Ministry of Home Affairs
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi Azadi Ka Amrit Mahotsav is an initiative of the Government of India to celebrate and commemorate 75 years of independence and the glorious history of India’s people, culture and achievements
Ministry of Home Affairs under the guidance of Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah to celebrate Azadi Ka Amrit Mahotsav Iconic Events Week from 17th to 23rd January, 2023 to commemorate 75 years of India’s Independence & Netaji Subhas Chandra Bose’s 126th Birth Anniversary
Shri Amit Shah will be the Chief Guest at a grand culmination event to be held in Port Blair, Andaman & Nicobar Islands on 23rd of January, 2023
Prime Minister Shri Narendra Modi in his speech on the occasion of the 75th Independence Day had called upon all Indians to take pride in their heritage and legacy
India has a rich and glorious history, which is replete with stories of unprecedented bravery, valour, sacrifice, penance, wars and victories of our heroes
One of such great son of Mother India was Netaji Subhas Chandra Bose whose contributions to the independence movement has inspired generations of Indians and inculcates a sense of pride amongst the countrymen
During the iconic week an array of activities will be organized at locations related to Netaji’s life and work in Manipur, Nagaland, Gujarat, Odisha, West Bengal and Andaman & Nicobar Island
16 JAN 2023 6:39PM by PIB Delhi
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi Azadi Ka Amrit Mahotsav is an initiative of the Government of India to celebrate and commemorate 75 years of independence and the glorious history of India’s people, culture and achievements. Prime Minister Shri Narendra Modi in his speech on the occasion of the 75th Independence Day, had called upon all Indians to take pride in their heritage and legacy. India has a rich and glorious history, which is replete with stories of unprecedented bravery, valour, sacrifice, penance, wars and victories of our heroes. One of such great son of Mother India was Netaji Subhas Chandra Bose whose contributions to the independence movement has inspired generations of Indians and inculcates a sense of pride amongst the countrymen.
The Ministry of Home Affairs under the guidance of Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah is celebrating Azadi Ka Amrit Mahotsav Iconic Events Week from 17th to 23rd January, 2023, to celebrate 75 years of India’s Independence. The events will be organized on the theme of Netaji Subhas Chandra Bose’s life and his contribution to the freedom struggle. Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah will be the Chief Guest at a grand culmination event to be held in Port Blair, Andaman & Nicobar Islands on the 23rd of January, 2023.
The events will be organized in collaboration with the Central Armed Police Forces and Central Police Organisations, the Andaman & Nicobar Islands Administration, and the State Governments of Manipur, Nagaland, Gujarat, Odisha and West Bengal at locations which are related to Netaji’s life and work. In Manipur the events will be held at Mantripukhri, Keithalmanbi, Kangvai, Moirang and Nambol on 17th January, in Nagaland at Ruzazho and Chesezu Villages, Kohima on 18th January, in Gujarat at Haripura, Bardoli, and Surat on 19th January, in Odisha at Cuttack on 20th January and in West Bengal event will be organized in Kolkata on 21st January, 2023. An array of activities celebrating Netaji’s immense contribution to India’s freedom struggle have been planned to be held throughout the week at these locations,
In the spirit of Jan Bhagidari, the programmes have been designed to promote large scale public involvement in all the events, so that the citizens can take inspiration from our national heroes and carry forward the great ideals that they stood for.
A grand mega event will be organized at Port Blair in Andaman & Nicobar Islands, where Netaji hoisted the Tri-colour on 30.12.1943 for the first time on the Indian soil, much before India attained Independence.
