Ministry of Housing & Urban Affairs
Ek Tareekh Ek Ghanta Ek Saath
Union Minister Hardeep S Puri leads cleanliness drive at Copernicus Marg in Delhi
01 OCT 2023 2:56PM by PIB Delhi
Following Prime Minister Shri Narendra Modi’s appeal for a nationwide cleanliness drive on October 1, Shri Hardeep Singh Puri, Union Minister of Housing & Urban Affairs and Petroleum and Natural Gas, participated in the ‘Shramdaan for Cleanliness’ programme as part of the ‘Swachhata Hi Seva’ campaign here today. The minister led the cleanliness drive at Princess Park on Copernicus Marg, New Delhi. Sanitation workers, students, residents of the area along with senior officials from Ministry of Housing & Urban Affairs joined the drive.
In a post on the social media platform ‘X’, the Minister said, “inspired by Prime Minister Narendra Modi Ji’s call for Swachhata Hi Seva, joined residents of the temporary settlement at Princess Park on Copernicus Marg for one hour of Shramdaan for a Garbage Free India.”
Earlier this month, during the 105th episode of Mann ki Baat, PM Shri Narendra Modi had requested that all citizens participate in “one hour of shramdaan for swachhata” on October 1, referring to it as a tribute (‘swachhanjali’) to Mahatma Gandhi on the eve of his birth anniversary.
Glimpses of Cleanliness Drive at Copernicus Marg, New Delhi:

হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
এক তারীখ এক ঘন্তা এক সাথ
য়ুনিয়ন মিনিস্তর হর্দীপ এস পুরীনা দিল্লীগী কোপর্নিকস মার্গতা স্বচ্ছতা অভিয়ান লুচিংখ্রে
01 OCT 2023 2:56PM by PIB Imphal
ওক্তোবর ১দা লৈবাক শিনবা থুংনা স্বচ্ছতা অভিয়ান অমগীদমক প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী অপীলগী মতুং হাউজিং অমসুং অর্বান এফিয়ার্স অমসুং পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী হর্দীপ সিংহ পুরীনা ‘স্বচ্ছতা হী সেবা’ অভিয়ানগী শরুক ওইনা ঙসি মফম অসিদা ‘স্বচ্চতাগীদমক শ্রমদান’ থৌরমদা শরুক য়াখ্রে। মন্ত্রীনা কোপর্নিকস মার্গ, নই দিল্লীগী প্রিন্সেস পার্কতা স্বচ্ছতা অভিয়ান লুচিংখি। সেনিতেসন ৱার্করশিং, মহৈরোইশিং, মফম অদুগী মীওইশিংগা লোয়ননা হাউজিং অমসুং অর্বান এফিয়ার্স মন্ত্রালয়গী মকোকথোংবা ওফিসিয়েলশিংনা খোংজং অসি শরুক য়াখি।
সোসিয়েল মেদীয়া প্লেৎফোর্ম ‘X’দা পোস্ত অমদা মন্ত্রীনা হায়খি, “প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদী জীগী স্বচ্ছতা হি সেবাগী ৱাফমদা ইন্সপায়র ওইদুনা কোপর্নিকস মার্গকী প্রিন্সেস পার্কতা তেম্পরেরী সেতলমেন্তকী রেসিদেন্দশিংনা গার্বেজ ফ্রী ইন্দিয়া অমগীদমক পুং অমগী শ্রমদানদা শরুক য়ারি।”
থা অসিগী হৌরকপদা, মন কী বাতকী ১০৫শুবা তাঙ্কক মনুংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নাগরিক খুদিংমক্না ওকেতোবর ১দা “স্বচ্ছতাগীদমক পুং অমগী শ্রমদান”দা শরুক য়ানবা হায়জখি অমসুং মসি মহাত্ম গান্ধীগী মফমদা মহাক্কী মপোক কুমওনগী নোংমা মাংওইননা ইকায় খুম্নবা (‘স্বচ্চাঞ্জলি’) ওইগনি।
নই দিল্লীগী কোপর্নিকস মার্গতা স্বচ্ছতা অভিয়ানগী ফোতোশিং: