Ministry of Information & Broadcasting
Prasar Bharati and National Media Authority (NMA), Egypt, to exchange programmes for TV and Radio
Shri Anurag Singh Thakur, Union Minister of Information and Broadcasting and, Mr. Sameh Hassan Shoukry,Foreign Minister of Arab Republic of Egypt sign MoU in the field of Content exchange, Capacity Building and Co-Production
25 JAN 2023 2:13PM by PIB Delhi
India and Egypt today signed an MOU to facilitate content exchange, capacity building, and Co-Productions between Prasar Bharati and National Media Authority of Egypt. The MoU was signed by Shri Anurag Singh Thakur, Hon’ble Union Minister of Information & Broadcasting, Youth affairs and Sports and Mr. Sameh Hassan Shoukry, Minister of Foreign Affairs, Government of Egypt. The MoUs were exchanged between the two countries in the presence of Hon’ble Prime Minister of India and the Hon’ble President of Egypt following the delegation level talks between the two sides at Hyderabad House in New Delhi.
The MOU is part of the efforts by Prasar Bharati to expand the reach of DD India Channel to show-case the country’s progress through programs focussed on economy, technology, social development and also the rich cultural heritage. Under the ambit of this MoU, both the broadcasters will exchange their programs of different genres like Sports, News, Culture, Entertainment and many more areas on bilateral basis and these programs will be telecast on their Radio and Television platforms. The MOU which will be valid for three years will also facilitate co-productions and training of the officials of both the broadcasters in latest technologies.
Prasar Bharati, Public Service Broadcaster of India currently has 39 Memorandum of Understandings (MoUs) with foreign broadcasters for co-operation and collaboration in the field of broadcasting.These MoUs provide for exchange of programmes with foreign broadcasters in the field of culture, education, science, entertainment, sports, news etc. The MoUs also provide for co-production opportunities related to themes of mutual interest and knowledge sharing through trainings.

ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଟିଭି ଓ ରେଡିଓ ପାଇଁ ପ୍ରସାର ଭାରତୀ ଏବଂ ଇଜିପ୍ଟର ନେସନାଲ ମିଡିଆ ଅଥରିଟି (ଏନଏମଏ) କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ବିନିମୟ କରିବେ
ବିଷୟବସ୍ତୁ ବିନିମୟ ଦକ୍ଷତା ନିର୍ମାଣ ଓ ମିଳିତ ଭାବେ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ପ୍ରସ୍ତୁତି ପାଇଁ ଉଦ୍ଦିଷ୍ଟ ବୁଝାମଣା ପତ୍ରରେ ଭାରତର ସୂଚନା ଏବଂ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ସିଂହ ଠାକୁର ଏବଂ ଇଜିପ୍ଟର ବୈଦେଶିକ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ସମେ ହାସାନଙ୍କ ସ୍ୱାକ୍ଷର
