Ministry of Finance
Provisional figures of Direct Tax collections for FY 2023-24 register steady growth upto 9th July 2023
10 JUL 2023 7:21PM by PIB Delhi
The provisional figures of Direct Tax collections up to 9th July, 2023 continue to register steady growth. Direct Tax collections up to 9th July, 2023 show that gross collections are at Rs. 5.17 lakh crore which is 14.65% higher than the gross collections for the corresponding period of last year.
Direct Tax collection, net of refunds, stands at Rs. 4.75 lakh crore which is 15.87% higher than the net collections for the corresponding period of last year. This collection is 26.05% of the total Budget Estimates of Direct Taxes for F.Y. 2023-24.
Refunds amounting to Rs. 42,000 crore have been issued during 1st April, 2023 to 9th July 2023, which are 2.55% higher than refunds issued during the same period in the preceding year.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
২০২৩গী জুলাই ৯ ফাওবদা শেনবা চহি ২০২৩-২৪গীদমক দাইরেক্ত তেক্স কলেক্সনগী প্রোভিজনেল ফিগর লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলকপা রিজিস্তার তৌরে
10 JUL 2023 7:21PM by PIB Imphal
দাইরেক্ত তেক্স কলেক্সনগী প্রোভিজনেল ফিগর ২০২৩গী জুলাই ৯ ফাওবদা লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলকপা রিজিস্তার তৌরে। ২০২৩গী জুলাই ৯ ফাওবদা দাইরেক্ত তেক্স কলেক্সন্না উৎলে মদুদি গ্রোস কলেক্সন লুপা করোর লাখ ৫.১৭ ওইদুনা মদু হৌখিবা চহিগী মতম অসিগী গ্রোস কলেক্সনদগী চাদা ১৪.৬৫ হেনলে।
দাইরেক্ত তেক্স কলেক্সন, নেত ওফ রিফন্দস, লুপা করোর লাখ ৪.৭৫দা লেপতুনা মদু হৌখিবা চহিগী মতম অসিগী নেত কলেক্সনদগী চাদা ১৫.৮৭ হেনলে। কলেক্সন অসি শেনবা চহি ২০২৩-২৪গী দাইরেক্ত তেক্সকী অপুনবা বজেত এস্তিমেতকী চাদা ২৬.০৫নি।
২০২৩গী এপ্রিল ১দগী ২০২৩গী জুলাই ৯ ফাওবগী মনুংদা লুপা করোর ৪২,০০০গী শেনফম ওইবা রিফন্দশিং ইসু তৌখি, মদু মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতম মনুংদা ইসু তৌখিবা রিফন্দশিংদগী চাদা ২.৫৫ হেনলে।