Ministry of Home Affairs
Union Home Minister Shri Amit Shah chaired a high level meeting of Intelligence Bureau (IB) officials from across the country in New Delhi today and reviewed the internal security situation in the country
09 NOV 2022 7:49PM by PIB Delhi
The meeting held extensive discussions on various issues related to national security including counter terrorism, threats from extremism, cyber security related issues, border related aspects and threats from cross border elements to the integrity and stability of the Nation
The Central Government under the leadership of Prime Minister Narendra Modi is committed to ensure the security of the Nation by strengthening all aspects of security
The Union Home Minister said that the Intelligence Bureau has made a very important contribution in maintaining peace in the country since Independence anonymously without any expectations
Our fight is against terrorism as well as its support system, unless we fight strictly against both of them victory over terrorism cannot be achieved
There is a need for further strengthening of information sharing and communication between States' counter-terrorism and anti-drug agencies
To control Left Wing Extremism, its financial and logistical support system needs to be dismantled
We also have to make the country's coastal security impenetrable, for this we should keep a close eye on even the smallest and most isolated port
Narcotics not only ruin the youth of the country but money earned from it also affects the internal security of the country, therefore we have to work together for its complete destruction
Union Home Minister Shri Amit Shah chaired a high level meeting of Intelligence Bureau (IB) officers from across the country in New Delhi today and reviewed the internal security situation of the country. The meeting held extensive discussions on various issues related to national security including counter terrorism, threat from extremism, cyber security related issues, border related aspects and threats from cross border elements to the integrity and stability of the Nation.
107A9715
The Union Home Minister said the Union Government under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi is committed to ensure the security of the Nation by strengthening all aspects of security and in the last eight years many important steps have been taken to strengthen the internal security of the country.
Shri Amit Shah said the Intelligence Bureau has made a very important contribution in maintaining peace in the country since Independence, anonymously without any expectations. He said our fight is against terrorism as well as its support system, till we do not fight strictly against both of them, victory over terrorism cannot be achieved.
107A9722 (1)
Shri Amit Shah also stressed on the need to further strengthen the process of information sharing and enhancing liaison between counter-terrorism and anti-drug agencies of the States. He said there is a need to control Left Wing Extremism by dismantling its the financial and logistical support system.
107A9727 (1)
The Union Home Minister said that we also have to make the country's coastal security impenetrable and for this we should keep a close eye on even the smallest and most isolated port. Shri Shah said Narcotics not only ruins the youth of the country but the money earned from it also affects the internal security of the country, that is why we have to work together for its complete destruction. We have to make maximum use of anti-drone technology to stop smuggling of drugs from across the border through drones, he said.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
