তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
এনএফডিচি ইণ্ডিয়াই ফিল্ম বজাৰ ২০২৩-ত সহ-প্ৰযোজনা মাৰ্কেট ফিচাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ প্ৰকল্পৰ বাবে ইয়াৰ বাছনি ঘোষণা কৰিছে
১১খন দেশৰ ২০ টা প্ৰকল্পত হিন্দী, ইংৰাজী, মাৰাঠী, বাংলা, গুজৰাটী, ওড়িয়া, তামিল, তেলেগু, মালায়ালম, কানাড়া, সিংহলা, জাৰ্মান আৰু হিব্ৰুকে ধৰি বিভিন্ন ধৰণৰ ভাৰতীয় আৰু আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় ভাষা আছে
25 OCT 2023 3:59PM by PIB Guwahati
: মুম্বাই, অক্টোবৰ ২৫, ২০২৩
গোৱাৰ মেৰিয়ট ৰিজৰ্টত ২০-২৪ নৱেম্বৰ, ২০২৩-ৰ ভিতৰত অনুষ্ঠিত হ'বলগীয়া এনএফডিচি ফিল্ম বজাৰৰ ১৭তম সংস্কৰণৰ সহ-প্ৰযোজনা মাৰ্কেটৰ ফিচাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ প্ৰকল্পসমূহৰ আনুষ্ঠানিক বাছনি ঘোষণা কৰা হৈছে।
ইয়াৰ ১৭তম সংস্কৰণৰ বাবে, ফিল্ম বজাৰে এক সমগ্ৰ বিশ্বব্যাপী বৰ্ণনাৰ সৈতে ২০টা প্ৰকল্প আগবঢ়াইছে। সহ-প্ৰযোজনা মাৰ্কেট ফিচাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ প্ৰকল্পবোৰ হৈছে ১১ খন দেশৰ শক্তিশালী প্ৰকল্পৰ এক গোট যাক বজাৰত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ বাছনি কৰা হৈছে। লাইন-আপ হৈছে ভাৰত, বাংলাদেশ, শ্ৰীলংকা, আমেৰিকা যুক্তৰাজ্য, ইউকে, ছিংগাপুৰ, জাৰ্মানী, ফ্ৰান্স, পোলেণ্ড, লাক্সেমবাৰ্গ আৰু ইজৰাইলৰ কাহিনীৰ এক আকৰ্ষণীয় মিশ্ৰণ। নিৰ্বাচিত চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাতাসকলে তেওঁলোকৰ প্ৰকল্পবোৰ আন্তৰ্জাতিক আৰু ভাৰতীয় প্ৰযোজক, বিতৰক, উৎসৱ প্ৰগ্ৰামাৰ, ফাইনেন্সাৰ আৰু বিক্ৰী এজেণ্টৰ ওচৰত মুকলিকৈ দাঙি ধৰিব।
মহোৎসৱৰ পৰিচালক, আইএফএফআই আৰু চলচ্চিত্ৰ বজাৰ আৰু যুটীয়া সচিব (চলচ্চিত্ৰ) আৰু এনএফডিচিৰ এমডি শ্ৰী প্ৰীথুল কুমাৰে কয় যে “সহ-প্ৰযোজনা মাৰ্কেট হৈছে ফিল্ম বজাৰৰ অন্যতম গুৰুত্বপূৰ্ণ খণ্ড যিয়ে কিউৰেটেড প্ৰকল্প আৰু বিত্তীয় সমৰ্থনত সহায় কৰে। ই ধাৰাবাহিকভাৱে উল্লেখযোগ্য প্ৰকল্পসমূহ উলিয়াই আনিছে। এই বছৰ আমি অভিলেখ সংখ্যক ২৭টা ভাষাত ১৯ খন দেশৰ পৰা ১৪২ টা প্ৰকল্প আবেদন লাভ কৰিছো। আমি নিৰ্বাচিত চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাতাসকলক শুভকামনা জনাইছো আৰু আশা কৰোঁ যে তেওঁলোকৰ প্ৰকল্পসমূহে তেওঁলোকৰ প্ৰকল্পটো সফলতাৰে সম্পূৰ্ণ কৰাৰ দিশত তেওঁলোকৰ আগন্তুক যাত্ৰাৰ বাবে এক উপযুক্ত সহ-প্ৰযোজনা মিল বিচাৰি পাব”।
২০২৩ চনৰ বাবে নিৰ্বাচিত প্ৰকল্পবোৰ হৈছে –
আঠ (আঠ) | মাৰাঠী | ভাৰত
পৰিচালক - নাচিকেত ৱাইকাৰ
নাচিকেত ৱাইকাৰে ফিচাৰ চলচ্চিত্ৰ 'টেণ্ডলিয়া'ৰ চিত্ৰনাট্য পৰিচালনা, সম্পাদনা আৰু লিখিছে, যাৰ বাবে তেওঁ ৫৬ তম মহাৰাষ্ট্ৰ ৰাজ্যিক চলচ্চিত্ৰ বঁটাত শ্ৰেষ্ঠ আত্মপ্ৰকাশ পৰিচালক আৰু শ্ৰেষ্ঠ সম্পাদকৰ বঁটা লাভ কৰিছে। নাচিকেতৰ পুনেৰ ফিল্ম এণ্ড টেলিভিছন ইনষ্টিটিউট অৱ ইণ্ডিয়াৰ পৰা ফিল্ম সম্পাদনাত স্নাতকোত্তৰ ডিপ্লোমা আছে। এফটিআইআইত তেওঁৰ প্ৰকল্প, যেনে লেটাৰ ফ্ৰম কোৰলাই, গোল্ডেন আম, ক্ৰা-মা-ছা, আৰু অন্যান্য, বিশ্বজুৰি অসংখ্য চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত সন্মান আৰু স্বীকৃতি লাভ কৰিছে।
প্ৰযোজক - শ্বেতাভ সিং | নামা প্ৰডাকশ্বনচ
শ্বেতাভ হৈছে এজন দূৰদৰ্শী চলচ্চিত্ৰ প্ৰযোজক যি ৰূপালী পৰ্দালৈ চিন্তাপ্ৰৱণ বৰ্ণনা অনাৰ ব্যতিক্ৰমী সামৰ্থ্যৰ বাবে জনাজাত। তেওঁ ফিল্ম এণ্ড টেলিভিছন ইনষ্টিটিউট অৱ ইণ্ডিয়া ইন এক্টিংৰ পৰা স্নাতক ডিগ্ৰী লাভ কৰে আৰু তেওঁ চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাণৰ বিভিন্ন দিশৰ ওপৰত এক সামগ্ৰিক দৃষ্টিভংগী লাভ কৰে, যি অৱশেষত এজন প্ৰযোজক হিচাপে তেওঁৰ দৃষ্টিভংগী গঢ়ি তোলে। তেওঁ ইব আল্লেই ওওও! বাৰ্লিনেলৰ প্ৰযোজক, ফিল্মফেয়াৰ শ্ৰেষ্ঠ চলচ্চিত্ৰ, এছে হি (২০১৯) - বুচান আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱ ২০১৯-ত বিশেষ জুৰীৰ উল্লেখ লাভ কৰিছে।
প্ৰযোজক - তৰুণ শৰ্মা | ৱানশ্বট ফিল্মচ
তৰুণে তেওঁৰ আকৰ্ষণীয় বৰ্ণনা প্ৰস্তুত কৰাৰ সামৰ্থ্যৰ বাবে মনোযোগ আকৰ্ষণ কৰিছে যিবোৰ বিভিন্ন শৈলীৰ দৰ্শকৰ সৈতে প্ৰতিধ্বনিত হয়। তেওঁৰ আহিবলগীয়া ফিচাৰ ছবি “মিৰ্গ” এখন অতি প্ৰত্যাশিত চলচ্চিত্ৰ যিয়ে ইয়াৰ আকৰ্ষণীয় বৰ্ণনা আৰু স্মৰণীয় প্ৰদৰ্শনেৰে দৰ্শকক আকৰ্ষিত কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে।
এ লাভ চুপ্ৰিম | হিন্দী | ভাৰত
পৰিচালক - দেৱ বেনেগল
দেৱ বেনেগলৰ পুৰস্কাৰ প্ৰাপ্ত প্ৰথম ফিচাৰ "ইংৰাজী, আগষ্ট" সমসাময়িক ভাৰতীয় চলচ্চিত্ৰৰ এক যুগান্তকাৰী চলচ্চিত্ৰ হিচাপে স্বীকৃত, ৰাষ্ট্ৰীয় বঁটা লাভ কৰে আৰু এম.ও.এম.এ.-ৰ নতুন পৰিচালক নতুন চলচ্চিত্ৰত নিৰ্বাচিত হয় আৰু টুৱাৰ্ডচেঞ্চুৰী ফক্সৰ প্ৰথম ভাৰতীয় অধিগ্ৰহণ আছিল। ফক্সৰ দ্বাৰা বিতৰণ কৰা "স্প্লিট ৱাইড অপেন", ভেনিছ আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত প্ৰিমিয়াৰ হৈছিল আৰু একাধিক বঁটা লাভ কৰিছিল। "ৰোড, মুভি", এটেলিয়াৰ ডু কানচত এক আনুষ্ঠানিক বাছনি, বাৰ্লিন চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত (জেনাৰেশন প্লাছ) উদ্বোধনী নিশাৰ চলচ্চিত্ৰ আছিল।
প্ৰযোজক - নীৰজ জৈন | মিল (ডি) ষ্টুডিঅ'
নীৰজ জৈন এজন ভাৰতীয়-আমেৰিকান চিত্ৰগ্ৰহণকাৰী আৰু লছ এঞ্জেলছ আৰু নিউয়ৰ্কৰ প্ৰযোজক। তেওঁ আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰ আৰু ভাৰত দুয়োখন ঠাইতে প্ৰকল্পৰ দৃশ্যগ্ৰহণ কৰিছে। তেওঁৰ প্ৰথম ফিচাৰ ছবি দ্য চাউণ্ড অফ দ্য ৱিণ্ড (২০২০) মুক্তি লাভ কৰে আৰু ছবিখনৰ দৃশ্যৰ প্ৰশংসা কৰি বহুতো সমীক্ষা ৰখা হয়। অতি শেহতীয়াকৈ, তেওঁ আমাজন প্ৰাইমৰ বাবে জয়া আখটাৰৰ মেড ইন হেভেন (২০২২)ৰ দ্বিতীয় চিজনৰ দৃশ্যগ্ৰহণ কৰিছিল।
প্ৰযোজক - মায়া পেটেল মিন(ডি) ষ্টুডিঅ'
মায়া পেটেল মুম্বাই, লণ্ডন আৰু লছ এঞ্জেলছৰ বাহিৰত অৱস্থিত এগৰাকী প্ৰযোজক। তেওঁ এনৱাইৰ মিন(ডি) ষ্টুডিঅ'ৰ প্ৰতিষ্ঠাপক অংশীদাৰ। তেওঁ অতি শেহতীয়াকৈ "মুক্তৰ মূল্য" ত কাম কৰিছিল - নবেল শান্তি বঁটা বিজয়ী কৈলাশ সত্যাৰ্থীৰ জীৱন আৰু শিশু দাসত্ব সমাপ্ত কৰাৰ যুঁজৰ ওপৰত আধাৰিত এখন এমি মনোনীত চলচ্চিত্ৰ। চলচ্চিত্ৰখনে ২০১৮ চনত চানডেন্স চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱ গ্ৰেণ্ড জুৰী পুৰস্কাৰ লাভ কৰিছিল। তেওঁ নেটফ্লিক্সৰ "বিক্ৰম", শ্ব'টাইমৰ "দ্য কিংমেকাৰ"কে ধৰি পুৰস্কাৰ প্ৰাপ্ত চলচ্চিত্ৰ আৰু প্ৰচাৰৰ বিকাশ আৰু প্ৰযোজনাত কাম কৰিছে। তেওঁ একাডেমী বঁটা বিজয়ী পৰিচালক যেনে ডেভিছ গুগেনহেইম, স্মৃতি মুন্ধ্ৰা, লৰেন গ্ৰীণফিল্ড আৰু ইভা অৰ্নাৰৰ সৈতে কাম কৰিছে।
বাঘুনী (বাঘৰ দৰে নৃত্য) | ওড়িয়া | ভাৰত, যুক্তৰাজ্য
পৰিচালক - জীতেন্দ্ৰ মিশ্ৰ
জীতেন্দ্ৰ মিশ্ৰ হৈছে কেইজনমান ভাৰতীয় চলচ্চিত্ৰ প্ৰযোজক আৰু প্ৰচাৰকৰ মাজৰ এজন যি আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় পৰ্যায়ত 'চলচ্চিত্ৰ উৎপাদন, বিতৰণ আৰু প্ৰচাৰৰ বৈকল্পিক পদ্ধতি'ত এক মানদণ্ড সৃষ্টি কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে। তেওঁ ইতিমধ্যে বিভিন্ন শ্ৰেণী আৰু বিভিন্ন ক্ষমতাত 50 খনতকৈও অধিক চলচ্চিত্ৰৰ প্ৰযোজনা, বিতৰণ আৰু প্ৰচাৰৰ সৈতে একেলগে জড়িত হৈ আছে। তেওঁলোকৰ বহুতে বিশ্বব্যাপী এক্লামেচন আৰু স্বীকৃতি লাভ কৰিছে। দ্য লাষ্ট কালাৰ, বুৰিড চিডছ, ডিজায়াৰছ অফ দা হাৰ্ট, হিউমেন অক, আই এম কালাম, বেয়াৰফুট সম্ৰাজ্ঞী কেইখনমান শেহতীয়া ছবি। তেওঁৰ শেহতীয়া প্ৰযোজনা 'দ্য লাষ্ট কালাৰ' ৫০ খনতকৈও অধিক আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত নিৰ্বাচিত হৈছিল আৰু ২০ টাতকৈও অধিক বিভিন্ন বঁটা লাভ কৰিছিল।
প্ৰযোজক - পাৰ্থ সাৰথি পাণ্ডা | গ্লোকেল ফিল্মচ ইউকে লিমিটেড
পাৰ্থ সাৰথি পাণ্ডাই বিভিন্ন প্ৰচেষ্টাৰ জৰিয়তে ভাৰতৰ পৰা কলা, সংস্কৃতি আৰু চলচ্চিত্ৰৰ প্ৰচাৰ কৰি আহিছে। তেওঁৰ প্ৰডাক্শ্বন হাউছ গ্লোকেল ফিল্মছ ইউকে লিমিটেডে বিভিন্ন ধৰণৰ দৃশ্যমান সমল প্ৰযোজনা আৰু বিতৰণ কৰি আহিছে।
ভাই বেণ্ড (ৱান টু থ্ৰী মাইক চেক) | গুজৰাটী | ভাৰত
পৰিচালক আৰু প্ৰযোজক - মনীষ সাইনী | আমদাভাদ ফিল্মছ প্ৰা. লি.
