Ministry of Defence
Telephonic conversation between Raksha Mantri Shri Rajnath Singh & Defence Minister of Russia Mr Sergei Shoigu
26 OCT 2022 3:42PM by PIB Delhi
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh held a telephonic conversation with the Defence Minister of Russian Federation Mr Sergei Shoigu on October 26, 2022 at the latter's request. During the telecon, both Ministers discussed bilateral defence cooperation as well as the deteriorating situation in Ukraine. Defence Minister Shoigu briefed the Raksha Mantri on the evolving situation in Ukraine, including his concerns about possible provocations through use of ‘dirty bomb’.
Shri Rajnath Singh reiterated India's position on the need to pursue the path of dialogue and diplomacy for an early resolution of the conflict. He pointed out that the nuclear option should not be resorted to by any side as the prospect of the usage of nuclear or radiological weapons goes against the basic tenets of humanity.
Both Ministers agreed to remain in touch.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
রক্ষা মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা রুসিয়াগী রক্ষা মন্ত্রী সেরগৈ সোইগুগা তেলিফোন্দা ৱারি শানখ্রে
26 OCT 2022 3:42PM by PIB Imphal
ওক্তোবর ২৬, ২০২২দা রক্ষা মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা রুসিয়াগী রক্ষা মন্ত্রী সেরগৈ সোইগুগা তেলিফোন্দা ৱারি শানখ্রে অমসুং রুসিয়াগী মন্ত্রীনা হায়রকপদগী মখোয় অনি ৱারি শানখিবনি। ৱারি শানবা অদুদা মন্ত্রী অনিনা লৈবাক অনিগী মরক্তা ঙাক-শেনগী হিরমদা মতেং পাংনবা অমসুং য়ুক্রেন্দা হৌজিক ওইরক্লিবা ফিবমগী মতাংদা খন্নখি। ‘দর্তি বোম্ব’ শীজিন্নবদগী ওইরকপা য়াবশিংগী মতাং য়াওনা য়ুক্রেন্দা হৌজিক ওইরক্লিবা ফিবমগী মতাংদা রক্ষা মন্ত্রী সেরগৈ সোইগুনা রক্ষা মন্ত্রী রাজনাথ সিংহদা পাউদমখি।
মুক্নরিবা অসি অথুবা মতমদা ৱারোইশিন পুরক্নবা ৱারি শানবা অমসুং দিপ্লোমেসিগী লম্বীদা চঙশিনবা তঙাইফদে হায়বা ভারতকী ফিরেপ অদু শ্রী রাজনাথ সিংহনা অমুক হন্না ফোঙদোকখি। মহাক্না হায়খি নিউক্লিয়ার নত্ত্রগা রিদিওলোজিকেলগী খুৎলায়শিং শীজিন্নবা হায়বসি মীওইবা খুন্নাইগী ময়োক্তনি, মরম অদুনা নাকল অনিনা নিউক্লিয়ার খুৎলায়শিং শীজিন্নরোইদবনি।
মখা তানা পাউ ফাওনবা হায়না মন্ত্রী অনিনা য়ানখি।