Ministry of Finance
Income Tax Department conducts searches in West Bengal and Assam
16 MAY 2023 4:39PM by PIB Delhi
Income Tax Department conducted search and seizure operations on a business group operating largely in North Bengal region of the State of West Bengal. The business group is controlled by a person with an active political background. Search was also conducted on his close business associate. The group is engaged in a variety of businesses ranging from production and sale of edible Rice Bran Oil, mustard oil, De-Oiled Rice Bran (DORB), different types of chemicals and real estate, etc. A total of 23 premises spread over Uttar Dinajpur, Dakshin Dinajpur, Malda, Kolkata, Siliguri in West Bengal and Guwahati in Assam and surrounding areas were covered.
The search action revealed that the group was suppressing its yield and making unaccounted cash sales of edible Oils and DORB. Several instances of cash transactions not recorded in regular books of account have been detected during the search operation. Handwritten notes, documents and digital evidences containing extracts of cash transactions have been seized. Parallel cash books and bogus claim of expenses have also been found. Preliminary investigation has revealed unaccounted income of more than Rs. 40 crore.
Further, in search operation conducted on the close business associate of the main business group, who is a leading exporter of agro products in Malda district of North Bengal, incriminating documents against cash payments in land acquisition to the tune of Rs. 17 crore (approx.) have been found. Details pertaining to unaccounted cash receipts of about Rs. 100 crore were also found.
The search action has resulted in seizure of unaccounted cash of Rs.1.73 crore. In addition, unaccounted jewellery worth Rs.1 crore has been seized.
Further investigations are in progress.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তনা নোংচুপ বেঙ্গল অমসুং অসামদা থিবা-হুম্বা চৎথখ্রে
16 MAY 2023 4:39PM by PIB Imphal
নোংচুপ বেঙ্গল রাজ্যগী অৱাংথংবা বেঙ্গল লমদমদা পাক-শান্না মথৌ পাংথোক্লিবা ললোন-ইতিক্কী কাংবু অমদা ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তনা থিবা-হুম্বগী থবক চৎথখ্রে। ললোন-ইতিক্কী কাংবু অদু রাজনিতি দল অমনা শৌগৎপা মীওই অমনা মপু ওইবনি। কাংবু অদু অচাথাউ রাইস ব্রান ওইল, হঙ্গাম থাউ, দি-ওইল রাইস ব্রান, মখল কয়াগী কেমিকেলশিং শুংবা অমসুং য়োনবা অমসুং রিএল স্তেৎ অসিনচিংবগী থবক তৌবনি। থিবা-হুম্বগী থবকশিং অদুদা নোংচুপ বেঙ্গলগী উত্তর দিনাজপুর, দক্ষিন দিনাজপুর, মালদা, কোলকাতা, শিলিগুরি অমসুং অসামগী গুৱাহাতি অমসুং অকোয়বা মফমশিংদা পাংথোকখি।
কাংবু অদুনা মখোয়না পুথোকপা পোৎথোক্কী চাং লোৎশিনবা অমসুং অচাথাউশিং একাউন্ত পীদনা য়োনবগী থবকশিং পাংথোকপা থিজিনবা অদুদা থেংনখি। থিজিনবা অদুদা একাউন্ত বুকশিংদা চঙহন্দনা শেন পীথোক-পীশিনগী থবক তৌবা থেংনখি। শেন পীথোক-পীশিনগী থবকশিংগী খুৎনা ইবা নোতশিং, চে-চাংশিং অমসুং দিজিতেলগী খুদম-চাংদমশিং ফাজিল্লে। পেরেরেল কেস বুকশিং অমসুং শাশিন্নবা চাদিং তৌবগী থবকশিং থেংনরে। অহানবা ওইনা থিজিনবদা লুপা করোর ৪০ হেনবগী মরম পীবা ঙমদবা শেনফম থেংনরে।
মখা তানা, মপুং ওইরিবা ললোন-ইতিক কাংবু অসিগা থবক তৌমিন্নবা ললোন-ইতিক্কী কাংবু অমদা থিবা-হুম্বা পাংথোকখি। হায়রিবা কাংবু অদু নোংচুপ বেঙ্গলগী মালদা জিলাদা লৈবা লৌউ-শিংউগী পোৎথোকশিং মপান লৈবাকশিংদা থাদোকপা কাংবু অমনি লুপা করোর ১৭ রোমগী অমসুং লম লৈবা অমসুং য়োনবগী শেন পীথোক-পীশিনগী শাশিন্নবা চে-চাংশিং ফংখি। মরম পীবা ঙমদবা লুপা করোর ১০০গী কেস রিসিপশিংশু ফংখি।
থিবা-হুম্বা অদুদা মরম পীবা ঙমদবা লুপা করোর ১.৭৩গী শেনফম ফাগৎলে। মসিগী লুপা করোর ১ রোমগী সনা-লুপা ফাগৎলে।
মখা তানা থিজিনবগী থবক চৎথরি।