Cabinet
Cabinet approved Amendment to the Central Universities Act, 2009 for setting up of Sammakka Sarakka Central Tribal University in the State of Telangana
04 OCT 2023 4:04PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi gave its approval for introduction in Parliament, a Bill, namely, the Central Universities (Amendment), Bill, 2023 further to amend the Central Universities Act, 2009 for setting up of Sammakka Sarakka Central Tribal University at Mulugu District in the State of Telangana as provided in the Thirteenth Schedule to the Andhra Pradesh Re-organisation Act, 2014 (no. 6 of 2014).
There would be provision of funds of Rs. 889.07 crore. The new university will not only increase access and improve the quality of higher education in the State but also promote avenues of higher education and advance knowledge by providing instructional and research facilities in tribal art, culture and traditional knowledge system for the benefit of the tribal population in the State. This new university will also create additional capacity and will strive to remove regional imbalances.

মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী-মন্দলনা তেলঙ্গানাগী রাজ্যদা সম্মক্কা সরাক্কা সেন্ত্রেল ত্রাইবেল য়ুনিভর্সিতী লিংখৎনবা সেন্ত্রেল য়ুনিভর্সিতীজ এক্ত, 2009 শেমদোকপদা অয়াবা পীখ্রে
04 OCT 2023 4:04PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলনা আন্ধ্র প্রদেশ রি-ওর্গনাইজেসন এক্ত, 2014 (2014গী নম্বর 6)কী থর্তিন সেদ্যুলদা পীরিবা অসিগী মতুং ইন্না তেলঙ্গানাগী রাজ্যদা লৈবা মুলুগু জিলাদা সম্মক্কা সরাক্কা সেন্ত্রেল য়ুনিভর্সিতী লিংখৎনবা সেন্ত্রেল য়ুনিভর্সিতী এক্ত, 2009দা অমেন্দ তৌনবা সেন্ত্রেল য়ুনিভর্সিতীজ (অমেন্দমেন্ত), বিল, 2023 কৌবা বিল অমা পার্লিয়ামেন্তদা পুথোকপদা অয়াবা পীখ্রে।
মসিদা লুপা করোর 889.07গী ফন্দশিংগী প্রোবিজন লৈহনগনি। অনৌবা য়ুনিভর্সিতী অসিনা রাজ্য অসিদা হায়র এজুকেসন এক্সেস তৌবা অমসুং ক্বালিতী লৈহনবা খক্তা নত্তনা রাজ্য অসিগী ত্রাইবেল মীওইশিংদা কান্নবা পীনবা ত্রাইবেল আর্ত, কলচর অমসুং ত্রেদিস্নেল নোলেজ সিস্তেমগী কান্নবা ফংহন্নবা ইনস্ত্রক্সনেল অমসুং রিসর্চ ফেসিলিতীশিং লৈহন্দুনা হায়র এজুকেসনগী এভেন্যুশিংসু প্রমোৎ তৌগনি অমসুং লৌশিং হেনগৎহনগনি। অনৌবা য়ুনিভর্সিতী অসিনা অহেনবা কেপাসিতীসু লৈহন্দুনা রিজনেল ইমবেলেন্স কোকহল্লগনি।