Prime Minister's Office
PM to launch India’s first Regional Rapid Transit System (RRTS) on 20th October
PM to inaugurate priority section of Delhi-Ghaziabad-Meerut RRTS Corridor; flag off RapidX train connecting Sahibabad to Duhai Depot
RRTS being developed in the country, is a state-of-the-art regional mobility solution, comparable to the best in the world
Development of RRTS will boost economic activity; provide improved access to employment, education & healthcare opportunities; and help in significant reduction of air pollution
In line with PM GatiShakti National Master Plan, RRTS network to have extensive multi-modal integration with Railway stations, Metro stations, Bus services etc.
PM to dedicate to the nation two stretches of east west corridor of Bengaluru Metro
18 OCT 2023 4:23PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the priority section of Delhi-Ghaziabad-Meerut RRTS Corridor at Sahibabad RapidX Station, Uttar Pradesh on 20th October 2023 at around 11:15 AM. He will also flag off the RapidX train connecting Sahibabad to Duhai Depot, marking the launch of Regional Rapid Transit System (RRTS) in India. At around 12 Noon, Prime Minister will preside over a public programme in Sahibabad where he will address the gathering on the occasion of launch of RRTS in the country. Further, he will also dedicate to the nation two stretches of east west corridor of Bengaluru Metro.
Delhi-Ghaziabad-Meerut RRTS Corridor
The 17 Km priority section of Delhi-Ghaziabad-Meerut RRTS Corridor that will be inaugurated, will connect Sahibabad to ‘Duhai Depot’ with stations at Ghaziabad, Guldhar and Duhai on the way. The foundation stone for Delhi-Ghaziabad-Meerut corridor was laid by the Prime Minister on 8th March 2019.
In line with the Prime Minister’s vision to transform regional connectivity in the country through construction of new world class transport infrastructure, the Regional Rapid Transit System (RRTS) project is being developed. RRTS is a new rail-based, semi-high-speed, high-frequency commuter transit system. With a design speed of 180 Kmph, RRTS is a transformational, regional development initiative, which is designed to provide high-speed trains for intercity commuting every 15 minutes, which can go up to a frequency of every 5 minutes as per requirement.
A total of eight RRTS corridors have been identified to be to be developed in NCR, out of which three corridors have been prioritised to be implemented in Phase-I including Delhi – Ghaziabad – Meerut Corridor; Delhi – Gurugram – SNB – Alwar Corridor; and Delhi – Panipat Corridor. The Delhi-Ghaziabad-Meerut RRTS being developed at a cost of more than Rs 30,000 crore, and will connect Delhi to Meerut in less than an hour of travel time going through the urban centres of Ghaziabad, Muradnagar, and Modinagar.
RRTS being developed in the country, is a state-of-the-art regional mobility solution, and is comparable to the best in the world. It will provide safe, reliable and modern intercity commuting solutions in the country. In line with PM GatiShakti National Master Plan, the RRTS network will have extensive multi-modal-integration with Railway stations, Metro stations, Bus services etc. Such transformative regional mobility solutions will boost economic activity in the region; provide improved access to employment, education & healthcare opportunities; and help in significant reduction of vehicular congestion & air pollution.
