Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi visits Mangrove forests on the sidelines of G-20 Summit in Bali
16 NOV 2022 10:12AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi along with other G-20 Leaders visited and planted Mangroves at the ‘Taman Hutan Raya Ngurah Rai’ Mangrove forests on the sidelines of G-20 Summit in Bali today.
Mangroves play an important role in global conservation efforts. India has joined the Mangrove Alliance for Climate (MAC), a joint initiative of Indonesia and UAE under the Indonesian G-20 Presidency.
More than 50 mangrove species can be found spread over 5000 sq km in India. India is placing emphasis on the protection and restoration of mangroves, which are rich sites of biodiversity and serve as effective carbon sinks.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
‘জি-২০ শীৰ্ষ সন্মিলন’ৰ আহৰি পৰত বালিৰ ‘চিৰসেউজ বনাঞ্চল’ দৰ্শন কৰিলে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে
16 NOV 2022 10:12AM by PIB Guwahati
‘জি-২০ শীৰ্ষ সন্মিলন’ৰ আহৰি পৰত প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি সন্মিলনৰ অন্যান্য নেতৃবৃন্দৰ সৈতে ‘তমান হুটন ৰায়া গুৰা ৰাই চিৰসেউজ(মেনগ্ৰভ) বনাঞ্চল’ দৰ্শন কৰাৰ লগতে চিৰসেউজ বা চিৰহৰিত্ গছৰ পুলিও ৰোপণ কৰে।
গোলকীয় সংৰক্ষণ প্ৰয়াসত চিৰসেউজ বনে এক গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰি আহিছে। ‘জি-২০’ৰ অধ্যক্ষতাৰ কালত ইণ্ডোনেছিয়াই গ্ৰহণ কৰা উদ্যোগ তথা ইণ্ডোনেছিয়া আৰু সংযুক্ত আৰব আমিৰীৰ যুটীয়া উদ্যোগত গঢ় লোৱা ‘মেনগ্ৰভ এলায়েঞ্চ ফৰ ক্লাইমেট’(এমএচি)শীৰ্ষক কাৰ্যক্ৰমত ভাৰতেও অংশগ্ৰহণ কৰিছে।
ভাৰতৰ ৫০০০ বৰ্গকিলোমিটাৰৰো অধিক ভূমিত বিস্তৃত এলেকাত ৫০ৰো অধিক বিধ ‘চিৰসেউজ বন’ৰ সন্ধান কৰিব পৰা যায়। জৈৱ-বৈচিত্ৰ্যৰ ক্ষেত্ৰত অতিকে চহকী আৰু কাৰ্বন প্ৰশমণৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰভাৱশালী বুলি পৰিগণিত এইবোৰ চিৰসেউজ গছৰ সংৰক্ষণ আৰু পুনৰুদ্ধাৰ কৰাত ভাৰতে বিশেষ গুৰুত্ব প্ৰদান কৰিছে।