Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi speaks on telephone with His Excellency Mr Vladimir Putin, President of the Russian Federation
16 DEC 2022 4:09PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephone conversation today with His Excellency Mr Vladimir Putin, President of the Russian Federation.
Following up on their meeting in Samarkand on the sidelines of the SCO Summit, the two leaders reviewed several aspects of the bilateral relationship, including energy cooperation, trade and investments, defence & security cooperation, and other key areas.
In the context of the ongoing conflict in Ukraine, Prime Minister reiterated his call for dialogue and diplomacy as the only way forward.
Prime Minister briefed President Putin on India’s ongoing Presidency of the G-20, highlighting its key priorities. He also looked forward to both countries working together during India’s Chairship of the Shanghai Cooperation Organisation.
The leaders agreed to remain in regular touch with each other.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা রুসিয়ান ফেদেরেসনগী প্রসিদেন্ত ব্লাদিমির পুতিনগা তেলিফোন্দা ৱারি শানখ্রে
16 DEC 2022 4:09PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা রুসিয়ান ফেদেরেসনগী প্রসিদেন্ত ব্লাদিমির পুতিনগা তেলিফোন্দা ৱারি শানখ্রে।
এস.সি.ও মীফমগী নাকলদা সমারকান্দদা মখোয় উনখিবা অদুগী মথা তারকপা ওইনা, লুচিংবা অনিনা ইনর্জিগী মতেং পীনবা, ললোন-ইতিক অমসুং ইনভেস্তমেন্ত, ঙাক-শেন অমসুং ঙাক-শেনগী লমদা মতেং পীনবা অমসুং অতোপ্পা মরুওইবা হিরমশিং য়াওনা লৈবাক অনিগী মরীগী ফিবম হন্না খন্নখি।
হৌজিক য়ুক্রেন্দা চৎথরিবা মুক্নবা অসি ৱারি শানদুনা অমসুং দিপ্লোমেসিগী খুৎথাংদা ৱারোইশিন পুরক্নবা প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী ওইবা ৱাফম অমুক হন্না থমখি।
ভারতনা হৌজিক জি-২০গী প্রসিদেন্ত ওইরিবা অসিগী মতাংদা অমসুং মসিগী মরুওইবা থবকশিংগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা প্রসিদেন্ত পুতিন্দা পাউদমখি। ভারতনা সংহাই কোর্পোরেসন ওর্গনাইজেসনগী চিয়ারসিপ ওইরিঙৈ মনুংদা লৈবাক অনি পুন্না থবক তৌমিন্ননবা মহাক্না থাজবা থমখি।
মখোয় অনি চাংনাইনা পাউ ফাওনবা হায়না লুচিংবা অনিনা য়ানখি।