Prime Minister's Office
PM spends two days with state Chief Secretaries
4 pillars of Infrastructure, Investment, Innovation and Inclusion will drive our efforts to boost good governance across sectors
Quality is essential in every sphere of the economy
End mindless compliances and outdated rules
Build synergy for realizing the vision of PM GatiShakti
07 JAN 2023 9:36PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi attended two day conference of the State Chief Secretaries in Delhi which ended today.
In a tweet thread, the Prime Minister elaborated on the wide range of subject that he emphasized during is interaction with the Chief Secretaries.
He tweeted:
"Over the last two days, we have been witnessing extensive discussions at the Chief Secretaries conference in Delhi. During my remarks today, emphasised on a wide range of subjects which can further improve the lives of people and strengthen India's development trajectory.
With the eyes of the world being on India, combined with the rich talent pool of our youth, the coming years belong to our nation. In such times, the 4 pillars of Infrastructure, Investment, Innovation and Inclusion will drive our efforts to boost good governance across sectors.
It is my firm belief that we have to continue strengthening our MSME sector. This is important in order to become Aatmanirbhar and boost economic growth. Equally important is to popularise local products. Also highlighted why quality is essential in every sphere of the economy.
Called upon the Chief Secretaries to focus on ending mindless compliances and those laws as well as rules which are outdated. In a time when India is initiating unparalleled reforms, there is no scope for over regulation and mindless restrictions.
Some of the other issues I talked about include PM Gati Shakti and how to build synergy in realising this vision. Urged the Chief Secretaries to add vigour to Mission LiFE and mark the International Year of Millets with wide-scale mass participation."

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ରାଜ୍ୟଗୁଡ଼ିକର ମୁଖ୍ୟସଚିବମାନଙ୍କ ସହ ଦୁଇ ଦିନ ବିତାଇଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଭିତ୍ତିଭୂମି, ନିବେଶ, ନବସୃଜନ ଏବଂ ସମାବେଶନର ୪ସ୍ତମ୍ଭ ସମସ୍ତ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସୁଶାସନକୁ ସମୃଦ୍ଧ କରିବା ଲାଗି ଆମ ପ୍ରୟାସ ଗୁଡ଼ିକୁ ଆଗକୁ ବଢ଼ାଇବ