মনীষ চাইনী এগৰাকী লেখক, পৰিচালক আৰু প্ৰযোজক। ২০১৮ চনত ৰাষ্ট্ৰীয় বঁটা লাভ কৰা ২০১৭ চনত তেওঁৰ প্ৰথম ফিচাৰ ছবি "ধ" সমালোচকৰ প্ৰশংসা লাভ কৰে আৰু টৰণ্টো আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱ কিডছ আৰু ছাংহাই আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱৰ দৰে বিভিন্ন সন্মানীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱলৈ ভ্ৰমণ কৰে। এইটো ভায়াকম ১৮ ষ্টুডিঅ'ৰ দ্বাৰা অধিগ্ৰহণ কৰা হৈছিল আৰু ২০১৮ চনত নাট্যৰূপে মুক্তি দিয়া হৈছিল। মনীষে ২০২০ চনত তেওঁৰ দ্বিতীয় গুজাৰাটি চলচ্চিত্ৰ "গান্ধী এণ্ড কো" লিখিছিল, সম্পাদনা কৰিছিল আৰু পৰিচালনা কৰিছিল, ইয়াক সন্মানীয় পুৰস্কাৰৰ সৈতে উৎসৱবোৰত স্বীকৃতি দিয়া হৈছে আৰু লাভ কৰা হৈছে। সেইয়া হৈছে: গোল্ডেন স্লিপাৰ বঁটা, জলিন চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱ, চেক গণৰাজ্য 2022। শ্ৰেষ্ঠ কিউৰেটৰৰ পছন্দৰ চলচ্চিত্ৰ, ইউকে এছিয়ান চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱ, ২০২২ আৰু শ্ৰেষ্ঠ শিশু অভিনেতা, নিউয়ৰ্ক ভাৰতীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱ, ২০২২
ভূপাল বইজ | হিন্দী | ভাৰতৰ পৰিচালক - অজিতেশ শৰ্মা
অজিতেশ শৰ্মাই চলচ্চিত্ৰ অধ্যয়ন সম্পূৰ্ণ কৰিছে আৰু বিভিন্ন ৰাষ্ট্ৰীয় আৰু আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰকল্পত সহকাৰী পৰিচালক হিচাপে কাম কৰিছে, তেওঁৰ অন্তিমটো হৈছে সমালোচকৰ দ্বাৰা প্ৰশংসিত নেটফ্লিক্স ছিৰিজ 'দিল্লী ক্ৰাইম চিজন ০১'। তাৰ পিছত তেওঁ উত্তৰাখণ্ডৰ ওপৰত আধাৰিত বহুলভাৱে চোৱা ফেচবুক মূল মিনি-এপিচোডিক ছিৰিজ হোম স্পন পৰিচালনা কৰে। প্ৰিয়ংকা চোপ্ৰা জোনাছ আৰু অপূৰ্ব বক্সীৰ দ্বাৰা প্ৰযোজিত তেওঁৰ প্ৰথম ফিচাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ তথ্যচিত্ৰ "ৱম - ৱমেন অফ মাই বিলিয়ন" বিভিন্ন গোলকীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱলৈ গৈছিল। অজিতেশে ৱাৰ্ণাৰ ব্ৰাদাৰ্ছ ডিস্কভাৰীৰ দৰে চেনেলৰ বাবে চলচ্চিত্ৰ পৰিচালনা কৰিছে।
প্ৰযোজক - মোনিশা থ্যাগাৰাজন | আৱেডাচিউচ অৰিজিনেলচ
মোনিশা থিয়াগাৰাজন আৱেডাচিয়ছ অৰিজিনেলছৰ প্ৰতিষ্ঠাপক অংশীদাৰ আৰু সৃষ্টিশীল প্ৰযোজক আৰু আন্তৰ্জাতিক এমি বিজয়ী অনুষ্ঠান দিল্লী অপৰাধৰ শাৰীৰিক প্ৰযোজনাৰ নেতৃত্ব দিয়াৰ বাবে আটাইতকৈ উল্লেখযোগ্যভাৱে জনাজাত; নেটফ্লিক্স মিউজিকেল, হোৱাট আৰ দা অডচ্?; ডিস্কোভাৰীৰ শ্ব' আৰ্ট অৱ গেটিং লষ্ট এণ্ড অফ ৰোড ৱিথ গুল পানাগ আৰু মিছন এভাৰেষ্ট। তেওঁ লিখনি আৰু কাহিনী অভিযান্ত্ৰিকৰ প্ৰতিও উৎসাহী আৰু তাইৰ চিত্ৰনাট্যবোৰ সমালোচকৰ দ্বাৰা প্ৰশংসিত অনুষ্ঠানত প্ৰযোজনা কৰা হৈছে আৰু প্ৰযোজনা কৰা হৈছে। উল্লেখযোগ্য কামবোৰৰ ভিতৰত আছে চেভ দ্য ডেট, নেটফ্লিক্সৰ সংকলন শৃংখলাৰ এটা খণ্ড আৰু বহুতো।
ফাশিগেট | মাৰাঠী | ভাৰত
পৰিচালক - ফুলাৱা খামকাৰ
ফুলাৱা খামকাৰ হৈছে ১৯৯২-৯৩ চনত জিমনাষ্টিকছত উৎকৃষ্টতাৰ বাবে মহাৰাষ্ট্ৰ চৰকাৰৰ সন্মানীয় শিৱ ছত্ৰপতি পুৰস্কাৰৰ প্ৰাপ্তকৰ্তা। তেওঁ পেছাত এগৰাকী কোৰিঅ'গ্ৰাফাৰ আৰু নৃত্য শিক্ষয়িত্ৰী আৰু 'নাটাৰং, মিতৱা, সহপাঠী, হাম্পি'ৰ দৰে চলচ্চিত্ৰৰ বাবে নৃত্য পৰিচালনা কৰিছে আৰু ইয়াৰ বাবে বহুতো পুৰস্কাৰ লাভ কৰিছে। তাই ভাৰতৰ প্ৰথম নৃত্য ৰিয়েলিটি শ্ব' 'বুগি ৱুগি'ত প্ৰদৰ্শন কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল। তেওঁ ২০২২ চনত এখন চুটি ছবি 'মাচা' পৰিচালনা কৰিছিল আৰু বহুতো ভাৰতীয় আৰু আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত স্বীকৃতি আৰু বঁটা লাভ কৰিছিল
প্ৰযোজক - অমৰ খামকাৰ | গোল্ডেন লিলি এণ্টাৰটেইনমেণ্ট
অমৰ খামকাৰে ফুলাৱা খামকাৰৰ দ্বাৰা পৰিচালিত এখন চুটি ছবি 'মাচা' সফলতাৰে সম্পাদন কৰিছে।
এয়াৰলুম | গুজৰাটী, হিন্দী | ভাৰত
পৰিচালক - উপমন্যু ভট্টাচাৰ্য
উপমন্যু ভট্টাচাৰ্য কলকাতাত অৱস্থিত এজন এনিমেচন পৰিচালক আৰু ইলাষ্ট্ৰেটৰ। তেওঁ আহমেদাবাদৰ নেচনেল ইনষ্টিটিউট অৱ ডিজাইনৰ এনিমেচন ফিল্ম ডিজাইন কাৰ্যসূচীৰ স্নাতক। তেওঁ কলকাতাৰ ঘোষ্ট এনিমেচন আৰু পিছলৈ কলকাতাৰ অটাৰ ষ্টুডিঅ'ৰ সহ-প্ৰতিষ্ঠা কৰে। তেওঁ এনিমেটেড চুটি ছবি 'ৱেড' (২০২০)ৰ সহ-পৰিচালনা কৰিছিল, যিয়ে এনিচি ফেষ্টিভেলত চিটি অফ এনিচি বঁটা লাভ কৰিছিল, আৰু আন কেইবাটাও উৎসৱত নিৰ্বাচিত হৈছিল। 'উত্তৰাধিকাৰী' তেওঁৰ প্ৰথম এনিমেটেড ফিচাৰ ফিল্ম।
প্ৰযোজক - শুভম কৰ্ণ | অড এণ্ড ইভেন পিক্সাৰছ
শুভম কৰ্ণই লণ্ডনৰ ইউএত চলচ্চিত্ৰ আৰু দূৰদৰ্শন অধ্যয়ন কৰিছিল (২০১৬)। তেওঁ অনুৰাগ কাশ্যপৰ সহকাৰী পৰিচালক হিচাপে 'মুক্কাবাজ' আৰু 'চাৰ চাপ্লিন'ত আৰম্ভ কৰিছিল। তাৰ পিছত তেওঁ ক্ৰমান্বয়ে সহকাৰী পৰিচালক আৰু স্ক্ৰিপ্ট চুপাৰভাইজাৰ হিচাপে 'চেক্ৰেড গেমছ' এছ০১ আৰু এছ০২লৈ আগবাঢ়ি যায়। তেওঁ এণ্ডেমল ইণ্ডিয়াৰ শীৰ্ষক বিহীন মুকলি নোহোৱা ছিৰিজৰ দ্বিতীয় ইউনিট পৰিচালক।
প্ৰযোজক - আৰ্য. এ. মেনন | অড এণ্ড ইভেন পিক্সাৰছ
আৰ্য এ. মেনন মুম্বাইস্থিত এগৰাকী প্ৰযোজক, যি হাৰ্দিক মেহতাৰ তথ্যচিত্ৰ 'ফেমাস ইন আহমেদাবাদ'ৰ বাবে জনাজাত যি ২০১৫ চনত শ্ৰেষ্ঠ অনা-ফিচাৰ চলচ্চিত্ৰত ৰাষ্ট্ৰীয় বঁটা (ভাৰত) লাভ কৰিছিল। তেওঁ ভাৰতৰ প্ৰথম নেটফ্লিক্স শ্ব' 'চেক্ৰেড গেমছ' এছ০১ আৰু এছ০২ আৰু 'ডিকাপল্ড' এছ০১ ত চিৰিজ প্ৰযোজক আছিল। তেওঁ 'একে বনাম একে' ফিচাৰত বিক্ৰমাদিত্য মটৱানেৰ পৰিচালকৰ সহায়ক আছিল আৰু এতিয়াও মুক্তি নোহোৱা ফিচাৰৰ প্ৰযোজক।
আই ৱিল স্মাইল ইন ছেপ্টেম্বৰ | হিন্দী | ভাৰত, ছিংগাপুৰ
পৰিচালক - আকাশ ছাবৰা
আকাশ ছাবৰাই সত্যজিৎ ৰে ফিল্ম এণ্ড টেলিভিছন ইনষ্টিটিউটত চলচ্চিত্ৰ প্ৰযোজনা অধ্যয়ন কৰিছিল আৰু বুচান এছিয়ান ফিল্ম স্কুল (এএফআইএছ), লোকাৰ্নো ডকুমেণ্টৰী স্কুল আৰু জিহলাভা একাডেমীত অধিক প্ৰশিক্ষণ লাভ কৰিছিল। তেওঁৰ চুটি চলচ্চিত্ৰসমূহ অবেৰহাউজেন, টৰণ্টো, পইটিয়াৰ, তেহৰাণ আৰু ধৰ্মশালাৰ চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত প্ৰদৰ্শিত হৈছে। তেওঁৰ প্ৰথম চুটি মিণ্টগুমৰীয়ে ফিল্ম ক্ৰিটিকছ গিল্ড অফ ইণ্ডিয়া এৱাৰ্ডচ ২০২২ ত মনোনয়ন লাভ কৰিছিল আনহাতে তেওঁৰ চুটি তথ্যচিত্ৰ এ ৱিণ্টাৰ'ছ এলিজিয়ে বিএফআই এক্স চাইট এণ্ড চাউণ্ড - ২০২২ ৰ শ্ৰেষ্ঠ ভিডিঅ' প্ৰবন্ধত অভিনয় কৰিছিল। তেওঁ বৰ্তমান ছেপ্টেম্বৰত আই'এল স্মাইলত কাম কৰি আছে যাক ফ্ৰান্সৰ নাণ্টেছত প্ৰডুইৰ অ' চুড ২০২২ কৰ্মশালাৰ বাবে নিৰ্বাচিত কৰা হৈছিল, আৰু চিনেউৰোপা 'এ জাৰ্নি টু ইউৰোপ' স্ক্ৰীণৰাইটিং প্ৰতিযোগিতা ২০২১ জিকিছিল। তেওঁ তেওঁৰ শ্বৰ্টছ এ ৱিণ্টাৰছ এলিজি আৰু নিঘিয়ান ছৱনৰ বাবে ৰিফ্ৰেম জেণ্ডাৰেলিটিছ ফিল্ম ফেলোশ্বিপ ২০২১-২২ আৰু ৰাফ এজ আনকোড ফেলোশ্বিপ ২০২২-২৩ ৰ লাভকৰ্তা।
প্ৰযোজক - সঞ্জয় গুলাটি | ক্ৰলিং এঞ্জেল ফিল্মচ
সঞ্জয় গুলাটি ভাৰতৰ নতুন দিল্লীত অৱস্থিত এজন স্বতন্ত্ৰ চলচ্চিত্ৰ প্ৰযোজক। তেওঁ ক্ৰলিং এঞ্জেল ফিল্মছৰ প্ৰতিষ্ঠাপক। তেওঁৰ চলচ্চিত্ৰসমূহৰ ভিতৰত আছে লাজৱন্তী (বাৰ্লিনেল ফ'ৰাম ২০১৪), অশ্বত্থামা (বিফ নিউ কাৰেণ্টচ ২০১৭), ৱানচ এগেইন (২০১৮), নেটফ্লিক্সৰ দ্বাৰা বিতৰণ কৰা এক ভাৰত-জাৰ্মান-অষ্ট্ৰিয়ান সহ-প্ৰযোজনা, নিমতোহ (মামী ২০১৯ - গ্ৰেণ্ড জুৰী পুৰস্কাৰ, ইফ্ৰ ব্ৰাইট ফিউচাৰ ২০২০), পাৰ্ল অফ দ্য ডেজাৰ্ট (আইডিএফএ ২০১৯), লায়লা ঔৰ সত গীত (বাৰ্লিনেল এনকাউণ্টাৰচ ২০২০) আৰু গুৰাছ (কাৰ্লোভি ভেৰী ২০২৩ - প্ৰক্সিমা বিশেষ জুৰী পুৰস্কাৰ)। তেওঁৰ ইণ্ডো-ফৰাচী-নৰৱেজিয়ান প্ৰকল্প, গাৰ্লছ উইল বি গাৰ্লছ, পোষ্ট-প্ৰডাকচনত, ২০২২ চনত চিএনচি সহায়ক অক্স চিনেমাছ ডু মণ্ড গ্ৰাণ্ট এণ্ড চৰফণ্ড ফাণ্ড লাভ কৰিছিল।
প্ৰযোজক - ফ্ৰান বৰগিয়া | আকাঙ্গা চলচ্চিত্ৰ এছিয়া
