Ministry of Finance
GST revenue collection for April 2023 highest ever at Rs 1.87 lakh crore
Gross GST collection in April 2023 is all time high, Rs 19,495 crore more than the next highest collection of Rs. 1,67,540 crore, in April 2022
GST revenues for April 2023 are 12% higher than the GST revenues Y-o-Y
Highest tax collected on a single day ever at ₹68,228 crore through 9. 8 lakh transactions on 20th April 2023
01 MAY 2023 5:46PM by PIB Delhi
The gross GST revenue collected in the month of April, 2023 is ₹ 1,87,035 crore of which CGST is ₹38,440 crore, SGST is ₹47,412 crore, IGST is ₹89,158 crore (including ₹34,972 crore collected on import of goods) and cess is ₹12,025 crore (including ₹901 crore collected on import of goods).
The government has settled ₹45,864 crore to CGST and ₹37,959 crore to SGST from IGST. The total revenue of Centre and the States in the month of April 2023 after regular settlement is ₹84,304 crore for CGST and ₹85,371 crore for the SGST.
The revenues for the month of April 2023 are 12% higher than the GST revenues in the same month last year. During the month, the revenues from domestic transactions (including import of services) are 16% higher than the revenues from these sources during the same month last year.
For the first time gross GST collection has crossed ₹1.75 lakh crore mark. Total number of e-way bills generated in the month of March 2023 was 9.0 crore, which is 11% higher than 8.1 crore e-way bills generated in the month of February 2023.
Month of April 2023 saw the highest ever tax collection on a single day on 20th April 2023. On 20th April 2023, ₹ 68,228 crore was paid through 9. 8 lakh transactions. The highest single day payment last year (on the same date) was
₹ 57,846 crore through 9.6 lakh transactions.
The chart below shows trends in monthly gross GST revenues during the current year. The table shows the state-wise figures of GST collected in each State during the month of April 2023 as compared to April 2022.
State-wise growth of GST Revenues during April 2023[1]
State/UT
Apr-22
Apr-23
Growth (%)
Jammu and Kashmir
560
803
44
Himachal Pradesh
817
957
17
Punjab
1,994
2,316
16
Chandigarh
249
255
2
Uttarakhand
1,887
2,148
14
Haryana
8,197
10,035
22
Delhi
5,871
6,320
8
Rajasthan
4,547
4,785
5
Uttar Pradesh
8,534
10,320
21
Bihar
1,471
1,625
11
Sikkim
264
426
61
Arunachal Pradesh
196
238
21
Nagaland
68
88
29
Manipur
69
91
32
Mizoram
46
71
53
Tripura
107
133
25
Meghalaya
227
239
6
Assam
1,313
1,513
15
West Bengal
5,644
6,447
14
Jharkhand
3,100
3,701
19
Odisha
4,910
5,036
3
Chhattisgarh
2,977
3,508
18
Madhya Pradesh
3,339
4,267
28
Gujarat
11,264
11,721
4
Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu
381
399
5
Maharashtra
27,495
33,196
21
Karnataka
11,820
14,593
23
Goa
470
620
32
Lakshadweep
3
3
-7
Kerala
2,689
3,010
12
Tamil Nadu
9,724
11,559
19
Puducherry
206
218
6
Andaman and Nicobar Islands
87
92
5
Telangana
4,955
5,622
13
Andhra Pradesh
4,067
4,329
6
Ladakh
47
68
43
Other Territory
216
220
2
Center Jurisdiction
167
187
12
Grand Total
1,29,978
1,51,162
16

শেল-থুম মন্ত্রালয়
এপ্রিল ২০২৩গী ওইনা জি.এস.তি. রেভেন্যু কলেক্সন হৌজিক ফাওবগী খ্বাইদগী ৱাংবা লুপা করোর লাখ ১.৮৭ ওইরে
এপ্রিল ২০২৩দা গ্রোস জি.এস.তি. কলেক্সন হৌজিক ফাওবগী খ্বাইদগী ৱাংবা ওইদুনা এপ্রিল ২০২২দা খ্বাইদগী ৱাংবা কলেক্সন ১,৬৭,৫৪০দগী লুপা করোর ১৯,৪৯৫ হেল্লে
এপ্রিল ২০২৩ ওইনা জি.এস.তি. রেভেন্যু চহি-চহিগী ওইবা জি.এস.তি. রেভেন্যুদগী চাদা ১২ হেল্লে
নোংমা খক্তদা হৌজিক ফাওবগী খ্বাইদগী ৱাংবা তেক্স খোমগৎখিবা অসি ২০২৩গী এপ্রিল ২০দা ত্রাঞ্জেক্সন লাখ ৯.৮গী খুত্থাংদা লুপা করোক ৬৮,২২৮ ওইখি
01 MAY 2023 5:46PM by PIB Imphal
২০২৩গী এপ্রিল থাদা অপুনবা জি.এস.তি. রেভেন্যু লুপা করোর ১,৮৭,০৩৫ খোমগৎখি, মদুগী মনুংদা সি.জি.এস.তি.না লুপা করোর ৩৮,৪৪০, এস.জি.এস.তি.না লুপা করোর ৪৭,৪১২, আই.জি.এস.তি.না লুপা করোর ৮৯,১৫৮ ওইখি (পোৎলমশিং পুশিল্লকপদগী খোমগৎপা লুপা করোর ৩৪,৯৭২ য়াওরগা) অমদি সেসনা লুপা করোর ১২,০২৫ ওইখি (পোৎলমশিং পুশিল্লকপদগী খোমগৎপা লুপা করোর ৯০১ য়াওরগা)।
সরকারনা আই.জি.এস.তি.দগী সি.জি.এস.তি.দা লুপা করোর ৪৫,৮৬৪ অমসুং এস.জি.এস.তি.দা লুপা করোর ৩৭,৯৫৯ সেত্তল তৌখি। রেগুলর সেত্তলমেন্তগী মতুংদা ২০২৩গী এপ্রিল থাদা সেন্তর অমসুং স্তেতশিংগী অপুনবা রেভেন্যু অসি সি.জি.এস.তি.গী ওইনা লুপা করোর ৮৪,৩০৪ অমসুং এস.জি.এস.তি.গী ওইনা লুপা করোর ৮৫,৩৭১ ওইখি।
২০২৩গী এপ্রিল থাগী রেভেন্যু অসি মমাং চহিগী মান্নবা থাগী জি.এস.তি. রেভেন্যুদগী ১২% হেনখি‍। থা অসিগী মনুংদা, মমাঙ চহিগী মান্নবা থাদা সোর্সশিং অসিদগী লাকপা রেভেন্যুশিং দোমেস্তিক ত্রাঞ্জেক্সন্দগী লাকপা রেভেন্যুশিংদগী (সর্ভিস ইম্পোর্ত য়াওরগা) ১৬% হেনগৎলে‍।
অহানবা ওইনা অপুনবা জি.এস.তি. কলেক্সন লুপা করোর লাখ ১.৭৫ হেনখ্রে। ২০২৩গী মার্চ থাদা জেনরেত তৌখিবা ই-ৱে বিলশিংগী অপুনবা মশিং করোর ৯.০ ওইখি মদু ২০২৩গী ফেব্রুৱারী থাদা জেনরেত তৌখিবা ই-ৱে বিল করোর ৮.১দগী চাদা ১১ হেল্লে।
২০২৩গী এপ্রিল থাদা ২০২৩গী এপ্রিল ২০দা নোংমা খক্তদা হৌজিক ফাওবগী খ্বাইদগী ৱাংবা তেক্স কলেক্সন উবা ফংলি। ২০২৩গী এপ্রিল ২০দা ত্রাঞ্জেক্সন লাখ ৯.৮গী খুত্থাংদা লুপা করোর ৬৮,২২৮ শেল থিখি। হৌখিবা চহিদা (চপ মানবা তাংদা) খ্বাইদগী ৱাংবা নোংমা খক্কী পেমেন্ত অসি ত্রাঞ্জেক্সন লাখ ৯.৬গী খুত্থাংদা লুপা করোর ৫৭,৮৪৬ ওইখি।
মখাদা পীরিবা চার্ত অসিনা চৎলিবা চহি অসিদা থাগী অপুনবা জি.এস.তি. রেভেন্যুগী মচৎ উৎলি‍। তেবল অসিদনা এপ্রিল ২০২২গা য়েংনবদা এপ্রিল ২০২৩দা রাজ্য খুদিংগী ওইনা খোমগৎখিবা রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা জি.এস.তি.গী মশিং উৎলি‍।
এপ্রিল ২০২৩দা রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা জি.এস.তি. রিভিন্যুগী গ্রোথ[১]
রাজ্য/য়ু.তি.