ଅର୍ଥବ୍ୟବସ୍ଥାର ପ୍ରତ୍ୟେକ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଗୁଣବତ୍ତା ଜରୁରି
ଅବୋଧ୍ୟ ଅନୁପାଳନ ଏବଂ ପୁରୁଣା ନିୟମଗୁଡ଼ିକୁ ସମାପ୍ତ କରାଯାଉ
ପିଏମ ଗତିଶକ୍ତିର ସାକାର କରିବା ନିମନ୍ତେ ତାଳମେଳ ରଖିବାକୁ ହେବ
07 JAN 2023 9:36PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଦିଲ୍ଲୀରେ ରାଜ୍ୟ ଗୁଡ଼ିକର ମୁଖ୍ୟ ସଚିବମାନଙ୍କ ଦୁଇ ଦିନିଆ ସମ୍ମିଳନୀରେ ଯୋଗ ଦେଇଥିଲେ, ଯାହା ଆଜି ସମାପ୍ତ ହୋଇଛି।
ଗୋଟିଏ ଟ୍ୱିଟ ଥ୍ରେଡରେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୁଖ୍ୟ ସଚିବମାନଙ୍କ ସହ କଥାବାର୍ତ୍ତା ବେଳେ ଯେଉଁ ସବୁ ବିଷୟ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଇଥିଲେ, ତାହା ଉପରେ ବର୍ଣ୍ଣନାକରିଛନ୍ତି।
ସେ ଟ୍ୱିଟ କରିଛନ୍ତି:
‘‘ଗତ ଦୁଇ ଦିନରେ, ଆମେ ଦିଲ୍ଲୀରେ ମୁଖ୍ୟ ସଚିବମାନଙ୍କ ସମ୍ମିଳନୀରେ ବ୍ୟାପକ ଆଲୋଚନା ଦେଖିବାକୁ ପାଇଛୁ। ଆଜି ମୋର ବକ୍ତବ୍ୟ ବେଳେ, ସେହି ବିଷୟ ଗୁଡ଼ିକର ଏକ ବିସ୍ତୃତ ଶୃଙ୍ଖଳା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଇଥିଲି, ଯାହା ଲୋକମାନଙ୍କ ଜୀବନକୁ ଉନ୍ନତ କରିପାରିବ ଏବଂ ଭାରତର ବିକାଶପଥକୁ ମଜବୁତ କରିପାରିବ।
ବିଶ୍ୱର ଦୃଷ୍ଟି ଭାରତ ଉପରେ ରହିଥିବା ବେଳେ ଆମର ଯୁବଗୋଷ୍ଠୀଙ୍କ ସମୃଦ୍ଧ ପ୍ରତିଭା ସହିତ, ଆଗାମୀ ବର୍ଷ ଗୁଡ଼ିକ ଆମ ଦେଶର ହେବାକୁ ଯାଉଛି। ଏଭଳି ସମୟରେ ଭିତ୍ତିଭୂମି, ନିବେଶ, ନବସୃଜନ ଏବଂ ସମାବେଶନର ୪ସ୍ତମ୍ଭ, ସମସ୍ତ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସୁଶାସନକୁ ସମୃଦ୍ଧ କରିବା ଲାଗି ଆମ ପ୍ରୟାସଗୁଡ଼ିକୁ ଆଗକୁ ବଢ଼ାଇବ।
ମୋର ଦୃଢ଼ ବିଶ୍ୱାସ ଯେ ଆମକୁ ନିଜ ଏମଏସଏମଇ କ୍ଷେତ୍ରକୁ ଲଗାତର ମଜଭୁତ କରିବାକୁହେବ। ଆତ୍ମନିର୍ଭର ହେବା ଏବଂ ଅର୍ଥନୈତିକ ବିକାଶ ଲାଗି ଏହା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ। ଏଥି ସହ ସ୍ଥାନୀୟ ଉତ୍ପାଦଗୁଡ଼ିକୁ ଲୋକପ୍ରିୟ କରାଇବା ମଧ୍ୟ ସେତିକି ମହତ୍ତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ। ଏହା ସହିତ ସେହି ବିଷୟ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଇଥିଲି ଯେ ଅର୍ଥବ୍ୟବସ୍ଥାର ପ୍ରତ୍ୟେକ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଗୁଣବତ୍ତା କାହିଁକି ଆବଶ୍ୟକ।
ମୁଖ୍ୟ ସଚିବ ମାନଙ୍କୁ ଅବୋଧ୍ୟ ଅନୁପାଳନ ଏବଂ ପୁରୁଣା ହୋଇଯାଇଥିବା ସେହି ଆଇନଗୁଡ଼ିକୁ ସମାପ୍ତ କରିବା ନେଇ ଧ୍ୟାନ କେନ୍ଦ୍ରିତ କରିବାକୁ ଆହ୍ୱାନ ଦେଇଥିଲି। ଏଭଳି ସମୟରେ ଯେତେବେଳେ ଭାରତ ଅନନ୍ୟ ସଂସ୍କାର ଆରମ୍ଭକରୁଛି, ଅତ୍ୟଧିକ ନିୟମ ଏବଂ ଅବୋଧ୍ୟ ପ୍ରତିବନ୍ଧକଗୁଡ଼ିକ ପାଇଁ କୌଣସି ସୁଯୋଗ ରହିନାହିଁ।
ଯେଉଁ କେତେକ ଅନ୍ୟ ପ୍ରସଙ୍ଗଗୁଡ଼ିକ ଉପରେ ମୁଁ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲି, ସେଥିରେ ପିଏମ ଗତିଶକ୍ତି ଏବଂ ଏହି ଭିଜନକୁ ସାକାର କରିବା ଲାଗି କିଭଳି ତାଳ ମେଳ ରଖାଯାଇପାରିବ, ତାହା ସାମିଲ ଥିଲା। ମିଶନ ‘ଲାଇଫ’ରେ ଉତ୍ସାହ ଭରିବା ଏବଂ ବୃହତମାତ୍ରାରେ ସାମୂହିକ ଭାଗୀଦାରି ସହ ମିଲେଟର ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ବର୍ଷକୁ ଚିହ୍ନିତ କରିବାପାଇଁ ଆହ୍ୱାନ ଦେଇଥିଲି।’’