Prime Minister's Office
PM acknowledges the achievements of six years of Udan Scheme
28 APR 2023 10:18AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has responded to the tweet by Ministry of Civil Aviation, wherein Ministry has informed that 6 years ago, Regional Connectivity Scheme (RCS) Udan took flight, connecting Shimla to Delhi. Today, with 473 routes and 74 operational airports, heliports, & water aerodromes became the game-changer for the Indian aviation sector.
Responding to the tweet Shri Modi said that the last 9 years have been transformative for India’s aviation sector. Shri Modi also said that existing airports have been modernised, new airports have been built at quick pace and record number of people are flying.
The Prime Minister tweeted;
“The last 9 years have been transformative for India’s aviation sector. Existing airports have been modernised, new airports have been built at quick pace and record number of people are flying. This enhanced connectivity has given a big impetus to commerce and tourism. #UDANat6”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না উরান স্কীমগী চহি তরুক মাইপাক্না পাংথোকখিবগী থাগৎপা ফোংদোকপা
28 APR 2023 10:18AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সিভিল এভিয়েশন মন্ত্রালয়না তৌরকখিবা ত্বীত অদুগী পাউখুম পীখি, মসিদা মন্ত্রালয় অসিনা খঙহল্লকখি মদুদি ৬কী মমাংদা, রিজনেল কনেক্তিবিতী স্কীম (আর.সি.এস.) উরান্না শিম্লাগা দিল্লীগা শম্নহন্দুনা ফ্লাইত পাইবা হৌখি। ঙসি, রুত ৪৭৩ অমসুং নিংথিনা মথো তৌরিবা এবরপোর্ত, হেলিপোর্ত অমসুং ঈশিংগী এরোদ্রোম ৭৪ অসিনা ভারতকী এভিয়েশন সেক্তরগিদমক্তা গেম-চেঞ্জর ওইখি।
ত্বীত অদুবু পাউখুম পীরদুনা শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি হৌকিবা চই ৯ অসি ভারতকী এভিয়েশন সেক্তরগীদমক্তা য়াম্না চাউনা অওনবা পুরকখিবা অমা ওইখি। শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি হৌজিক-হৌজিক লৈরিবা এয়রপোর্তশিং অসিসু মতম অসিগী ওইবা মওংদা মোদর্নাইজ তৌখ্রে, অনৌবা এয়রপোর্তশিং অসি য়াম্না খোংজেল য়াংনা শেমগৎ-শাগৎখি অমসুং হান্নদগী মীশিং য়াম্না হেন্না প্লেন তোংদুনা চৎনরে।
প্রধান মন্ত্রীনা অসুম্না ত্বীত তৌরকখি;
“হৌখিবা চহি ৯ অসি ভারতকী এভিয়েশন সেক্তরগীদমক্তা ওইনা য়াম্না চাউনা অহোংবা পুরকখিবা অমা ওইখি। হৌজিক-হৌজিক লৈরিবা এয়রপোর্তশিং অসিসু মতম অসিগী ওইবা মওংদা মোদর্নাইজ তৌখ্রে, অনৌবা এয়রপোর্তশিং অসি য়াম্না খোংজেল য়াংনা শেমগৎ-শাগৎখি অমসুং হান্নদগী মীশিং য়াম্না হেন্না প্লেন তোংদুনা চৎনরে। কনেক্তিবিতী ফগৎহনবা অসিনা কমর্স অমসুং তুরিজমদা য়াম্না চাউবা ইনোৎ অমা হাপ্লরে। #UDANat6”