Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Mission Karmayogi aimed to train officers for the priorities of Amrit Kaal and to equip them to contribute to the making of Atmanirbhar Bharat with the optimum use of new technology, says Dr Jitendra Singh
“Prime Minister’s idea is Zero tolerance towards Corruption, but at the same time provide enabling environment to performing employees”
Dr Jitendra Singh inaugurates 49th Advanced Professional Programme in Public Administration
03 JUL 2023 3:20PM by PIB Delhi
Union Minister of State (Independent Charge) Science & Technology; MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr Jitendra Singh has said that under the guidance of Prime Minister Narendra Modi, the Government has launched Mission Karmayogi and Mid-Career Training programmes, which are aimed to train officers for the priorities of Amrit Kaal and to equip them to contribute to the making of Atmanirbhar Bharat with the optimum use of new technology.
Addressing the inaugural session of 49th Advanced Professional Programme in Public Administration (APPPA) at the Indian Institute of Public Administration (IIPA) here today, the Minister said that the Government has initiated the Ease of Doing Business (EoDB) and Ease of Governance to facilitate delivery of Citizen-centric services for welfare of the common man.
Towards this end, Dr Jitendra Singh said, the Government led by the Prime Minister Shri Narendra Modi amended the Prevention of Corruption Act in 2018 after 30 years so that the bribe giver is also subject to punishment.
“So, the idea of this Government is that, on the one hand as the Prime Minister says, ‘Zero tolerance towards corruption’, (and) at the same time to provide a working environment which is enabling, which allows you to give maximum outlet to your potentials and capacities, and the Government is very supportive about that,” he said.
Mission Karmayogi aims at creating an opportunity of world class capacity building to all Government officials based on the key principle of “role-based” rather than "rule-based" and “Competency based” learning to enable government servants play their role efficiently, smartly and effectively.
Dr Jitendra Singh said, the Government has also changed the format of the PM Excellence Awards, which is now based on outcomes and targets achieved in implementation of the Flagship Programmes of the Government. Officer trainees will be required to submit dissertations on Flagship Programmes as part of their training, he said.
Dr Jitendra Singh said the pace of movement is now very fast and Officers have to keep pace with it, especially since we are now part of the global world. New areas like Artificial Intelligence have a huge role in the Defence Forces as well, he said.
APPPA is a customized ten-month course for senior officers of the All India, Central Services including the Defence Services and the State Civil Services. It is designed keeping in mind the priorities of the government and the National Development Agenda.
Indian Institute of Public Administration (IIPA) has successfully completed 48 such programmes and trained 1620 administrators/officers from All-India and Central Services including those from the armed forces and a few foreign countries, teachers of Indian Universities and officers of State Civil Services.

থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি মদুদি মিসন কর্ময়োগীনা ওফিসরশিংবু অমৃত কালগী প্রায়োরিতীশিংগীদমক ত্রেন তৌনবা অমসুং অনৌবা তেক্নোলোজী শিজিন্নবগা লোয়ননা আত্মনির্ভর ভারত শেমগৎপদা থৌদাং য়ানবা মখোয়বু থৌরাং তৌনবা পান্দম থম্লি
“প্রধান মন্ত্রীগী ৱাখল্লোন অসি শেঞ্জা-থুমজাগী মায়কৈদা জীরো তোলরেন্স ওই, অদুবু মতমদুমক্তদা এমপ্লোইশিং পরফোর্ম তৌবদা মতিকচাবা ইনভাইরনমেন্ত ফংহনবসুনি”
দা. জিতেন্দ্র সিংহনা ৪৯শুবা এদভান্স প্রোফেস্নেল প্রোগ্রাম ইন পব্লিক এদমিনিস্ত্রেসন হৌদোকখ্রে
03 JUL 2023 3:20PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ) সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী; এম.ও.এস. পি.এম.ও., পর্সনেল, পব্লিক গ্রিভান্সেস, পেন্সন, এতোমিক ইনর্জী অমসুং স্পেস, দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা সরকারনা মিসন কর্ময়োগী অমসুং মিদ-কেরীয়র ত্রেনিং প্রোগ্রাম হৌদোকখ্রে, মদুনা ওফিসরশিংবু অমৃত কালগী প্রায়োরিতীশিংগীদমক ত্রেন তৌনবা অমসুং অনৌবা তেক্নোলোজী শিজিন্নবগা লোয়ননা আত্মনির্ভর ভারত শেমগৎপদা থৌদাং য়ানবা মখোয়বু থৌরাং তৌনবা পান্দম থম্লি।
ঙসি ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুত ওফ পব্লিক এদমিনিস্ত্রেসন (আই.আই.পি.এ.)দা ৪৯শুবা এদভান্স প্রোফেস্নেল প্রোগ্রাম ইন পব্লিক এদমিনিস্ত্রেসন (এ.পি.পি.পি.এ.)গী হৌদোকপগী থৌরমদা ৱা ঙাংলদুনা মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি সরকারনা মীচম প্রজাগী য়াইফনবগীদমক সিতিজন সেন্ত্রিক সর্বিসশিং ফংহন্নবা ইজ ওফ দুয়িং বিজিনেস (ই.ও.দি.বি.) অমসুং ইজ ওফ গবর্নান্স হৌদোক্লে।
দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি মদুদি মায়কৈ অসিদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা সরকারনা শেল পীজরীবা মীওইসু পনিশমেন্ত পীবা য়াহন্নবা চহি ৩০গী মতুংদা ২০১৮দা প্রিভেন্সন ওফ করপসন এক্ত এমেন্দ তৌখি।
মহাক্না হায়খি, “সরকার অসিগী ৱাখল্লোনদি মসিনি মদুদি নাকল অমরোমদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়রি ‘শেঞ্জা-থুমজাগী মায়কৈদা জীরো তোলরেন্স ওই’, (অমসুং) মতমদুমক্তদা এমপ্লোইশিং পরফোর্ম তৌবদা মতিকচাবা ইনভাইরনমেন্ত ফংহনবসুনি, মদুনা অদোমগী পোতেন্সিএল অমসুং কেপাসিতীদা মেক্সিমম আউতলেত পীবা ঙমহল্লি, অমসুং সরকার অসি মদুগী মতাংদা য়াম্না সপোর্তিব ওই।”
মিসন কর্ময়োগীগী পান্দমদি সরকারগী ওফিসিএল পুম্নমকপু “রুল-বেজ” অমসুং “কম্পিতেন্সী বেজ” লর্নিংগী মহুৎ “রোল-বেজ”গী মরুওইবা প্রিন্সিপলদা য়ুমফম ওইবা ৱার্ল্দ ক্লাস কেপাসিতী বিলদিংগী খুদোংচাবা অমা শেমগৎতুনা সরকারগী কর্মচারিশিংবু মখোয়গী থৌদাংশিং ইফিয়েন্তলি, স্মার্তলি অমসুং ইফেক্তিবলি তৌবা ঙমহনবনি।
দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি, সরকারনা পি.এম. এক্সিলেন্স এৱার্দসকী ফোর্মেতসু চেঞ্জ তৌরে, মদু হৌজিক সরকারগী ফ্লেগশিপ প্রোগ্রামশিং ইমপ্লিমেন্ত তৌবগী আউতকমস অমসুং তার্গেতশিং এচিব তৌবা অদুদা য়ুমফম ওইরে। ওফিসর ত্রেনীশিংনা মখোয়গী ত্রেনিংগী শরুক ওইনা ফ্লেগশিপ প্রোগ্রামশিংদা দিস্সরতেসন সমিত তৌবা মথৌ তাই।
এ.পি.পি.পি.এ. অসি দিফেন্স সর্বিসেস অমসুং স্তেত সিভিল সর্বিসেস য়াওনা ওল ইন্দিয়া, সেন্ত্রেল সর্বিসেসকী সেনিয়র ওফিসরশিংগীদমক অপুনবা থা তরাগী কোর্স অমনি। মসি সরকারগী প্রায়োরিতীশিং অমসুং নেস্নেল দিবলপমেন্ত এজেন্দাদা মীৎয়েং থমদুনা দিজাইন তৌবনি।
ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুত ওফ পব্লিক এদমিনিস্ত্রেসন (আই.আই.পি.এ.)না অসিগুম্বা মখলগী প্রোগ্রাম ৪৮ মায় পাক্না পাংথোকখ্রে অমদি আর্ম ফোর্সেস অমসুং অতোপ্পা লৈবাক খরা, ইন্দিয়ন য়ুনিবর্সিতীশিংগী ওজাশিং অমসুং স্তেত সিভিল সর্বিসেসকী ওফিসরশিং য়াওনা ওল-ইন্দিয়া অমসুং সেন্ত্রেল সর্বিসেসকী এদমিনিস্ত্রেতর/ওফিসর ১৬২০ ত্রেন তৌখ্রে।