ফ্ৰান বৰগিয়া হৈছে এগৰাকী চলচ্চিত্ৰ প্ৰযোজক যি চিংগাপুৰত অৱস্থিত এক স্বতন্ত্ৰ প্ৰযোজনা কোম্পানী আকাঙ্গা চলচ্চিত্ৰ এছিয়াৰ নেতৃত্ব দিয়ে। তেওঁৰ শিৰোনামবোৰৰ ভিতৰত আছে হেয়াৰ (কান পৰিচালকৰ পষেক ২০০৯), চেণ্ডকেষ্টল (কান সমালোচক সপ্তাহ ২০১০), এ লালাবাই টু দ্য চৰফুল মিস্ট্ৰী (বাৰ্লিনেল ২০১৬ – চিলভাৰ বিয়েৰ), এ য়েল্ল বাৰ্ড (কান সমালোচক সপ্তাহ ২০১৬), এ লেণ্ড ইমাজিণ্ড (লোকাৰ্নো ২০১৮ – পাৰ্ডো ডি'অৰো), য়ুনি (টৰণ্টো ২০২১ – প্লেটফৰ্ম পুৰস্কাৰ), টুম'ৰ' ইজ এ লং টাইম (বাৰ্লিনেল জেনেৰেছল ২০২৩) আৰু টাইগাৰ ষ্ট্ৰাইপচ (কান সমালোচকৰ সপ্তাহ ২০২৩ - গ্ৰেণ্ড জুৰী পুৰস্কাৰ)।
ইন ল | হিন্দী | ভাৰত
পৰিচালক - দাৰ গাই
ডাৰ গাই এজন ইন্দো-উক্ৰানিয়ান চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাতা আৰু জুগাদ মোচন পিকচাৰ্ছৰ সহ-প্ৰতিষ্ঠাপক। তাই ইণ্টাৰনেটৰ নিয়মীয়া ব্ৰেকাৰ আৰু কেইবাটাও ভাইৰেল ভিডিঅ' আছে যি সংস্কৃতিক আকাৰ দিয়াৰ বাবে জনাজাত। ডাৰে প্ৰতীক কুহাদৰ 'কোল্ড/মেছ' আৰু 'কাচুৰ', ৰিটভিজৰ 'চেজ' আৰু 'লিগি'ৰ দৰে সংগীত ভিডিঅ' লিখিছে আৰু পৰিচালনা কৰিছে।
প্ৰযোজক - ধিৰ মোমায়া | জুগাদ মোচন পিকচাৰ্চ
ধীৰ মোমায়া হৈছে এজন অস্কাৰ সংক্ষিপ্ত তালিকাভুক্ত প্ৰযোজক আৰু জুগাদ মোচন পিকচাৰ্ছৰ প্ৰতিষ্ঠাপক, এক মিডিয়া ষ্টুডিঅ'ৰ নেতৃত্ব দিয়ে যি ফিচাৰ ফিল্ম, টিভি শৃংখলা, বিজ্ঞাপন আৰু সংগীত ভিডিঅ' নিৰ্মাণত উৎকৃষ্ট। তেওঁলোকৰ প্ৰশংসিত কামবোৰ টিআইএফএফ, ট্ৰিবেকা আৰু বিএফআইৰ দৰে সন্মানীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত প্ৰদৰ্শিত হৈছে, আৰু ২০ খনতকৈও অধিক দেশত নাট্যভাৱে মুক্তি দিয়া হৈছে। পেন নলিনৰ দ্বাৰা পৰিচালিত শেহতীয়া চলচ্চিত্ৰ 'লাষ্ট ফিল্ম শ্ব'য়ে অৰেঞ্জ ষ্টুডিঅ'ৰ (ফ্ৰান্স) জৰিয়তে গোলকীয় প্ৰেজেণ্টেচন আৰু চেমুৱেল গোল্ডউইন ফিল্মছ (আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰ), শোচিকু (জাপান) আৰু অন্যান্যৰ দ্বাৰা ২৫ টা অঞ্চলত বিতৰণ সুৰক্ষিত কৰে। ভাৰতৰ ২০২৩ চনৰ অস্কাৰ প্ৰৱেশ, এই চলচ্চিত্ৰখন হৈছে ২১ বছৰত দেশৰ প্ৰথম বিদেশী ভাষাৰ অস্কাৰৰ বাবে মনোনিত চলচ্চিত্ৰ।
প্ৰযোজক - প্ৰণীত চাহনী | জুগাদ মোচন পিকচাৰ্চ
প্ৰণীত চাহনী ভেলোৰৰ ভিআইটিৰ এজন যান্ত্ৰিক অভিযন্তা, যিয়ে চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাণৰ প্ৰতি তেওঁৰ আগ্ৰহক কেৰিয়াৰলৈ পৰিৱৰ্তন কৰিছিল। তেওঁ প্ৰথমতে বাইজোৰ সৈতে সহযোগিতা কৰিছিল, ২০১৫ চনৰ পৰা ২০১৭ চনলৈ শৈক্ষিক ভিডিঅ'বোৰ ৰচনা, পৰিচালনা আৰু সম্পাদনা কৰিছিল, তেওঁ এতিয়া জুগাদ মোচন পিকচাৰ্ছত অংশীদাৰ আৰু কাৰ্যবাহী প্ৰযোজক হিচাপে কাম কৰে। লক্ষণীয়ভাৱে, তেওঁ ভাইৰেল মিউজিক ভিডিঅ' "বম্বে ড্ৰীমছ" পৰিচালনা কৰিছিল য'ত 35 নিযুতৰো অধিক ইউটিউব দৰ্শন আছিল। তেওঁৰ পৰিচালনাৰ পথ চনি মিউজিক ইণ্ডিয়া, অমিত ত্ৰিবেদীৰ স্বতন্ত্ৰ লেবেল, আৰু ৰিটভিজৰ "খামোচী"ৰ প্ৰকল্পৰ সৈতে সম্প্ৰসাৰিত হৈছিল। প্ৰনিতে নেটফ্লিক্সৰ মানি হেইষ্ট সংগীত জনপ্ৰিয় "জলদি আও"ৰ সহ-পৰিচালনা কৰিছিল, আৰু এই বছৰৰ শেষৰ ফালে কাৰ্যবাহী প্ৰযোজক হিচাপে নেটফ্লিক্স ৱেব চিৰিজ মুকলি কৰিবলৈ সাজু হৈছে।
কালাকুটা (টক্সিক নেক্টোৰ) | কানাড়া | ভাৰত
পৰিচালক - অভয়া সিংহ
অভয়া সিংহ পৰ্দালিখন আৰু পৰিচালনাত পুনেৰ এফটিআইআইৰ স্নাতক। তেওঁ ৪ খন ফিচাৰ ফিল্ম লিখিছিল আৰু পৰিচালনা কৰিছিল। তেওঁৰ ছবি গুববাচিগালু (২০০৮) শ্ৰেষ্ঠ শিশু চলচ্চিত্ৰৰ ৰাষ্ট্ৰীয় বঁটা লাভ কৰে আৰু আইএফএফআই আৰু আন কেইখনমান আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত ভাৰতীয় পেনোৰামাৰ বাবেও নিৰ্বাচিত হয়। তেওঁৰ ছবি চিকাৰী (২০১০) মালায়ালম অভিনেতা মামুট্টিৰ সৈতে মুখ্য চৰিত্ৰত দ্বিভাষিক চলচ্চিত্ৰ। চাক্কৰে (২০১২) কানাড়া অভিনেতাৰ সৈতে ৰোমাণ্টিক কমেডি, গণেশ পদদাই - ২০১৭ মেকবেথৰ টুলু অভিযোজন - ৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ বঁটা লাভ, তৃতীয় শ্ৰেষ্ঠ চলচ্চিত্ৰৰ বাবে ৰাজ্যিক বঁটা লাভ কৰে। আইএফএফআইত ভাৰতীয় পেনোৰামালৈ নিৰ্বাচিত আৰু আন কেইখনমান আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত প্ৰদৰ্শিত হৈছিল।
প্ৰযোজক - বচন চেট্টী
বচন চেট্টী পেছাত এজন চলচ্চিত্ৰ প্ৰযোজক। তেওঁ ২০০৯ চনত ইনোষ্টৰ্ম এণ্টাৰটেইনমেণ্ট গ্ৰুপ আৰম্ভ কৰিছিল। তেওঁ প্ৰযোজক, সহ-প্ৰযোজক আৰু শাৰী প্ৰযোজক হিচাপে বিভিন্ন পদত ১৫ খনতকৈও অধিক চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাণ কৰিছে। এক আকৰ্ষণীয় বিন্যাসত গুৰুত্বপূৰ্ণ কাহিনী কোৱাৰ তেওঁৰ আগ্ৰহে তেওঁক সমগ্ৰ দেশৰ কেইজনমান গুৰুত্বপূৰ্ণ শিল্পীৰ সৈতে জড়িত কৰি ৰাখিছে। তেওঁ কানাড়া, টুলু, তামিল আৰু মালায়ালম চলচ্চিত্ৰ উদ্যোগত কাম কৰিছে।
খেক্ষিয়াল (শৃগাল) | বঙালী | বাংলাদেশ
পৰিচালক - গোলাম মুন্তাকিম ফাহিম
মুন্তাকিমৰ প্ৰথম চুটি, "টোটেল বাংলাদেশ ৫ টন", ২০১৯ চনত মুকলি কৰা হৈছিল। তাৰ পিছত তেওঁ বাংলাদেশী সংকলন শৃংখলাৰ বাবে দুটা সমালোচক আৰু বাণিজ্যিকভাৱে প্ৰশংসিত শ্বৰ্টছ "কৌৱা" আৰু "শালব্ৰিক্খা" নিৰ্মাণ কৰে। মুন্তাকিমৰ আন এখন চুটি ছবি, যাৰ শিৰোনাম আছিল "একজন তেলাপোকা", ২০২১ চনত বাংলাদেশৰ আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় ষ্ট্ৰীমিং সেৱা চোৰ্কিত মুক্তি লাভ কৰিছিল। তেওঁৰ আটাইতকৈ শেহতীয়া স্বতন্ত্ৰ চুটি ছবি "হিলিয়াম মাঙ্কি বেলুন"ক 21 তম ঢাকা আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱৰ চুটি আৰু স্বতন্ত্ৰ শ্ৰেণীৰ বাবে বাছনি কৰা হৈছিল। মুন্তাকিমে বৰ্তমান তেওঁৰ প্ৰথম ফিচাৰ ছবি "খেক্ষিয়াল"ত কাম কৰি আছে।
প্ৰযোজক - ৰেজৱান চহৰিয়াৰ সুমিত | মাইপিক্সেলষ্টৰী
ৰেজৱানে চানডেন্স এলাম বাৰবাৰা চিগাৰোৱাৰ চুটি 'ডিঅ'ছ নুনকা মুয়েৰ' প্ৰস্তুত কৰিছিল যি বিশেষভাৱে এনৱাইএফএফ, এএফআই ফেষ্ট আৰু পাম স্প্ৰিংছত খেলিছিল। সুমিতৰ প্ৰথম বৈশিষ্ট্য 'দ্য চল্ট ইন আৱাৰ ৱাটাৰ্ছ'য়ে বিএফআই লণ্ডন আৰু বুচানৰ দৰে মুখ্য উৎসৱত বাংলাদেশক প্ৰতিনিধিত্ব কৰিছিল। ইয়াক গোটেবৰ্গ ইংমাৰ বাৰ্গমেন বঁটা, চাও পাওলো আৰু ছিয়েটল দুয়োটাতে নতুন পৰিচালক বঁটাৰ বাবে মনোনিত, আৰু কলকাতাত নেটপেক বঁটা লাভ কৰে। অতি শেহতীয়াকৈ, চলচ্চিত্ৰখনে বাংলাদেশৰ 'শ্ৰেষ্ঠ ছবি' সহ ৭ টা ৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ বঁটা লাভ কৰিছিল। তেওঁৰ পৰৱৰ্তী ফিচাৰ প্ৰকল্প 'এ নিউ প্ৰফেট' হৈছে এখন কল্পবিজ্ঞান চলচ্চিত্ৰ; ইয়াক আলফ্ৰেড পি স্লোয়ান ফাউণ্ডেচন ($১০০ হাজাৰ অনুদান), আইইএফটিএ, ফিল্ম বজাৰ আৰু টৰিনো ফিল্ম লেবৰ দ্বাৰা সমৰ্থন কৰা হৈছে। চিত্ৰনাট্যখন ফিল্ম ইণ্ডিপেণ্ডেণ্টৰ গ্লোবেল মিডিয়া মেকাৰছ কাৰ্যসূচীত বিকাশহৈ আছে।
কহিনুৰ | হিন্দী | জাৰ্মানী, লাক্সেমবাৰ্গ, ফ্ৰান্স
পৰিচালক-উদিতা ভাৰ্গৱ
উদিতা ভাৰ্গৱে জাৰ্মানী আৰু ভাৰতৰ মাজত বাস কৰে আৰু কাম কৰে। তেওঁৰ প্ৰথম ফিচাৰ ডাষ্ট, জাৰ্মান-ইণ্ডিয়ান কো-প্ৰডাকচন বাৰ্লিনেল পাৰ্স্পেক্টিভ ডয়চেচ কিনোত প্ৰিমিয়াৰ হৈছিল। তাইৰ শ্বৰ্টবোৰ সমগ্ৰ বিশ্বৰ চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত প্ৰদৰ্শিত আৰু পুৰস্কৃত কৰা হৈছে, যাৰ ভিতৰত আছে ইমৰানৰ বাবে অবেৰহাউজেন চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত ৩ টা চেট পুৰস্কাৰ, চি/অ কেৰম ক্লাব। তেওঁ ডেনি বয়লৰ স্লামডগ মিলিয়নেয়াৰ, লাৰ্ছ ভন ট্ৰিয়েৰৰ এণ্টিক্ৰিষ্ট আৰু মীৰা নায়াৰৰ দা মাইগ্ৰেশ্বনকে ধৰি কেইবাখনো আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ প্ৰযোজনাত কাম কৰিছিল।
প্ৰযোজক - মাৰ্টিন লেহৱাল্ড | শ্বিৱাগো চলচ্চিত্ৰ
