Prime Minister's Office
PM to participate in Constitution Day celebrations in Supreme Court on 26th November
PM to launch various new initiatives under e-court project
25 NOV 2022 2:50PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in the Constitution Day celebrations in the Supreme Court on 26th November, 2022 at 10 AM. The day has been celebrated as Constitution Day since 2015, to commemorate the adoption of the Constitution of India by the Constituent Assembly in 1949.
During the programme, the Prime Minister will launch various new initiatives under the e-court project. The Project is an effort to provide services to litigants, lawyers and the judiciary through ICT enablement of courts.
The initiatives being launched by the Prime Minister include Virtual Justice Clock, JustIS mobile App 2.0, Digital court and S3WaaS Websites.
Virtual Justice Clock is an initiative to exhibit vital statistics of the justice delivery system at the Court level giving the details of the cases instituted, cases disposed and pendency of cases on day/week/month basis at the Court level. The effort is to make the functioning of the courts accountable and transparent by sharing with the public the status of case disposals by the court. Public can access the Virtual Justice Clock of any court establishment on the District Court’s website.
JustIS Mobile App 2.0 is a tool available to judicial officers for effective court and case management by monitoring pendency and disposal of not only his court but also for individual judges working under them. This App is also made available to High Court and Supreme Court Judges who can now monitor pendency and disposal of all the States and Districts under their jurisdiction.
Digital court is an initiative to make the court records available to the judge in digitised form to enable the transition to Paperless Courts.
S3WaaS Websites is a framework to generate, configure, deploy and manage websites for publishing specified information and services related to district judiciary. S3WaaS is a cloud service developed for government entities to generate Secure, Scalable & Sugamya (Accessible) websites. It is multilingual, citizen friendly and divyang friendly.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী নবেম্বর ২৬তা সুপ্রিম কোর্ততা পাঙথোক্কদবা কনস্তিত্যুসন দে থৌরমদা শরুক য়াগদৌরি
প্রধান মন্ত্রীনা ই-কোর্ত প্রোজেক্তকী মখাদা তোঙান তোঙানবা অনৌবা থৌরাংশিং হৌদোক্কদৌরি
25 NOV 2022 2:50PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নবেম্বর ২৬কী অয়ুক পুং ১০ তাবা মতমদা সুপ্রিম কোর্ততা পাঙথোক্কদবা কনস্তিত্যুসন দে থৌরমদা শরুক য়াগদৌরি‍। নুমিৎ অসি কনস্তিতুএন্ত এসেমব্লীনা ১৯৪৯দা ভারতকী সংবিধান চৎনখিববু নীশিংবা ওইনা ২০১৫দগী হৌনা কনস্তিত্যুসন দে হায়না পাঙথোক্তুনা লাক্লি‍।
থৌরম অদুদা, প্রধান মন্ত্রীনা ই-কোর্ত প্রোজেক্তকী মখাদা তোঙান তোঙানবা অনৌবা থৌরাং কয়া হৌদোক্কনি‍। প্রোজেক্ত অসি লিতিগেন্ত, উকিল অমদি জুদিসিয়রীদা আই.সি.তি. শীজিন্নবা য়াহল্লবা কোর্তশিংগী খুত্থাঙদা সর্ভিস পীননবা থৌরাং অমনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা হৌদোক্কদৌরিবা থৌরাংশিং অসিদা ভর্চুএল জস্তিস ক্লোক, জস্তআই.এস. মোবাইল এপ ২.০, দিজিতেল কোর্ত অমদি এস৩দব্লিউ.এ.এ.এস ৱেবসাইতশিং য়াওরি‍।
ভর্চুএল জস্তিস ক্লোক অসি ৱায়েলশঙগী থাক্তা নুংতিগী/চয়োলগী/থাগী ওইনা লৌখৎলব কেস, লোইশিনখ্রবা কেস অমদি পন্দুনা লৈরিবা কেসশিংগী মচা খায়বা ৱারোলশিং পীদুনা জস্তিস দেলিভরী সিস্তেমগী মরুওইবা স্তেতিস্তিক্সশিং ৱায়েলশঙগী থাক্তা ফংহন্নবগী থৌরাং অমনি‍। হোৎনরিবা অসি ৱায়েলশঙনা লোইশিনখিবা কেসকী ফীভম মীয়ামদা ফংহন্দুনা ৱায়েলশঙশিংগী থবক তৌবগী মওংবু একাউন্তেবল ওইহন্নবা অমদি ত্রান্সপেরেন্ত ওইহন্নবা থৌরাংনি‍। মীয়াম্না দিস্ত্রিক্ত কোর্তকী ৱেবসাইত্তগী ৱায়েলশঙ অমা হেক্তগী ভর্চুএল জস্তিস ক্লোক্তা চঙবা য়াগনি‍।
জস্তআই.এস. মোবাইল এপ ২.০ অসি জুদিসিএল ওফিসরশিংদা মখোয়গী ৱায়েলশঙখক্তগী নত্তনা মখোয়গী মখাদা থবক তৌরিবা জজশিংগী পন্দুনা লৈরিবা অমদি লোইশিনখ্রবা কেসশিং য়েংশিন্দুনা মতিং লৈবা কোর্ত অমদি কেস মেনেজমেন্ত ফংহন্নবা খুৎলায় অমনি‍। এপ অসি হায় কোর্ত অমসুং সুপ্রিম কোর্ত জজশিংদসু ফংহন্দুনা মখোয়না মখোয়গী মখাদা লৈরিবা স্তেত অমদি দিস্ত্রিক্তশিংদা পন্দুনা লৈরিবা অমদি লোইশিনখ্রবা কেসশিং য়েংশিনবা ঙম্লগনি‍।
দিজিতেল কোর্ত হায়বসি পেপরলেস কোর্তকী মায়কৈদা খোঙ থাংজিল্লকপা য়াহন্নবগীদমক কোর্তকী রেকোর্দশিং জজশিংদা দিজিতাইজ তৌরবা মওংদা ফংহন্নবা থৌরাং অমনি‍।
এস৩দব্লিউ.এ.এ.এস ৱেবসাইত হায়বসি দিস্ত্রিক্ত জুদিসিয়রীগা মরী লৈনবা অকক্নবা ঈ-পাউ অমদি সর্ভিসশিং ফোঙদোক্নবা ৱেবসাইতশিং জেনেরেৎ, কনফিগর, দিপ্লোয় অমদি মেনেজ তৌনবা ফ্রেমৱর্ক অমনি‍। এস৩দব্লিউ.এ.এ.এস হায়বসি সিক্যুর, স্কেলেবল অমদি সুগম্য (এসেসিবল) ৱেবসাইত জেনেরেৎ তৌনবা লৈঙাক্কী এন্তিতীশিংগীদমক্তা শেমবা ক্লাউদ সর্ভিস অমনি‍। মসি লোল কয়াদা য়াবা, মীয়াম্না নুংঙাইনা শীজিন্নবা য়াবা অমদি মীমান্নদ্রবশিংনা লায়না শীজিন্নবা য়াবা মওংনি‍।