Prime Minister's Office
Prime Minister’s interaction with the Indian Community in Sydney, Australia
23 MAY 2023 6:40PM by PIB Delhi
Prime Minister, along with H.E. Mr. Anthony Albanese, Prime Minister of Australia, addressed and interacted with a large gathering of Indian community members on 23 May 2023 at the Qudos Bank Arena in Sydney.
The Indian diaspora, consisting of students, researchers, professionals and business persons, participated in the event with great enthusiasm. A number of Ministers, Members of Parliament and other dignitaries from Australia also participated in the event.
Both Prime Ministers jointly unveiled the foundation stone for a ‘Little India’ Gateway to be built in Harris Park in Parramatta, Western Sydney, which is home to a large Indian community.
In his address, Prime Minister Modi highlighted "Mutual Trust and Mutual Respect” as the foundation of the close historical ties between India and Australia, and underscored the numerous elements that bind the two countries. He lauded the contribution and success of the Indian community in Australia, calling them cultural and brand Ambassadors of India.
Prime Minister outlined India’s growing achievements on a global scale, and noted that the world was increasingly interested in India’s success stories. He highlighted the deepening engagement between India and Australia, and announced that an Indian Consulate would be opened in Brisbane.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ওস্ত্রেলিয়াগী সীদনীদা ভারত মচাশিংগী ফুরুপকা ৱারি-ৱাতাই শানবা
23 MAY 2023 6:40PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা ওস্ত্রেলিয়াগী প্রধান মন্ত্রী, হিস এক্সেলেন্সী শ্রী এন্থোনী অল্বানীজগা লোইননা সীদনীগী কুদোস বেঙ্ক এরেনাদা ২০২৩গী মে ২৩দা ভারত মচাশিংগী ফুরুপকী য়াম্লবা মীতিন অমদা ৱা ঙাংখ্রে অমসুং ৱারি-ৱাতাই শানখ্রে।
মহৈরোইশিং, রিসর্চরশিং, প্রোফেস্নেলশিং অমসুং বিজনেসকী মীওইশিং কয়া অমনা পুল্লবা ইন্দিয়ন দাইপোরানা য়াম্না থৱাই য়াওনা থৌরম অদুদা শরুক য়াখি। ওস্ত্রেলিয়াগী মন্ত্রীশিং, পার্লিয়ামেন্তকী মেম্বরশিং অমসুং অতোপ্পা অঙম-অথৌশিং কয়া অমনা থৌরম অদুদা শরুক য়াখি।
প্রধান মন্ত্রী অনিমক্না পুন্না মশিং য়াম্লবা ভারত মচাশিংগী ফুরুপকী ময়ুম ওইরিবা নোংচুপ সীদনীগী পারামত্তাদা লৈবা হেরিস পার্ক্তা শাগদবা ‘লিতল ইন্দিয়া’ গেতৱৱেগী ফাউন্দেশন স্তোনগী মাইখুম হাংদোকখ্রে।
ৱা ঙাংবা মতমদা, প্রধান মন্ত্রী মোদীনা “অমনা অমবু থাজবা অমসুং অমনা অমবু ইকাইখুম্নবা” হায়বসিনা ভারত অমসুং ওস্ত্রেলিয়াগী মরক্তা পুৱারিদগী লৈরক্লবা য়াম্না নক্নবা মরি অসিগী য়ুমফম্নি হায়না পনখি অমসুং লৈবাক অনি অসিবু পুনশিল্লিবা মচাকশিং অদুবুসু য়াম্না মরু ওইনা পনখি। মহাক্না ওস্ত্রেলিয়াদা লৈরিবা ভারত মচাশিংগী ফুরুপকী থৌদাং অমসুং মাইপাকপা অদুবু থাগৎখি লোইননা মখোয়বু ভারতকী কলচরেল অমসুং ব্রান্দ এম্বেসেদরনি হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা মালেমগী থাক্তা ভারতনা মাইপাকপা হেনগৎলক্লিবা অসিবু পনখি, অমসুং মালেম অসিনা ভারতকী মাইপাকপগী ৱারিশিংদা পুক্নিং চিংশিনবা হেনগৎলক্লি হায়না মহাক্না হায়খি। ভারত অমসুং ওস্ত্রেলিয়াগী মরক্তা মরি চেৎশিনবা হেনগৎলক্লিবা অসিগী মতাংদা পনখি অমসুং ভারতকী কন্সুলেত অমা ব্রিস্বেনদা হাংদোক্লগনি হায়না লাউথোকখি।