মাৰিণ যুৱ পৰিচালকসকলক সমৰ্থন কৰিবলৈ বিশেষভাৱে আগ্ৰহী আৰু নিৰন্তৰ আকৰ্ষণীয় আৰু উচ্চাকাংক্ষী কাহিনী বিচাৰি আছে। জাৰ্মানী আৰু বিদেশৰ বিভিন্ন অংশীদাৰৰ সহযোগত, শ্চিৱাগো ফিল্মে প্ৰায়ে কঠিন প্ৰকল্পৰ বাবে বিত্তীয় ব্যৱস্থা কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে। শ্বিৱাগো চলচ্চিত্ৰৰ উল্লেখযোগ্য ফিচাৰ চলচ্চিত্ৰসমূহৰ ভিতৰত আছে জান-অ'লে গেৰষ্টাৰৰ ওহ বয় (এ কফি ইন বাৰ্লিন), শ্ৰেষ্ঠ চলচ্চিত্ৰ, শ্ৰেষ্ঠ চিত্ৰনাট্য আৰু শ্ৰেষ্ঠ পৰিচালক ২০১২ চনত শ্ৰেষ্ঠ চলচ্চিত্ৰ আৰু শ্ৰেষ্ঠ পৰিচালকৰ শ্ৰেণীত ছয়টা লোলা ছয়টা লোলা ছয়টা আৰু লগতে ২০১৮ চনৰ বাৰ্লিনেলত ইকুমেনিকেল জুৰীকে ধৰি তিনিটা বঁটা লাভ কৰা উলফগাং ফিচাৰৰ ষ্টাইক্স।
লষ্ট এণ্ড ফাউণ্ড | হিন্দী | ভাৰত
পৰিচালক - গীতাঞ্জলি ৰাও
গীতাঞ্জলি ৰাও হৈছে বম্বে ৰোজৰ লেখক আৰু পৰিচালক, এক এনিমেটেড ফিচাৰ চলচ্চিত্ৰ যিয়ে ভেনিছ সমালোচক সপ্তাহ ২০১৯ মুকলি কৰে, তাৰ পিছত টৰণ্টো, বুচান, মাকাও, মাৰাকেচ আৰু ৫০ টাতকৈও অধিক আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় উৎসৱ, ৫৩ তম চিকাগোত ছিলভাৰ হুগোকে ধৰি ৭ টা বঁটা লাভ কৰে। ই এতিয়া নেটফ্লিক্সত উপলব্ধ। গীতাঞ্জলিৰ এনিমেটেড চুটি ছবি 'প্ৰিণ্টেড ৰেইনবো' প্ৰেমিৰেড আৰু ২০০৬ চনত কান সমালোচক সপ্তাহত তিনিটা বঁটা লাভ কৰে, ২৫ টা আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বঁটা লাভ কৰে আৰু ২০০৮ চনৰ অস্কাৰৰ বাবে তালিকাভুক্ত হয়। তেওঁৰ শেহতীয়া চুটি এনিমেচন, "টুমৰো মাই লাভ"ৰ বিশ্ব প্ৰিমিয়াৰ ৭৪ তম লোকাৰ্নো চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱ ২০২১ ত হৈছিল। তেওঁৰ কামৰ বাবে, তেওঁ অলপতে ৭৫ তম লোকাৰ্নো চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱ ২০২২-ত পাৰ্ডো ডি' অৰ - লোকাৰ্নো কিডছ বঁটা লাভ কৰিছিল।
প্ৰযোজক - ৰঞ্জন সিং | গুড বেড ফিল্মছ
ৰঞ্জন সিং হৈছে গুড বেড ফিল্মছৰ বৰ্তমানৰ মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া, উদ্যোগটোত ২০ বছৰ ধৰি চলচ্চিত্ৰৰ এজন স্বতন্ত্ৰ প্ৰযোজক, বিপণনকাৰী আৰু বিতৰক হৈ আছে। তেওঁ ফেণ্টম ফিল্মছত এজন সহযোগী আৰু সহ-প্ৰযোজক আছিল। তেওঁ মুক্কাবাজ, কুইন, লুটেৰা, হাসি তো ফাচি, মাচান, উড়তা পাঞ্জাৱ, আগলি, বম্বে ভেলভেট আদি চলচ্চিত্ৰত কাম কৰিছে। যোৱা কেইবছৰমানত, তেওঁ ইব আল্লেই ওওওৰ দৰে বহুপ্ৰশংসিত চলচ্চিত্ৰ বিতৰণ কৰিছে! আৰু চিন্টু কা জন্মদিন আৰু বিভিন্ন শ্বৰ্ট যেনে ছানি চাইড উপৰ, ব্লাউজ, জান জিগৰ আদি প্ৰস্তুত কৰিছিল। তেওঁ পিভিআৰ পিকচাৰ্ছৰ প্ৰাক্তন মাৰ্কেটিং মুৰব্বী আছিল যেতিয়া তেওঁলোকে তাৰে জমিন পাৰ, জানে তু য়া জানে না আদি চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাণ কৰিছিল।
মোগ আচুন্দি (লেট ডেয়াৰ বি ৰেইন) | হিন্দী | ভাৰত
পৰিচালক - ভাস্কৰ হাজৰিকা
ভাস্কৰ হাজৰিকা ভাৰতৰ অসমৰ আৰু চলচ্চিত্ৰ, দূৰদৰ্শন আৰু ইণ্টাৰনেট উদ্যোগত কাম কৰাৰ ১৮বছৰৰো অধিক অভিজ্ঞতা আছে। তেওঁ ভাৰতৰ উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ পৰা নতুন সমল বিকশিত কৰা এক স্বতন্ত্ৰ চলচ্চিত্ৰ ষ্টুডিঅ' মেটানৰ্মেল, লগতে চৰকাৰ আৰু উন্নয়ন খণ্ডৰ গ্ৰাহকসকলৰ বাবে টাৰ্ণকী অডিঅ' ভিজুৱেল এছাইনমেণ্টৰ প্ৰতিষ্ঠাপক। তেওঁ "আমিষ (২০১৯), কথানদী (২০১৫) আৰু এমুঠি পুথি (২০২২)"ৰ দৰে চলচ্চিত্ৰৰ বাবে জনাজাত।
প্ৰযোজক - অশ্বিনী চিদৱানী | এছএমআৰ এণ্টাৰটেইনমেণ্ট
প্ৰযোজিত "পিম্পল"ত প্ৰযোজিত অশ্বিনী চিদৱানীয়ে পুনে আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত শ্ৰেষ্ঠ চলচ্চিত্ৰকে ধৰি ৬ টা বঁটা লাভ কৰিছে আৰু এজন বৃদ্ধ ব্যক্তিয়ে তেওঁৰ শিপা বিচাৰি উলিওৱাৰ বিষয়ে। তেওঁ "ৱেলকাম হোম"ৰ সহ-প্ৰযোজক, এগৰাকী মহিলাই তেওঁৰ ঘৰবিচাৰি উলিওৱাৰ বিষয়ে এক মাৰাঠী বৈশিষ্ট্য। তাইৰ প্ৰথম চলচ্চিত্ৰ "দ্য চাইলেন্স"য়ে ১৫ টাতকৈও অধিক বঁটা লাভ কৰিছিল। 2017 চনত ভাৰতত মুক্তি পাব লগা শীৰ্ষ 10 খন চলচ্চিত্ৰৰ ভিতৰত মূল্যাঙ্কন কৰা, "দ্য চাইলেন্স" হিন্দী ত নেটফ্লিক্স আৰু মাৰাঠীত আছে। এছ.এম.আৰ. প্ৰযোজনাত অংশীদাৰ অশ্বিনী চিডৱানী, নাগৰাজ মঞ্জুলেৰ ঝুণ্ডৰ কাৰ্যবাহী প্ৰযোজক আছিল, যি ২০২০ চনৰ আৰম্ভণিতে মুক্তি হোৱাৰ বাবে নিৰ্ধাৰিত হৈছিল।
মৌনা থাৰঙ্গম (এ চাইলেন্ট ৱেভ) | তেলেগু, ইংৰাজী | আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰ, ভাৰত
পৰিচালক - শচীন ধিৰাজ মুদিগোণ্ডা
শচীনৰ কাম হট ডক্স, ৰেইনডান্স, এনাৰ্গাকেমেৰিমেজ আৰু ক্ৰাকোৰ দৰে সন্মানীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত প্ৰদৰ্শিত হৈছে। তেওঁৰ প্ৰাক-থিচিছ চলচ্চিত্ৰ 'এএনএৰ সাক্ষ্য'ত ভাৰত চৰকাৰে জাৰী কৰা শ্ৰেষ্ঠ অনা-বৈশিষ্ট্যপূৰ্ণ চলচ্চিত্ৰৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ বঁটা (স্বৰ্ণ কমল/সোণালী পদুম) লাভ কৰে আৰু শ্ৰেষ্ঠ তথ্যচিত্ৰ চুটি শ্ৰেণীত ৯৫ তম একাডেমী বঁটা লাভৰ বাবে যোগ্যতা অৰ্জন কৰে। শচীনে প্ৰতিযোগিতামূলক পানাভিজন নতুন চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাতা কাৰ্যসূচী সঁজুলি অনুদান আৰু ইউটি গ্ৰেজুৱেট কণ্টিনিউয়িং ফেলোশ্বিপ (এজন উৎকৃষ্ট স্নাতক শিক্ষাৰ্থীৰ অন্তিম বৰ্ষক সমৰ্থন কৰাৰ বাবে প্ৰদান কৰা বঁটা) তেওঁৰ এমএফএ থিচিছ প্ৰকল্প মেন ইন ব্লু ৰূপায়ণ কৰিবলৈ লাভ কৰিছিল, যাক ২০২৩ চনৰ য়ুগো বাফটা ছাত্ৰ বঁটাৰ বাবে তালিকাভুক্ত কৰা হৈছিল।
প্ৰযোজক - প্ৰবীণা পাৰুচুৰী | পাৰুচুৰি বিজয়া প্ৰবীণা আৰ্টছ
প্ৰবীণা পাৰুচুৰী এগৰাকী বঁটা বিজয়ী প্ৰযোজক যি মনোৰঞ্জনমূলক আৰু আকৰ্ষণীয় পাৰস্পৰিক সাংস্কৃতিক প্ৰকল্প সৃষ্টিত মনোনিৱেশ কৰে। তেওঁৰ দুখন চলচ্চিত্ৰ, চি/অ' "কাঞ্চৰাপালেম (২০১৮) আৰু উমা মহেশ্বৰ উগ্ৰা ৰূপচ্য (২০২০), দক্ষিণ ভাৰতত বাণিজ্যিকভাৱে সফল আৰু সমালোচকৰ দ্বাৰা প্ৰশংসিত হৈছিল। ভাৰত আৰু আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰত সফল নাট্য পৰিচালনাৰ পিছত তেওঁলোকে এতিয়া নেটফ্লিক্সত প্ৰচাৰ চলাই আছে।
প্ৰযোজক - জনানী বিজয়নাথন | কিনোষ্ট্ৰীট
প্ৰযোজক হিচাপে তেওঁৰ কাম বিশ্বব্যাপী সন্মানীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত দেখুওৱা হৈছে, যাৰ ভিতৰত আছে হট ডক্স, ৰেইনডান্স, এনাৰ্গাকেমেৰিমেজ, আৰু ক্ৰাকো। প্ৰযোজক হিচাপে তেওঁৰ প্ৰথম খন চলচ্চিত্ৰ, এএনএ-ৰ সাক্ষ্য, ভাৰত চৰকাৰৰ দ্বাৰা জাৰী কৰা শ্ৰেষ্ঠ অনা-ফিচাৰ চলচ্চিত্ৰৰ ৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ বঁটা লাভ কৰে আৰু কেৰালাৰ অস্কাৰ-যোগ্যতা অৰ্জনকাৰী ত্ৰয়াতম আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় তথ্যচিত্ৰ আৰু চুটি চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত শ্ৰেষ্ঠ চুটি তথ্যচিত্ৰ বঁটা লাভ কৰে।
ৰেবিট হোল | সিংহলা, তামিল | শ্ৰীলংকা
পৰিচালক - ইলাংগো ৰামনাথন
ইলাংগো কলম্বো আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱ আৰু এজেণ্ডা ১৪ চুটি চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত জুৰী পেনেলিষ্ট আছিল। তেওঁ ৩৫০ তকৈও অধিক শ্ৰীলংকা নং আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় টিভি বিজ্ঞাপন পৰিচালনা কৰিছে। চুটি চলচ্চিত্ৰ, চাইলেন্ট টিয়ৰ্ছে 19 টা পুৰস্কাৰৰ সৈতে 28 টা আন্তৰ্জাতিক উৎসৱ ভ্ৰমণ কৰিছে আৰু লোকাৰ্নো অপেন ডোৰত প্ৰদৰ্শিত হৈছিল। ক্লিনিক কাঠমাণ্ডুত তেওঁৰ প্ৰকল্প "মৃতদেহৰ গোন্ধ" আৰু "কফিনত বেঁকা কৰক" (টেণ্টিগো নাম সলনি কৰা হৈছে) – ডক স্কুল। তেওঁৰ প্ৰথম বৈশিষ্ট্য টেণ্টিগো আনুষ্ঠানিকভাৱে টালিন ব্লেক নাইটছ চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত নিৰ্বাচিত হৈছিল। এটা প্ৰসিদ্ধ প্ৰযোজনা কোম্পানীৰ সৈতে ভাৰতত টেণ্টিগো পুনৰ নিৰ্মাণ কৰিব
প্ৰযোজক - হিৰণ্য পেৰেৰা | চাইলেন্ট ফ্ৰেমছ প্ৰডাকচনচ (প্ৰাইভেট) লিমিটেড
