Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi visits Mangrove forests on the sidelines of G-20 Summit in Bali
16 NOV 2022 10:12AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi along with other G-20 Leaders visited and planted Mangroves at the ‘Taman Hutan Raya Ngurah Rai’ Mangrove forests on the sidelines of G-20 Summit in Bali today.
Mangroves play an important role in global conservation efforts. India has joined the Mangrove Alliance for Climate (MAC), a joint initiative of Indonesia and UAE under the Indonesian G-20 Presidency.
More than 50 mangrove species can be found spread over 5000 sq km in India. India is placing emphasis on the protection and restoration of mangroves, which are rich sites of biodiversity and serve as effective carbon sinks.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବାଲିରେ ଜି-20 ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀ ଅବସରରେ ହେନ୍ତାଳ ବନ ପରିଦର୍ଶନ କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ
16 NOV 2022 10:12AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଜି-20 ର ଅନ୍ୟ ନେତାମାନଙ୍କ ସହିତ ଆଜି ବାଲିରେ ଜି-20 ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀ ଅବସରରେ ‘‘ତମନ୍ ହୁଟାନ୍ ରାୟା ନଗୁରାହ ରାୟ’ ହେନ୍ତାଳ ବନ ପରିଦର୍ଶନ କରିଛନ୍ତି ଓ ସେଠାରେ ଗଛ ଲଗାଇଛନ୍ତି।
ମ୍ୟାନଗ୍ରୁଭ୍ ବିଶ୍ବ ସଂରକ୍ଷଣ ପ୍ରୟାସରେ ଏକ ଗୁରୁତ୍ବପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ବହନ କରିଥାଏ। ଭାରତ ଇଣ୍ଡୋନେସିଆର ଜି-20 ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା ଅନ୍ତର୍ଗତ ମ୍ୟାନଗ୍ରୁଭ୍ ଆଲାଏନ୍‌ସ ଫର୍ କ୍ଲାଇମେଟ୍ (ଏମଏସି), ଯାହାକି ଇଣ୍ଡୋନେସିଆ ଏବଂ ୟୁଏଇର ମିଳିତ ଉଦ୍ୟମ ଅଟେ, ରେ ସାମିଲ୍ ହୋଇଛନ୍ତି।
ଭାରତରେ 5000 ବର୍ଗ କିଲୋମିଟରରେ ପରିବ୍ୟାପ୍ତ ମ୍ୟାନଗ୍ରୁଭର 50 ରୁ ଅଧିକ ପ୍ରଜାତି ଦେଖା ଯାଇଥାଏ। ଭାରତ ମ୍ୟାନଗ୍ରୁଭର ସଂରକ୍ଷଣ ଏବଂ ତାହାର ବିକାଶ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ବ ପ୍ରଦାନ କରୁଛି ଯାହା ଜୈବ ବିବିଧତାର ସମୃଦ୍ଧ ସ୍ଥଳ ଅଟେ ଏବଂ ଫଳପ୍ରଦ କାର୍ବନ୍ ସିଙ୍କ ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରେ।