Ministry of Finance
Centre releases Rs. 17,000 crore of GST compensation to States/UTs
25 NOV 2022 4:11PM by PIB Delhi
The Central Government released an amount of Rs. 17,000 crore to States/UTs on 24.11.2022 towards the balance GST compensation for the period April to June, 2022 (State-wise details as per Table below). The total amount of compensation released to the States/UTs so far, including the aforesaid amount, during the year 2022-23 is Rs.1,15,662 crore.
This is despite the fact that total Cess collection till October, 2022 is only Rs.72,147 crore and the balance of Rs. 43,515 crore is being released by the Centre from its own resources. With this release, the Centre has released, in advance, the entire amount of Cess estimated to be collected this year till March-end available for payment of compensation to States. This decision was taken to assist the States in managing their resources and ensuring that their programmes especially the expenditure on capital is carried out successfully during the financial year.
Even in May this year, the Central Government had released Rs. 86,912 crore as provisional GST compensation to States for the period Feb-May’2022 despite the fact that there was only about Rs. 25,000 crore in the GST Compensation Fund, by making arrangement of funds of around Rs. 62,000 crore from its own resources.
Name of the State/UT
(Rs. in crore)
Andhra Pradesh
682
Assam
192
Bihar
91
Chhattisgarh
500
Delhi
1,200
Goa
119
Gujarat
856
Haryana
622
Himachal Pradesh
226
Jammu and Kashmir
208
Jharkhand
338
Karnataka
1,915
Kerala
773
Madhya Pradesh
722
Maharashtra
2,081
Odisha
524
Puducherry
73
Punjab
984
Rajasthan
806
Tamil Nadu
1,188
Telangana
542
Uttar Pradesh
1,202
Uttarakhand
342
West Bengal
814
Total
17,000

শেল-থুম মন্ত্রালয়
কেন্দ্রনা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লুপা করোর ১৭,০০০কী জি.এস.তি. কম্পেন্সেসনগী শেনফম থাদোকখ্রে
25 NOV 2022 4:11PM by PIB Imphal
কেন্দ্র লৈঙাক্না ২০২২গী এপ্রিলদগী জুন ফাওবগী জি.এস.তি. কম্পেন্সেসন বেলেন্সকী (স্তেত-স্তেতকী ওইবা মচা খায়বা ৱাফমশিং মখাগী তেবলদা পীরি) ২৪.১১.২০২২দা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লুপা করোর ১৭,০০০কী শেনফম থাদোকখ্রে‍। হৌজিক ফাওবদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা থাদোকখ্রবা অপুনবা জি.এস.তি. কম্পেন্সেসনগী শেনফম, মথক্তা পল্লিবা শেনফমসি য়াওরগা, চৎলিবা চহি ২০২২-২৩গী ওইনা লুপা করোর ১,১৫,৬৬২নি‍।
মসি ওক্তোবর, ২০২২ ফাওবদা লৈখিবা অপুনবা সেসতগী খোমগৎলকপা শেনফম শুপ্নগী লুপা করোর ৭২,১৪৭ ওইরবসু, অৱাৎপা লুপা করোর ৪৩,৫১৫কী শেনফম অসি কেন্দ্রনা মশাগী মরল মথুমদগী পুথোক্তুনা পীবনি‍। হন্দক থাদোক্লিবা অসি থারগা, চৎলিবা চহি অসিগী মার্চ লোইশিল্লকপা ফাওবদা খোমগৎপা ঙমগনি হায়না পারিবা সেসকী শেনফম পুম্বা পারগা স্তেতশিংদা পীফম থোকপা কম্পেন্সেসনকী শেমফম পুম্নমক মাঙজৌননা কেন্দ্র লৈঙাক্না থাদোক্লবনি‍। ফিরেপ অসি স্তেতশিংবু মখোয়গী রিসোর্সশিং মেনেজ তৌজবদা মতেং পাংনবা অমদি মখোয়গী থবক থৌরমশিং, মরুওইনা কেপিতেল এক্সপেন্দিচরশিং চৎলিবা চহিসিদা মায় পাক্না পায়খৎপা ঙমহন্নবগীদমক্তা লৌখিবনি‍।
চহি অসিগী মে থাদসু, কেন্দ্র লৈঙাক্না জি.এস.তি. কম্পেন্সেসন ফন্দদা লুপা করোর ২৫,০০০ রোমতমক লৈরগসু, কেন্দ্র লৈঙাক্না মশাগী ওইজবা রিসোর্সশিংদগী লুপা করোর ৬২,০০০গী শেনফম শিন লাংদুনা, ২০২২গর ফেব্রুৱারী-মেগী মতমগী ওইনা স্তেতশিংদা লুপা করোর ৮৬,৯১২গী প্রোভিজ্নেল জি.এস.তি. কম্পেন্সেসন থাদোকখিবনি‍।
স্তেত/য়ু.তি. মমিং
(লুপা করোরগী খুজিংদা)
অন্ধ্র প্রদেশ
৬৮২
অসাম
১৯২
বিহার
৯১
ছত্তিসগর
৫০০
দিল্লী
১,২০০
গোৱা
১১৯
গুজরাত
৮৫৬
হরিয়ানা
৬২২
হিমাচল প্রদেশ
২২৬
জম্মু অমসুং কাস্মির
২০৮
ঝার্খন্দ
৩৩৮
কর্নাতকা
১,৯১৫
কেরলা
৭৭৩
মধ্য প্রদেশ
৭২২
মহারাস্ত্র
২,০৮১
ওরিসা
৫২৪
পুদিচেরী
৭৩
পঞ্জাব
৯৮৪
রাজস্থান
৮০৬
তামিল নাদু
১,১৮৮
তেলঙ্গনা
৫৪২
উত্তর প্রদেশ
১,২০২
উত্তরাখন্দ
৩৪২
ৱেস্ত বেঙ্গল
৮১৪
অপুনবা
১৭,০০০