Prime Minister's Office
PM spends two days with state Chief Secretaries
4 pillars of Infrastructure, Investment, Innovation and Inclusion will drive our efforts to boost good governance across sectors
Quality is essential in every sphere of the economy
End mindless compliances and outdated rules
Build synergy for realizing the vision of PM GatiShakti
07 JAN 2023 9:36PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi attended two day conference of the State Chief Secretaries in Delhi which ended today.
In a tweet thread, the Prime Minister elaborated on the wide range of subject that he emphasized during is interaction with the Chief Secretaries.
He tweeted:
"Over the last two days, we have been witnessing extensive discussions at the Chief Secretaries conference in Delhi. During my remarks today, emphasised on a wide range of subjects which can further improve the lives of people and strengthen India's development trajectory.
With the eyes of the world being on India, combined with the rich talent pool of our youth, the coming years belong to our nation. In such times, the 4 pillars of Infrastructure, Investment, Innovation and Inclusion will drive our efforts to boost good governance across sectors.
It is my firm belief that we have to continue strengthening our MSME sector. This is important in order to become Aatmanirbhar and boost economic growth. Equally important is to popularise local products. Also highlighted why quality is essential in every sphere of the economy.
Called upon the Chief Secretaries to focus on ending mindless compliances and those laws as well as rules which are outdated. In a time when India is initiating unparalleled reforms, there is no scope for over regulation and mindless restrictions.
Some of the other issues I talked about include PM Gati Shakti and how to build synergy in realising this vision. Urged the Chief Secretaries to add vigour to Mission LiFE and mark the International Year of Millets with wide-scale mass participation."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা রাজ্যশিংগী চীফ সেক্রেতরিশিংগা নুমিৎ নিনি মীফম পাংথোকখ্রে
হিরম খুদিংমক্তা অফবা লৈঙাক লৈহন্নবা ঐখোয়না পায়খৎলিবা থবকশিং ইনফ্রাস্ত্রকচর, ইনভেস্তমেন্ত, ইন্নোবেসন অমসুং ইনক্লুজনগী মখোঙ মরিনা মতেং পাংগনি
শেন-থুমগী থবক খুদিংমক্তা মগুন লৈহনবা হায়বসি তঙাইফদে
ৱাখল য়াওদবা নিয়মশিং অমসুং অরিবা নিয়মশিং লোইশিল্লসি
পি.এম গাতিশক্তিগী পান্দম ফংনবা পুন্না থবক তৌমিন্নরসি
07 JAN 2023 9:36PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি দিল্লিদা লোইশিনখিবা রাজ্যগী চীফ সেক্রেতরিশিংগী নুমিৎ নিনিগী মীফম শরুক য়াখ্রে।
ত্বিৎ থ্রিদ অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি চীফ সেক্রেতরিশিংগা লোয়ন্না পাংথোকখিবা মীফম অদুদা তোঙান-তোঙানবা হিরম কয়াদা খন্নখি।
মহাক্না ত্বিৎ তৌখি:
“হৌখিবা নুমিৎ নিনিদা, ঐখোয়না দিল্লিদা চীফ সেক্রেতরিশিংগী মীফমদা পাক-শন্না খন্ন-নৈনখি। ঙসি ঐগী ৱারোলশিং পীখিবদা, ভারতকী চাউখৎপগী খোঙজেল মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং মীয়ামগী পুন্সি মহিং মখা তানা ফগৎহন্নবা হিরম কয়া খন্নখি।
মালেমগী মীৎয়েং ভারত্তা থম্লিবা মরম্না, লাক্লিবা চহিশিংদা ঐখোয়গী লৈবাক্তা ঐখোয়গী নহারোলশিংগী মরাংকাইনা লৈরিবা হৈশিংবা হেনগৎহনগদবনি। অসিগুম্বা মতম অসিদা, হিরম খুদিংমক্তা অফবা লৈঙাক লৈহন্নবা ঐখোয়না পায়খৎলিবা থবকশিং ইনফ্রাস্ত্রকচর, ইনভেস্তমেন্ত, ইন্নোবেসন অমসুং ইনক্লুজনগী মখোঙ মরিনা মতেং পাংগনি।
ঐখোয়গী এম.এস.এম.ই সেক্তর ঐখোয়না মখা তানা ফগৎহনগদবনি হায়বসি ঐগী অচেৎপা থাজবনি। অত্মনির্ভর ওইরক্নবা অমসুং শেন-থুম চাউখৎপা হেনগৎহন্নবা মসি মরুওইবনি। মসিগা চপ মান্না মরুওইরিবসি মফম অমগী পোৎথোকশিং পাম্নহনবনি। মরম অসিনা শেন-থুমগী থবক খুদিংমক্তা মগুন লৈহনবা হায়বসি তঙাইফদে।
ৱাখল য়াওদবা নিয়মশিং অমসুং হায়রিবা অরিবা লোশিং অদু লোইশিন্নবা মীৎয়েং থম্নবা চীফ সেক্রেতরিশিংগী মফমদা খঙহনখি। ভারতনা অনপেরেলেল রিফোর্মশিং হৌরক্লবা মতম অমদা, কা হেনবা চৎন-কাংলোনশিং অমসুং ৱাখল য়াওদবা চেকশিনবশিংগী মফম লৈতে।
ঐনা ৱারি ফোঙদোকখিবা অতোপ্পা হিরমশিংগী মনুংদা পি.এম গাতি শক্তি য়াওখি অমসুং মসিগী পান্দম অসি ফংনবা কমদৌনা পুন্না থবক তৌমিন্নগনি হায়বা পনখি। মিসন লাইফ থৌনা হাপ্নবা অমসুং মীয়াম পাক-শন্না শরুক য়াহন্দুনা ইন্তর্নেসনেল ইয়ার ওফ মিল্লেতস পাংথোক্নবা চীফ সেক্রেতরিশিংদা তকশিনখি।