Bengaluru Metro
The two metro stretches that will be formally dedicated to the nation by the Prime Minister connect Baiyappanahalli to Krishnarajapura and Kengeri to Challaghatta. These two metro stretches were opened for public service from 9th October 2023 to provide convenience to the public commuting on this corridor, without waiting for formal inauguration.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ২০ অক্টোবৰত ভাৰতৰ প্ৰথমটো আঞ্চলিক দ্ৰুত পৰিবহণ ব্যৱস্থা (আৰ আৰ টি এছ) মুকলি কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দিল্লী-গাজিয়াবাদ-মীৰাট আৰ আৰ টি এছ কৰিডৰৰ অগ্ৰাধিকাৰমূলক অংশ উদ্বোধন কৰিব; ছাহিবাবাদক ডুহাই ডিপোৰ সৈতে সংযোগ কৰা ৰেপিডএক্স ৰে’লৰ শুভাৰম্ভ কৰিব
দেশত বিকশিত আৰ আৰ টি এছ হৈছে এক অত্যাধুনিক আঞ্চলিক গতিশীলতা সমাধান, যাক বিশ্বশ্ৰেষ্ঠ ব্যৱস্থাৰ সৈতে তুলনা কৰিব পাৰি
আৰ আৰ টি এছৰ বিকাশে অৰ্থনৈতিক কাৰ্যকলাপ বৃদ্ধি কৰিব; নিযুক্তি, শিক্ষা আৰু স্বাস্থ্যসেৱাৰ সুযোগ উন্নত কৰিব আৰু বায়ু প্ৰদূষণ হ্ৰাস কৰাত বিশেষভাৱে সহায় কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰী গতিশক্তি ৰাষ্ট্ৰীয় মাষ্টাৰ প্লেনৰ সৈতে সংগতি ৰাখি, আৰ আৰ টি এছ নেটৱৰ্ক-ৰে'ল ষ্টেচন, মেট্ৰ' ষ্টেচন, বাছ সেৱা আদিকে ধৰি ব্যাপক মাল্টি-মডেল ব্যৱস্থাৰ সৈতে একত্ৰীকৰণ হ'ব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বেংগালুৰু মেট্ৰ’ৰ পূব-পশ্চিম কৰিডৰৰ দুটা অংশ ৰাষ্ট্ৰৰ নামত উৎসৰ্গা কৰিব
18 OCT 2023 4:23PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২০২৩ চনৰ ২০ অক্টোবৰত প্ৰায় ১১.১৫ বজাত উত্তৰ প্ৰদেশৰ ছাহিবাবাদ ৰেপিডএক্স ষ্টেচনত দিল্লী-গাজিয়াবাদ-মীৰাট আৰ আৰ টি এছ কৰিডৰৰ অগ্ৰাধিকাৰ শাখা উদ্বোধন কৰিব। তেওঁ ভাৰতত আঞ্চলিক দ্ৰুত পৰিবহণ ব্যৱস্থা (আৰ আৰ টি এছ)ৰ শুভাৰম্ভ উপলক্ষে ছাহিবাবাদক ডুহাই ডিপোৰ সৈতে সংযোগ কৰা ৰেপিডএক্স ৰে’লৰো শুভাৰম্ভ কৰিব। প্ৰায় ১২ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ছাহিবাবাদত এটা ৰাজহুৱা কাৰ্যসূচীত অংশগ্ৰহণ কৰিব, য’ত তেওঁ দেশত আৰ আৰ টি এছৰ শুভাৰম্ভ উপলক্ষে সমবেত লোকসকলক সম্বোধন কৰিব। ইয়াৰ উপৰি তেওঁ বেংগালুৰু মেট্ৰ’ৰ পূব-পশ্চিম কৰিডৰৰ দুটা অংশ ৰাষ্ট্ৰৰ নামত উৎসৰ্গা কৰিব।
দিল্লী-গাজিয়াবাদ-মীৰাট আৰ আৰ টি এছ কৰিডৰ
