Prime Minister's Office
PM to launch India’s first Regional Rapid Transit System (RRTS) on 20th October
PM to inaugurate priority section of Delhi-Ghaziabad-Meerut RRTS Corridor; flag off RapidX train connecting Sahibabad to Duhai Depot
RRTS being developed in the country, is a state-of-the-art regional mobility solution, comparable to the best in the world
Development of RRTS will boost economic activity; provide improved access to employment, education & healthcare opportunities; and help in significant reduction of air pollution
In line with PM GatiShakti National Master Plan, RRTS network to have extensive multi-modal integration with Railway stations, Metro stations, Bus services etc.
PM to dedicate to the nation two stretches of east west corridor of Bengaluru Metro
18 OCT 2023 4:23PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the priority section of Delhi-Ghaziabad-Meerut RRTS Corridor at Sahibabad RapidX Station, Uttar Pradesh on 20th October 2023 at around 11:15 AM. He will also flag off the RapidX train connecting Sahibabad to Duhai Depot, marking the launch of Regional Rapid Transit System (RRTS) in India. At around 12 Noon, Prime Minister will preside over a public programme in Sahibabad where he will address the gathering on the occasion of launch of RRTS in the country. Further, he will also dedicate to the nation two stretches of east west corridor of Bengaluru Metro.
Delhi-Ghaziabad-Meerut RRTS Corridor
The 17 Km priority section of Delhi-Ghaziabad-Meerut RRTS Corridor that will be inaugurated, will connect Sahibabad to ‘Duhai Depot’ with stations at Ghaziabad, Guldhar and Duhai on the way. The foundation stone for Delhi-Ghaziabad-Meerut corridor was laid by the Prime Minister on 8th March 2019.
In line with the Prime Minister’s vision to transform regional connectivity in the country through construction of new world class transport infrastructure, the Regional Rapid Transit System (RRTS) project is being developed. RRTS is a new rail-based, semi-high-speed, high-frequency commuter transit system. With a design speed of 180 Kmph, RRTS is a transformational, regional development initiative, which is designed to provide high-speed trains for intercity commuting every 15 minutes, which can go up to a frequency of every 5 minutes as per requirement.
A total of eight RRTS corridors have been identified to be to be developed in NCR, out of which three corridors have been prioritised to be implemented in Phase-I including Delhi – Ghaziabad – Meerut Corridor; Delhi – Gurugram – SNB – Alwar Corridor; and Delhi – Panipat Corridor. The Delhi-Ghaziabad-Meerut RRTS being developed at a cost of more than Rs 30,000 crore, and will connect Delhi to Meerut in less than an hour of travel time going through the urban centres of Ghaziabad, Muradnagar, and Modinagar.
RRTS being developed in the country, is a state-of-the-art regional mobility solution, and is comparable to the best in the world. It will provide safe, reliable and modern intercity commuting solutions in the country. In line with PM GatiShakti National Master Plan, the RRTS network will have extensive multi-modal-integration with Railway stations, Metro stations, Bus services etc. Such transformative regional mobility solutions will boost economic activity in the region; provide improved access to employment, education & healthcare opportunities; and help in significant reduction of vehicular congestion & air pollution.
