Ministry of Power
Power Ministry issues Amendment in Charging Infrastructure for Electric Vehicles (EV)- the revised consolidated Guidelines & Standards
● Public charging stations shall have the feature of prepaid collection of service charges with the time of the day rates and discount for solar hours
● A Committee under Central Electricity Authority (CEA) to recommend to the State Government the ceiling limit of service charges to be levied.
● This Committee shall also recommend "time of the day rate " for service charges as well as the discount to be given for charging during solar hours
07 NOV 2022 6:12PM by PIB Delhi
Ministry of Power issues amendment in the revised consolidated Guidelines & Standards dated for Charging Infrastructure for Electric Vehicles issued by the Ministry on 14.01.2022.
It has been decided to make the following additions in these guidelines:
(a) Under the heading 3. Public Charging Infrastructure (PCI) Requirements", para 3.1 (xi) has been added as under:
xi. The public charging stations shall have the feature of prepaid collection of service charges with the time of the day rates and discount for solar hours.
(b) Under the heading "8. Service charges at PCS", para 8.3 has been added as under:
8.3 A Committee under Central Electricity Authority (CEA) will periodically recommend to the State Government the ceiling limit of service charges to be levied under para 8.2 above. This Committee shall also recommend "time of the day rate " for service charges as well as the discount to be given for charging during solar hours.

ଶକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ବୈଦ୍ୟୁତିକ ଯାନର ଚାର୍ଜିଂ ଭିତ୍ତିଭୂମି ସଂକ୍ରାନ୍ତ ନୀତିର ସଂଶୋଧନ କଲା କେନ୍ଦ୍ର ଶକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଜାରି ହେଲା ସଂଶୋଧିତ ଏକୀକୃତ ନିର୍ଦ୍ଦେଶାବଳୀ ଓ ମାନକ
ସର୍ବସାଧାରଣ ଚାର୍ଜିଂ ଷ୍ଟେସନର ପ୍ରି-ପେଡ୍ ସର୍ଭିସ ଚାର୍ଜ ସଂଗ୍ରହ ବ୍ୟବସ୍ଥା ରହିବ। ଏଥିରେ ଦିନର ବିଭିନ୍ନ ସମୟର ଚାର୍ଜିଂ ରେଟ ଓ ଓ ସୋଲାର ଆୱାର ଡିସ୍‌କାଉଣ୍ଟ ସୁବିଧା ଉପଲବ୍ଧ ହେବ
କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ବିଦ୍ୟୁତ ଶକ୍ତି ପ୍ରାଧିକରଣ ସିଇଏ ଅଧୀନରେ ଗଠିତ ଏକ କମିଟି ଆଦାୟ ହେବାକୁ ଥିବା ସର୍ଭିସ ଚାର୍ଜର ସର୍ବୋଚ୍ଚ ସୀମା ଧାର୍ଯ୍ୟ କରିବାକୁ ରାଜ୍ୟ ସରକାରମାନଙ୍କୁ ସୁପାରିସ୍ କରିବ
ଏହି କମିଟି ମଧ୍ୟ ‘ଟାଇପ୍ ଅଫ ଦି ଡେ ରେଟ୍‌’ ବା ଦିନର ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ ସମୟର ସର୍ଭିସ ଚାର୍ଜର୍ ଏବଂ ସୋଲାର ଆୱାର ବା ସୌର ଘଣ୍ଟା ଉପରେ ଡିସ୍‌କାଉଣ୍ଟ ପ୍ରଦାନ ଦେୟ କେତେ ହେବ ସେ ବିଷୟରେ ସୁପାରିସ୍ କରିବ
07 NOV 2022 6:12PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ଶକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ବୈଦ୍ୟୁତିକ ଯାନ(ଇଭି)ର ଚାର୍ଜିଂ ଭିତ୍ତିଭୂମି ସଂକ୍ରାନ୍ତ ନୀତିର ସଂଶୋଧନ କରାଯାଇଛି । ଏଥି ସହିତ ଏ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଏକୀକୃତ ସଂଶୋଧିତ ନିର୍ଦ୍ଦେଶାବଳୀ ଓ ମାନକ ଜାରି କରାଯାଇଛି । ଏହା ଫଳରେ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ୨୦୨୨ ଜାନୁୟାରୀ ୧୪ତାରିଖରେ ଏ ସମ୍ପର୍କରେ ଯେଉଁ ନୀତି ପ୍ରଣୀତ ହୋଇଥିଲା ତାହା ବଦଳିଛି ।
ସଂଶୋଧିତ ନୂଆ ବ୍ୟବସ୍ଥାରେ ଆଉ କେତେକ ବିଷୟକୁ ଯୋଡା ଯାଇଛି । ସେଗୁଡିକ ନିମ୍ନରେ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି ।
(A) ଶୀର୍ଷକ ବା ଅଧୀନରେ ଥିବା ସର୍ବସାଧାରଣ ଚାର୍ଜିଂ ଭିତ୍ତିଭୂମି (ପିସିଆଇ)ର ଆବଶ୍ୟକତାରେ ପାରା ୩.୧ (XI)ରେ ନିମ୍ନ ବିଷୟ ଯୋଡାଯାଇଛି ।
XI ସର୍ବସାଧାରଣ ଚାର୍ଜିଂ ଷ୍ଟେସନରେ ସର୍ଭିସ ଚାର୍ଜ ସଂଗ୍ରହ ବ୍ୟବସ୍ଥା ରହିବ । ଏଥିରେ ଦିନର ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ ସମୟର ରେଟ୍ ଓ ସୌର ଆୱାର ବା ସୋଲାର ଆୱାର ପାଇଁ ଡିସକାଉଣ୍ଟ ବ୍ୟବସ୍ଥା କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ ହେବ ।
B) ଶୀର୍ଷକ ୮ରେ “ପିସିଏସ୍‌ରେ ସର୍ଭିସ ଚାର୍ଜିଂ”, ପାରା ୮.୩ରେ ନିମ୍ନଲିଖିତ ବିଷୟକୁ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରାଯାଇଛି ।
୮.୩-କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ବିଦ୍ୟୁତ ପ୍ରାଧିକରଣ (ସିଇଏ) ଅଧୀନରେ ଏକ କମିଟି ସମୟାନ୍ତରରେ ରାଜ୍ୟମାନଙ୍କୁ ପାରା ୮.୨ ଅନୁସାରେ ସର୍ଭିସ ଚାର୍ଜ ଆଦାୟ କରିବାକୁ ସର୍ବୋଚ୍ଚ ସୀମା ସିଲିଂ ଧାର୍ଯ୍ୟ କରିବାକୁ ସୁପାରିସ୍ କରିବ ।
ଏହି କମିଟି ମଧ୍ୟ ଦିନର ସମୟ (ଟାଇମ୍ ଅଫ ଦି ଡେ) ରେଟ ସର୍ଭିସ ଚାର୍ଜର୍ ପାଇଁ କେତେ ହେବ ତାହା ସୁପାରିସ୍ କରିବ । ଆହୁରି ମଧ୍ୟ ସୋଲାର ଆୱାର ଡିସକାଉଣ୍ଟ ରେଟ୍ କେତେ ରହିବ ତାହା ମଧ୍ୟ କମିଟିର ସୁପାରିସ୍ ଆଧାରରେ ନିର୍ଦ୍ଧାରିତ ହେବ ।