শেল-থুম মন্ত্রালয়
ফেব্রুৱারী ২০২৩দা জি.এস.তি. রিভেন্যু লুপা করোর ১,৪৯,৫৭৭ কল্লেক্ত তৌরে, মমাং চহিগী চপ মানবা থাদগী জি.এস.তি. রিভেন্যু চাদা ১২ হেনলে
থংন-থংননা থা ১২গী পরিং অমদা থাগী জি.এস.তি. রিভিন্যু লুপা করোর লাখ ১.৪ হেল্লে
পোৎ পুশিনলকপগী ওইবা ৱাই-ও-ৱাই রিভিন্যু চাদা ৬ হেনলে অমদি দোমেস্তিক ত্রাঞ্জেক্সন (সর্বিসেসকী ইমপোর্ত য়াওনা) চাদা ১৫ হেনলে
01 MAR 2023 2:36PM by PIB Imphal
ফেব্রুৱারী ২০২৩দা অপুনবা জি.এস.তি. রিভিন্যু লুপা করোর ১,৪৯,৫৭৭ খোমগৎখি, মসিগী মনুংদা সি.জি.এস.তি.না লুপা করোর ২৭,৬৬২, এস.জি.এস.তি.না লুপা করোর ৩৪,৯১৫, আই.জি.এস.তি.না লুপা করোর ৭৫,০৬৯ (পোৎলমশিং পুশিল্লকপদগী খোমগৎপা লুপা করোর ৩৫,৬৮৯ য়াওরগা) অমদি সেসনা লুপা করোর ১১,৯৩১ (পোৎলমশিং পুশিল্লকপদগী খোমগৎপা লুপা করোর ৭৯২ য়াওরগা) ওইখি‍।
লৈঙাক্না আই.জি.এস.তি.দগী রিগুলর সেত্তলমেন্ত ওইনা লুপা করোর ৩৪,৭৭০ সি.জি.এস.তি.দা অদুগা লুপা করোর ২৯,০৫৪না এস.জি.এস.তি.দা সেত্তল তৌখ্রে‍। ফেব্রুৱারী ২০২৩দা রিগুলর সেত্তলমেন্ত তৌখিবা কেন্দ্র অমসুং স্তেতশিংগী অপুনবা রিভিন্যু সি.জি.এস.তি.গী লুপা করোর ৬২,৪৩২ অমদি এস.জি.এস.তি.গী লুপা করোর ৬৩,৯৬৯নি‍। মসিগী মথক্তা, কেন্দ্রনা জুন ২০২২ থাগী ওইনা লুপা করোর ১৬,৯৮২গী বেলেন্স জি.এস.তি কম্পেন্সেসন অমসুং মমাংগী মতমশিংগী এ.জি. সর্তিফাইদ ফিগরশিং থরকপা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা লুপা করোর ১৬,৫২৪সু রিলিজ তৌখ্রে।
ফেব্রুৱারী ২০২৩গী রিভিন্যু অসি মমাং চহিগী মান্নবা থাগী জি.এস.তি. রিভিন্যুদগী ১২% হেনখি‍। মমাঙ চহিগী মান্নবা থাদা মান্নবা সোর্সতগী কারকখিবা রিভিন্যুদগী থা অসিদা পোৎ পুশিল্লকপগী রিভিন্যু ৬% হেনগৎলে অমদি দোমেস্তিক ত্রাঞ্জেক্সন্দগী (সর্ভিস ইম্পোর্ত য়াওরগা) কারকপা রিভিন্যু ১৫% হেনগৎলে‍। জি.এস.তি. ইমপ্লিমেন্ত তৌখিবদগী হৌরগা থা অসিদা লুপা করোর ১১,৯৩১গী খ্বাইদগী ৱাংবা সেস কলেক্সন লৈখি। মহৌশানা ফেব্রুৱারী অসি নুমিৎ ২৮না শাবা থা অমা ওইদুনা রিভিন্যু কলেক্সন অনেম্বা অমা ওইরি।
মখাদা পীরিবা চার্ত অসিনা চৎলিবা চহি অসিদা থাগী অপুনবা জি.এস.তি. রিভিন্যুগী মচৎ উৎলি‍। তেবল অসিদনা ফেব্রুৱারী ২০২২গা য়েংনবদা ফেব্রুৱারী ২০২৩দা রাজ্য খুদিংগী ওইনা খোমগৎখিবা রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা জি.এস.তি.গী মশিং উৎলি‍।
ফেব্রুৱারী ২০২৩দা রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা জি.এস.তি. রিভিন্যুগী গ্রোথ[১]
রাজ্য
ফেব্রুৱারী-২২
ফেব্রুৱারী-২৩
গ্রোথ
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
৩২৬
৪৩৪
৩৩%
হিমাচল প্রদেশ
৬৫৭
৬৯১
৫%
পঞ্জাব
১,৪৮০
১,৬৫১
১২%
চান্দিগর
১৭৮
১৮৮
৫%
উত্তরাখন্দ
১,১৭৬
১,৪০৫
২০%
হরিয়ানা
৫,৯২৮
৭,৩১০
২৩%
দিল্লী
৩,৯২২
৪,৭৬৯
২২%
রাজস্থান
৩,৪৬৯
৩,৯৪১
১৪%
উত্তর প্রদেশ
৬,৫১৯
৭,৪৩১
১৪%
বিহার
১,২০৬
১,৪৯৯
২৪%
সিক্কিম
২২২
২৬৫
১৯%
অরুনাচল প্রদেশ
৫৬
৭৮
৩৯%
নগালেন্দ
৩৩
৫৪
৬৪%
মনিপুর
৩৯
৬৪
৬৪%
মিজোরাম
২৪
৫৮
১৩৮%
ত্রিপুরা
৬৬
৭৯
২০%
মেঘলায়া
২০১
১৮৯
-৬%
অসাম
১,০০৮
১,১১১
১০%
ৱেস্ত বেঙ্গল
৪,৪১৪
৪,৯৫৫
১২%
ঝার্খন্দ
২,৫৩৬
২,৯৬২
১৭%
ওরিশা
৪,১০১
৪,৫১৯
১০%
ছত্তিশগর
২,৭৮৩
৩,০০৯
৮%
মধ্য প্রদেশ
২,৮৫৩
৩,২৩৫
১৩%
গুজরাত
৮,৮৭৩
৯,৫৭৪
৮%
দাদ্রা অমসুং নগর হভেলি
২৬০
২৮৩
৯%
মহারাস্ত্র
১৯,৪২৩
২২,৩৪৯
১৫%
কর্নাতকা
৯,১৭৬
১০,৮০৯
১৮%
গৱা
৩৬৪
৪৯৩
৩৫%
লক্ষদ্বীপ
২৭৪%
কেরলা
২,০৭৪
২,৩২৬
১২%
তমিল নাদু
৭,৩৯৩
৮,৭৭৪
১৯%
পুদুচেরী
১৭৮
১৮৮
৫%
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎশিং
২২
৩১
৪০%
তেলঙ্গনা
৪,১১৩
৪,৪২৪
৮%
আন্ধ্র প্রদেশ
৩,১৫৭
৩,৫৫৭
১৩%
লদাখ
১৬
২৪
৫৬%
