Ministry of Defence
DRDO & Indian Army successfully conduct six flight-tests of Quick Reaction Surface to Air Missile system off Odisha coast
08 SEP 2022 11:03AM by PIB Delhi
Defence Research and Development Organisation (DRDO) and Indian Army have successfully completed six flight-tests of Quick Reaction Surface to Air Missile (QRSAM) system from Integrated Test Range (ITR) Chandipur off the Odisha coast. The flight tests were conducted as part of evaluation trials by the Indian Army.
The flight-tests were carried out against high-speed aerial targets mimicking various types of threats to evaluate the capability of the weapon systems under different scenarios, including long range medium altitude, short range, high altitude manoeuvring target, low radar signature with receding & crossing target and salvo launch with two missiles fired in quick succession. The system performance was also evaluated under day and night operation scenarios.
During these tests, all the mission objectives were met establishing pin-point accuracy of the weapon system with state-of-the-art guidance and control algorithms including warhead chain. The performance of the system has been confirmed from the data captured by a number of Range instruments like Telemetry, Radar and Electro Optical Tracking Systems (EOTS) deployed by ITR. Senior officials from DRDO and the Indian Army participated in the launches.
These tests were conducted in the final deployment configuration consisting of all indigenously-developed sub-systems, including the missile with indigenous Radio Frequency (RF) seeker, mobile launcher, fully automated command and control system, surveillance and multi-function Radars. The uniqueness of the QRSAM weapon system is that it can operate on the move with search and track capability & fire on short halt. This has been proven during the mobility trials conducted earlier.
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh has complimented DRDO and Indian Army on the successful flight trials. He exuded confidence that the QRSAM weapon system will be an excellent force multiplier for the Armed Forces.
Secretary, Department of Defence R&D and Chairman DRDO has congratulated the teams associated with the successful series of trials and said that the system is now ready for induction into the Indian Army.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
দি.আর.দি.ও. অমসুং ইন্দিয়ন আর্মিনা মায় পাক্না ক্বিক রিএক্সন সর্ফেস তু এয়র মিসাইল সিস্তেমগী ফ্লাইৎ তরুক ওরিশাগী শমুদ্র খোঙবানদগী চাংয়েং পাঙথোকখ্রে
08 SEP 2022 11:03AM by PIB Imphal
দিফেন্স রিসর্চ অমসুং দিবেলপমেন্ত ওর্গানাইজেন (দি.আর.দি.ও.) অমসুং ইন্দিয়ন আর্মিনা ওরিশাগী শমুদ্র খোঙবান্দগী ইন্তিগ্রেতেদ তেস্ত রেঞ্জ (আই.তি.আর.) চান্দিপুরদগী মায় পাক্না ক্বিক রিএক্সন সর্ফেস তু এয়র মিসাইল সিস্তেমগী ফ্লাইৎ তরুক চাংয়েং তৌখ্রে। ফ্লাইৎ তেস্তশিং অসি লোন রেঞ্জ মীদিয়ম অলতিত্যুৎ, শোর্ত রেঞ্জ, হায় অলতিত্যুৎ মেন্যুভরিং তার্গেৎ, রিসিদিং অমসুং ক্রোসিং তার্গেৎকা লোইননা লো রাদার সিগ্নেচর অমসুং থংনা-থংননা থুনা মিসাইল অনি কাপ্পগা য়াওনা তোঙান-তোঙানবা ফিভমদা ৱিপন সিস্তেমগী তৌবা ঙম্বা চাংয়েং তৌনবা তোঙান-তোঙানবা মখলগী থ্রিএৎশিং মতৌ তম্লদুনা খোঙজেল য়াঙবা এরিএল তার্গেৎশিংগী মাইয়োক্তা পাঙথোকখি। সিস্তেম পারফোর্মেন্সসু অয়ুক অমসুং নুমিদাংগী ওপরেসন সিনারিওশিংদা ইভালুএৎ তৌখি।
চাংয়েং তৌরিঙৈ মনুংদা, মিসনগী পান্দম খুদিংমক ৱার্হেদ চেন য়াওনা খ্বাইদগী নৌবা গাইদেন্স অমসুং কন্ত্রোল অলগোরিথমশিং য়াওবা ৱিপন সিস্তেমগী চপ চাবা পান্দমশিং ফংখি। সিস্তেম অসিগী পারফোর্মেন্সশিং অসি আই.তি.আর.না দিপ্লোই তৌবা তেলিমিত্রী, রাদার অমসুং ইলেক্ত্রো ওপতিকেল ত্রেকিং সিস্তেম (ই.ও.তি.এস.)গুম্বা রেঞ্জ ইন্সত্রুমেন্ত মশীং কয়ানা লৌখিবা দেতাশিংনা কনফার্ম তৌখি। দি.আর.দি.ও. অমসুং ইন্দিয়ন আর্মিগী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংসু লোঞ্চ অদুদা শরুক য়াখি।
হায়রিবা চাংয়েংশিং অসি লমদম অসিদা শাজবা রেদিও ফ্রিক্বেন্সী (আর.এফ.) সীকর, মোবাইল লোঞ্চর, মপুং ফানা ওতোমেতেদ কম্মান্দ অমসুং কন্ত্রোল সিস্তেম, সর্ভিলেন্স অমসুং মলতি ফংসন রাদারশিং য়াওনা লমদম অসিদা শাজবা সব সিস্তেম খুদিংমক য়াওবা ফাইনেল দিপ্লোইমেন্ত কনফিগ্যুরেসনদা পাঙথোকখি। ক্যু.আর.এস.এ.এম. ৱিপন সিস্তেমগী অখন্নবা মশক্তি মসিনা সর্চ এন্দ ত্রেক ঙম্বগা লোইননা অতেনবা হোল্ততা কাপ্পা ঙম্মি। হায়রিবসি মমাংদা পাঙথোকখিবা মোবিলিতী ত্রাইএলশিংদা উৎখ্রে। ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা দি.আর.দি.ও. অমসুং ইন্দিয়ন আর্মিবু ফ্লাইৎ ত্রাইএল মায় পাকপগীদমক শিংথাখি। মহাক্না থাজবা ফোংদোকখি মদুদি ক্যু.আর.এস.এ.এম. ৱিপন সিস্তেম অসিনা আর্ম্দ ফোর্সেসকী ফোর্স মলতিপ্লাইয়র ওইরগনি হায়খি।
সেক্রেতরী দিপার্ত্মেন্ত ওব দিফেন্স আর.এন্দ.দি. অমসুং চীয়রমেন দি.আর.দি.ও.না মায় পাক্না চাংয়েং পরিং অমা পায়খৎখিবা কাংবু অসিবু থাগৎপা ফোঙদোক্লদুনা হায়খি মদুদি সিস্তেম অসি হৌজিক্তি ইন্দিয়ন আর্মিদা শঙ্গানবা শেম শারে।