এপ্রিল-২২
এপ্রিল-২৩
গ্রোথ (%)
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
৫৬০
৮০৩
৪৪
হিমাচল প্রদেশ
৮১৭
৯৫৭
১৭
পঞ্জাব
১,৯৯৪
২,৩১৬
১৬
চান্দিগর
২৪৯
২৫৫
২
উত্তরাখন্দ
১,৮৮৭
২,১৪৮
১৪
হরিয়ানা
৮,১৯৭
১০,০৩৫
২২
দিল্লী
৫,৮৭১
৬,৩২০
৮
রাজস্থান
৪,৫৪৭
৪,৭৮৫
৫
উত্তর প্রদেশ
৮,৫৩৪
১০,৩২০
২১
বিহার
১,৪৭১
১,৬২৫
১১
সিক্কিম
২৬৪
৪২৬
৬১
অরুনাচল প্রদেশ
১৯৬
২৩৮
২১
নগালেন্দ
৬৮
৮৮
২৯
মনিপুর
৬৯
৯১
৩২
মিজোরাম
৪৬
৭১
৫৩
ত্রিপুরা
১০৭
১৩৩
২৫
মেঘলায়া
২২৭
২৩৯
৬
অসাম
১,৩১৩
১,৫১৩
১৫
ৱেস্ত বেঙ্গল
৫,৬৪৪
৬,৪৪৭
১৪
ঝার্খন্দ
৩,১০০
৩,৭০১
১৯
ওরিশা
৪,৯১০
৫,০৩৬
৩
ছত্তিশগর
২,৯৭৭
৩,৫০৮
১৮
মধ্য প্রদেশ
৩,৩৩৯
৪,২৬৭
২৮
গুজরাত
১১,২৬৪
১১,৭২১
৪
দাদ্রা অমসুং নগর হভেলি অমসুং দামন অমসুং দ্যু
৩৮১
৩৯৯
৫
মহারাস্ত্র
২৭,৪৯৫
৩৩,১৯৬
২১
কর্নাতকা
১১,৮২০
১৪,৫৯৩
২৩
গৱা
৪৭০
৬২০
৩২
লক্ষদ্বীপ
৩
৩
-৭
কেরলা
২,৬৮৯
৩,০১০
১২
তমিল নাদু
৯,৭২৪
১১,৫৫৯
১৯
পুদুচেরী
২০৬
২১৮
৬
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎশিং
৮৭
৯২
৫
তেলঙ্গনা
৪,৯৫৫
৫,৬২২
১৩
আন্ধ্র প্রদেশ
৪,০৬৭
৪,৩২৯
৬
লদাখ
৪৭
৬৮
৪৩
অতোপ্পা তেরেতোরী
২১৬
২২০
২
সেন্তর জুরিদিক্সন
১৬৭
১৮৭
১২
অপুনবা
১,২৯,৯৭৮
১,৫১,১৬২
১৬