Ministry of Housing & Urban Affairs
76 START-UPS ONBOARDED UNDER ‘INDIA WATER PITCH-PILOT-SCALE START-UP CHALLENGE’ BY MOHUA
START-UPS TO BE PROVIDED SUPPORT UP TO ₹ 20 LAKH EACH; TO WORK ON ISSUES OF WATER SUPPLY, MANAGEMENT AND WATER BODY REJUVENATION: HARDEEP SINGH PURI
MINISTRY LAUNCHES ‘PEY JAL SURVEKSHAN’ TOOLKIT TO ASSESS WATER QUALITY AND DELIVERY IN 485 CITIES
09 SEP 2022 1:26PM by PIB Delhi
Seventy Six (76) start-ups have been onboarded under the ‘India Water Pitch-Pilot-Scale Start-Up Challenge’ by the Ministry of Housing & Urban Affairs (MoHUA) at an event in New Delhi today. The shortlisted start-ups will be provided financial support of up to ₹ 20 lakh each to work in the fields of water supply, used water management, water body rejuvenation and ground water management etc., said Shri Hardeep Singh Puri, Union Minister of Housing & Urban Affairs (MoHUA). Shri Kaushal Kishore, Minister of State for MoHUA, Shri Manoj Joshi (Secretary MoHUA), Ms. D.Thara(Additional Secretary) and other dignitaries were present during the event.
WhatsApp Image 2022-09-09 at 1.00.35 PM.jpeg WhatsApp Image 2022-09-09 at 1.00.34 PM.jpeg
WhatsApp Image 2022-09-09 at 1.00.35 PM (1).jpeg WhatsApp Image 2022-09-09 at 12.59.45 PM.jpeg
The start-ups have been shortlisted by the Ministry through a challenge process launched in March, 2022 under AMRUT 2.0 Mission. In this regard, a ‘Startup Gateway’ has also been launched wherein the start-ups can apply and be shortlisted by MoHUA for financial support.
During the event, the Ministry also launched a Toolkit for ‘Pey Jal Survekshan’ in 485 cities. Pey Jal Survekshan, under the Jal Jeevan Mission, will assess cities with respect to the quality of water and the quality of water delivery to the citizens, along with sewerage, septage management, grievance redressal, water body conservation, ground water management etc.
The event also witnessed the awarding of 25 best photographs from the photography competition of the MoHUA, with an award of ₹ 10,000 each. The competition was conducted for students by the Ministry under ‘Mission Amrit Sarovar’ to spread awareness among masses about conservation of water bodies.
Later during the event, a portal Urban Waterbody Information System (UWaIS) was also launched with help from National Remote Sensing Centre, Hyderabad. The portal will provide satellite images of water bodies to various cities to plan their rejuvenation. 219 cities have been handed over UWaIS dossiers of water bodies during the event.

হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.না 'ইন্দিয়া ৱাতর পিৎচ পাইলত-স্কেল স্তার্ত অপ চেল্লেঞ্জ'কী মখাদা স্তার্ত অপ ৭৬ হৌদোকখ্রে
