Cabinet
Union Cabinet approves expansion of the Digital India programme with an outlay of ₹ 14,903 crore
16 AUG 2023 4:32PM by PIB Delhi
Digital India programme was launched on 1st July, 2015 to enable digital delivery of services to citizens. It has proved to be a very successful program.
The Union Cabinet, chaired by Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi, today approved the expansion of the Digital India programme. The total outlay is ₹14,903 crores.
This would enable the following:
-
- 6.25 lakh IT professionals will be re-skilled and up-skilled under the FutureSkills Prime Programme;
-
- 2.65 lakh persons will be trained in information security under the Information Security & Education Awareness Phase (ISEA) Programme;
-
- 540 additional services will be available under the Unified Mobile Application for New-age Governance (UMANG) app/ platform. At present over 1,700 services are already available on UMANG;
-
- 9 more supercomputers will be added under National Super Computer Mission. This is in addition to 18 supercomputers already deployed;
-
- Bhashini, the AI-enabled multi-language translation tool (currently available in 10 languages) will be rolled out in all 22 schedule 8 languages;
-
- Modernisation of the National Knowledge Network (NKN) which connects 1,787 educational institutions;
-
- Digital document verification facility under DigiLocker will now be available to MSMEs and other organisations;
-
- 1,200 startups will be supported in Tier 2/3 cities;
-
- 3 Centres of Excellence in Artificial Intelligence on health, agriculture and sustainable cities will be set up;
-
- Cyber-awareness courses for 12 crores college students;
-
- New initiatives in the area of cyber security including development of tools and integration of more than 200 sites with National Cyber Coordination Centre
- Today’s announcement will give a boost to the digital economy of India, drive digital access to services and support India’s IT and electronics ecosystem.

মন্ত্রীমন্দল
লুপা করোর ১৪,৯০৩গী শেনফম অমা কাইথোক্তুনা দিজিতেল ইন্দিয়া প্রোগ্রাম পাকথোক-চাউথোক্নবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
16 AUG 2023 4:32PM by PIB Imphal
মীয়ামদা দিজিতেলগী থবকশিং ফংবা ঙমহন্নবা জুলাই ১,২০১৫ দা দিজিতেল ইন্দিয়া প্রোগ্রাম হৌদোকখিবনি। মসি য়াম্না মাইপাকপা থৌরম অমা ওইরে।
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা কাইথোক্তুনা দিজিতেল ইন্দিয়া প্রোগ্রাম পাকথোক-চাউথোক্নবগী অয়াবা পীরে। মসিগী কাইথোক্লিবা শেনফম্না লুপা করোর ১৪,৯০৩ নি।
মসিদা মখাগী থবকশিং অসি পাংথোক্কনি:
• ফিউচর স্কিলস প্রাইম প্রোগ্রামগী মখাদা আই.তিগী শীনফমদা লৈরিবা মীওই লাখ ৬.২৫ রি-স্কিল অমসুং অপ-স্কিলগী খুদোংচাবা পীগনি;
• ইনফোর্মসন সেকুরিতি এন্দ ইজুকেসন এৱারনেস ফেজ প্রোগ্রামগী মখাদা মীওই লাখ ২.৬৫ ত্রেনিং পীগনি;
• উমং এপ্পকী মখাদা অহেনবা থবক ৫৪০ ফংহল্লগনি। হৌজিক উমং এপ্পতা থবক ১,৭০০ ফংলি;
• নেসনেল সুপর কম্পুতর মিসনগী মখাদা অহেনবা সুপর কম্পুতর ৯ হাপচিল্লগনি। মসি হান্নগী সুপর কম্পুতর ১৮গী মথক্তা হাপচিনগদবনি;
• এ.আই শীজিন্নবা লোল কয়াদা হন্দোকপা ঙম্বা খুৎলায় ভাসিনি সেদুল ২২ লোল ৮দা ফংহল্লগনি, হৌজিক লোল ১০দা ফংলি;
• মহৈলোয়শঙ ১,৭৮৭ শম্নহন্দুনা নেসনেল নোলেজ নেতৱার্ক মতমগা চুনবা মওংদা শেমগৎলে;
• এম.এস.এম.ইশিং অমসুং অতোপ্পা লুপশিংদা দিজিলোক্করগী মখাদা দিজিতেল দোকুমেন্ত ভেরিফিকেসনগী খুদোংচাবা পীরগনি;
• তয়ার ২/৩ সহরশিংদা স্তার্দঅপ ১২০০ মতেং পাংগনি;
• হকশেল, লৌউ-শিংউ অমসুং সহরশিং চাউখৎনবা লমদা এ.আইগী সেন্তর ওফ এক্সলেন্স ৩ লিংখৎকনি;
• কলেজ মহৈরোয় করোর ১২দা সাইবর এৱারনেস কোর্সশিং পীগনি;
• সাইত ২০০ হেন্না নেসনেল সাইবর কোওর্দিনেসন সেন্তরদা পুনশিন্দুনা অমসুং তুলশিং শেমগৎপা য়াওনা সাইবর সেকুরিতিগী লমদা অনৌবা থবকশিং পায়খৎপা;
• ঙসি লাউথোকলিবা অসিনা ভারতকী দিজিতেল ইকোনোমি চাউখৎকনি, থবকশিং দিজিতেল ওইনা পাংথোকপা হেনগৎহনগনি অমসুং ভারতকী আই.তি অমসুং ইলেক্ত্রোনিক্সগী থবকশিং ফগৎহনগনি।