Cabinet
Cabinet approves signing of MoU between India and Chile for cooperation in the field of Agriculture and Allied Sectors
15 FEB 2023 3:52PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi, has approved the signing of Memorandum of Understanding(MoU) between the Government of the Republic of India and the Government of the Republic of Chile for cooperation in the field of Agriculture and Allied sectors.
The MoU provides for cooperation in the field of agriculture and allied sectors. The main areas of cooperation envisaged are Agricultural policies for development of modern agriculture, Organic agriculture to facilitate the bilateral trade of organic products, as well as promote the exchange of policies aimed to develop organic production in both countries, Science and innovation to explore partnerships to promote innovation in the agricultural sector among Indian Institutes and Chilean institutes as well as collaborate to confront common challenges.
Under the MoU, a Chile-India Agricultural Working Group will be constituted which will be responsible for the supervision, review and assessment of the implementation of this MoU as well as for establishing frequent communication and coordination.
The meetings of the Agricultural Working Group will be held once a year alternatively in Chile and India. The MoU shall enter into force upon its signature and shall remain in force for a period of five years from the date of execution after which it shall be automatically renewed for a further period of 5 years.

মন্ত্রীমন্দল
কেবিনেতনা ভারত অমসুং চিলীগী মরক্তা লৌউ-শিংউ অমসুং মরী লৈনবা সেক্তরশিংদা তেংবাংনবগী মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিংগী খুৎয়েক পীনখিবদুগী অয়াবা পীখ্রে
15 FEB 2023 3:52PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী কেবিনেতনা ভারত সরকার অমসুং চিলী রিপব্লিক্কী সরকারগগী মরক্তা লৌউ-শিংউ অমসুং মরী লৈনবা সেক্তরশিংদা তেংবাংনবগী মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং (এম.ও.য়ু.)গী খুৎয়েক পীনখিবদুগী অয়াবা পীখ্রে।
এম.ও.য়ু. অসিনা লৌউ-শিংউ অমসুং মরী লৈনবা হীরমশিংদা তেংবাংনবগী ৱারোল পল্লি। লৌউ-শিংউগী লমদা মিৎয়েং চঙলিবা মরু ওইবা হীরমশিংদি মোদর্ন এগ্রিকলচর চাউখৎহন্নবা লৌউ-শিংউগী থৌশিল থৌরাং, ওর্গানিক পোত্থোকশিংগী বাইলেতরেল ত্রেদ তৌবা য়াহন্নবা ওর্গানিক এগ্রিকলচর পাংথোকপগা লোয়ননা লৈবাক অনিগী ওর্গানিক প্রদক্সন হেন্না চাউখৎহনবদা মিৎয়েং থম্বা পোলিসী লান্নবা, ভারতকী ইন্সতিত্যুতশিং অমসুং চিলীগী ইন্সতিত্যুতশিংগী মরক্তা এগ্রিকলচর সেক্তরদা ইন্নোভেসন হেন্না লৈহন্নবা সাইন্স অমসুং ইন্নোভেসনগী লমদা লৈনবা মরী খঙদোকপা অমসুং মান্নবা শিংনবা কয়া থেংনবদা তেংবাংমিন্নবগী থৌওংশিং য়াওরি।
এম.ও.য়ু. অসিগী মখাদা চিলী-ভারত এগ্রিকলচর ৱর্কিং গ্রুপ অমা শেমগনি অমসুং মসিনা মরী লৈনবা থবক য়েংশিনবা, হঙ্গৎনা য়েংখৎপা অমসুং এম.ও.য়ু. অসিবু থবক্তা পাংথোকপগী থৌওংশিং য়েংশিনবগা লোয়ননা তোয়না পাও ফাওনবা য়ানবা থবকশিংগী থৌদাং পুগনি।
এগ্রিকলচরেল ৱর্কিং গ্রুপকী মীফম অসি চিলী অমসুং ভারত্তা কান্ন-কান্ননা চহিদা অমুক্লক পাংথোক্কনি। এম.ও.য়ু. অসি খুৎয়েক হেক পীনখিবগা চৎনবা হৌগনি অমসুং চৎনবা হৌবা নুমিত্তগী চহি মঙাগী মতমদা চৎনগনি অমসুং মতম অসি হেক লোইবগী মথংগী চহি ৫গীদমক্তা অমুক্কা শাংদোক্কনি।