স্তার্ত-অপশিংদা লুপা লাখ ২০গী শৌঙাক পীরগনি; ৱাতর সপ্লাই, মেনেজমেন্ত অমসুং ৱাতর বোদী রিজুবেনেসনগী ইস্যুশিংদা থবক পায়খৎকনিঃ হর্দীপ সিংহ পুরি
মন্ত্রালয়না ঈশিংগী মগুন য়েংশিন্নবা অমসুং শহর ৪৮৫তা পীনবা 'পে জল সুর্ভেক্সন' তুল্কিৎ হৌদোকখ্রে
09 SEP 2022 1:26PM by PIB Imphal
হাউসিং অমসুং অর্বান এফিয়র্স মন্ত্রালয় (এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.)না ঙসি লই দিল্লীদা পাঙথোকপা থৌরম অমদা 'ইন্দিয়া ৱাতর পিৎচ পাইলত-স্কেল স্তার্ত অপ চেল্লেঞ্জ'কী মখাদা স্তার্ত অপ হুম্ফু তরা তরেৎ (৭৬) হৌদোকখ্রে। খনগৎলবা স্তার্ত-অপশিংবু ঈশিং সপ্লাই তৌবা, শীজিন্নরবা ঈশিং মেনেজমেন্ত, ঈশিং লৈবা মফম হিংগৎহনবা অমসুং লৈনুংগী ঈশিং মেনেজমেন্ত অসিনচিংবশিংগী হীরমদা থবক পায়খৎনবা শেলগী ওইবা শৌঙাক ওইনা লুপা লাখ ২০-২০গী মতেং পীরগনি হায়না শ্রী হর্দীপ সিংহ পুরি, কেন্দ্রগী হাউসিং অমসুং অর্বান এফিয়র্স (এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.) মন্ত্রীনা ফোংদোকখ্রে। শ্রী কৌশাল কিশোর, এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.গী রাজ্যগী মন্ত্রী, শ্রী মনোজ জোশি (এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.গী সেক্রেতরী), শ্রী দি. থারা (এদিসনেল সেক্রেতরী) অমসুং অতৈ ইকাইখুম্ননিংঙাই ওইরবা মীথুংলেনশিংসু থৌরম অদুদা শরুক য়াখি।
WhatsApp Image 2022-09-09 at 1.00.35 PM.jpegWhatsApp Image 2022-09-09 at 1.00.34 PM.jpegWhatsApp Image 2022-09-09 at 1.00.35 PM (1).jpegWhatsApp Image 2022-09-09 at 12.59.45 PM.jpeg
স্তার্ত-অপশিং অসি মন্ত্রালয়না মার্চ, ২০২২দা অম্রুত ২.০ মিসনগী মখাদা হৌদোকখিবা চেলেঞ্জ প্রোসেস অমগী থোঙদা খনবনি। হীরম অসিগী মতাংদা, 'স্তার্তঅপ গেৎৱে' হ্যায়বা অমসু হৌদোক্তুনা স্তার্ত-অপশিং অসিনা এপ্লাই তৌদুনা এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.না শেলগী তেংবাং পীনবা খনবগী খুদোংচাবা ফংহল্লি।
থৌরম অদুগী মনুংদা, মন্ত্রালয় অসিনা শহর ৪৮৫গী ওইনা 'পে জল সুর্ভেক্সন' তুল্কিৎ অমা হৌদোকখ্রে। পে জল সুর্ভেক্সন অসিনা জল জীবন মিসনগী মখাদা শহরশিংদা ঈশিং ফবগী চাং অমসুং মীয়ামদা ঈশিং ফংহনবগী মওং, সিৱরেজ, সেপ্তেজ মেনেজমেন্ত, গ্রিভান্সেস রিদ্রেসল, ৱাতর বোদী কঞ্জর্বেসন, গ্রাউন্দ ৱাতর মেনেজমেন্ত অসিনচিংবশিং য়েংশিনগনি।
থৌরম অসিদা এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.গী ফোতোগ্রাফী চাংদম্নবদা খ্বাইদগী ফবা ফোতোগ্রাফর ২৫দসু লুপা লিশিং ১০,০০০গী মনাশিং লান্থোকখি। চাংদম্নবদু মন্ত্রালয় অসিনা 'মিসন অমৃত সরোভর'গী মখাদা ঈশিং লৈবা মফমশিং কন্নবগী মতাংদা মীয়াম ভাপ তাহন্নবা মহৈরোইশিংগীদমক পাঙথোকখি।
থৌরম অদুগী মতুংদা, অর্বান ৱাতরবোদী ইনফোর্মেসন সিস্তেম (য়ু.দব্ল্যু.এ.আই.এস.) হায়বা পোর্তেল অমসু নেসনেল রিমোত সেন্সিং সেন্তর, হায়দেরবাদকী মতেংনা হৌদোকখি। পোর্তেল অসিনা ঈশিং বোদীশিংগী সেতলাইত ইমেজশিং তোঙান-তোঙানবা শহরশিংদা মখোয়বু হিংগৎনবা পীগনি। শহর ২১৯সু থৌরম অসিগী মনুংদা য়ু.দব্ল্যু.এ.আই.এস. দোসিয়রদা খুৎশিন্নখি।