Cabinet
Cabinet approves Signing of Guarantees for hosting Federation Internationale de Football Association (FIFA) Under 17 Women's World Cup 2022 in India
14 SEP 2022 3:58PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has approved the Signing of Guarantees for hosting Federation Internationale de Football Association (FIFA) Under 17 Women's World Cup 2022 in India.
FIFA U-17 Women's World Cup 2022 is scheduled to be held in India between 11th and 30th October 2022. The seventh edition of the biennial youth tournament will be the first-ever FIFA women's competition to be hosted by India. Carrying on the positive legacy from the FIFA Under-17 Men's World Cup 2017, the nation is preparing for a seminal moment for women's football when the best young female footballers from across the world will be showcasing their skills to lift the coveted trophy.
Financial outlay:
Financial outlay of Rs. 10 crore assistance to All India Football Federation (AIFF) for Field of play Maintenance, Stadium power, Energy & Cabling, Stadia & Training Site Branding etc. will be met from the budgetary allocation for the Scheme of Assistance to National Sports Federations (NSFs).
Objectives of the Scheme:
• The FIFA U-17 Women's World Cup India 2022 has potential to strengthen women's football in the country.
• Carrying on the positive legacy from the FIFA Under 17 Men's World Cup 2017, the nation is preparing for a seminal moment for women's football when the best young female footballers from across the world will be showcasing their skills to lift the coveted trophy. Following objectives have been contemplated in order to leave behind a positive legacy:
• increase representation of women in football leadership and decision-making bodies
• inspire more girls to play football in India
• advocate for gender-inclusive participation by normalising the concept of equal game from a young age
• opportunity to improve football standards for women in India
• improve the commercial value of the women's game.
Justification:
The FIFA Under-17 Women's World Cup is a prestigious event and would be held for the first time in India. It would encourage more youngsters to participate in sports and help develop the sport of football in India. The event will not only promote football as sport of choice among Indian girls, but is also poised to leave a lasting legacy that will facilitate girls and women in the country to embrace football and sports in general.
Background:
The FIFA U-17 Women's World Cup is the world championship for female players under or upto the age of 17, organized by FIFA. The event started in 2008 and is traditionally held in even-numbered years. The 6th edition of the event was held in Uruguay from 13th November to 1st December, 2018. Spain is the current champion of FIFA Under-17 Women's World Cup. FIFA U-17 Women's World Cup India 2022 will be the 7th edition of the tournament in which 16 teams, including India, will participate. The AIFF has proposed holding of the competition matches in 3 venues namely; (a) Bhubaneshwar; (b) Navi Mumbai and (c) Goa. India successfully hosted the FIFA Under-17 Men's World Cup India-2017 at 6 different venues namely New Delhi, Guwahati, Mumbai, Goa, Kochi and Kolkata in the country from 6th to 28th October, 2017.

