Ministry of Defence
India-United States Defence Acceleration Ecosystem (INDUS X) launched in Washington DC, U.S.
INDUS X factsheet released for operationalising the ‘Defence Innovation Bridge’ under Initiative on Critical and Emerging Technologies (iCET)
22 JUN 2023 9:09AM by PIB Delhi
India-United States Defence Acceleration Ecosystem (INDUS X) was launched at an event in Washington DC, USA on 21 June 2023. The INDUS X event was co-organised by Innovations for Defence Excellence (iDEX), Ministry of Defence, and US Department of Defence (DoD) and hosted by US-India Business Council (USIBC).
Shri Anurag Bajpai, Joint Secretary (Defence Industries Promotion), MoD, led the Indian delegation in the two-day INDUS-X event on 20-21 June 2023. A reception for Indian and US Government representatives, defence start-ups, think tanks, incubators, investors, industries and other stakeholders was orgainsed on 20 June 2023. Amb. Eric Garcetti, the US Ambassador to India, gave the keynote address.
Mr. Frank Kendall, US Secretary of the Air Force, gave the opening keynote address on 21 June at the INDUS-X event. He stated that the India-US relationship is growing exponentially. He emphasised that there is enormous potential for startups of both nations to collaborate in deeptech innovations, especially in Space and Artificial Intelligence (AI) domain.
Shri Anurag Bajpai, in his welcome remarks on “Investing in the Future of US-Indian Defence relations”, hailed the launch of iCET as a landmark event in India-US relationship. He said this was an opportune moment for this event, as the leaders of the two largest and oldest democracies of the world meet in Washington.
The Joint Secretary stressed on the co-development and co-production of advanced technologies by Indian and US start-ups. He further asked the participants to develop mechanisms for future collaboration across industries, academia, and investors. The Joint Secretary also gave an overview of the Make in India initiative, focussing on Aatmanirbhar Bharat and the philosophy of “Make in India, for the world”.
The event also saw a first-of-its-kind joint showcasing of innovative technologies by Indian and US start-ups. 15 Indian start-ups and 10 US start-ups, from multiple domains of maritime, AI, autonomous systems, and space, showcased their technologies to Indian and US stakeholders. The exhibition was visited by senior US officials, including Congressman Ro Khanna, who serves on the House Armed Services Committee as ranking member of the Subcommittee on Cyber, Innovative Technologies and Information Systems (CITI) and as co-chair of the Congressional Caucus on India and Indian Americans, and by Radha Iyengar Plumb, Deputy Under Secretary of Defense for Acquisition and Sustainment, US DoD.
Two panel discussions and two roundtables were held, focussing on deepening collaborations across various domains, including government, academia, and industry especially startups. Discussion on export control regulations were also held.
An INDUS X factsheet was released at the event.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ইন্দিয়া – য়ুনাইতেদ স্তেৎস দিফেন্স এসেলরেসন ইকোসিস্তেম (ইন্দস এক্স) ৱাশিংতন দি.সি., য়ু.এস.তা লোঞ্চ তৌখ্রে
