Ministry of Home Affairs
As a significant boost to peace process in Manipur, Government of India and the Government of Manipur sign Cessation of Operation Agreement with ZUF, an insurgent group of Manipur
Government of India has signed several agreements to end insurgency and boost development in North East, according to the vision of Prime Minister, Shri Narendra Modi and under the guidance of Union Minister of Home Affairs and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah
27 DEC 2022 6:10PM by PIB Delhi
Fulfilling the vision of the Prime Minister, Shri Narendra Modi of an ‘Insurgency free and prosperous North East’ and under the guidance of Union Minister of Home Affairs and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, the Government of India and the Government of Manipur entered into a Cessation of Operation Agreement in New Delhi today, with the Zeliangrong United Front that had been active for more than a decade. This will be a significant boost to the peace process in Manipur. This agreement was signed by senior officers of the Union Ministry of Home Affairs and the Govt. of Manipur and the representatives of ZUF in the presence of the Chief Minister of Manipur, Shri N. Biren Singh.
Representatives of the armed Group agreed to abjure violence and join the peaceful democratic process as established by law of the land. The agreement provides for rehabilitation and re-settlement of the armed cadres. A Joint Monitoring Group will be constituted to oversee enforcement of the agreed ground rules.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
মনিপুরদা শান্তি পুরক্নবা হোৎনরিবা অসিগী মশক থোকপা অতোপ্পা থৌওং অমদা, ভারত সরকার অমসুং মনিপুর সরকারনা মনিপুরগী লালহৌবা কাঙলুপ জেত.য়ু.এফ.কা সিসেসন ওফ ওপরেসন এগ্রীমেন্তকী খুৎয়েক পীনখ্রে
ভারত সরকারনা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী পান্দমগী মখা পোন্না অমসুং কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কো-ওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহগী মিৎয়েং মখাদা অৱাং নোংপোক লমদমগী লালহৌবগী ইরাং লোইশিন্নবা অমসুং চাউখৎ-থৌরম হেন্না খুমাং চাউশিলহন্নবা তোঙানবা য়ানচে কয়াগী খুৎয়েক পীনখ্রবনি
27 DEC 2022 6:10PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী “লালহৌবা লৈতবা অমসুং নুংঙাই য়াইফবা অৱাং নোংপোক” হায়বা মঙলান মঙফাওনহল্লদুনা অমসুং কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কো-ওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহগী মিৎয়েং মখাদা ভারত সরকার অমসুং মনিপুর সরকারনা দিকেদ অমা হেন্না থবক তৌদুনা লাক্লবা জেলিয়াংরোং য়ুনাইতেদ ফ্রন্তকা ঙসি নই দিল্লীদা সিসেসন ওফ ওপরেসন এগ্রীমেন্তকী য়ানবা পুরকখ্রে। মসিনা মনিপুরদা শান্তি পুরক্নবা হোৎনরিবা অসিদা মশক থোক্না তেংবাংগনি। য়ানচে অসি কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রালয়গী সেনিয়র ওফসিএল, মনিপুর সরকার অমসুং জেত.য়ু.এফ.কী মীহুৎশিংনা মনিপুরগী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী এন. বিরেন সিংহ য়াওবা থৌরমদা খুৎয়েক পীনখিবনি।
খুৎলায় পায়বা কাঙলুপ অসিনা মীফা-মীপুনগী থবক থাদোক্তুনা লৈবাক্কী আইন্না য়াৎলিবা শান্তি লৈবা গনতন্ত্রগী থৌওংশিংদা শরুক য়ারগনি হায়বা ৱাফম ফোংদোকখি। য়ানচে অসিনা মখোয়গী খুৎলায় পায়বা কেদরশিংবু রিহেবিলেত অমসুং রি-সেত্তলমেন্ত তৌহনগনি। য়ানখ্রিবা ৱাফমশিং য়েংশিন্নবগীদমক্তা জোইন্ত মোনিতরিং গ্রুপ অমা শেমগনি।