Ministry of Information & Broadcasting
Shri Anurag Thakur launches trailer of animated series Krish, Trish and Baltiboy – Bharat Hain Hum
Releasing in 19 languages, series will transcend language barrier, reach a world audience – Shri Thakur
Central Bureau of Communication to earn revenue for first time with this series – Shri Apurva Chandra
11 OCT 2023 12:54PM by PIB Delhi
Union Minister Shri Anurag Thakur today launched the trailer of KTB- Bharat Hain Hum, an animated series consisting of two seasons, produced by Central Bureau of Communication, Ministry of Information and Broadcasting and Graphiti Studios. The series consists of 52 episodes, 11 minutes each, featuring stories from Indian Freedom struggle from 1500s to 1947. The series is hosted by the iconic animated characters Krish, Trish and Balti boy. The series has been created by the creator duo of Munjal Shroff and Tilakraj Shetty from Graphiti Studios.
Speaking on the occasion, the Minister said that the series is an effort to educate the youth about the lesser known but significant contributors of the freedom struggle, contributors who were forgotten by the educations system of the past, and who have not been mentioned enough.
“At the same time this series is making an effort to inspire the younger generations by bringing forth the story of people whose efforts have shaped modern India. The series, with its release in multiple languages including foreign languages, will transcend language barriers and take their stories to the whole world”, he added.
Shri Thakur remarked that Doordarshan, Netflix and Amazon Prime will telecast this animated series at the same time, an effort that has not been attempted before. A major focal point in the series is the contribution of women and tribal freedom fighters in the struggle against foreign colonizers.
The Minister announced that the series will be shown to all Parliamentarians during the next session.
Reiterating the Panch Pran of Prime Minister Shri Narendra Modi, he exhorted the people to play their part in nation building saying that whereas the freedom fighters sacrificed themselves, the youth of today have to contribute with their effort to take this country from Amritkaal to Swarnimkaal.
Secretary, I&B, Shri Apurva Chandra said that this was a momentous occasion for Ministry as this was the first time it is launching an animated series, aimed at people of India in general and children of the country in specific. He further informed that this is the first time Central Bureau of Communication, an expenditure body, is entering into the domain of earning revenue.
Shri Munjal Shroff, informed the audience that a mammoth effort, with over a thousand poeple, has gone into making this series. Elaborating on the scale of workmanship that has gone into this, he said that while a normal animation show consists of 25 to 30 characters with about 40 backgrounds, a single episode of Bharat Hain Hum has around 50 to 100 characters and on an average 50 backgrounds.
About KTB-Bharat Hain Hum
The Ministry of Information and Broadcasting decided to create a campaign to raise awareness amongst the children of India about our glorious Freedom Struggle and the numerous heroes across the country who made the supreme sacrifice for our country.
Every episode will have popular characters Krish, Trish, and Baltiboy — previously renowned from the acclaimed KTB Movie series," embarking on dialogues that delve into the tales of these unsung heroes.
Embracing the diversity of India's struggle for freedom, the series will journey through different regions, featuring freedom fighters hailing from Himanchal Pradesh, Bengal, Punjab, Kerala and beyond. The series produced by the Central Bureau of Communication and Graphiti Studio, is also a tapestry of faiths and unity that transcends religious barriers, unifying the country's faiths and beliefs.
Countless heroic figures, such as Rani Abbakka, Tilka Manjhi, Tirot Singh, Peer Ali, Tatya Tope, Kotwal Dhan Singh, Kunwar Singh (an 80-year-old freedom fighter), Rani Chennamma, Tikendra Jeet Singh, and more, will finally take their rightful place in history through this animated masterpiece.
Crafted by the talented minds of Munjal Shroff and Tilak Shetty, the series will encompass 26 captivating episodes in Season 1, each featuring a 11-minute animated narrative.
The series is being produced in the following 12 Languages:
Hindi (Master), Tamil, Telugu, Kannada, Malayalam, Marathi, Gujarati, Punjabi, Bengali, Assamese, Odia and English.