The Ministry of Home Affairs’ Iconic Events Week is an ode to the life and contributions of Netaji Subhas Chandra Bose in the India’s struggle for freedom. It is a remembrance of his high ideals and a moment for all the country to draw inspiration from lives of our freedom fighters.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা পায়খৎলিবা অজাদী কা অমৃৎ মহোৎসব নীংতম্বগী চহি ৭৫ অমদি ভারতকী মীয়াম, নাৎ অমদি মায় পাকপশিংগী পুৱারীবু হরাও তয়াম্না নীংশিংদুনা পাঙথোক্নবা ভারত লৈঙাক্কী থৌরাং অমনি
গৃহ মন্ত্রালয়না কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমদি কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিত সাহগী লমজিং মখাদা ভারতকী নীংতম্বগী চহি ৭৫ অমদি নেতাজী সুভাস চন্দ্র বোসকী ১২৬শুবা মপোক কুমওনগী নীংশিং থৌরম পাঙথোক্নবগীদমক ২০২৩গী জনুৱারী ১৭তগী ২৩ ফাওবা অজাদী কা অমৃৎ মহোৎসব আইকোনিক ইভেন্তস ৱীক পাঙথোক্কদৌরি
শ্রী অমিত সাহনা জনুৱারী ২৩, ২০২৩দা অন্দমান অমদি নিকোবর ঈথৎকী পোর্ত ব্লেয়রদা পাঙথোক্কদবা অচৌবা লোইশিনবগী থৌরমদা অথোয়বা মীথুং ওইনা শরুক য়াগনি
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ৭৫শুবা নীংতম নুমীৎকী থৌরমদা পীখিবা ৱারোলদা ভারত মচা পুম্নমক্কী মফমদা মখোয়গী নাৎকী অমদি পারী পুরীগী লনগীদমক চাউথোকচবা পোক্নবা ৱাফম থমখি
থাজনরুদবা মওংগী থৌনা, লিংজেল, কত্থোকপা, মশাবু চৈরাক পীজবা, লাল অমদি ঐখোয়গী হীরোশিংগী মায় পাকপা কয়ানা থল্লবা ভারতকী ইনাক খুল্লবা অমদি অথোইবা পুৱারী লৈজৈ
ভারত ইমাগী অথোয়বা মপারীশিংগী মরক্তা নীংতম ইহৌদা মহাক্কী থৌদাংনা ভারত মচা মীরোল কয়াবু পুক্নিং থৌগৎখিবা অমদি লৈবাক মীয়ামদা চাউথোকচবগী ইথিল হাপখিবা নেতাজী সুভাস চন্দ্র বোসসু অমনি
আইকোনিক ৱীক অসিদা মনিপুর, নগালেন্দ, গুজরাত,ওরিসা, ৱেস্ত বেঙ্গল অমদি অ
16 JAN 2023 6:39PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা পায়খৎলিবা অজাদী কা অমৃৎ মহোৎসব নীংতম্বগী চহি ৭৫ অমদি ভারতকী মীয়াম, নাৎ অমদি মায় পাকপশিংগী পুৱারীবু হরাও তয়াম্না নীংশিংদুনা পাঙথোক্নবা ভারত লৈঙাক্কী থৌরাং অমনি‍। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ৭৫শুবা নীংতম নুমীৎকী থৌরমদা পীখিবা ৱারোলদা ভারত মচা পুম্নমক্কী মফমদা মখোয়গী নাৎকী অমদি পারী পুরীগী লনগীদমক চাউথোকচবা পোক্নবা ৱাফম থমখি‍। থাজনরুদবা মওংগী থৌনা, লিংজেল, কত্থোকপা, মশাবু চৈরাক পীজবা, লাল অমদি ঐখোয়গী হীরোশিংগী মায় পাকপা কয়ানা থল্লবা ভারতকী ইনাক খুল্লবা অমদি অথোইবা পুৱারী লৈজৈ‍। ভারত ইমাগী অথোয়বা মপারীশিংগী মরক্তা নীংতম ইহৌদা মহাক্কী থৌদাংনা ভারত মচা মীরোল কয়াবু পুক্নিং থৌগৎখিবা অমদি লৈবাক মীয়ামদা চাউথোকচবগী ইথিল হাপখিবা নেতাজী সুভাস চন্দ্র বোসসু অমনি‍।