Bengaluru Metro
The two metro stretches that will be formally dedicated to the nation by the Prime Minister connect Baiyappanahalli to Krishnarajapura and Kengeri to Challaghatta. These two metro stretches were opened for public service from 9th October 2023 to provide convenience to the public commuting on this corridor, without waiting for formal inauguration.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ওক্তোবর ২০দা ভারতকী অহানবা রীজনেল রেপিদ ত্রাঞ্জিৎ সিস্তেম (আর.আর.তি.এস.) হৌদোক্কদৌরি
প্রধান মন্ত্রীনা দিল্লী-গাজিয়াবাদ-মীরুত আর.আর.তি.এস. কোরিদোরগী প্রাইওরিতী সেক্সন শঙ্গাগনি; সাহিদবাদ অমদি দুহাই দিপো শম্নহনগদবা রেপিদএক্স ত্রেন লমথাগনি
লৈবাকসিদা শেমগৎলিবা আর.আর.তি.এস. অসি মালেমগী খ্বায়দগী ফবশিংগা চাংদম্নবা য়ারবা স্তেত-ওফ.দি.আর্ত রীজনেল মোবিলিতী পাম্বৈ অমনি
আর.আর.তি.এস. শেমগৎপনা শেন্মিৎলোনগী থবক থৌওংশিংদা ইনোৎ হাপকনি; থবক পীবা, মহৈ মশিং অমদি হেল্থকেয়রগী খুদোংচাবশিং হেন্না ফবা মওংদা ফংহনগনি; অমদি নুংশিৎ মোৎশিলহনবগী চাং মশক থোক্না হন্থহনগনি
পি.এম. গতিশক্তী নেস্নেল মাস্তর প্লানগী পরিংদা, আর.আর.তি.এস. নেতৱর্ক অসিদা রেলৱে স্তেসনশিং, মেত্রো স্তেসনশিং, বস সর্ভিসনচিংবশিংগা পাক চাউবা মল্তি-মোদেল ইন্তিগ্রেসন লৈগনি
প্রধান মন্ত্রীনা বেঙ্গলুরু মেত্রোগী ইস্ত ৱেস্ত কোরিদোরগী পরিং অনি লৈবাক্কী মফমদা কত্থোক্কনি
18 OCT 2023 4:23PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওক্তোবর ২০গী অয়ুক পুং ১১:১৫ রোম তাবা মতমদা উত্তর প্রদেশগী সাহিদবাদ রেপিদএক্স স্তেসনদা দিল্লী-গাজিয়াবাদ-মীরুত আর.আর.তি.এস. কোরিদোরগী প্রাইওরিতী সেক্সন শঙ্গাগনি‍। মহাক্না ভারত্তা রীজনেল রেপিদ ত্রাঞ্জিৎ সিস্তেম (আর.আর.তি.এস.) হৌদোকপা ওইনা সাহিদবাদতগী দুহাই দিপো ফাওবা শম্নহনগদবা রেপিদএক্স ত্রেনসু লমথাগনি‍। নুমিৎ য়ুংবা পুং ১২ রোম তারকপাম তমদা, প্রধান মন্ত্রীনা সাহিদবাদতা মীয়ামগী থৌরম অমদা থৌরম মপু ওইনা শরুক য়াদুনা লৈবাকসিদা আর.আর.তি.এস. হৌদোকপগী থৌরমদুদা তিল্লিবা মীয়ামগী মফমদা ৱা ঙাঙগনি‍। মখা তানা, মহাক্না বেঙ্গলুরু মেত্রোগী ইস্ত ৱেস্ত কোরিদোরগী পরিং অনিবুসু লৈবাক মীয়ামগী মফমদা কত্থোক্কনি‍।
দিল্লী-গাজিয়াবাদ-মীরুৎ আর.আর.তি.এস. কোরিদোর
শঙ্গাগদৌরিবা দিল্লী-গাজিয়াবাদ-মীরুত আর.আর.তি.এস. কোরিদোরগী কিলোমিতর ১৭ শাংবা প্রাইওরিতী সেক্সন অসিনা লম্বীদা গাজিয়াবাদ, গুলধর অমদি দুহাইগী স্তেসনশিং ফাওদুনা সাহিদবাদতগী ‘দুহাই দিপো’ ফাওবা শম্নহনগনি‍। দিল্লী-গাজিয়াবাদ-মীরুৎ কোরিদোর অসিগী উরেপ উয়ুং প্রধান মন্ত্রীনা মার্চ ৮, ২০১৯দা তমখিবনি‍।