উদ্বোধন কৰিবলগীয়া দিল্লী-গাজিয়াবাদ-মীৰাট আৰ আৰ টি এছ কৰিডৰৰ ১৭ কিলোমিটাৰ অগ্ৰাধিকাৰমূলক অংশটোৱে গাজিয়াবাদ, গুলধাৰ আৰু ডুহাই ষ্টেচনৰ জৰিয়তে সৈতে ছাহিবাবাদক ‘ডুহাই ডিপো’ৰ সৈতে সংযোগ কৰিব। ২০১৯ চনৰ ৮ মাৰ্চত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দিল্লী-গাজিয়াবাদ-মীৰাট কৰিডৰৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিছিল।
নতুন বিশ্বমানৰ পৰিবহণ আন্তঃগাঁথনি নিৰ্মাণৰ জৰিয়তে দেশত আঞ্চলিক সংযোগ পৰিবৰ্তনৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ দৃষ্টিভংগীৰ সৈতে সংগতি ৰাখি আঞ্চলিক দ্ৰুত পৰিবহণ ব্যৱস্থা (আৰ আৰ টি এছ) প্ৰকল্পটো বিকশাই তোলা হৈছে। আৰ আৰ টি এছ হৈছে এক ৰেল-আধাৰিত, অৰ্ধ-উচ্চ গতি, উচ্চ-কম্পনাংকৰ যাত্ৰী পৰিবহণৰ নতুন ব্যৱস্থা। প্ৰতি ঘণ্টাত ১৮০ কিলোমিটাৰ গতিৰ সৈতে আৰ আৰ টি এছ হৈছে এক পৰিবৰ্তনমূলক আৰু আঞ্চলিক উন্নয়নমূলক পদক্ষেপ, যাক প্ৰতি ১৫ মিনিটত আন্তঃ নগৰ যাতায়াতৰ বাবে দ্ৰুত গতিৰ ৰে'ল যাতায়াতৰ বাবে বিকশাই তোলা হৈছে।
এনচিআৰত মুঠ আঠটা আৰ আৰ টি এছ কৰিডৰ বিকশাই তুলিবলৈ চিনাক্ত কৰা হৈছে, যাৰ ভিতৰত দিল্লী-গাজিয়াবাদ-মীৰাট কৰিডৰ, দিল্লী-গুৰুগ্ৰাম-এছএনবি-আলৱাৰ কৰিডৰ আৰু দিল্লী-পানীপথ কৰিডৰকে ধৰি প্ৰথম পৰ্যায়ত ৰূপায়ণৰ বাবে তিনিটা কৰিডৰক অগ্ৰাধিকাৰ দিয়া হৈছে। ৩০,০০০ কোটি টকাতকৈও অধিক ব্যয়েৰে নিৰ্মাণ কৰা দিল্লী-গাজিয়াবাদ-মীৰাট আৰ আৰ টি এছে গাজিয়াবাদ, মুৰাদনগৰ আৰু মোদীনগৰৰ মাজেৰে গৈ এক ঘণ্টাতকৈও কম সময়ৰ ভিতৰত দিল্লীক মীৰাটৰ সৈতে সংযোগ কৰিব।
দেশত বিকশাই তোলা আৰ আৰ টি এছ হৈছে এক অত্যাধুনিক আঞ্চলিক গতিশীলতা ব্যৱস্থা আৰু ইয়াক বিশ্বশ্ৰেষ্ঠ ব্যৱস্থাসমূহৰ সৈতে তুলনা কৰিব পাৰি। ই দেশত নিৰাপদ, নিৰ্ভৰযোগ্য আৰু আধুনিক আন্তঃ নগৰীয় যাতায়াতৰ সুবিধা প্ৰদান কৰিব। প্ৰধানমন্ত্ৰী গতিশক্তি ৰাষ্ট্ৰীয় মাষ্টাৰ প্লেনৰ সৈতে সংগতি ৰাখি আৰ আৰ টি এছ নেটৱৰ্কত ৰে’ল ষ্টেচন, মেট্ৰ’ ষ্টেচন, বাছ সেৱা আদিকে ধৰি ব্যাপক মাল্টি-মডেল একত্ৰীকৰণ থাকিব। এনে পৰিবৰ্তনশীল আঞ্চলিক গতিশীলতা ব্যৱস্থাসমূহে অঞ্চলটোত অৰ্থনৈতিক কাৰ্যকলাপ বৃদ্ধি কৰিব; নিযুক্তি, শিক্ষা আৰু স্বাস্থ্যসেৱাৰ সুযোগ উন্নত কৰিব আৰু যান-বাহনৰ ভিৰ তথা বায়ু প্ৰদূষণ হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰিব।
বেংগালুৰু মেট্ৰ'
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আনুষ্ঠানিকভাৱে ৰাষ্ট্ৰলৈ উৎসৰ্গা কৰিব লগীয়া মেট্ৰ’ ৰে’লৰ দুটা খণ্ডই বায়াপ্পানাহাল্লীক কৃষ্ণৰাজাপুৰা আৰু কেংগৰীক চল্লাঘাট্টালৈ সংযোগ কৰিব। আনুষ্ঠানিক উদ্বোধনৰ বাবে অপেক্ষা নকৰাকৈ এই কৰিডৰেৰে যাতায়াত কৰা জনসাধাৰণক সুবিধা প্ৰদান কৰিবলৈ ২০২৩ চনৰ ৯ অক্টোবৰৰ পৰা এই দুটা মেট্ৰ’ খণ্ড ৰাজহুৱা সেৱাৰ বাবে মুকলি কৰা হৈছিল।