মন্ত্রীমন্দল
ভারতনা চহি ১৭ মখাগী নুপীমচাগী ফিফা(ফেদেরেসন ইন্তরনেসনেল দে ফুতবোল এসোসিএসন)ৱার্ল্দ কপ ২০২২ য়ুম্বু ওইনবা গরেন্তিশিং খুৎয়েক পীবা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
14 SEP 2022 3:58PM by PIB Imphal
ভারতনা চহি ১৭ মখাগী নুপীমচাগী ফিফা(ফেদেরেসন ইন্তরনেসনেল দে ফুতবোল এসোসিএসন)ৱার্ল্দ কপ ২০২২ য়ুম্বু ওইনবা গরেন্তিশিং খুৎয়েক পীবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে।
ফিফা অন্দর-১৭ ৱুমেন্স ৱার্ল্দ কপ ২০২২ অসি ওক্তোবর ১১-৩০, ২০২২ ফাওবা ভারত্তা পাংথোক্কদবনি। চহি অনি খুদিংগী পাংথোকপা ৭শুবা নহারোলগী তুর্নামেন্ত অসি ভারতনা অহানবা ওইনা য়ুম্বু ওইবা ফিফাগী নুপীগী কম্পিতিসন ওইরগনি। ফিফা অন্দর-১৭ মেন্স ৱার্ল্দ কপ ২০১৭ মাইপাক্না পাংথোকখিবগী মখা তারকপা ওইনা লৈবাক অসিনা নুপী ফুতবোলগী খ্বাইদগী ফরবা তাঞ্জা অমগী থৌরাং তৌরি অমসুং লেমজনিঙাই ওইরবা ত্রোফি লৌনবগীদমক মালেমগী লৈবাক কয়াগী নহা ওইরিবী ফুতবোল শান্নরোয় কয়ানা মখোয়গী হৈথোই-শিংথোইবা উৎকনি।
কাইথোক্কদবা শেনফম :
লম্পাক শেমজিন্নবা, স্তদিয়ম মৈ থান্নবা, মৈ পীনবা অমসুং কেবল তিংনবা, স্তদিয়ম অমসুং ত্রেনিং তৌফম ব্রান্দ শেমগৎনবা ওল ইন্দিয়া ফুতবোল ফেদেরেসন(এ আই এফ এফ)তা পীগদবা লুপা কোতি ১০গী মতেং অদু নেসনেল স্পোর্তস ফেদেরেসন(এন এস এফ)শিংদা মতেং পীবা স্কিমগী বজেতকী শেনফমদগী শীজিন্নগনি।
স্কিমগী পান্দমশিং:
• ফিফা অন্দর-১৭ ৱুমেন্স ৱার্ল্দ কপ ২০২২না লৈবাক অসিদা নুপী ফুতবোল চাউখৎহনবা ঙমগনি
• ফিফা অন্দর-১৭ মেন্স ৱার্ল্দ কপ ২০১৭ মাইপাক্না পাংথোকখিবগী মখা তারকপা ওইনা লৈবাক অসিনা নুপী ফুতবোলগী খ্বাইফগী ফরবা তাঞ্জা অমগী থৌরাং তৌরি অমসুং লেমজনিঙাই ওইরবা ত্রোফি লৌনবগীদমক মালেমগী লৈবাক কয়াগী নহা ওইরিবী ফুতবোল শান্নরোয় কয়ানা মখোয়গী হৈথোই-শিংথোইবা উৎকনি। অফবা তুংলমচৎ অমা লৈহৌনবগীদমক মখাগী পান্দমশিং অসি থম্লে:
• ফুতবোলগী লুচিংবা অমসুং ৱারেপ লৌনবা লুপশিংদা নুপী শরুক য়াবা হেনগৎহনবা
• ভারত্তা নুপীমচাশিং হেন্না ফুতবোল শান্নবা পুক্নিং থৌগৎপা
• চহি নৌরিঙৈদগী হৌনা নুপা-নুপী অনিমক শান্নবা য়াবা মশান্নগী ৱাখল্লোন্দা নুপীমচাশিং শরুক য়াহন্নবা হোৎনবা
• ভারত্তা নুপীগী ফুতবোলগী থাক হেনগৎহন্নবা খুদোংচাবা পীবা
• নুপীশিংগী গেমদা শেন তান্নবগী থাক হেনগৎহনবা
অচুম্বা ৱাফমশিং:
ফিফা অন্দর-১৭ ৱুমেন্স ৱার্ল্দ কপ অসি লেমজনিঙাই ওইরবা থৌরম অমনি অমসুং মসি অহানবা ওইনা ভারত্তা পাংথোক্কনি। মসিনা নহারোল কয়া শান্নবদা শরুক য়ানবা পুক্নিং থৌগৎকনি অমসুং ভারত্তা ফুতবোল চাউখৎহনবদা মতেং পাংগনি। থৌরম অসিনা ভারতকী নুপীমচাশিংগী মরক্তা ফুতবোল শান্ননিংবগী অপাম্বা পোকহনবা খক নত্তনা, তুংকোইনা অফবা তুংলমচৎ অমা লৈহন্দুনা লৈবাক অসিদা নুপীমচাশিং অমসুং নুপীশিং ফুতবোল অমসুং শান্ন-খোৎনবা পামহনগনি।
নুঙগীৱারোল:
ফিফা অন্দর-১৭ ৱুমেন্স ৱার্ল্দ কপ অসি ফিফানা শীনবা চহি ১৭ মখা নত্ত্রগা চহি ১৭ ফাওবগী নুপী শান্নরোয়শিংগী ৱার্ল্দ চেম্পিয়নশিপনি। থৌরম অসি ২০০৮তা হৌখি অমসুং মসি মহৌশানা তুমা শুবা মশিং তাবা চহিশিংদা পাংথোকই। থৌরম অসিগী ৬শুবা ইদিসন নবেম্বর ১৩দগী দিশেম্বর ১, ২০১৮দা উরুগুয়েদা পাংথোকখ্রে। হৌজিক স্পেন্না ফিফা অন্দর-১৭ ৱুমেন্স ৱার্ল্দ কপকী চেম্পিয়ন ওইরি। ফিফা অন্দর-১৭ ৱুমেন্স ৱার্ল্দ কপ ২০২২ অসি তুর্নামেন্ত অসিগী ৭শুবা ইদিসন্নি অমসুং মসিদা ভারত য়াওনা তিম ১৬ শরুক য়াগনি। এ.আই.এফ.এফনা মফম অহুমদা মেতচশিং পাংথোক্কনি, মফম অহুম অদুদি ভুবনেশ্বর, নবি মুম্বাই অমসুং গৱানি। ভারতনা য়ুম্বু ওইদুনা ওক্তোবতর ৬-ওক্তোবর ২৮, ২০১৭দা লৈবাক অসিগী মফম ৬ হায়বদি নিউ দিল্লি, গুৱাহাতি, মুম্বাই, গৱা, কোচি অমসুং কোলকাতাদা মাইপাক্না ফিফা অন্দর-১৭ মেন্স ৱার্ল্দ কপ ২০১৭ পাংথোকখ্রে।