Prime Minister's Office
PM bows to Jagadguru Basaveshwara on the sacred occasion of Basava Jayanthi
23 APR 2023 9:41AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid tributes to Jagadguru Basaveshwara on the sacred occasion of Basava Jayanthi. Shri Modi also shared his thoughts on Jagadguru Basaveshwara via a video clip.
In a tweet, the Prime Minister said;
“Today, on the sacred occasion of Basava Jayanthi, I bow to Jagadguru Basaveshwara, whose thoughts and ideals give us the inspiration to serve humanity. He rightly emphasised on empowering the downtrodden and building a strong and prosperous society.”
Shri Modi also responded to the tweet thread by Member of Parliament, Shri Shivkumar Udasi on unveiling of Statue of Jagadguru Basaveshwara in London in November 2015, the Prime Minister tweeted;
“We will always follow the path shown by Jagadguru Basaveshwara.
I am honoured to have got many opportunities to pay homage to him.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
শেংলবা বাসভা জয়েন্তী থৌরমদা জগদগুরু বসভেশ্বরগী মফমদা প্রধান মন্ত্রীনা কোক নোনখ্রে
23 APR 2023 9:41AM by PIB Imphal
শেংলবা বাসভা জয়েন্তী থৌরমদা জগদগুরু বসভেশ্বরগী মফমদা প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে। শ্রী মোদীনা ভিদিও ক্লিপ অমদা জগদগুরু বসভেশ্বরগী মতাংদা মহাক্কী ৱাখল্লোনশিংসু ফোঙদোকখি।
ত্বিৎ অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“ঙসি, শেংলবা বাসভা জয়েন্তী থৌরমদা, মহাক্কী ৱাখল্লোনশিং অমসুং ফিদমশিংনা মীওইবা খুন্নাইগী সেবা তৌনবা ঐখোয়না থৌনা হাপ্লিবা জগদগুরু বসভেশ্বরগী মফমদা ঐনা খুরুমজরি। নৈহৎপীরবশিং য়োকখৎনবা অমসুং মপাঙ্গল কনবা অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা খুন্নাই অমা শেমগৎনবা মহাক্না ইথিল পীখি”।
২০১৫গী নবেম্বরদা লন্দন্দা জগদগুরু বসভেশ্বরগী মীতম অমা মাইখুম হাংদোকখিবগী মতাংদা ফোঙদোকপা এম.পি শ্রী সিবকুমার উদাসিগী ত্বিৎ থ্রিদ অমগী পাউখুম শ্রী মোদীনা পীখি, প্রধান মন্ত্রীনা ত্বিৎ তৌখি;
“ঐখোয়না মতম পুম্নমক্তা জগদগুরু বসভেশ্বরনা তাক্লম্বা লম্বীদা চৎকনি।
মহাক্কী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎনবা খুদোংচাবা কয়া ফংবা অসি ঐগী লাইবক ফবনি”।