অতোপ্পা তেরিতোরী
১৩৬
২১১
৫৫%
সেন্তর জুরিদিক্সন
১৬৭
১৫৪
-৮%
অপুনবা
৯৮,৫৫০
১,১৩,০৯৬
১৫%

Ministry of Finance
₹1,49,577 crore gross GST revenue collected in February 2023; 12% higher than GST revenues in same month last year
Monthly GST revenues more than Rs 1.4 lakh crore for 12 straight months in a row
Y-o-Y revenues from import of goods 6% higher and domestic transaction (including import of services) 15% higher
01 MAR 2023 2:36PM by PIB Delhi
The gross GST revenue collected in the month of February 2023 is ₹1,49,577 crore of which CGST is ₹27,662 crore, SGST is ₹34,915 crore, IGST is ₹75,069 crore (including ₹35,689 crore collected on import of goods) and Cess is ₹11,931 crore (including ₹792 crore collected on import of goods)
The government has settled ₹34,770 crore to CGST and ₹29,054 crore to SGST from IGST as regular settlement. The total revenue of Centre and the States after regular settlements in the month of February 2023 is ₹62,432 crore for CGST and ₹63,969 crore for the SGST. In addition, Centre had also released balance GST compensation of ₹16,982 crore for the month of June 2022 and ₹16,524 crore to States/UTs which have sent AG certified figures for previous period.
The revenues for the month of February 2023 are 12% higher than the GST revenues in the same month last year, which was Rs. 1,33,026 crore. During the month, revenues from import of goods was 6% higher and the revenues from domestic transaction (including import of services) are 15% higher than the revenues from these sources during the same month last year. This month witnessed the highest cess collection of ₹11,931 crore since implementation of GST. Normally, February being a 28 day month, witnesses a relatively lower collection of revenue.
The chart below shows trends in monthly gross GST revenues during the current year. The table shows the state-wise figures of GST collected in each State during the month of February 2023 as compared to February 2022.
State-wise growth of GST Revenues during February 2023[1]
State
Feb-22
Feb-23
Growth
Jammu and Kashmir
326
434
33%
Himachal Pradesh
657
691
5%
Punjab
1,480
1,651
12%
Chandigarh
178
188
5%
Uttarakhand
1,176
1,405
20%
Haryana
5,928
7,310
23%
Delhi
3,922
4,769
22%
Rajasthan
3,469
3,941
14%
Uttar Pradesh
6,519
7,431
14%
Bihar
1,206
1,499
24%
Sikkim
222
265
19%
Arunachal Pradesh
56
78
39%
Nagaland
33
54
64%
Manipur
39
64
64%
Mizoram
24
58
138%
Tripura
66
79
20%
Meghalaya
201
189
-6%
Assam
1,008
1,111
10%
West Bengal
4,414
4,955
12%
Jharkhand
2,536
2,962
17%
Odisha
4,101
4,519
10%
Chhattisgarh
2,783
3,009
8%
Madhya Pradesh
2,853
3,235
13%
Gujarat
8,873
9,574
8%
Dadra and Nagar Haveli
260
283
9%
Maharashtra
19,423
22,349
15%
Karnataka
9,176
10,809
18%
Goa
364
493
35%
Lakshadweep
1
3
274%
Kerala
2,074
2,326
12%
Tamil Nadu
7,393
8,774
19%
Puducherry
178
188
5%
Andaman and Nicobar Islands
22
31
40%
Telangana
4,113
4,424
8%
Andhra Pradesh
3,157
3,557
13%
Ladakh
16
24
56%
Other Territory
136
211
55%
Centre Jurisdiction
167
154
-8%
Total
98,550
1,13,096
15%