হিৰণ্যই টিভি বিজ্ঞাপন পৰিচালনা কৰি চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাণৰ প্ৰতি তেওঁৰ আগ্ৰহ আৰু মৰম প্ৰদৰ্শন কৰিছে, আনহাতে আটাইতকৈ কম বয়সীয়া মহিলা পৰিচালক/প্ৰযোজক। ১৯ টা পুৰস্কাৰৰ সৈতে ২৭ খন আন্তৰ্জাতিক উৎসৱভ্ৰমণ কৰা এখন চুটি চলচ্চিত্ৰ চাইলেন্ট টিয়ৰ্ছও লোকাৰ্নো অপেন ডোৰত প্ৰদৰ্শিত হৈছিল। তেওঁ চলচ্চিত্ৰ বজাৰ ২০১৯ ত প্ৰযোজক কৰ্মশালাৰ অংশ আছিল। তেওঁ বুচান ফিল্ম স্কুল – ইণ্টাৰনেচনেল ফিল্ম বিজনেছ একাডেমীৰ এগৰাকী ফেলো। তাইৰ প্ৰথম বিশেষত্ব, টেণ্টিগোক টালিন ব্লেক নাইটছ চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত আনুষ্ঠানিকভাৱে নিৰ্বাচিত কৰা হৈছিল। তেওঁ শীৰ্ষ ৫০ গ্লোবেল প্ৰফেচনেল এণ্ড কেৰিয়াৰ মহিলা বঁটা ২০২৩ ত এগৰাকী বঁটা প্ৰাপক আছিল।
ৰাজু | হিব্ৰু | ইজৰাইল
পৰিচালক - ড্ৰৰ চাবো
ড্ৰৰ চাবো এজন ইজৰাইলী পৰিচালক, আৰু লেখক। তেওঁ জেৰুজালেম চেম স্পিগেল ফিল্ম স্কুলৰ পৰা সন্মানৰ সৈতে স্নাতক ডিগ্ৰী লাভ কৰিছিল। তেওঁৰ ছবি "হেমদাত আভোট"-এ কেআইএছএফএফত শ্ৰেষ্ঠ চলচ্চিত্ৰবঁটা লাভ কৰে, আৰু এমওএমএত প্ৰদৰ্শিত হয়। তেওঁৰ ফিচাৰ, "ডেড এণ্ড" (২০০৬) জেএফএফত শ্ৰেষ্ঠ ফিচাৰ লাভ কৰিছিল আৰু আইএফএফআই (২০০৭)ত প্ৰদৰ্শিত হৈছিল। তেওঁৰ মিনি শৃংখলা নেভেলোট (২০১১), ইজৰাইলী টেলিভিছন একাডেমী বঁটাত শ্ৰেষ্ঠ নাটক শৃংখলা লাভ কৰে। তেওঁৰ ফিচাৰ ঈগলছ (2012), টিআইএফএফত প্ৰদৰ্শিত হৈছিল। ই অআইএফএফত গোল্ডেন ডিউক আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰতিযোগিতাত মনোনীত আছিল আৰু ফেষ্টত শ্ৰেষ্ঠ চলচ্চিত্ৰ জিকিছিল। আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ বিষয়টোৱে তেওঁৰ নাটক শৃংখলা দ্য ৱৰ্ডমেকাৰ (২০১৫)ৰ উত্তৰ আমেৰিকাৰ অধিকাৰ অৰ্জন কৰে। ড্ৰ'ৰ ইজৰাইলী চেনেল ১০ ডকুমেণ্টৰী ডিপাৰ্টমেণ্টৰ (২০০৫-২০০৬) মুৰব্বী আছিল আৰু তেওঁৰ প্ৰশংসিত তথ্যচিত্ৰ ৰচনাসমূহৰ বাবে পুৰস্কৃত হৈছিল। ড্ৰোৰে টিভি শৃংখলা জোচেফাছ প্ৰব্লেম (২০১৯) লিখাৰ বাবে ফিল্ম মিডিয়া ক'লাবৰেটিভ অপেনৱৰ্ক ষ্টুডিঅ'ৰ পৰা বৃত্তি লাভ কৰিছিল।
প্ৰযোজক - লী য়াৰ্ডেনি | এমৱাই টিভি প্ৰযোজনাসমূহ
এমৱাই টিভি প্ৰযোজনা কোম্পানীৰ মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া লী য়াৰ্ডেনি আৰু অভিৰাম বুক্ৰিছে ২০ বছৰৰো অধিক সময় ধৰি দূৰদৰ্শন আৰু চলচ্চিত্ৰ উদ্যোগত কাম কৰি আছে। এমৱাই টিভি হৈছে স্থানীয় আৰু আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সফলতাৰ ট্ৰেক ৰেকৰ্ডৰ সৈতে এটা ইজৰাইলী আধাৰিত সমল বিকাশ আৰু প্ৰযোজনা গৃহ। কোম্পানীটোৰ গুৰুত্ব স্ক্ৰিপ্টেড টিভি শৃংখলা, তথ্যচিত্ৰ আৰু ফিচাৰ ফিল্মৰ ওপৰত। তেওঁলোকৰ কামবোৰৰ ভিতৰত আছে - ইজৰাইল একাডেমী বঁটা বিজয়ী, ২ চিজন টিভি শৃংখলা "ৰেড বেণ্ড" (২০০৮-২০১১), ইজৰাইল একাডেমী বঁটা বিজয়ী নাটক শৃংখলা "নেভেলোট" (২০১১) "দ্য ফিচাৰ ঈগলছ" (২০১২) ফেষ্টত শ্ৰেষ্ঠ চলচ্চিত্ৰ। নাটক শৃংখলা দ্য ৱৰ্ডমেকাৰ যাক আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ টপিক ষ্ট্ৰীমিং সেৱাত ষ্ট্ৰীমিংৰ বাবে অধিগ্ৰহণ কৰা হৈছে। "এলবাম ৬১"(২০১৩), জেৰুজালেম চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত শ্ৰেষ্ঠ তথ্যচিত্ৰ বঁটা বিজয়ী, হাণ্ডা হাণ্ডা (২০১৩) ডক আভিভ মহোৎসৱত সন্মানীয় উল্লেখ। শ্ৰেষ্ঠ ডকো-ৰিয়েলিটি-টম য়াৰ ওছা বাগ্ৰুট (২০১৮+২০১৯) শ্ৰেষ্ঠ মনোৰঞ্জন অনুষ্ঠান মা নিছগাৰৰ বাবে একাডেমী বঁটা বিজয়ী (২০১৮)।
ৰায়াছ ৱেডিং | বঙালী | বাংলাদেশ
পৰিচালক আৰু প্ৰযোজক - মাকসুদ হোছেইন | ফিউজন পিক্সাৰছ
মাকসুদ হোছেইন এজন লেখক-পৰিচালক আৰু প্ৰযোজক। হোছেইনে ১৫ খনতকৈও অধিক চুটি ছবি পৰিচালনা কৰিছে। তেওঁৰ এটা চৰ্টছ, থ্ৰী বিউটিজে ২০০৬ চনত ষ্টুডেণ্ট একাডেমী বঁটা লাভ কৰিছিল। তদুপৰি, মাকসুদ হোছেইন এখন দূৰদৰ্শন চলচ্চিত্ৰ বাসত্তৰ ঘণ্ৰ (৭২ ঘণ্টা)ৰ লেখক আৰু পৰিচালক আছিল। ইয়াৰ উপৰিও, তেওঁ যোৱা দহ বছৰত ২০০ ৰো অধিক দূৰদৰ্শন বিজ্ঞাপন পৰিচালনা কৰিছে। তেওঁৰ প্ৰথম ফিচাৰ চলচ্চিত্ৰ, চাবা (আগতে ছাফা নামেৰে জনাজাত) গ্লোবেল মিডিয়া মেকাৰছ লছ এঞ্জেলছ ৰেচিডেন্সি ২০২৩, এছিয়ান প্ৰজেক্ট মাৰ্কেট ২০২২, প্ৰডুয়েৰ অ' চুড ২০২২, কান চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱৰ সহ-প্ৰযোজনা দিৱস ২০২২ আৰু এনএফডিচি ফিল্ম বজাৰ ভাৰতৰ সহ-প্ৰযোজনা বজাৰ ২০২১-ত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ আনুষ্ঠানিকভাৱে নিৰ্বাচিত কৰা হৈছে। চাবা বৰ্তমান পোষ্ট-প্ৰডাকচনত আছে।
প্ৰযোজক - বৰ্কত হোছেইন | ফিউজন পিক্সাৰছ
তেওঁ বাৰ্লিনেল টেলেণ্টছ জাৰ্মানী (২০১৯), এছিয়ান ফিল্ম একাডেমী দক্ষিণ কোৰিয়া (২০১৫) আৰু কিয়োটো চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাতা লেব জাপান (২০১৬)ৰ পৰা ফেলোশ্বিপ সম্পূৰ্ণ কৰিছে। তেওঁৰ ফিচাৰ ফিল্ম জালালছ ষ্টোৰী (২০১৫) ৮৮ তম একাডেমী বঁটাত শ্ৰেষ্ঠ বিদেশী ভাষাৰ চলচ্চিত্ৰৰ বাবে বাংলাদেশী প্ৰৱেশ হিচাপে নিৰ্বাচিত হৈছিল। চলচ্চিত্ৰখন বুচান আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱ দক্ষিণ কোৰিয়াৰ নতুন চলিত শ্ৰেণীত মনোনীত হৈছিল (২০১৪)। তেওঁৰ ফিচাৰ ফিল্ম, চাবা (আগতে চাফা নামেৰে জনাজাত) গ্লোবেল মিডিয়া মেকাৰছ লছ এঞ্জেলছ ৰেচিডেন্সি ২০২৩, এছিয়ান প্ৰজেক্ট মাৰ্কেট ২০২২, প্ৰডুইৰ অ' চুড ২০২২, কান চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱৰ সহ-প্ৰযোজনা দিৱস ২০২২ আৰু এনএফডিচি ফিল্ম বজাৰ ভাৰতৰ সহ-প্ৰযোজনা মাৰ্কেট ২০২১-ত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ আনুষ্ঠানিকভাৱে নিৰ্বাচিত হৈছে।
প্ৰযোজক - ত্ৰিলোৰা হোছেইন | ফিউজন পিক্সাৰছ
প্ৰযোজক হিচাপে তাইৰ কৃতিত্বৰ ভিতৰত আছে দূৰদৰ্শন চলচ্চিত্ৰ ৭২ ঘণ্টা আৰু ষ্টুডেণ্ট একাডেমী বঁটা বিজয়ী চুটি তিনিগৰাকী সুন্দৰী। প্ৰযোজক আৰু সহ-লেখক হিচাপে তেওঁৰ প্ৰথম ফিচাৰ চলচ্চিত্ৰৰ চিত্ৰনাট্য, চাফা (চাবালৈ পুনৰ নামকৰণ কৰা হৈছে) গ্লোবেল মিডিয়া মেকাৰছ লছ এঞ্জেলছ ৰেচিডেন্সি ২০২৩, এছিয়ান প্ৰজেক্ট মাৰ্কেট 2022, প্ৰডুয়েৰ অ' চুড ২০২২, কান চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱৰ সহ-প্ৰযোজনা দিৱস ২০২২ আৰু চলচ্চিত্ৰ বজাৰ ভাৰতৰ সহ-প্ৰযোজনা মাৰ্কেট ২০২১ত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ আনুষ্ঠানিকভাৱে নিৰ্বাচিত কৰা হৈছিল।
দা ডিষ্টেন্ট নিয়েৰ | ইংৰাজী, জাৰ্মান, হিন্দী | জাৰ্মানী, ভাৰত, ফ্ৰান্স, পোলেণ্ড আৰু যুক্তৰাজ্য
পৰিচালক - ৰাফেল কাপেলিনস্কি
তেওঁৰ ফিচাৰ 'বাটাৰফ্লাই কিচেছ'-এ বাৰ্লিনত আন্তৰ্জাতিক চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত (২০১৭) ক্ৰিষ্টাল বিয়েৰ জিকিছিল আৰু পৰিচালনাৰ বাবে ব্ৰিটিছ স্বতন্ত্ৰ চলচ্চিত্ৰ বঁটাৰ বাবে দীৰ্ঘদিন ধৰি তালিকাভুক্ত আছিল। তেওঁ সদ্য়হতে 'বুদাপেষ্ট ডায়েৰীজ'ত (পোলিশ ফিল্ম ইনষ্টিটিউট / হাংগেৰিয়ান ফিল্ম ফাণ্ড, কেনেল+, ডমিনো ফিল্মচ/ফিল্মফাব্ৰিক)ত পোষ্ট-প্ৰডাকচন সমাপ্ত কৰিছে। তেওঁ লণ্ডনৰ লণ্ডন ফিল্ম স্কুল, লছ এঞ্জেলছৰ আমেৰিকান ফিল্ম ইনষ্টিটিউট আৰু কাটোৱিচৰ ক্ৰজিজটফ কিশ্লোস্কি ফিল্ম স্কুলত পৰিচালনা প্ৰবক্তা হিচাপে কাম কৰে।
প্ৰযোজক - কাথাৰিনা চুকাল | বোম্বাই বাৰ্লিন ফিল্ম প্ৰডাকচন
কাথাৰিনা চুকালেহাছ ৩০ বছৰৰো অধিক সময় ধৰি চলচ্চিত্ৰ ব্যৱসায়ৰ অংশ আছিল, তেওঁৰ প্ৰযোজনা অভিজ্ঞতা কানাডাৰ পৰা ইউৰোপ, আফ্ৰিকা আৰু এছিয়ালৈ যায়। এগৰাকী সৃষ্টিশীল প্ৰযোজক হিচাপে, তেওঁ ইউৰোপ, আমেৰিকা আৰু ভাৰতৰ স্থানীয় আৰু আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বজাৰৰ বাবে চলচ্চিত্ৰ আৰু শৃংখলাত সহ-প্ৰযোজনাৰ বাবে দায়বদ্ধ। চুকালে ফিল্ম প্ৰডাকচনে 'এলওইভি' (এছএক্সএছডব্লিউ/বিএফআই/টালিন ব্লেক নাইটছ চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱ আদি) আদিৰ দৰে উল্লেখযোগ্য চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাণ কৰিছে যিবোৰ নেটফ্লিক্সত 5 বছৰৰ বাবে বিশ্বজুৰি উপলব্ধ আছিল। জাৰ্মান-ফৰাচী-টাইৱানীজ-ম্যানমাৰৰ সহ-প্ৰযোজনা 'দ্য ৰোড টু মাণ্ডালে' (ভেনিছ, টিআইএফএফ, বুচান ইত্যাদি) বিশ্বব্যাপী চিনেমাগৃহত মুক্তি দিয়া হৈছিল।