25 JAN 2023 2:13PM by PIB Bhubaneswar
ଟିଭି ଓ ରେଡିଓ ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ପ୍ରସ୍ତୁତି, ଦକ୍ଷତା ନିର୍ମାଣ ଏବଂ ବିଷୟବସ୍ତୁ (କଣ୍ଟେଣ୍ଟ) ବିନିମୟ ନିମନ୍ତେ ଭାରତ ଏବଂ ଇଜିପ୍ଟ ମଧ୍ୟରେ ଆଜି ଏକ ବୁଝାମଣାପତ୍ର ସ୍ୱାକ୍ଷରିତ ହୋଇଛି । ଏହି ବୁଝାମଣାପତ୍ରରେ ଭାରତର ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ସିଂହ ଠାକୁର ଏବଂ ଇଜିପ୍ଟର ବୈଦେଶିକ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ସମେ ହାସାନ ସ୍ୱାକ୍ଷର କରିଛନ୍ତି । ଦୁଇପକ୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ପ୍ରତିନିଧିସ୍ତରୀୟ ଆଲୋଚନା ଶେଷ ହେବା ପରେ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ ହାଇଦ୍ରାବାଦ ହାଉସରେ ଏହି ବୁଝାମଣା ପତ୍ର ଭାରତର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏବଂ ଇଜିପ୍ଟର ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ଉପସ୍ଥିତିରେ ଉଭୟ ପକ୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ବିନିମୟ କରାଯାଇଥିଲା ।
ବୁଝାମଣାପତ୍ର ଅନୁସାରେ ଟିଭି ଓ ରେଡିଓ ନିମନ୍ତେ ବିଷୟବସ୍ତୁ ବିନିମୟ, ଦକ୍ଷତା ନିର୍ମାଣ ଏବଂ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ମିଳିତ ପ୍ରସ୍ତୁତି ପାଇଁ ପ୍ରସାର ଭାରତୀ ଏବଂ ଇଜିପ୍ଟର ନେସନାଲ ମିଡିଆ ଅଥରିଟି କାର୍ଯ୍ୟ କରିବ ।
ବିଦେଶରେ ଡିଡି-ଇଣ୍ଡିଆ ଚାନେଲ ମାଧ୍ୟମରେ ଭାରତର ବିକାଶ ଏବଂ ଦେଶର ଅର୍ଥନୀତି, ଟେକ୍ନୋଲୋଜି, ସାମାଜିକ ବିକାଶ ଓ ଭାରତର ସମୃଦ୍ଧ ସାଂସ୍କୃତିକ ଐତିହ୍ୟକୁ ପ୍ରଚାର ପ୍ରସାର କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରସାର ଭାରତୀ ଯେଉଁ ଉଦ୍ୟମ କରୁଛି ଏହି ବୁଝାମଣାପତ୍ର ତାହାର ଏକ ଅଂଶବିଶେଷ । ଏହାଛଡ଼ା ବୁଝାମଣାପତ୍ରର ନୀତି ଅନୁସାରେ ଉଭୟ ପକ୍ଷ କ୍ରୀଡ଼ା, ସମ୍ବାଦ, ସଂସ୍କୃତି, ମନୋରଞ୍ଜନ ଓ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଅନେକ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ଭିତ୍ତିରେ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆଦାନ ପ୍ରଦାନ କରିବେ । ସେସବୁ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମକୁ ଦୁଇ ଦେଶ ନିଜ ନିଜର ରେଡିଓ ଏବଂ ଟେଲିଭିଜନ ଚାନେଲ ମାଧ୍ୟମରେ ଲୋକଙ୍କ ପାଖରେ ପହଂଚାଇବେ । ଏହି ବୁଝାମଣାପତ୍ରର ମିଆଦ ତିନିବର୍ଷ ରହିଛି । ଉଭୟ ପକ୍ଷ ମଧ୍ୟ ସର୍ବାଧିକ ଟେକ୍ନୋଲୋଜି ସମ୍ପର୍କରେ ପରସ୍ପରର କର୍ମଚାରୀଙ୍କୁ ତାଲିମ ପ୍ରଦାନ କରିବେ ଏବଂ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ମିଳିତ ପ୍ରସ୍ତୁତି (କୋ-ପ୍ରଡକ୍ସନ) ନିମନ୍ତେ ଆବଶ୍ୟକ ପଦକ୍ଷେପ ନେବେ ।
ଭାରତର ପବ୍ଲିକ ସର୍ଭିସ ବ୍ରଡକାଷ୍ଟର ପ୍ରସାର ଭାରତୀୟ ଏବେ ୩୯ ବିଦେଶୀ ପ୍ରସାରଣକାରୀ ସଂସ୍ଥାଙ୍କ ସହିତ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ପ୍ରସ୍ତୁତି, ସହଯୋଗ ଏବଂ ବିନିମୟ କ୍ଷେତ୍ରରେ ବୁଝାମଣାପତ୍ର ରହିଛି । ଏହାଛଡ଼ା ଏହା ମାଧ୍ୟମରେ ସମ୍ପୃକ୍ତ ଦେଶଙ୍କ ସହିତ ସଂସ୍କୃତି, ଶିକ୍ଷା, ବିଜ୍ଞାନ, ମନୋରଞ୍ଜନ, କ୍ରୀଡ଼ା ଖବର ଆଦି କ୍ଷେତ୍ରରେ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆଦାନ ପ୍ରଦାନ ବ୍ୟବସ୍ଥା ଅଛି । ଆପୋସ ସ୍ୱାର୍ଥ ଏବଂ ଜ୍ଞାନ ଭାଗିଦାରୀକୁ ଦୃଷ୍ଟିରେ ରଖି ଏହି ବୁଝାମଣାପତ୍ର ସବୁ ସ୍ୱାକ୍ଷରିତ ହୋଇଛି।