ঙসি নিউ দিল্লিদা য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহনা লুচিংদুনা লৈবাক অসিগী মফম কয়াগী ইন্তিলিজেন্স বিউরো(আই বি) ওফিসিএলশিংগী অৱাংবা থাক্কী মীফম অমা পাংথোকখ্রে অমসুং লৈবাক মনুংগী ওইবা ঙাক-শেনগী ফিবম হন্না য়েংশিনখ্রে
09 NOV 2022 7:49PM by PIB Imphal
মীফম অদুদা লৈবাক মনুংগী ঙাক-শেনগী মতাং য়াওনা তেরোরিজম থেংনবা, এক্সত্রিমিজমগী শিংনরকপশিং, সাইবর সেকুরিতিগা মরী লৈনবা ৱাফমশিং, ঙমখৈগা মরী লৈনবা হিরমশিং অমসুং লৈবাক অসিগী অপুনবগী শক্তম অমসুং তংদু-লৈতাবদা ঙমখৈ ৱাংমদগী শিংনরকপশিংগী মতাংদা কুপ্না খন্ন-নৈনখি
ঙাক-শেনগী থবক খুদিংমক মপাঙ্গল কনখৎহন্দুনা লৈবাক অসি মতিক চানা ঙাক-শেন্নবা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী লমজিং মখাদা কেন্দ্র সরকারনা থবক পায়খৎলে
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায়খি নিংতম্বা হেক ফংবদগী মশক মমিং খঙহন্দনা লৈবাক অসিদা শান্তি থম্নবা ইন্তিলিজেন্স বিউরোনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌদুনা লাক্লি
তেরোরিজম অমসুং মসিগী শৌগৎলিবা লৈবাক্কী মায়োক্তা ঐখোয়না লান্থেংনরিবা অসি, করিগুম্বা ঐখোয়না চেকশিন্না মখোয় অনিক মায়োক্নদ্রবদি, তেরোরিজম মাইথিবা পীবা ঙম্লোই
রাজ্যশিংগী তেরোরিজমগী থেংন্নবা এজেন্সিশিং অমসুং এন্তি-দ্রগ এজেন্সিশিংগী মরক্তা ই-পাউ পীথোক-পীশিন তৌনবা মপাঙ্গল কনখৎহনবা দরকার ওইরে
লেফ ৱিং এক্সত্রিমিজম লাকশিন্নবা, মসিগী শেন-থুম ফংনবা অমসুং চৎথোক-চৎশিনগী থবকশিং মরু ফংনা মাঙহনবা মথৌ তাই
লৈবাক অসিগী সমুদ্র মপানগী ঙাক-শেনগী থবক অহোবা লৈতনবা ঐখোয়না থবক পায়খৎকদবনি, মসিগীদমক ঐখোয়না খ্বাইদগী পীকপা অমসুং নাইতোম লৈবা হিথাংফম ফাওবা চেকশিন্না শেন্নগদবনি
নার্কোতিক্সনা লৈবাক অসিগী নহারোলশিং মাঙহনবা খক নত্তনা মসিগী ফংলকপা শেনফম অদুনা লৈবাক মনুংগী ঙাক-শেনগী থবক্তা অকায়বসু পীরি, মরম অদুনা মসিগী মপুংফানা মাঙহন্নবা ঐখোয় পু্ন্না থবক তৌমিন্নগদবনি
ঙসি নিউ দিল্লিদা য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহনা লুচিংদুনা লৈবাক অসিগী মফম কয়াগী ইন্তিলিজেন্স বিউরো(আই বি) ওফিসিএলশিংগী অৱাংবা থাক্কী মীফম অমা পাংথোকখ্রে অমসুং লৈবাক মনুংগী ওইবা ঙাক-শেনগী ফিবম হন্না য়েংশিনখ্রে। মীফম অদুদা লৈবাক মনুংগী ঙাক-শেনগী মতাং য়াওনা তেরোরিজম থেংনবা, এক্সত্রিমিজমগী শিংনরকপশিং, সাইবর সেকুরিতিগা মরী লৈনবা ৱাফমশিং, ঙমখৈগা মরী লৈনবা হিরমশিং অমসুং লৈবাক অসিগী অপুনবগী শক্তম অমসুং তংদু-লৈতাবদা ঙমখৈ ৱাংমদগী শিংনরকপশিংগী মতাংদা কুপ্না খন্ন-নৈনখি
107A9715
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায়খি ঙাক-শেনগী থবক খুদিংমক মপাঙ্গল কনখৎহন্দুনা লৈবাক অসি মতিক চানা ঙাক-শেন্নবা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী লমজিং মখাদা কেন্দ্র সরকারনা থবক পায়খৎলে অমসুং হৌখিবা চহি ৮ অসিদা লৈবাক মনুংগী ঙাক-শেনগী থবকশিং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা মরুওইবা থবক কয়া পায়খৎলে।
শ্রী অমিত সাহনা হায়খি নিংতম্বা হেক ফংবদগী মশক মমিং খঙহন্দনা লৈবাক অসিদা শান্তি থম্নবা ইন্তিলিজেন্স বিউরোনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌদুনা লাক্লি। তেরোরিজম অমসুং মসিগী শৌগৎলিবা লৈবাক্কী মায়োক্তা ঐখোয়না লান্থেংনরিবা অসি, করিগুম্বা ঐখোয়না চেকশিন্না মখোয় অনিক মায়োক্নদ্রবদি, তেরোরিজম মাইথিবা পীবা ঙম্লোই।
107A9722 (1)
শ্রী অমিত সাহনা হায়খি রাজ্যশিংগী তেরোরিজমগী থেংন্নবা এজেন্সিশিং অমসুং এন্তি-দ্রগ এজেন্সিশিংগী মরক্তা ই-পাউ পীথোক-পীশিন তৌনবা মপাঙ্গল কনখৎহনবা দরকার ওইরে। লেফ ৱিং এক্সত্রিমিজম লাকশিন্নবা, মসিগী শেন-থুম ফংনবা লম্বীশিং অমসুং চৎথোক-চৎশিনগী থবকশিং মরু ফংনা মাঙহনবা মথৌ তাই।
107A9727 (1)
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায়খি লৈবাক অসিগী সমুদ্র মপানগী ঙাক-শেনগী থবক অহোবা লৈতনবা ঐখোয়না থবক পায়খৎকদবনি অমসুং মসিগীদমক ঐখোয়না খ্বাইদগী পীকপা অমসুং খ্বাইদগী লাপ্না নাইতোম লৈবা হিথাংফম ফাওবা চেকশিন্না শেন্নগদবনি। নার্কোতিক্সনা লৈবাক অসিগী নহারোলশিং মাঙহনবা খক নত্তনা মসিগী ফংলকপা শেনফম অদুনা লৈবাক মনুংগী ঙাক-শেনগী থবক্তা অকায়বসু পীরি, মরম অদুনা মসিগী মপুংফানা মাঙহন্নবা ঐখোয় পু্ন্না থবক তৌমিন্নগদবনি। দ্রোনশিংগী খুৎথাংদা ঙমখৈ ৱাংমদগী দ্রগশিং নারোন্দা পুশিল্লকপা থিংনবা ঐখোয়না এন্তি-দ্রোন তেক্নোলোজি মতিক চানা শীজিন্নগদবনি।