Prime Minister's Office
PM to unveil the logo, theme and website of India’s G20 Presidency on 8th November
Logo, theme and website to reflect India’s message and overarching priorities to the world
G20 Presidency offers India an opportunity to contribute to the global agenda on pressing issues of international importance
During the course of its G20 Presidency, India to hold about 200 meetings in 32 different sectors in multiple locations across India
07 NOV 2022 11:38AM by PIB Delhi
Prime Minister will unveil the logo, theme and website of India’s G20 Presidency on 8th November 2022 at 4:30 PM via video conferencing.
Guided by the vision of the Prime Minister, the foreign policy of India has been evolving to undertake leadership roles on the global stage. In a significant step in this direction, India will assume G20 Presidency from 1st December, 2022. The G20 Presidency offers a unique opportunity to India to contribute to the global agenda on pressing issues of international importance. The logo, theme and website of our G20 Presidency would reflect India’s message and overarching priorities to the world.
G20 is the premier forum for international economic cooperation representing around 85% of the global GDP, over 75% of the global trade, and about two-thirds of the world population. During the course of its G20 Presidency, India will be holding about 200 meetings in 32 different sectors in multiple locations across India. The G20 Summit to be held next year, would be one of the highest profile international gatherings to be hosted by India.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা নবেম্বর ৮দা ভারতকী জি.২০ প্রসিদেন্সীগী লোগো, থীম অমসুং ৱেবসাইতকী মাইখুম হাংগনি
লোগো, থীম অমসুং ৱেবসাইতনা ভারতনা মালেমগী মফমদা থম্বা ৱারোল অমসুং অহেনবা মিৎয়েং চঙলিবা থৌওংশিং তাক্কনি
জি.২০ প্রসিদেন্সীনা মালেমগী মরু ওইবা হীরমশিংগী মতাংদা লৈবা মালেমগী এজেন্দাশিংদা তেংবাংবগী খুদোংচাবা ভারতকী মফমদা পীগনি
ভারতকী জি.২০ প্রসিদেন্সী মনুংদা ভারতনা তোঙানবা সেক্তর ৩২দা চাউরাকপা মীফম ২০০মুক ভারত শিনবা থিংবগী মফমশিংদা পাংথোক্কনি
07 NOV 2022 11:38AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা নবেম্বর ৮গী নুংথিলগী পুং ৪.৩০ তাবা মতমদা ভারতকী জি.২০ প্রসিদেন্সীগী লোগো, থীম অমসুং ৱেবসাইতকী মাইখুম ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা হাংগনি।
ভারতকী ফোরেন পোলিসী অসিনা, প্রধান মন্ত্রীগী মঙলান্না লুচিংদুনা, মালেমগী থাক্তা লুচিংবগী থৌদাং লৌবা ঙম্বগী মতিক লৈরক্লি। মাইকৈ অসিদা থাংজিনবা মরু ওইবা খোঙথাং অমা ওইনা, ভারতনা দিসেম্বর ১, ২০২২দগী জি.২০ প্রসিদেন্সীগী থৌদাং পায়গনি। জি.২০ প্রসিদেন্সীনা মালেমগী মরু ওইবা হীরমশিংগী মতাংদা লৈবা মালেমগী এজেন্দাশিংদা তেংবাংবগী খুদোংচাবা ভারতকী মফমদা পীগনি। লোগো, থীম অমসুং ৱেবসাইতনা ভারতনা মালেমগী মফমদা থম্বা ৱারোল অমসুং অহেনবা মিৎয়েং চঙলিবা থৌওংশিং তাক্কনি।
জি.২০ হায়বসি মালেমগী জি.দি.পি.গী চাউরাকপা ৮৫%, মালেমগী লল্লোজ ইতিক্কী ৭৫% হেনবগী চাং, অমসুং মালেমগী অপুনবা মীশিংগী শরুক অহুম থোকপগী অনিগী মীহুৎ শিল্লিবা মালেমগী ইকোনোমিক কোওপরেসনগী প্রিমিয়র ওইবা ফোরম অমনি। ভারতকী জি.২০ প্রসিদেন্সী মনুংদা ভারতনা তোঙানবা সেক্তর ৩২দা চাউরাকপা মীফম ২০০মুক ভারত শিনবা থিংবগী মফমশিংদা পাংথোক্কনি। মথং চহিদা পাংথোক্কদবা জি.২০ সম্মিত অসিনা ভারতনা য়ুম্বু ওইবা মালেমগী খ্বাইদগী প্রোফাইল ৱাংবা মীফম ওইগনি।