিং খন্ন-নৈনদুনা অমসুং মতেং পাংনদুনা থবক ওইনা পাংথোকপা য়াগদবা থৌশিল/থৌরাং অমা শেম্নবা কনফরেন্স অসিনা মফম অমা পীগনি
06 SEP 2022 6:35PM by PIB Imphal
হোম অমসুং কোওপরেসনগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহনা নিউ দিল্লিদা সেপ্তেম্বর ৮দা রাজ্যগী কোওপরেসন মিনিস্তরশিংগী নুমিৎ নিনীগী নেসনেল কনফরেন্স অমা হৌদোক্কনি। কনফরেন্স অদুদা কোওপরেসনগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী বি.এল ভর্মা, এদিসনেল সেক্রেতরিশিং, প্রিন্সিপাল সেক্রেতরিশিং, কোওপরেতিপশিংগী রেজিস্তারশিং অমসুং রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরি সরকার ৩৬গী মীহুৎশিং শরুক য়াগনি।
মহাক্কী ‘সাহাকার সে সমরিদ্ধী’ পান্দমগী খুৎথাংদা কোওপরেতিপশিংগা লোয়ন্নরিবা মীওইশিংগী পুন্সিদা অফবা অহোঙবা অমা পুরক্নবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থবক পায়খৎলে। মঙলান অসি থবক ওইনা পাংথোক্নবা, প্রধান মন্ত্রী মোদীগী লমজিং মখাদা জুলাই ৬,২০২১দা কোওপরেসন মিনিস্ত্রি শেমখি। হোম অমসুং কোওপরেসনগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহগী লমজিং মখাদা কোওপরেতিপ সেক্তর চাউখৎনবা, মসি মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং মসি হিরম খুদিংমক চাউখৎহনবা নমুনা অমা ওইহন্নবা কোওপরেসন মিনিস্ত্রিনা লেপ্তনা থবক পায়খৎলি।
শরুক য়ারিবশিং খন্ন-নৈনদুনা অমসুং মতেং পাংনদুনা থবক ওইনা পাংথোকপা য়াগদবা থৌশিল/থৌরাং অমা শেম্নবা কনফরেন্স অসিনা মফম অমা পীগনি। মখা পীরিবা মরুওইবা থিমশিং অসিদা কনফরেন্স অসি পাংথোক্কনি:
১. থৌশিলগী ৱাফমশিং
• নেসনেল কোওপরেসন পোলিসি
• নেসনেল কোওপরেতিপ দেতাবেজ
২. নৌনা পায়খৎকদবা স্কিমশিং
• পঞ্চায়ত খুদিংমক্তা পি.এ.সি.এস থম্বা
• লৌউ-শিংউগী পোৎথোকশিং অমসুং অতোপ্পা পোৎথোকশিং মপান্দা থাদোকপা
• ওর্গানিক পোৎথোকশিং য়োকখৎপা অমসুং য়োনফম পীবা
• অনৌবা মফমশিংদা কো-ওপরেতিপশিং লিংখৎপা
৩. পি.এ.সি.এস অমসুং মোদেল বাই-লোশিংগা মরী লৈনবা থবকশিং
• পি.এ.সি.এসগী থবকশিংদা কম্পুতর শীজিন্নবা
• থবক তৌদ্রবা পি.এ.সি.এস হিঙ্গৎহন্নবা এক্সন প্লান
• পি.এ.সি.এসকী মোদেল বাই-লোশিং
• স্তেৎ কোওপরেতিপ লোশিং চপ মানহনবা
৪. প্রাইমারি কোওপরেতিপ সোসাইতিশিং
• মতম শাংনা শেন থাদবদা মীৎয়েং চঙবা
• মিল্ক কো-ওপরেতিপ সোসাইতিশিং
• ফিস কো-ওপরেতিপ সোসাইতিশিং