Prime Minister's Office
PM to inaugurate 26th National Youth Festival in Hubbali, Karnataka on 12th January
Theme of the Festival: Viksit Yuva - Viksit Bharat
Youth Summit to witness discussions on five themes covering diverse areas of work, industry and innovation; climate change; health; peace; and shared future
Competitive events being held with a vision to provide impetus to local traditional cultures
Yogathon - aimed to mobilise around 10 lakh people to do Yoga - to be a key attraction in the Festival
Eight indigenous sports and martial arts to also be presented by national level performers
10 JAN 2023 3:34PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the 26th National Youth Festival in Hubbali, Karnataka on 12th January 2023 at around 4 PM. The programme is being held on National Youth Day, which is celebrated on the birth anniversary of Swami Vivekanand, to honour and cherish his ideals, teachings and contributions.
The National Youth Festival is held every year to provide exposure to our talented youth at the national level, along with galvanising them towards nation building. It brings diverse cultures from all parts of the country on a common platform and unites the participants in the spirit of Ek Bharat, Shreshtha Bharat. This year, the Festival is being held in Hubballi-Dharwad in Karnataka from 12th to 16th January, with the theme being “Viksit Yuva - Viksit Bharat”.
The Festival will witness the Youth Summit, which will witness plenary discussions on five themes stemming from G20 and Y20 events viz. Future of work, Industry, Innovation and 21st Century Skills; Climate change and disaster risk reduction; Peace building and Reconciliation; Shared future-youth in democracy and governance; and Health & Well-being. The Summit will witness participation of more than sixty eminent experts. Several competitive and non-competitive events will also be held. Competitive events will include folk dances and songs, and will be held to provide an impetus to local traditional cultures. Non-competitive events will include Yogathon which aims to mobilise close to 10 lakh people to do Yoga. Eight indigenous sports and martial arts will also be presented during the event by national level performers. Other attractions include Food Festival, Young Artist Camp, adventure sports activities, special Know Your Army, Navy and Air Force camps, among others.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা জনুৱারী ১২দা কর্নাতকাগী হুব্বলীদা ২৬শুবা নেস্নেল য়ুথ ফেস্তিবেল হৌদোক্কনি
ফেস্তিবেলগী থীম: বিক্সিৎ য়ুবা – বিক্সিৎ ভারত
য়ুথ সম্মিৎ অসিদা থবক, ইন্দস্ত্রী অমদি ইনোভেসন; অইং অশাগী খল হোংলকপা; হকশেল; ইং তপ্পা; অমদি মান্নবা তুংলমচৎ হায়রিবা তোঙান তোঙানবা হীরমশিং কোনশিনবা থীম মঙাদা খন্নগনি
লোকেল ত্রেদিস্নেল কলচরশিংদা ইনোৎ হাপ্নবগী মীৎয়েঙদা অথোই অহেন তান্নবগী থৌরমশিং পাঙথোক্লি
মীওই লাখ ১০রোম য়োগ শান্নহন্নবা তাশিন খোমজিন্নবা পান্দমদা পাঙথোকপা য়োগাথোন্না ফেস্তিবেল অসিদা মরুওইনা পুক্নিং চিংশিনগদবা ওইগদৌরি
নেস্নেল লেবেল পর্ফোর্মরশিংনা য়েলহৌ মশান্না অমদি মার্সিএল আর্ত নিপান খুদোল তমগনি
10 JAN 2023 3:34PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কর্নাতকাগী হুব্বলীদা জনুৱারী ১২, ২০২৩গী নুংথিল পুং ৪ তাবা মতমদা ২৬শুবা নেস্নেল য়ুথ ফেস্তিবেল হৌদোক্কনি‍। থৌরম অসি স্বামী বিবেকানন্দগী মপোক কুমওন নুমিৎ ওইরিবা নেস্নেল য়ুথ দেদা মহাক্কী ৱাখল্লোন, তাকপি তম্বিরম্বশিং অমদি মহাক্না লৌরম্বা থৌদাংশিং ইকায়খুমবা অমদি লুনা চেৎনা থম্বা ওইনা পাঙথোকপনি‍।
নেস্নেল য়ুথ ফেস্তিবেল অসি ঐখোয়গী হৈথোই শিংথোইরবা নহাশিংবু লৈবাক শেমগৎপগী শরুক ওইহন্নবা পুক্নিং চিংশিনবগা লোয়ননা লৈবাক্কী থাক্তা এক্সপোজর পীননবগীদমক চহি খুদিংগী পাঙথোকপনি‍। মসিনা লৈবাকসিগী মফম পুম্নমক্তগী খেন্নবা কলচরশিং ফম্পাক অমত্তদা পুনশিন্দুনা শরুক য়ারিবশিংবু এক ভারত স্রেস্থ ভারতকী ৱাখল্লোন্দা অপুনবগী শক্তম শাগৎলি‍। চহি অসিদা, ফেস্তিবেল অসি কর্নাতকাগী হুব্বলী-ধারৱরদা “বিক্সিৎ য়ুবা – বিক্সিৎ ভারত” হায়রিবা থীম অসিদা জনুৱারী ১২দগী জনুৱারী ১৬ ফাওবা পাঙথোক্কদৌরি‍।
ফেস্তিবেল অসিদা থবক, ইন্দস্ত্রী, ইনোভেসনগী তুংলমচৎ অমদি ২১শুবা চহিচাগী স্কিলশিং; অইং অশাগী খল হোংলকপা অমদি দিজাস্তর রিস্ক হন্থহনবা; ইং তপ্পা পুরকপা অমদি তাইশিন্নবা; সেয়র্দ ফ্যুচর- য়ুথ ইন দিমোক্রেসী এন্দ গভর্নেন্স; অমদি হকশেল অমদি শাফনা লৈবা হায়রিবা জি২০ অমদি ৱাই২০ থৌরমশিংদগী লৌখৎলকপা থীম মঙাদা খন্ন-নৈনগদবা য়ুথ সম্মিৎ য়াওগনি‍। সম্মিৎ অসিদা মশক নাইরবা এক্সপর্ত হুম্ফম হেনবনা শরুক য়াগনি‍। অথোই অহেন তান্নবা অমদি তান্নদবা থৌরম কয়াসু পাঙথোক্কনি‍। অথোই অহেন তান্নবগী থৌরমশিংদা নাৎগী জগোয় অমদি ঈশৈ য়াওরি, অমদি লোকেল ত্রেদিস্নেল কলচরশিংদা ইনোৎ হাপ্নবগীদমক পাঙথোক্কনি‍। অথোই অহেন তান্নরোইদবা থৌরমশিংদা মীওই লাখ ১০ তাশিন খোমজিন্দুনা য়োগ শান্নগদবা য়োগাথোন য়াওরি‍। নেস্নেল লেবেল পর্ফোর্মরশিংদা থৌরম অসিগী মনুং চন্না য়েলহৌ মশান্না অমদি মার্সিএল আর্ত মখল নিপান উৎকনি‍। অতৈ পুক্নিং চিংশিনগদবা থৌরমশিংগী মরক্তা চীঞ্জাক কুমহৈ, নহা ওইরিবা আর্তিস্তশিংগী কেম্প, এদভেঞ্চর স্পোর্তস থৌরমশিং, অখন্নবা নো য়ুওর আর্মী, নেভী অমদি এয়র ফোর্স কেম্পশিং য়াওরি‍।