Ministry of Finance
Union Government releases 14th instalment of tax devolution to State Governments amounting to ₹1,40,318 crore to strengthen hands of States to accelerate their capital and developmental expenditure
10 MAR 2023 8:33PM by PIB Delhi
The Union Government has released 14th instalment of tax devolution to State Governments amounting to ₹1,40,318 crore today, as against normal monthly devolution of ₹70,159 crore.
This is in line with the commitment of Government of India to strengthen the hands of States to accelerate their capital and developmental expenditure.
State-wise breakup of amounts released is given below in the table:
State-wise distribution of Net Proceeds of Union Taxes and Duties for March 2023
Sl. No
Name of State
Total (Rs. Crore)
1
ANDHRA PRADESH
5474
2
ARUNACHAL PRADESH
2491
3
ASSAM
4417
4
BIHAR
14232
5
CHHATTISGARH
4827
6
GOA
546
7
GUJARAT
4929
8
HARYANA
1546
9
HIMACHAL PRADESH
1177
10
JHARKHAND
4681
11
KARNATAKA
5125
12
KERALA
2705
13
MADHYA PRADESH
11108
14
MAHARASHTRA
8954
15
MANIPUR
1009
16
MEGHALAYA
1088
17
MIZORAM
705
18
NAGALAND
802
19
ODISHA
6399
20
PUNJAB
2561
21
RAJASTHAN
8535
22
SIKKIM
545
23
TAMIL NADU
5769
24
TELANGANA
2682
25
TRIPURA
1003
26
UTTAR PRADESH
24783
27
UTTARAKHAND
1583
28
WEST BENGAL
10642
Grand Total
140318

শেল-থুম মন্ত্রালয়
কেন্দ্র সরকারনা রাজ্যশিংগী কেপিতেল অমসুং দিবলপমেন্তেল এক্সপেন্দিচরদা খোংজেল য়াংশিনহন্নবগীদমক মখোয়দা মতিকচাবা তেংবাং পীনবগীদমক রাজ্য সরকারশিংদা লুপা করোর ১,৪০,৩১৮গী তেক্স দেভোলুসনগী ১৪শুবা ইন্সতোলমেন্ত রিলিজ তৌখ্রে
10 MAR 2023 8:33PM by PIB Imphal
কেন্দ্র সরকারনা ঙসি রাজ্য সরকারশিংদা লুপা করোর ১,৪০,৩১৮গী তেক্স দেভোলুসনগী ১৪শুবা ইন্সতোলমেন্ত রিলিজ তৌখ্রে, মসি মহৌশাগী থাগী দিভোলুসন লুপা করোর ৭০,১৫৯গী মথক্তনি।
মসি রাজ্যশিংগী কেপিতেল অমসুং দিবলপমেন্তেল এক্সপেন্দিচরদা খোংজেল য়াংশিনহন্নবগীদমক মখোয়দা মতিকচাবা তেংবাং পীনবগীদমক ভারত সরকারগী ৱারেপ অদুগী খুদমনি।
মখাগী তেবল অসিদা রাজ্য-রাজ্যশিংগী ওইবা রিলিজ তৌখিবা শেনফমশিং পীরি:
মার্চ ২০২৩গী ওইনা য়ুনিয়ন তেক্সেস অমসুং দ্যুতিশিংগী নেত প্রোসিদকী রাজ্য-রাজ্যশিংগী ওইবা দিস্ত্রিব্যুসন
মথং মনাও
রাজ্যগী মমিং
অপুনবা (লুপা করোর)
১
আন্ধ্র প্রদেশ
৫৪৭৪
২
অরুনাচল প্রদেশ
২৪৯১
৩
অসাম
৪৪১৭
৪
বিহার
১৪২৩২
৫
ছত্তিশগর
৪৮২৭
৬
গৱা
৫৪৬
৭
গুজরাত
৪৯২৯
৮
হরিয়ানা
১৫৪৬
৯
হিমাচল প্রদেশ
১১৭৭
১০
ঝার্খন্দ
৪৬৮১
১১
কর্নাতকা
৫১২৫
১২
কেরলা
২৭০৫
১৩
মধ্য প্রদেশ
১১১০৮
১৪
মহারাস্ত্র
৮৯৫৪
১৫
মনিপুর
১০০৯
১৬
মেঘলায়া
১০৮৮
১৭
মিজোরাম
৭০৫
১৮
নগালেন্দ
৮০২
১৯
ওরিশা
৬৩৯৯
২০
পঞ্জাব
২৫৬১
২১
রাজস্থান
৮৫৩৫
২২
সিক্কিম
৫৪৫
২৩
তমিল নাদু
৫৭৬৯
২৪
তেলঙ্গনা
২৬৮২
২৫
ত্রিপুরা
১০০৩
২৬
উত্তর প্রদেশ
২৪৭৮৩
২৭
উত্তরাখন্দ
১৫৮৩
২৮
ৱেস্ত বেঙ্গল
১০৬৪২
অপুনবা
১৪০৩১৮