ইনিসিএতিব ওন ক্রিতিকেল এন্দ ইমর্জিং তেক্নোলোজীজ (আই.সি.ই.তি.)গী মখাদা ‘দিফেন্স ইন্নোবেসন ব্রিদজ’ ওপরেস্নেলাইজ তৌনবা ইন্দস এক্স ফেসশিৎ রিলিজ তৌখ্রে
22 JUN 2023 9:09AM by PIB Imphal
জুন ২১, ২০২৩দা য়ু.এস.এ.গী ৱাশিংতন দি.সি.দা পাঙথোকপা থৌরমদা ইন্দিয়া – য়ুনাইতেদ স্তেৎস দিফেন্স এসেলরেসন ইকোসিস্তেম (ইন্দস এক্স) লোঞ্চ তৌখ্রে। ইন্দস এক্স ইভেন্ত অসি ঙাকশেল মন্ত্রালয়গী ইন্নোবেসন্স ফোর দিফেন্স এক্সিলেন্স (আই.দেক্স) অমসুং য়ু.এস. দিপার্তমেন্ত ওফ দিফেন্স (দি.ও.দি.)না পুন্না শিনবনি অমসুং য়ু.এস.-ইন্দিয়া বিজিনেস কাউন্সিল (য়ু.এস.আই.বি.সি.)না য়ুম্বু ওইদুনা পাঙথোকখি।
এম.ও.দি., জোইন্ত সেক্রেতরী (দিফেন্স ইন্দস্ত্রীজ প্রমোসন), শ্রী অনুরাগ বাজপাইনা জুন ২০-২১, ২০২৩দা পাঙথোকপা নুমিৎ নিনিগী ইন্দস-এক্স ইভেন্ততা ইন্দিয়ন দেলিগেসনবু লমজিংখি। ভারত অমসুং য়ু.এস. সরকারগী মীহুৎশিং, দিফেন্স স্তার্ত-অপশিং, থিঙ্ক তেঙ্কশিং, ইনক্যুবেতরশিং, ইনভেস্তরশিং, ইন্দস্ত্রীশিং অমসুং অতোপ্পা স্তেকহোল্দরশিংবু ওকপগী থৌরম অমা জুন ২০, ২০২৩দা পাঙথোকখি। য়ু.এস. এম্বেসেদর তু ইন্দিয়া, এম ইরিক গারসেত্তিনা মরু ওইবা ৱারোল পীখি।
এয়র ফোর্সকী য়ু.এস. সেক্রেতরী, শ্রী ফ্রেঙ্ক কেন্দলনা ইন্দস-এক্স ইভেন্ততা জুন ২১দা হৌদোকপগী ৱারোল পীখি। মহাক্না হায়খি ভারত-য়ু.এস.কী মরী অসি শীংথানীংঙাই ওইনা খুমাং চাউশিল্লি। মহাক্না হায়খি মদুদি লৈবাক অনিমক্কী স্তার্তঅপশিংদা দীপতেক ইন্নোবসনশিংদা মরু ওইনা স্পেস অমসুং আর্তিফিসিএল ইন্তেলিজেন্স (এ.আই.) দোমেনদা চুংশিন্ননবা অচৌবা পোতেন্সিএল লৈ।
শ্রী অনুরাগ বাজপাইনা মহাক্কী তরাম্না ওকপগী ৱারোলদা “ইনভেস্তিং ইন ফ্যুচর ওফ য়ু.এস.-ইন্দিয়ন দিফেন্স রিলেসন্স” অসিদা ৱা ঙাংবদা আই.সি.ই.তি. অসি ভারত-য়ু.এস.কী মরীদা অচৌবা পন্দুপ অমনি হায়না থাগৎখি। মহাক্না হায়খি ইভেন্ত অসিগীদমক মসি মরু ওইবা মীকুপ অমনি মরমদি মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা অমসুং খ্বাইদগী অরিবা দেমোক্রেসী অনিগী লুচিংবশিংনা ৱাশিংতনদা উন্নরি।
জোইন্ত সেক্রেতরীনা ইন্দিয়ন অমসুং য়ু.এস. স্তার্ত-অপশিংনা এদভান্স তেক্নোলোজীশিং পুন্না দিবেলপ তৌবা অমসুং পুন্না পুথোক্নবা ৱাফম থমখি। মহাক্না মখা তারদুনা শরুক য়ারিবশিংদা ইন্দস্ত্রীশিং, একাদেমিয়া অমসুং ইনভেস্তরশিংদা তুংলমচৎতা চুংশিন্ননবগীদমক মেকানিজমশিং দিবেলপ তৌনবা হায়খি। জোইন্ত সেক্রেতরীনা আত্মনির্ভর ভারত অমসুং “মেক ইন ইন্দিয়া, ফোর দি ৱর্ল্দ” হায়বা ৱাখল্লোনদা মীৎয়েং চংলোবা মেক ইন ইন্দিয়া থৌশিলগী মতাংদা ফোঙদোকখি।
ইভেন্ত অসিদা অহানবা ওইনা ইন্দিয়ন অমসুং য়ু.এস. স্তার্তঅপশিংগী ইন্নোবেতিব তেক্নোলোজীশিং উৎপসু উবা ফংখি। মরিতাইম, এ.আই., ওতোনোমস সিস্তেমশিং, অমসুং স্পেস অসিগুম্বা তোঙান-তোঙানবা দোমেনশিংদগী ইন্দিয়ন স্তার্তঅপ ১৫ অমসুং য়ু.এস স্তার্তঅপ ১০না ইন্দিয়ন অমসুং য়ু.এস. স্তেকহোল্দরশিংদা মখোয়গী তেক্নোলোজীশিং উৎখি। একজিবিসন অসি সাইবর, ইন্নোবেতিব তেক্নোলোজীজ এন্দ ইনফোর্মেসন সিস্তেম্স (আই.আই.তি.আই.)দা সবকম্মিতিগী রেঙ্কিং মেম্বর ওইরিবা হাউস আর্মদ সর্ভিসেস কম্মিংদা থৌ পুরিবা কোংগ্রেসমেন রো খান্না অমসুং ইন্দিয় এন্দ ইন্দিয়ন অমেরিকনশিংগী কোংগ্রেস্নেল কৌকস পুন্না ময়াই তাংবল লৌখিবা অমসুং সেক্রেতরী ওফ দিফেন্স ফোর এক্যুজিসন এন্দ সস্তেনমেন্ত, য়ু.এস. দি.ও.দি.গী দিপুতী রাধা আইয়েঙ্গর প্লম্বয়াওনা য়ু.এস. ওফিসিএলশিংনা চৎখি।
সরকার, একাদেমিয়া, অমসুং ইন্দস্ত্রী মরু ওইনা স্তার্তঅপশিং য়াওনা দোমেন কয়াদা কোল্লাবোরেসন হেনগৎহনবদা মীৎয়েং থম্মিবা পেনেল দিস্কসন অনি অমসুং রাউনতেবল অনি পাঙথোকখি। এক্সপোর্ত কন্ত্রোল রিগ্যুলেসনশিংগী মতাংদসু খন্নখি।
থৌরম অসিদা ইন্দস এক্স ফেসশিৎ অমা রিলিজ তৌখি।