দা প্ৰিষ্ট এণ্ড দা প্ৰষ্টিটিউট | ইংৰাজী, মালায়ালম, হিন্দী | ভাৰতৰ সঞ্চালক আৰু প্ৰযোজক - অৰুণাৰাজে পাটিল | গাহিমিডিয়া
অৰুণাৰাজে পাটিল এজন সমালোচকৰ দ্বাৰা প্ৰশংসিত বঁটা বিজয়ী চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাতা, অৰুণাৰাজে এগৰাকী লেখক, সম্পাদক, পৰিচালক আৰু প্ৰযোজক। চলচ্চিত্ৰ উদ্যোগৰ প্ৰথম ছোৱালী টেকনিচিয়ান হিচাপে সোণৰ পদক আৰু প্ৰথম মহিলা চৰকাৰী বঁটা লাভ কৰা ভাৰতীয় চলচ্চিত্ৰ প্ৰতিষ্ঠানৰ এগৰাকী প্ৰাক্তন ছাত্ৰী। তেওঁ বিজ্ঞাপনচলচ্চিত্ৰ, তথ্যচিত্ৰ, দূৰদৰ্শন ধাৰাবাহিক আৰু শ্বেক ক অভিনয় কৰিছে, গেহৰি, চিতুম (যুটী হিচাপে), আৰু এককভাৱে ৰিহাইৰ (বিনোদ খান্না, হেমা মালিনী, নাছিৰুদ্দিন শ্বাহ), পতিতা পাৱনা আৰু পতিতা পাৱনী, ভৈৰৱী (অশ্বিনী ভাৱে, শ্ৰীধৰ), কেহ দো না (চিমোন সিং, পাৰবীন দাবাস), তুম (মনীষা কৈৰালা, ৰজত কাপুৰ) আৰু ফায়াৰব্ৰেণ্ড (ঊষা যাদৱ, গিৰিশ কুলকৰ্ণি) প্ৰিয়ংকা চোপ্ৰাৰ দ্বাৰা প্ৰযোজিত আৰু নেটফ্লিক্সত প্ৰদৰ্শিত হৈছে। তেওঁ বামশা বৈক্ষ, গিধ আৰু মাছুমৰ দৰে চলচ্চিত্ৰ সম্পাদনা কৰিছে। তেওঁ তেওঁৰ তথ্যচিত্ৰ', 'মল্লিকা চাৰাভাই', 'এ নিউ পেৰাডাইম' আৰু 'বিহাইণ্ড দ্য গ্লাছ ৱাল'ৰ বাবে ৬ টা ৰাষ্ট্ৰীয় বঁটা আৰু বহুতো মহাৰাষ্ট্ৰ আৰু কৰ্ণাটক ৰাজ্যিক বঁটা লাভ কৰিছে আৰু ৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ বঁটাকে ধৰি বহুতো জুৰিত সেৱা আগবঢ়াইছে।
ফিল্ম বজাৰৰ বিষয়ে
২০০৭ চনত ইয়াৰ আৰম্ভণিৰ পৰা, ফিল্ম বজাৰে চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাণ, প্ৰযোজনা আৰু বিতৰণত দক্ষিণ এছিয়াৰ চলচ্চিত্ৰ আৰু প্ৰতিভা আৱিষ্কাৰ, সমৰ্থন আৰু প্ৰদৰ্শনৰ ওপৰত গুৰুত্ব দি আহিছে; বজাৰখনে দক্ষিণ এছিয়া অঞ্চলত বিশ্ব চলচ্চিত্ৰৰ বিক্ৰীৰ সুবিধাও প্ৰদান কৰে। বজাৰৰ লক্ষ্য হৈছে অঞ্চলটোত বিশ্ব চলচ্চিত্ৰৰ বিক্ৰীৰ সুবিধা প্ৰদান কৰা। ফিল্ম বজাৰ হৈছে দক্ষিণ এছিয়া আৰু আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাতা আৰু চলচ্চিত্ৰ প্ৰযোজক, বিক্ৰী এজেণ্ট, আৰু উৎসৱপ্ৰগ্ৰামাৰসকলৰ বাবে সম্ভাৱ্য সৃষ্টিশীল আৰু বিত্তীয় সহযোগিতাৰ বাবে এক একত্ৰিত বিন্দু। ৫ দিনৰ ভিতৰত, চলচ্চিত্ৰ বজাৰে চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাণ, প্ৰযোজনা আৰু বিতৰণত দক্ষিণ এছিয়াৰ সমল আৰু প্ৰতিভা আৱিষ্কাৰ, সমৰ্থন আৰু প্ৰদৰ্শনৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিয়ে।
এনএফডিচিৰ বিষয়ে
১৯৭৫ চনত অন্তৰ্ভুক্ত কৰা, ৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ উন্নয়ন নিগম লিমিটেড (এনএফডিচি) ভাৰত চৰকাৰৰ তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়ে গঠন কৰিছিল, যাৰ প্ৰাথমিক উদ্দেশ্য আছিল ভাৰতীয় চলচ্চিত্ৰৰ প্ৰচাৰ আৰু ইয়াক সমগ্ৰ বিশ্বতে প্ৰদৰ্শন কৰা। ২১ টা আঞ্চলিক ভাষাত ৩০০ খনতকৈও অধিক চলচ্চিত্ৰলৈ বিত্তীয় সমৰ্থন আগবঢ়োৱাৰ সৈতে, এনএফডিচিয়ে সমগ্ৰ দেশত স্বতন্ত্ৰ চলচ্চিত্ৰৰ বিকাশ, বিত্তীয় আৰু বিতৰণত সহায় কৰিবলৈ এক পৰিৱেশ তন্ত্ৰৰ সুবিধা প্ৰদান কৰাত সহায় কৰিছে। এই চলচ্চিত্ৰসমূহে অসংখ্য আন্তৰ্জাতিক আৰু ৰাষ্ট্ৰীয় সন্মান লাভ কৰিছে। এনএফডিচিৰ সহ-প্ৰযোজনা উদ্যোগ ফিল্ম বজাৰ এই প্ৰক্ৰিয়াৰ এক অবিচ্ছেদ্য অংশ হৈ আছে।

Ministry of Information & Broadcasting
NFDC India announces its selection for the Co-Production Market Feature length projects at the Film Bazaar 2023
20 projects originating from 11 countries feature a diverse range of Indian and International languages including Hindi, English, Marathi, Bengali, Gujarati, Odia, Tamil, Telugu, Malayalam,
Kannada, Sinhala, German and Hebrew
25 OCT 2023 3:59PM by PIB Mumbai
: Mumbai, October 25, 2023
The 17th edition of the NFDC Film Bazaar unveiled the official selection of the feature length projects of the Co-Production Market, to be held between November 20 – 24, 2023 in Marriott Resort, Goa.
For its 17th Edition, Film Bazaar is bringing forth 20 projects with a pan-global narrative. The Co- Production Market Feature length projects are a bunch of powerful projects from 11 countries that have been selected to participate in the Market. The line-up is an eclectic mix of stories from India, Bangladesh, Sri Lanka, USA, UK, Singapore, Germany, France, Poland, Luxembourg, and Israel. The selected filmmakers will be pitching their projects to International and Indian producers, distributors, festival programmers, financiers, and sales agents at the Open Pitch.
The Festival Director, IFFI & Film Bazaar and Joint Secretary (Films) and MD, NFDC, Shri Prithul Kumar said that “Co-Production Market has been one of the most important segments of the Film Bazaar helping curated projects and financial support. It has consistently brought out notable projects. This year, we received a record number of applications 142 projects from 19 countries in 27 languages. We wish the selected filmmakers all the best and hope that their projects will find a fitting co-production match for their forthcoming journey towards a successful completion of their project”.
The selected projects for 2023 are –
AATH (The Eight) | Marathi | India
Director - Nachiket Waikar
Nachiket Waikar has directed, edited, and written the screenplay for the feature film 'Tendlya,' for which he received Best Debut Director and Best Editor awards at the 56th Maharashtra State Film Awards. Nachiket has a post-graduate diploma in Film Editing from the Film and Television Institute of India, Pune. His projects in FTII, such as Letter from Korlai, Golden Mango, Kra-ma-sha, and others, have received honors and recognition at numerous film festivals across the world.
Producer - Shwetaabh Singh | NaMa Productions
Shwetaabh is a visionary film producer known for his exceptional ability to bring thought- provoking narratives to the silver screen. He graduated from the Film and Television Institute of India in Acting and he gained a holistic perspective on various aspects of film production, which eventually shaped his approach as a producer. He is the producer of Eeb Allay Ooo! Berlinale, Filmfare Best film, Aise Hee (2019) - Special Jury mention Busan International film Festival 2019
Producer - Tarun Sharma | OneShot Films
Tarun has garnered attention for his ability to craft compelling narratives that resonate with audiences across genres. His upcoming feature film "Mirg" is a highly anticipated film that promises to captivate audiences with its engaging narrative and memorable performances.
A Love Supreme | Hindi | India
Director - Dev Benegal