The series will also be dubbed in the following international languages:
French, Spanish, Russian, Arabic, Chinese, Japanese, and Korean.
Channel
Season
Start Broadcast
End Broadcast
Doordarshan
Season 1
Sunday Oct 15, 2023
Sunday Jan 7, 2024
Season 2
Sunday Jan 28, 2024
Sunday Apr 21, 2024
On OTT, the series will witness a historic launch, as for the first time a series will be launched parallelly on two biggest OTT Platforms- Netflix and Amazon Prime Video, and will be globally released in 12 Indian and 7 International Languages.
Platform
Season
Launch Date
Territories
Netflix
Season 1
Sunday Oct 15, 2023
Worldwide
Season 2
Sunday Jan 28, 2024
Amazon
Prime Video
Season 1
Sunday Oct 15, 2023
Worldwide
Season 2
Sunday Jan 28, 2024

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
শ্রী অনুরাগ থাকুরন এনিমেতেদ সেরিজ কৃশ, ত্রিশ অমদি বাল্তিবোই – ভারত হেন হমগী ত্রেলর ফোঙখ্রে
লোল ১৯দা ফোঙদুনা সেরিজ অসিন লোলগী পল নমখায়দুনা মালেমগী অয়েংবশিং য়ৌগনি – শ্রী থাকুর
সেন্ত্রেল ব্যুরো ওফ কম্ম্যুনিকেসন্না সেরিজ অসিদগী অহানবা ওইনা রিভিন্যু লাক্লগনি – শ্রী অপুর্ব চন্দ্র
11 OCT 2023 12:54PM by PIB Imphal
কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ থাকুরনা ঙসি সেন্ত্রেল ব্যুরো ওফ কম্ম্যুনিকেসন, ইনফোর্মেসন এন্দ ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয় অমদি গ্রাফিতি স্তুদিওজনা পুথোকপা সীজন অনি য়াওবা এনিমেতেদ সেরিজ অমা ওইরিবা কে.তি.বি. – ভারত হে হম পুথোকখ্রে‍। সেরিজ অসিদা ১৫০০গী মতমদগি ১৯৪৭ ফাওবগী ভারতকী নীংতম ঈহৌগী ৱারীশিং য়াওবা মিনৎ ১১ শাংব তাঙ্কক ৫২ য়াওরি‍। সেরিজ অসি মমীং লৈরবা এনিমেতেদ কেরেক্তর কৃশ, ত্রিশ অমদি বাল্তি বোইনা হোস্ত তৌবনি‍। সেরিজ অসি গ্রাফিতি স্তুদিওজকী ক্রিএতর অনি মুঞ্জল শ্রোফ অমদি তিলকরাজ সেত্তীনা শেম্বনি‍।
থৌরমদুদা ৱা ঙাঙলদুনা, মন্ত্রীনা সেরিজ অসি মশক নীংথিন খঙবিদ্রবা অদুবু নীংতম ঈহৌদা মশক থোক্না থৌদাং য়ারম্বা, মমাঙগী মহৈ মশিংগী সিস্তেম্না কাউথোকপিরম্লবা থৌদাং য়াখিবা মীওইশিং, অমদি মতিক চানা মমিং পনবিদ্রবা মীওইশিংগী মতাংদা নহাশিংদা খঙহন্নবগী থৌরাং অমনি হায়খি‍।
“অমরোমদনা সেরিজ অসিনা অনৌবা ভারত শেম্বদা থৌদাং য়ারম্বা মীওইশিংগী ৱারীশিং পুথোক্তুনা নহা মীরোলবু পুক্নিং থৌগৎনবা থৌরাং অমসু তৌরি‍। সেরিজ অসিনা, মপান লমগী লোলশিং য়াওনা লোল কয়াদা ফোঙদুনা, লোলগী পল নমখায়রগনি অমদি মখোয়গী ৱারীশিংবু মালেম পুম্বদা পুদুনা চৎলগনি”, হায়না মহাক্না মখা তাখি‍।
দুরদর্শন, নেৎফ্লিক অমদি এমাজোন প্রাইম্না মমাঙদা অমুক্তা তৌখিদ্রিবা থৌরাং অমদা, চপ মান্নবা মতমদা এনিমেতেদ সেরিজ অসি শন্দোক্কনি হায়না শ্রী থাকুরনা হায়খি‍। সেরিজ অসিদা য়াওরিবা মরুওইবা মীৎয়েঙ থম্ফম অমদি মপান লমগী লোইলম শন্দোকপশিংগী মায়োক্তা নুপী অমদি ত্রাইবেল নীংতম লান্মীশিংনা লৌখিবা থৌদাংশিংদুনা ওইরি‍ হায়খি‍।
সেরিজ অসি মথঙগী সেসন্দা পার্লিয়ামেন্তরিয়ন পুম্নমক্তা উৎকনি হায়না মন্ত্রীনা লাউথোকখি‍।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী ৱাশক মঙাবু অমুক নৌহৌননা নীংশিংলদুনা, নীংতম লান্মীশিংনা মখোয় মশাবু কত্থোককি অদুগা ঙসিগী নহাশিংনা লৈবাক অসিবু অমৃৎকালতগী স্বর্নিমকালদা পুননবা থৌদাং য়াবা তাই হায়রদুনা, মহাক্না মীয়ামদা লৈবাক শেম্বদা মখোয়গী থৌদাং য়ানবা ৱাফম থমখি‍।
আই. এন্দ বি. সেক্রেতরী শ্রী অপুর্ব চন্দ্রনা ভারত মীয়ামদা, অখন্ননা লৈবাকসিগী অঙাংশিংদা পান্দম থম্বা এনিমেতেদ সেরিজ অসি অহানবা ওইনা পুথোকপা মরম্না মসি মন্ত্রালয় অসিগী নীংশিংনিংঙাই ওইরবা থৌরম অমনি হায়খি‍। শেল চৎপদনা মশরুক ওইরম্বা সেন্ত্রেল ব্যুরো ওফ কম্ম্যুনিকেসন্না অহানবা ওইনা রিভিন্যু তানবগী দোমেন্দা চঙশিল্লি হায়না মহাক্না মখা তানা পাউদমখি‍।
শ্রী মুঞ্জল শ্রোফনা য়েংলিবা মীয়ামদা, মীওই লিশিং অমা হেনবনা সেরিজ অসি পুথোকপদা অচৌবা থবক অমা পায়খি হায়না পাউদমখি‍। মসিদা থাদখিবা থবক্কী পাক চাউবগী মতাঙদা শন্দোক্না তাক্লদুনা, অচম্বা এনিমেসন সো অমদা বেকগ্রাউন্দ ৪০ রোমগা লোয়ননা কেরেক্তর ২৫ দগী ৩০ ফাওবা চঙই, অদুগা ভারত হে হমগী এপিজোদ অমখক্তদা চাংচত্তা বেকগ্রাউন্দ ৫০ অমদি কেরেক্তর ৫০ দগী ১০০ ফাওবগী চাংদা চঙই হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি‍।
কে.তি.বি.-ভারত হে হমগী মরমদা
ইনফোর্মেসন অমদি ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়না ভারতকী অঙাংশিংদা ঐখোয়গী মশক নাইরবা নীংতম ঈহৌ অমদি ঈরৈবাকসিগীদমক থৱায় কৎখিবা লৈবাক শিনবা থুংবদগী মশিং থিঙমদ্রবা হিরোশিংগী মরমদা খঙহন্নবগীদমক কেম্পেন অমা পায়খৎনবা ফিরেপ লৌখি‍।