গৃহ মন্ত্রালয়না কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমদি কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিত সাহগী লমজিং মখাদা ভারতকী নীংতম্বগী চহি ৭৫ অমদি নেতাজী সুভাস চন্দ্র বোসকী ১২৬শুবা মপোক কুমওনগী নীংশিং থৌরম পাঙথোক্নবগীদমক ২০২৩গী জনুৱারী ১৭তগী ২৩ ফাওবা অজাদী কা অমৃৎ মহোৎসব আইকোনিক ইভেন্তস ৱীক পাঙথোক্কদৌরি‍। থৌরমশিং অসি নেতাজী সুভাস চন্দ্র বোসকী পুন্সি অমদি নীংতম ইহৌদা মহাক্না লৌরম্বা থৌদাংগী মতাঙদা পাঙথোক্কনি‍। শ্রী অমিত সাহনা জনুৱারী ২৩, ২০২৩দা অন্দমান অমদি নিকোবর ঈথৎকী পোর্ত ব্লেয়রদা পাঙথোক্কদবা অচৌবা লোইশিনবগী থৌরমদা অথোয়বা মীথুং ওইনা শরুক য়াগনি‍।
থৌরমশিং অসি সেন্ত্রেল আর্ম্দ পুলিস ফোর্স অমদি সেন্ত্রেল পুলিস ওর্গনাইজেসনশিং, অন্দমান অমদি নিকোবর ঈথৎকী এদমিনিস্ত্রেসন, অমদি মনিপুর, নগালেন্দ, গুজরাত ওরিসা অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গল লৈঙাকশিংগা খুৎশম্নরগা নেতাজীগী পুন্সি অমদি মহাক্কী থবকশিংগা মরী লৈনবা মফমশিংদা পাঙথোক্কদবনি‍। থৌরমশিং অসি মনিপুরগী মন্ত্রিপুখ্রি, কৈথেলমানবী, কংবাই, মোইরাং অমসুং নম্বোলদা জনুৱারী ১৭তা, নগালেন্দগী রুজাঝো অমদি চেসেজু খুলদা জনুৱারী ১৮দা, গুজরাতকী হরিপুরা, বর্দোলী অমদি সুরত্তা জনুৱারী ১৯দা, ওরিসাগী কত্তক্তা জনুৱারী ২০দা অমদি ৱেস্ত বেঙ্গলগী কোলকতাদা জনুৱারী ২১দা পাঙথোক্কনি‍। ভারতকী নীংতম ইহৌদা নেতাজীনা লৌরম্বা থৌদাংশিং নীংশিদুনা হায়রিবা মফমশিং অসিদা মখল মখা কয়াগী থৌরমশিং চয়োল চুপ্না পাঙথোক্নবা থৌরাং তৌরি‍।
জন ভাগিদারীগী ৱাখল্লোন্দা, মীয়াম্না ঐখোয়গী লৈবাক্কী হীরোশিংদগী পুক্নিং থৌগৎনিংঙাইগী মচাক ফংহন্নবা অমদি মখোয়না লেপ্লম্বা ফিরেপ্পু মাঙদা পুদুনা চৎপদা পুক্নিং থৌগৎনবগীদমক, থৌরমশিং অসিদা মীয়াম হুপ্না শরুক য়াবা য়ানবা মওংদা থৌরমশিং অসি শেম শারি‍।
ভারতনা নীংতম্বা ফংদ্রিঙৈ মতম কয়াগী মমাঙদা ভারতকী লৈহাউদা অহানবা ওইনা ৩১.১২.১৯৪৩দা মচু অহুমগী ফিরাল নেতাজীনা চিংখৎখিবা অন্দমান অমদি নিকোবর ঈথৎকী পোর্ত ব্লেয়রদা অচৌবা থৌরম অমা পাঙথোক্কনি‍।
গৃহ মন্ত্রালয়গী আইকোনিক ইভেন্তস ৱীক অসি নেতাজী সুভাস চন্দ্র বোসকী পুন্সি অমদি ভারতকী নীংতম ইহৌদা মহাক্না লৌরম্বা থৌদাংগী মফমদা কত্থোকপা থৌরম অমনি‍। মসি মহাক্কী অৱাংবা থাক্কী ৱাখল্লোনবু নীংশিংবা অমদি লৈবাক পুম্বনা ঐখোয়গী নীংতম লান্মীশিংগী পুন্সিদগী পুক্নিং থৌগৎনফম ওইহৌনবা মীৎকুপ অমনি‍।