Dev Benegal’s award-winning debut feature “English, August” acknowledged as a landmark film in contemporary Indian cinema, won The National Award and was selected at MOMA’s New Directors New Films and was the first Indian acquisition of 20th Century Fox. “Split Wide Open”, also distributed by Fox, premiered at the Venice International Film Festival and won multiple awards. “Road, Movie”, an official selection at Atelier du Cannes, was the opening night film at the Berlin Film Festival (Generation Plus).
Producer - Neeraj Jain | min(d) studio
Neeraj Jain is an Indian-American cinematographer and producer based out of Los Angeles and New York. He has shot projects in both the United States and India. His first feature film The Sound of The Wind (2020) released with many reviews praising the visuals of the film. Most recently, he shot the second season of Zoya Akhtar’s Made in Heaven (2022) for Amazon Prime.
Producer - Maya Patel min(d) studio
Maya Patel is a Producer based out of Mumbai, London and Los Angeles. She is also a Founding Partner at Min(d) Studio, NY. She most recently worked on “The Price of Free” - an Emmy-nominated film based on the life of Nobel Peace Prize winner Kailash Satyarthi and his fight to end child slavery. The film won the Sundance Film Festival Grand Jury Prize in 2018. She has worked on the development and production of award-winning films and campaigns including Netflix’s “Bikram”, Showtime’s “The Kingmaker”. She has worked with Academy-Award winning directors such as Davis Guggenheim, Smriti Mundhra, Lauren Greenfield, and Eva Orner.
Baghuni (Dance like a Tiger) | Odia | India, United Kingdom
Director - Jitendra Mishra
Jitendra Mishra is one of the few Indian Film producers and promoters who have been able to create a benchmark in ‘Alternative methods of Film Production, Distribution and Promotion’ at international level. He has already been associated with the production, distribution and promotion of more than 50 films in different categories and various capacities all together. Many of them have got worldwide acclamation and recognition. The Last Color, Buried Seeds, Desires of the Heart, Human Oak, I am Kalam, Barefoot Empress are a few recent films among others. His recent production ‘The Last Color’ was selected in more than 50 international film festivals and won over 20 different awards
Producer - Partha Sarathi Panda | Glocal Films UK Limited
Partha Sarathi Panda has been promoting art, culture and cinema from India through various endeavors . His production house Glocal Films UK Limited has been producing and distributing audio visual content from various genres.
Bhai Band (One two three Mic check) | Gujarati | India
Director & Producer - Manish Saini | Amdavad Films Pvt. Ltd.
Manish Saini is a writer, director and producer. His first feature film “Dhh” in 2017 which went on to win a National Award in 2018 gained critical acclaim and traveled to various prestigious film festivals like Toronto International Film Festival Kids & Shanghai International Film Festival. It was acquired by Viacom 18 studios and released theatrically in 2018. Manish wrote, edited and directed his second Guajarati film “Gandhi and Co.” in 2020, it has been recognised and garnered at festivals with prestigious awards. Namely: Golden slipper award, Zlin film festival, Czech Republic 2022. Best Curator’s choice film, UK Asian film festival, 2022 and Best Child Actor, New York Indian film festival, 2022
Bhopal Boys | Hindi | India Director - Ajitesh Sharma
Ajitesh Sharma has completed film studies and worked as an Assistant Director on various national and international projects, his last being the critically acclaimed Netflix Series 'Delhi Crime season 01'. He then directed the widely watched facebook original mini-episodic series Home Spun based in Uttarakhand. His debut feature length documentary film “WOMB - Women of My Billion” produced by Priyanka Chopra Jonas and Apoorva Bakshi went to various global film festivals. Ajitesh has also directed films for channels like Warner Bros. Discovery.
Producer - Monisha Thyagarajan | Awedacious Originals
Monisha Thyagarajan is a Founding Partner & Creative Producer at Awedacious Originals and most notably known for heading the physical production of the International Emmy Winning show Delhi Crime; Netflix Musical, What Are The Odds?; Discovery Shows Art Of Getting Lost & Off Road With Gul Panag And Mission Everest. She's also passionate about writing and story engineering and her scripts have been and are being produced into critically acclaimed shows. Notable works include SAVE THE DATE, an episode in the anthology series on Netflix and much more.
Fashigate | Marathi | India
Director - Phulawa Khamkar
Phulawa Khamkar is the Receiver of prestigious Shiv Chhatrapati Purskar from the Govt of Maharashtra for the excellence in Gymnastics in the year 1992-93. She is a Choreographer and Dance teacher by profession and has Choreographed songs for films such as ‘Natarang , Mitwaa , Classmates , Humpy’ and received many awards for the same. She Began performing in India's first dance reality show ‘Boogie Woogie’. She Directed a short film ‘Maasa’ in 2022 and got recognition and award in many Indian and International Film Festivals
Producer - Amar Khamkar | Golden Lily Entertainment
Amar Khamkar has successfully executed a short film 'Maasa' directed by Phulawa Khamkar.
Heirloom | Gujarati, Hindi | India
Director - Upamanyu Bhattacharyya
Upamanyu Bhattacharyya is an animation director and illustrator based in Kolkata. He is a graduate of the Animation Film Design Programme of the National Institute of Design, Ahmedabad. He co-founded Ghost Animation, Kolkata, and later, Otter Studios, Kolkata. He co-directed the animated short film ‘Wade’ (2020), which won the City Of Annecy Award at the Annecy Festival, and was selected at several other festivals. ‘Heirloom’ is his first animated feature film.
Producer - Shubham Karna | Odd & Even Pictures
Shubham Karna studied film and television at UA, London (2016). He started out as an Assistant Director to Anurag Kashyap on ‘Mukkabaaz’ and ‘Chaar Chaplein.’ He then moved on to ‘Sacred Games’ S01 & S02 as Assistant Director and Script Supervisor respectively. He is 2nd Unit Director on an untitled, yet to release series for Endemol India.
