Ministry of Defence
36th Tri-Services Commanders’ Conference - South held in Port Blair
14 SEP 2022 1:09PM by PIB Delhi
36th Tri-Services Commanders’ Conference (TSCC) - South was held at Port Blair on 12th & 13th September 2022 under the aegis of Andaman and Nicobar Command. The two-day conference was hosted by Commander-in-Chief, Andaman Nicobar Command Lt Gen Ajai Singh. GOC-in-C, Southern Command Lt Gen JS Nain; FOC-in-C, Western Naval Command V Adm Ajendra Bahadur Singh; FOC-in-C, Southern Naval Command V Adm MA Hampiholi; AOC-in-C, Southern Air Command Air Mshl J Chalapati and Chief of Staff, Eastern Naval Command V Adm Sanjay Vatsayan were among those who attended the conference.
The senior leadership deliberated upon aspects various pertaining to the geostrategic situation and infrastructure development in the Indian Ocean Region, coordinating the actions of Regional Command of the three services as well as avenues of augmenting tri-services training and readiness of all components.
The conference was aimed at synergising collective strengths and capabilities of India’s littoral service and Integrated-Service commands. It focused on addressing contemporary security paradigms while seeking ways to enhance combat capability and make operations more effective and efficient.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
৩৬শুবা ত্রাই-সর্ভিস কম্মান্দরশিংগী কনফরেন্স- সাউথ পোর্ত ব্লেয়রদা পাঙথোকখ্রে
14 SEP 2022 1:09PM by PIB Imphal
৩৬শুবা ত্রাই-সর্ভিস কম্মান্দরশিংগী কনফরেন্স (তি.এস.সি.সি.)- সাউথ সেপ্তেম্বর ১২ অমসুং ১৩, ২০২২দা অন্দমান অমসুং নিকোবার কম্মান্দগী মীৎয়েং মখাদা পোর্ত ব্লেয়রদা পাঙথোকখ্রে। নুমিৎ নিনিগী ওইবা কনফরেন্স অসি কম্মান্দর ইন চীফ, অন্দমান নিকোবার কম্মান্দ লেফতনেন্ত জেনরেল অজয় সিংহনা য়ুম্বু ওইখি। জি.ও.সি.-ইন-সি, সাদর্ন কম্মান্দ লেফতনেন্ত জেনরেল জে.এস. নাইন; এফ.ও.সি.-ইন-সি, ৱেস্তর্ন নেভেল কম্মান্দ ভি. এ.দি.এম. অজেন্দ্র বহাদুর সিংহ; এফ.ও.সি.-ইন-সি, সাদর্ন নেভেল কম্মান্দ ভি এ.দি.এম. এম.এ. হেম্পিহোলি; এ.ও.সি.-ইন-সি, সাদর্ন এয়র কম্মান্দ এয়র মার্শল জে. চলাপতি অমসুং চীফ ওব স্তাফ, ইস্তর্ন নেভেল কম্মান্দ ভি. এ.দি.এম. সঞ্জয় ভাতসয়ানসু কনফরেন্স অদুদা শরুক য়াখিবশিংগী মরক্তা অমনি।
মকোক থোংবা লুচিংবনা ইন্দিয়ন ওসিন রিজন্দা লৈরিবা জিওস্ত্রেতেজিক্কী ওইবা ফিভম অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচরগী খুমাং চাউশিনবগা মরী লৈনবা হীরমদা, সর্ভিস অহুমগী রিজনেল কম্মান্দগী থবকশিং অমগা অমগা মতেং পাংনবগা লোইননা ত্রাই সর্ভিস ত্রেনিং অমসুং কম্পোনেন্ত খুদিংমকপু শেম শাদুনা লৈহন্নবা হোৎনবগী মতাংদা ৱা ঙাংখি।
কনফরেন্স অসিনা ভারতকী লিত্তোরেল সর্ভিসশিংগী শক্তি হেনগৎহন্নবা অমসুং অপুনবা পাঙ্গল হেনগৎনবা অমসুং ইন্তিগ্রেতেদ সর্ভিস কম্মান্দ হেনগৎনবা পান্দম থম্লি। মসিনা মতম অসিগী ওইবা সেক্যুরিতী পেরাদাইমশিংবু লানগী শক্তি হেনগৎহনবগা লোইননা ওপরেসনশিংবু হেন্না ইফেক্তিব ওইনা অমসুং কান্নবা ফংনবা হোৎনগনি।