Ministry of Tribal Affairs
Shri Arjun Munda to launch “Marketing and Logistics Development for Promotion of Tribal Products from North -Eastern Region (PTP-NER)” scheme at Manipur tomorrow
The scheme envisages transformation of tribal Ecosystem in the North-East by strengthening livelihood opportunities for tribal artisans.
17 APR 2023 6:02PM by PIB Delhi
The Ministry of Tribal Affairs, Government of India has introduced a new scheme “Marketing and Logistics Development for Promotion of Tribal Products from North -Eastern Region (PTP-NER)” for the benefit of Scheduled Tribes of Northeastern Region. The scheme has the vision to strengthen livelihood opportunities for tribal artisans through increased efficiency in procurement, logistics and marketing of tribal products from North Eastern States. The scheme will apply to the states of Arunachal Pradesh, Assam, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Tripura and Sikkim.
The scheme shall be launched by Minister for Tribal Affairs Shri Arjun Munda, on 18.04.2023 at MSFDS Auditorium, Konung Mamang, Imphal, Manipur in the august presence of Shri N. Biren Singh, Chief Minister, Manipur and other dignitaries.
The scheme PTP-NER will facilitate tribal artisans to avail opportunities of enhancing income through the provision of backward and forward linkages through incubation support, aggregation, skill and entrepreneurship development, sourcing and procurement, marketing, transportation and publicity. As a part of this scheme, it is planned to initiate empanelment of tribal artisans from North Eastern Region by organizing 68 Tribal Artisan Melas (TAMs) w.e.f. 18.04.2023 onwards during the month of April –May, 2023 at various districts of North eastern Region.
TRIFED, the nodal agency under the Ministry of Tribal Affairs, continues to strive in endeavors to improving the quality of the life of the tribal people, while preserving their age-old traditions.

ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়
হয়েং মনিপুরদা শ্রী অর্জুন মুন্দানা “মার্কেত্তিং এন্দ লোজিস্তিক্স দিবলপমেন্ত ফোর প্রোমোসন ওফ ত্রাইবেল প্রদক্স ফোর্ম নোর্থ-ইস্তর্ন রিজন(পি তি পি-এন ই আর)”স্কিম হৌদোক্কনি
ত্রাইবেল খুৎহৈবশিংগী হিংনবগী লম্বী হেন্না ফগৎহন্দুনা অৱাং-নোংপোক্তা ত্রাইবেলশিংগী পুন্সি মহিংদা অওনবা পুরক্নবা স্কিম অসিনা পান্দম থম্লি
17 APR 2023 6:02PM by PIB Imphal
অৱাং-নোংপোক লমদমগী ত্রাইবেলশিংদা খুদোংচাবা পীনবা ভারত সরকারনা ত্রাইবেল এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিনা অনৌবা স্কিম “মার্কেত্তিং এন্দ লোজিস্তিক্স দিবলপমেন্ত ফোর প্রোমোসন ওফ ত্রাইবেল প্রদক্স ফোর্ম নোর্থ-ইস্তর্ন রিজন(পি তি পি-এন ই আর)” হৌদোক্লে। অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংগী ত্রাইবেলশিংগী পোৎথোকসিং লৈশিনবা, পুথোক-পুশিন অমসুং য়োনবগী খুদোংচাবা হেনগৎহন্দুনা ত্রাইবেল খুৎহৈবশিংগী হিংনবগী লম্বী হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা স্কিম অসিনা পান্দম থম্লি। স্কিম অসি অরুনাচল প্রদেস, অসাম, মনিপুর, মেঘালয়, মিজোরম,নাগালেন্দ, ত্রিপুরা অমসুং সিক্কিমদা চৎনগনি।
হয়েং ইম্ফালগী কোনুং মমাঙদা লৈবা এম.এস.এফ.দি.এস ওদিতোরিয়মদা পাংথোকপা থৌরম অমদা স্কিম অসি ত্রাইবেল এফেয়ার্সকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অর্জুন মুন্দানা হৌদোক্কনি অমসুং থৌরম অদুদা মনিপুরগী চীফ মিনিস্তর শ্রী এন বিরেন সিংহ অমসুং অতোপ্পা শক্নাইরবশিং শরুক য়াগনি।
ইনকুবেসনগী মতেং, স্কিল অমসুং ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিপ হেনগৎহনবা, পোৎথোক লৈশিনবা, য়োনফম শীনবা, পুথোক-পুশিনা অমসুং পব্লিসিতিগী মতেং পীদুনা ত্রাইবেল খুৎহৈবশিংগী শেন্থোক হেনগৎহন্নবা খুদোংচাবশিং পীনবা মার্কেত্তিং এন্দ লোজিস্তিক্স দিবলপমেন্ত ফোর প্রোমোসন ওফ ত্রাইবেল প্রদক্স ফোর্ম নোর্থ-ইস্তর্ন রিজন স্কিম্না পান্দম থম্লি। স্কিম অসিগী শরুক অমা ওইনা, অৱাং-নোংপোক লমদমগী তোঙান-তোঙানবা জিলাশিংদা ২০২৩গী এপ্রিল অমসুং মে থা মনুংদা হয়েংদগী হৌনা ত্রাইবেল আর্তিসান মেলা(তাম) ৬৮ পাংথোক্তুনা অৱাং-নোংপোক লমদমগী ত্রাইবেল খুৎহৈবশিং খনগৎনবা স্কিম অসিনা থৌরাং তৌরে।
মখোয়গী চহি কয়া কুইরবা চৎনবীশিং ঙাক্তুনা থম্বগা লোয়ন্না, ত্রাইবেল মীয়ামগী পুন্সি মহিং ফগৎহন্নবা ত্রাইবেল এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিগী নোদেল এজেন্সি ত্রাইফেদনা লেপ্তনা থবক পায়খৎলি।