Prime Minister's Office
PM attends All India Conference of Director Generals/ Inspector Generals of Police
PM suggests making police forces more sensitive and training them in emerging technologies
PM emphasises on importance of National Data Governance Framework for smoothening of data exchange across agencies
PM emphasises on enhanced cooperation between state police and central agencies
PM recommends repealing obsolete criminal laws; also suggests prison reforms
22 JAN 2023 7:56PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi attended the 57th All-India Conference of Director Generals/ Inspector Generals of Police on 21st and 22nd January in New Delhi.
Prime Minister suggested making the police forces more sensitive and training them in emerging technologies. He emphasised on the importance of National Data Governance Framework for smoothening of data exchange across agencies. Prime Minister suggested that while we should further leverage technological solutions like biometrics etc., there is also a need to further strengthen traditional policing mechanisms like foot patrols etc. He recommended repealing obsolete criminal laws and building standards for police organisations across states. He suggested prison reforms to improve jail management. He also discussed strengthening of border as well as coastal security by organising frequent visits of officials.
Prime Minister emphasised on enhanced cooperation between state police and central agencies to leverage capabilities and share best practices. He suggested replicating the model of the DGsP / IGsP Conference at the state/district levels for discussing emerging challenges and evolving best practices among their teams.
The Conference was concluded after Prime Minister distributed Police Medals for Distinguished Services.
The Conference covered various aspects of policing and national security, including Counter Terrorism, Counter Insurgency and Cyber Security. Union Home Minister, Ministers for State for Home, National Security Advisor, Union Home Secretary, DGsP/IGsP of States/UTs and Heads of the Central Police Organisations/Central Armed Police Forces were also present in the Conference. Around 600 more officers of various levels attended the Conference virtually from States/UTs.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ভারত পুম্বগী পুলিসকী দিরেক্তর জেনরেলশিং/ইন্সপেক্তর জেনরেলশিংগী মীফম শরুক য়াখ্রে
পুলিস ফোর্সশিং হেন্না মীকুপ-নাহুম শিংহন্নবা অমসুং মখোয় অনৌবা তেক্নোলোজিশিংগী ত্রেনিং পীনবা প্রধান মন্ত্রীনা পাউতাক পীখি
এজেন্সিশিংগী মরক্তা দেতা পীথোক-পীশিনগী থবক হেন্না ফগৎনবা নেসনেল দেতা গভর্নান্স ফ্রেমৱার্ককী মরুওইবা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি
রাজ্যশিংগী পুলিস অমসুং সেন্ত্রেল এজেন্সিশিংগী মরক্তা মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবা প্রধান মন্ত্রীনা তকশিনখি
অরিবা ক্রিমিনেল লোশিং মুৎথৎনবা; জেলগী থবকশিং অহোঙবা পুরক্নবা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি
22 JAN 2023 7:56PM by PIB Imphal
জনুৱারি ২১ অমসুং জনুৱারি ২২দা নিউ দিল্লিদা পাংথোকপা পুলিসকী দিরেক্তর জেনরেলশিং/ইন্সপেক্তর জেনরেলশিংগী ৫৭শুবা ভারত পুম্নমক্কী মীফমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী শরুক য়াখ্রে।
পুলিস ফোর্সশিং হেন্না মীকুপ-নাহুম শিংহন্নবা অমসুং মখোয় অনৌবা তেক্নোলোজিশিংগী ত্রেনিং পীনবা প্রধান মন্ত্রীনা পাউতাক পীখি।এজেন্সিশিংগী মরক্তা দেতা পীথোক-পীশিনগী থবক হেন্না ফগৎনবা নেসনেল দেতা গভর্নান্স ফ্রেমৱার্ককী মরুওইবা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি বাইওমেত্রিক্সগুম্বা তেক্নোলোজিগী পাম্বৈশিং ঐখোয়না মখা তানা শীজিন্নগদবনি, খোঙনা পেত্রোল্লিং চৎপগুম্বা মমাংঙৈগী পুলিসকী থবকশিং মখা তানা মপাঙ্গল কনখৎহনবশু মথৌ তাই। অরিবা ক্রিমিনেল লোশিং মুৎথৎকদবনি অমসুং রাজ্যশিং শীনবা থুংনা পুলিস ওর্গনাইজেসনশিংগী মান্নবা থাক অমা লৈহনগদবনি। ওফিসিএলশিং য়াম্না তোইনা চৎতুনা কংফালগী ঙমখৈশিং অমসুং সমুদ্র ঙাক-শেনবগী থবকশিং মপাঙ্গল কনখৎহনগদবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি খ্বাইদগী ফবা থবকশিং লৌথোক-লৌশিন তৌন্নবা রাজ্যগী পুলিস অমসুং সেন্ত্রেল এজেন্সিশিংগী মরক্তা মতেং পীনবা হেনগৎহনগদবনি। নৌনা থোরকপা খুদোংচাদবশিং খন্নবা অমসুং মখোয়গী মরক্তা থেংনবা খ্বাইদগী ফবা থবকশিং খন্ননবা দি.জি.পিশিং/আই.জি.পিশিংগী মীফমগী নমুনা অসি রাজ্য/জিলা থাক্তা পাংথোক্নবা হোৎনগদবনি।
শিংথানিঙাই ওইবা থবকশিং পাংথোকপগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা পুলিস মেদলশিং য়েন্থোক্লবা মতুংদা মীফম অদু লোইশিনখি।
মীফম অদুদা পুলিসকী থবকশিং অমসুং লৈবাক্কী ঙাক-শেন য়াওনা তেরোরিজম থেংনবা, লানহৌবগী ইরাং লাকশিনবা অমসুং সাইবর সেকুরিতি য়াওনা হিরম কয়া খন্নখি। য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর, হোমগী রাজ্য মন্ত্রী, নেসনেল সেকুরিতি এদভাইজর, য়ুনিয়ন হোম সেক্রেতরি, রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংগী দি.জি.পিশিং/আই.জি.পিশিং অমসুং সেন্ত্রেল পুলিস ওর্গনাইজেসনশিং অমসুং সেন্ত্রেল আর্মদ পুলিস ফোর্সশিংগী মকোকশিংশু মীফম অদুদা শরুক য়াখি। রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংদগী চাউরাক্না ওফিসার ৬০০ মীফম অদুদা ভর্চুএল ওইনা শরুক য়াখি।