এপিজোদ খুদিংদা মমাঙদা মীয়াম্না পাম্নখিবা কে.তি.বি. মুভী সেরিজতগী মীয়াম্না শকখঙনরবা কৃশ, ত্রিশ অমদি বাল্তি বোইনা মীথানবিদ্রবা হিরোশিংগী ৱারীশিং নৈনদুনা ৱারী শানবগী মতৌ য়াওরি‍।
ভারতকী নীংতম ঈহৌগী খেন্নবা মশকপু কোনশিল্লদুনা, সেরিজ অসিনা তোঙান তোঙানবা মফমশিংগী খোঙচত্তা হিমাঞ্চল প্রদেশ, বেঙ্গল, পঞ্জাব, কেরলা অমদি মসিগী ৱাংমদগী লাকখিবা নীংতম লান্মীশিং উৎকনি‍। সেন্ত্রেল ব্যুরো ওফ কম্ম্যুনিকেসন অমদি গ্রাফিতি স্তুদিওনা পুথোকপা সেরিজ অসি লাইনিংগী পল নমখায়দুনা লৈবাকসিগী লাইনিং অমদি থাজনবীবু পুনশিল্লিবা লাইনিং অমদি লিংজেল মান্নবগী খুদম অমসু ওইরি‍।
রানী অব্বক্কা, তিল্কা মান্ঝী, তিরোৎ সিংহ, পীর অলি, তান্তিয়া তোপে, কোত্বাল ধন সিংহ, কুনৱর সিংহ (চহি ৮০গী নীংতম লান্মী), রানী চেন্নম্মা, তিকেন্দ্রজীঈ সিংহ, অমদি অতৈ মশিং থিঙমদ্রবা থৌনা ফবা মীওইশিংনা মমৈথঙদা এনিমেতেদ মাস্তরপীস অসিগী খুত্থাঙদা পুৱারীদা মখোয়গী মতিক চাবা মফম কল্লগনি‍।
হৈথোই শিংথোইরবা মুঞ্জল শ্রোফ অমদি তিলক সেত্তীনা শেম শারিবা সেরিজ অসিনা সীজন ১ দা মিনৎ ১১গী এনিমেত তৌরবা ৱারীগী এপিজোদ ২৬ য়াওগনি‍।
সেরিজ অসি মখাগী লোল ১২ অসিদা পুথোক্লি:
হিন্দী (মাস্তর), তামিল, তেলুগু, কন্নারা, মলয়ালম, মরাথী, গুজরাতী, পঞ্জাবী, বেঙ্গলি, অসামিজ, ওরিয়া অমদি ইংলিস‍।
সেরিজ অসি মখাগী মালেমগী লোলশিং অসিদসু দব তৌগনি:
ফ্রেঞ্চ, স্পেনিস, রসিয়ন, অরাবিক, চাইনিজ, জাপানিজ, অমদি কোরিয়ন‍।
চেনেল
সীজন
শন্দোকপা হৌবা
শন্দোকপা লোইবা
দুরদর্শন
সীজন ১
নোংমাইজিং, ওক্তোবর ১৫, ২০২৩
নোংমাইজিং, জনুয়ারী ৭, ২০২৪
সীজন ২
নোংমাইজিং, জনুৱারী ২৮, ২০২৪
নোংমাইজিং, এপ্রিল ২১, ২০২৪
ও.তি.তি.দা, সেরিজ অসি, অহানবা ওইনা ও.তি.তি. প্লেৎফোর্ম অনি – নেৎফ্লিক অমদি এমাজোন প্রাইম ভিদিওদা চপ মান্নবা মতমদা শন্দোক্তুনা, পুৱারী ওইবা মওংদা হৌদোক্কনি, অমদি মালেমগী ওইনা ভারতকী লোল ১২ অমসুং মালেমগী লোল ৭তা ফোঙগনি‍।
প্লেৎফোর্ম
সীজন
হৌবা নুমিৎ
মফম
নেৎফ্লিক
সীজন ‍১
নোংমাইজিং, ওক্তোবর ১৬, ২০২৩
মালেম পুম্বা
সীজন ২
নোংমাইজিং, জনুৱারী ২৮, ২০২৪
এমাজোন প্রাইম ভিদিও
সীজন ১
নোংমাইজিং, ওক্তোবর ১৬, ২০২৩
মালেম পুম্বা
সীজন ২
নোংমাইজিং, জনুৱারী ২৮, ২০২৪