অনৌবা মালেমগী থাক্কী ত্রান্সপোর্ত ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং শেমগৎ শাগত্তুনা লৈবাকসিগী রীজনেল কন্নেক্তিবিতীদা অওনবা পুরক্নবা প্রধান মন্ত্রীগী মঙলান পরিংদা, রীজনেল রেপিদ ত্রাঞ্জিৎ সিস্তেম (আর.আর.তি.এস.) প্রোজেক্ত অসি শেমগৎখিবনি‍। আর.আর.তি.এস. হায়বসি অনৌবা রেলদা য়ুম্ফম ওইবা, সেমি-হায়-স্পীদ, হায়-ফ্রিক্বেন্সী কম্মুতর ত্রাঞ্জিৎ সিস্তেম অমনি‍। পুংদা কিলোমিতর ১৮০গী দিজাইন তৌবা খোঙজেলগা লোয়ননা, আর.আর.তি.এস. অসি মিনৎ ১৫ খুদিংগী ময়োল্লমশিংগী মরক্তা চত্থোক চৎশিনগীদমক হায়-স্পীদ ত্রেন ফংহন্নবা, মথৌ তারবদি মিনিৎ ৫ খুদিংগী চেলহনবসু য়াবা, অওনবা পুরক্কদবা, রীজনেলগী ওইবা চাওখৎ থৌরাং অমনি‍।
এন.সি.আর. মনুংদা শেমগৎনবগীদমক আর.আর.তি.এস. কোরিদোর পুন্না নিপান মশক খঙদোকপগী মনুংদা, দিল্লী – গাজিয়াবাদ – মীরুৎ কোরিদোর; দিল্লী – গুরুগ্রাম – এস.এন.বি. – অলৱার কোরিদোর; অমদি দিল্লী – পানিপৎ কোরিদোর হায়রিবা কোরিদোর অহুম অসি ফেজ-১দা পায়খৎনবগীদমক মরুওইবা মীৎয়েঙ থমখিবনি‍। দিল্লী-গাজিয়াবাদ-মীরুৎ আর.আর.তি.এস. অসি লুপা করোর ৩০,০০০ হেনবগী শেঞ্জংগা লোয়ননা শেমগৎপনি অমদি মসিনা গাজিয়াবাদ, মুরদনগর, অমদি মোদীনগরগী ময়োল্লমশিং ফাওদুনা দিল্লীদগী মীরুৎ ফাওবদা পুং অমা ফাদবা খোঙচৎনা শম্নহনগনি‍।
লৈবাকসিদা শেমগৎলিবা আর.আর.তি.এস. অসি মালেমগী খ্বায়দগী ফবশিংগা চাংদম্নবা য়াবা স্তেত-ওফ-দি-আর্ত রীজনেল মোবিলিতীগী পাম্বৈ অমনি‍। মসিনা শাফবা, থাজনিংঙাই ওইবা অমদি মতমগা চুনবা ইন্তরসিতী কম্মুতিং সোলুসন লৈবাকসিদা ফংহনগনি‍। পি.এম. গতিশক্তী নেস্নেল মাস্তর প্লানগী পরিংদা, আর.আর.তি.এস. নেতৱর্ক অসিদা রেলৱে স্তেসনশিং, মেত্রো স্তেসনশিং, বস সর্ভিসনচিংবশিংগা পাক চাউবা মল্তি-মোদেল ইন্তিগ্রেসন লৈগনি‍। আর.আর.তি.এস. শেমগৎপনা শেন্মিৎলোনগী থবক থৌওংশিংদা ইনোৎ হাপকনি; থবক পীবা, মহৈ মশিং অমদি হেল্থকেয়রগী খুদোংচাবশিং হেন্না ফবা মওংদা ফংহনগনি; অমদি গারী চিনবা অমসুং নুংশিৎ মোৎশিলহনবগী চাং মশক থোক্না হন্থহনগনি‍।
বেঙ্গলুরু মেত্রো
প্রধান মন্ত্রীনা ফোর্মেল ওইনা লৈবাক্কী মফমদা কত্থোক্কদৌরিবা মেত্রো পরিং অনিসিনা বাইয়াপ্পনাহল্লিদগী কৃষ্ণরাজাপুরা ফাওবা অমদি কেঙ্গেরীদগী চল্লঘত্তা ফাওবা শম্নহনগনি‍। হায়রিবা মেত্রো পরিং অনি অসি ফোর্মেল ওইনা শঙ্গাবা ঙাইদনা কোরিদোর অসিদা মীয়াম চত্থোক চৎশিন্দা খুদোং চাহন্নবগীদমক ওক্তোবর ৯, ২০২৩দগী পব্লিক সর্ভিসকীদমক হাংদোকখ্রবনি‍।