Prime Minister's Office
PM Narendra Modi holds telephone conversation with the President of the U.S.A. H.E. Mr. Joseph R. Biden
PM expresses satisfaction at the deepening of the India-U.S. Comprehensive Global Strategic Partnership, which has resulted in robust growth in all domains
The leaders welcome the landmark agreement between Air India and Boeing as a shining example of mutually beneficial cooperation that will help create new employment opportunities in both countries
PM invites Boeing and other U.S. companies to make use of the opportunities arising due to the expanding civil aviation sector in India
The two leaders welcome the first meeting of the initiative on Critical and Emerging Technologies (iCET) held recently in Washington D.C. and express a keen desire to strengthen bilateral cooperation in space, semi-conductors, defence and other spheres
The leaders agree to bolster the vibrant and mutually beneficial people-to-people ties between the two countries
The leaders agree to remain in contact during India’s ongoing G20 Presidency to ensure its success
14 FEB 2023 9:50PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a warm and productive phone call today with the President of the United States of America, H.E. Mr. Joseph R. Biden.
Prime Minister Narendra Modi and President Biden expressed satisfaction at the deepening of the India-U.S. Comprehensive Global Strategic Partnership, which has resulted in robust growth in all domains. They welcomed the announcement of a landmark agreement between Air India and Boeing as a shining example of mutually beneficial cooperation that will help create new employment opportunities in both countries. Prime Minister invited Boeing and other U.S. companies to make use of the opportunities arising due to the expanding civil aviation sector in India.
The two leaders welcomed the first meeting of the initiative on Critical and Emerging Technologies (iCET) held recently in Washington D.C, and expressed a keen desire to strengthen bilateral cooperation in space, semi-conductors, supply chains, defence co-production and co-development and knowledge and innovation ecosystems. They agreed to bolster the vibrant people-to-people ties between the two countries, which have been mutually beneficial.
The two Leaders agreed to remain in contact during India’s ongoing G20 Presidency to ensure its success.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা তেলিফোন্দা য়ু.এস.এগী রাস্ত্রপতি জোসেফ আর.বাইদেনগা ৱারি শানখ্রে
হিরম খুদিংমক্তা চাউখৎলক্লিবা ইন্দিয়া-য়ু.এস কমপ্রেহেন্সিপ গ্লোভেল স্ত্রাতেজিক পার্তনরসিপ হেন্না চেৎশিনহনবদা প্রধান মন্ত্রীনা অপেনপা ফোঙদোকখ্রে
এয়র ইন্দিয়া অমসুং বোইংগী শিংথানিঙাই ওইরবা য়ানচে লুচিংবশিংনা তরাম্না ওকখ্রে, মসি লৈবাক অনিমক্তা অনৌবা থবক কয়া পীবদা মতেং পাংগদবা নাকল অনিমক কান্নবা ফংনবা মতেং পীনবগী ময়েক লারবা খুদম অমনি
ভারত্তা সিবিল এভিএসন সেক্তর পাকথোক-চাউথোরকপগী খুদোংচাবশিং লৌনবা প্রধান মন্ত্রীনা বোইং অমসুং য়ু.এসকী অতোপ্পা কম্পেনিশিংদা খঙহনখ্রে
হন্দক ৱাশিংতন দি.সিদা পাংথোকখিবা ইনিসিএতিপ ইন ক্রিতিকেল এন্দ ইমর্জিং তেক্নোলোজি(আইসেত)গী অহানবা মীফম লুচিংবা অনিনা তরাম্না ওকখ্রে অমসুং স্পেস, সেমি-কন্দক্তরশিং, দিফেন্স অমসুং অতোপ্পা হিরমশিংদা লৈবাক অনি মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবা অপাম্বা ফোঙদোকখি
লৈবাক অনিগী মরক্তা নাকল অনিমক্না কান্নবা ফংগদবা মীগা-মীগা লৈনবা মরীশিং ফগৎহনবা হায়না লুচিংবশিংনা য়ানখি
ভারতনা জি-২০গী প্রসিদেন্ত ওইরিঙৈ মনুংদা মসি মাইপাক্নবা লেপ্তনা পাউ ফাউনবা হায়না লুচিংবশিংনা য়ানখি
14 FEB 2023 9:50PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা তেলিফোন্দা য়ু.এস.এগী রাস্ত্রপতি জোসেফ আর.বাইদেনগা ৱারি শানখ্রে।
হিরম খুদিংমক্তা চাউখৎলক্লিবা ইন্দিয়া-য়ু.এস কমপ্রেহেন্সিপ গ্লোভেল স্ত্রাতেজিক পার্তনরসিপ হেন্না চেৎশিনহনবদা প্রধান মন্ত্রীনা অপেনপা ফোঙদোকখ্রে। এয়র ইন্দিয়া অমসুং বোইংগী শিংথানিঙাই ওইরবা য়ানচে অমগী লাউথোকপদা লুচিংবশিংনা তরাম্না ওকখ্রে অমসুং মসি লৈবাক অনিমক্তা অনৌবা থবক কয়া পীবদা মতেং পাংগদবা নাকল অনিমক কান্নবা ফংনবা মতেং পীনবগী ময়েক লারবা খুদম অমনি। ভারত্তা সিবিল এভিএসন সেক্তর পাকথোক-চাউথোরকপগী খুদোংচাবশিং লৌনবা প্রধান মন্ত্রীনা বোইং অমসুং য়ু.এসকী অতোপ্পা কম্পেনিশিংদা খঙহনখ্রে।
হন্দক ৱাশিংতন দি.সিদা পাংথোকখিবা ইনিসিএতিপ ইন ক্রিতিকেল এন্দ ইমর্জিং তেক্নোলোজি(আইসেত)গী অহানবা মীফম লুচিংবা অনিনা তরাম্না ওকখ্রে অমসুং স্পেস, সেমি-কন্দক্তরশিং, দিফেন্স কো-প্রদক্সন, লৌশিং অমসুং ইন্নোবেসনগী থবকশিং পু্ন্না শেমগৎমিন্ননবগী থবকশিং অমসুং অতোপ্পা হিরমশিংদা লৈবাক অনি মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবা অপাম্বা ফোঙদোকখি। লৈবাক অনিগী মরক্তা নাকল অনিমক্না কান্নবা ফংগদবা মীগা-মীগা লৈনবা মরীশিং ফগৎহনবা হায়না লুচিংবশিংনা য়ানখি।
ভারতনা জি-২০গী প্রসিদেন্ত ওইরিঙৈ মনুংদা মসি মাইপাক্নবা লেপ্তনা পাউ ফাউনবা হায়না লুচিংবশিংনা য়ানখি