Producer - Arya. A. Menon | Odd & Even Pictures
Arya A. Menon is a Producer based in Mumbai, known for Hardik Mehta's documentary 'Famous In Ahmedabad' which won best non-feature film at the National Awards (India) in 2015. She was Series Producer on India’s first Netflix show 'Sacred Games' S01 & S02 and 'Decoupled' S01. She was Director's Assistant to Vikramaditya Motwane on the feature 'AK vs AK’ and is Producer on a yet to be released feature.
I'll Smile in September | Hindi | India,Singapore
Director - Aakash Chhabra
Aakash Chhabra studied Film Producing at Satyajit Ray Film & Television Institute and received further training at the Busan Asian Film School (AFiS), Locarno Documentary School and Jihlava Academy. His short films have screened at film festivals in Oberhausen, Toronto, Poitiers, Tehran and Dharamshala. His debut short Mintgumri received a nomination at the Film Critics' Guild of India Awards 2022 while his short documentary A Winter's Elegy featured on BFI X Sight and Sound - Best Video Essays of 2022 . He is presently working on I'll Smile in September which was selected for the Produire au Sud 2022 workshop in Nantes, France, and won the Cineuropa 'A Journey to Europe' Screenwriting Competition 2021. He is a recipient of the reFrame Genderalities film fellowship 2021-22 and the Rough Edges Uncode Fellowship 2022-23 for his shorts A Winter's Elegy and Nighiyaan Chhavan.
Producer - Sanjay Gulati | Crawling Angel Films
Sanjay Gulati is an Independent Film Producer Based In New Delhi, India. He Is The Founder Of Crawling Angel Films. His Films Include Lajwanti (Berlinale Forum 2014), Ashwatthama (Biff New Currents 2017), Once Again (2018), An Indo-German-Austrian Co-Production Distributed By Netflix, Nimtoh (Mami 2019 - Grand Jury Prize, Iffr Bright Future 2020), Pearl Of The Desert (Idfa 2019), Laila Aur Satt Geet (Berlinale Encounters 2020) And Guras (Karlovy Vary 2023 - Proxima Special Jury Prize). His Indo-French-Norwegian Project, Girls Will Be Girls, In Post-Production, Received The CNC Aide Aux Cinémas Du Monde Grant And Sørfond Fund In 2022.
Producer - Fran Borgia | Akanga Film Asia
Fran Borgia is a film Producer Who Leads Akanga Film Asia, An Independent Production Company Based In Singapore. His Titles Include Here (Cannes Directors’ Fortnight 2009), Sandcastle (Cannes Critics’ Week 2010), A Lullaby To The Sorrowful Mystery (Berlinale 2016 – Silver Bear), A Yellow Bird (Cannes Critics’ Week 2016), A Land Imagined (Locarno 2018 – Pardo D’oro), Yuni (Toronto 2021 – Platform Prize), Tomorrow Is A Long Time (Berlinale Generation 2023) And Tiger Stripes (Cannes Critics' Week 2023 - Grand Jury Prize).
In Law | Hindi | India
Director - Dar Gai
Dar Gai is an Indo-Ukranian Filmmaker and the co-founder of Jugaad Motion Pictures. She’s a regular breaker of the internet with several viral videos that are known to shape culture. Dar has written & directed music videos such as Prateek Kuhad's 'Cold/mess' & 'Kasoor', Ritviz's 'Sage' & 'Liggi' amongst others.
Producer - Dheer Momaya | Jugaad Motion Pictures
Dheer Momaya is an Oscar shortlisted producer and founder of Jugaad Motion Pictures, leads a media studio that excels in producing feature films, TV series, commercials, and music videos. Their acclaimed works have been showcased at prestigious film festivals like TIFF, Tribeca, and BFI, and released theatrically in over 20 countries. The recent film 'Last Film Show,' directed by Pan Nalin, secured global presentation through Orange Studio (France) and distribution by Samuel Goldwyn Films (USA), Shochiku (Japan), and others in 25 territories. This movie, India's 2023 Oscar entry, is the nation's first Foreign Language Oscar shortlist in 21 years.
Producer - Pranit Sahni | Jugaad Motion Pictures
Pranit Sahni is a mechanical engineer from VIT, Vellore, who transitioned his passion for filmmaking into a career. He initially collaborated with BYJU, scripting, directing, and editing educational videos from 2015 to 2017, he now serves as a Partner and Executive Producer at Jugaad Motion Pictures. Notably, he directed the viral music video "Bombay Dreams" with over 35 million YouTube views. His directorial path extended with projects for Sony Music India, Amit Trivedi's independent label, and Ritviz's "Khamoshi." Pranit also co-directed the popular "Jaldi Aao," the Netflix Money Heist anthem, and is set to release a Netflix Web Series as Executive Producer later this year.
Kaalakoota (Toxic Nector) | Kannada | India
Director - Abhaya Simha
Abhaya Simha is a graduate of the FTII, Pune in screenwriting and direction. He wrote and directed 4 feature films. His film Gubbachigalu (2008) Won the National Award for the best children's film and was also selected for Indian Panorama at IFFI and a few other International Film Festivals. His film Shikari (2010) Bi-lingual film with Malayalam actor Mammootty in the lead role. Sakkare (2012) Romantic comedy with Kannada actor, Ganesh Paddayi - 2017 Tulu Adaptation of Macbeth - Won the National Film Award, Won the State Award for Third Best film. Selected to Indian Panorama at IFFI and screened in a few other international film festivals.
Producer - Vachan Shetty
Vachan Shetty is a film producer by profession. He started Innostorm Entertainment Group in 2009. He has produced over 15 films in various capacities as producer, co-producer and line producer. His passion to tell stories that matter in a compelling format has him associated with some of the important artists from across the country. He has worked in Kannada, Tulu, Tamil, and Malayalam film industries.
Khekshiyal (The Jackal) | Bengali | Bangladesh
Director - Golam Muntakim Fahim
Muntakim's first short, "Total Bangladesh 5 Ton," was released in 2019. He then made "Kauwa" and "Shalbrikkha," two critically and commercially appreciated shorts for a Bangladeshi anthology series. Another short film by Muntakim, titled "Ekjon Telapoka," was released in 2021 on Chorki, the most popular streaming service in Bangladesh. His most recent independent short film, "Helium Monkey Balloon," was chosen for the 21st Dhaka International Film Festival's Short and Independent category. Muntakim is presently working on his first feature film, "Khekshiyal."
Producer - Rezwan Shahriar Sumit | mypixelstory
Rezwan produced Sundance alum Barbara Cigarroa's short 'Dios Nunca Muere' that notably played at NYFF, AFI Fest, and Palm Springs. Sumit’s debut feature ‘The Salt in Our Waters' represented Bangladesh at major festivals such as BFI London and Busan. It was nominated for the Ingmar Bergman Award at Göteborg, New Directors Award at both São Paulo and Seattle, and won the NETPAC Award at Kolkata. Most recently, the film took home 7 National Film Awards, including 'Best Picture' in Bangladesh. His next feature project 'A New Prophet' is a science fiction film; it is backed by Alfred P. Sloan Foundation ($100K grant), IEFTA, Film Bazaar and Torino Film Lab. The screenplay is in development at Film Independent’s Global Media Makers program.
Kohinoor | Hindi | Germany, Luxembourg, France
Director - Udita Bhargava
Udita Bhargava lives and works between Germany and India. Her debut feature DUST, a German -Indian Co-production premiered at Berlinale Perspektive Deutsches Kino. Her shorts have been screened and awarded at film festivals across the world, including the 3 Sat Prize at the Oberhausen Film Festival for Imraan, C/o Carrom Club. She has worked on several international film productions including Danny Boyle’s Slumdog Millionaire, Lars von Trier’s Antichrist and Mira Nair’s The Migration.
Producer - Martin Lehwald | Schiwago Film
Marin is specially interested in supporting young directors and is constantly searching for interesting and ambitious stories. In cooperation with various partners in Germany and abroad, Schiwago Film has often managed to arrange financing for seemingly difficult projects. Schiwago Film’s notable feature films include Jan-Ole Gerster’s Oh Boy (A Coffee In Berlin), Winning Six Lolas at the German Film Awards in categories Best Film, Best Script And Best Director In 2012 and Lara (2019) as well as Styx by Wolfgang Fischer, which won three awards including The Ecumenical Jury at the 2018 Berlinale.
Lost and Found | Hindi | India
Director - Gitanjali Rao
Gitanjali Rao is the writer and Director of Bombay Rose, an animated feature film that opened the Venice Critics Week 2019, followed by Toronto , Busan, Macao , Marrakech and over 50 international festivals, winning 7 awards including the Silver Hugo at the 53rd Chicago. It is now available on Netflix. Gitanjali’s animated short film ‘Printed Rainbow’ premièred and won three awards in Cannes Critics Week in 2006, won 25 international awards and was shortlisted for the Oscars 2008. Her latest short animation, “Tomorrow My Love” had its World premiere at the 74th Locarno Film Festival 2021. For her body of work, she recently received the Pardo D’ Or - Locarno Kids Award at 75th Locarno Film Festival 2022.
Producer - Ranjan Singh | Good Bad Films
Ranjan Singh is the current CEO of Good Bad Films, has been an independent producer, marketer, and distributor of films for 20 years in the industry. He has been an Associate and a Co-Producer at Phantom Films. He has worked on films like Mukkabaaz, Queen, Lootera, Hasee Toh Phasee, Masaan, Udta Punjab, Ugly, Bombay Velvet, etc. In the last couple of years, he has distributed the much- acclaimed films like Eeb Allay Ooo! and Chintu ka Birthday and produced various shorts like Sunny Side Upar, Blouse, Jaan Jigar, etc. He was also the former Marketing head of PVR Pictures when they made films like Taare Zameen Par, Jaane Tu Ya Jaane Na, etc.
Mog Asundi (Let there be love) | Hindi | India
Director - Bhaskar Hazarika
Bhaskar Hazarika is from Assam, India and has over 18 years of experience working in the film, television, and internet industries. He is also the founder of Metanormal, an independent film studio developing fresh content from the North East of India, as well as turnkey audiovisual assignments for clients in the government and development sectors. He is known for his films like “Aamis (2019), Kothanodi (2015) and Emuthi Puthi (2022)”
Producer - Ashwini Sidwani | SMR Entertainment
Ashwini Sidwani produced "Pimpal" has won 6 awards including Best Film at the Pune International Film Festival and is about an old man's search for his roots. She is a co-producer in "Welcome Home", a Marathi feature about a woman's search for her home. Her first movie "The Silence" won over 15 awards. Rated among the top 10 movies to release in India in 2017, "The Silence" is on Netflix in Hindi and in Marathi. Ashwini Sidwani, partner in SMR productions, has been the Executive Producer of Nagraj Manjule’s Jhund, slated for a release in early 2020.
Mouna Tharangam (A Silent Wave) | Telugu, English | USA, India
Director - Sachin Dheeraj Mudigonda
Sachin’s work has been screened at prestigious film festivals such as Hot Docs, Raindance, EnergaCAMERIMAGE, and Krakow. His pre-thesis film, ‘TESTIMONY OF ANA’, won the National Film Award (Swarna Kamal/Golden Lotus) for the Best Non-Feature Film issued by the Government of India and was qualified for the 95th Academy Awards in the Best Documentary Short category. Sachin won the competitive Panavision New Filmmaker Program Equipment Grant and the UT Graduate Continuing Fellowship (an award given to support the final year of an outstanding graduate student) to implement his MFA thesis project, MEN IN BLUE, which was shortlisted for the 2023 Yugo BAFTA Student Awards.
Producer - Praveena Paruchuri | Paruchuri Vijaya Praveena Arts
Praveena Paruchuri is an award-winning producer who is focused on creating entertaining and compelling cross-cultural projects. Her two films, c/o “Kancharapalem (2018) and Uma Maheshwara Ugra Roopasya (2020),” were both commercially successful and critically acclaimed in South India. They are now streaming on Netflix after a successful theatrical run in India & USA.
Producer - Janani Vijayanathan | Kinostreet
Her work as a producer has been shown at prestigious film festivals worldwide, including Hot Docs, Raindance, EnergaCAMERIMAGE, and Krakow. Her first film as a producer, TESTIMONY OF ANA, won the National Film Award for the Best Non-Feature Film issued by the Government of India and won the Best Short Documentary Award at the Oscar-qualifying 13th International Documentary & Short Film Festival of Kerala.
Rabbit Hole | Sinhala, Tamil | Sri Lanka
Director - Ilango Ramanathan
Ilango was a jury panelist at the Colombo International Film Festival and at Agenda 14 Short Film Festival. He has directed more than 350 Sri Lankan & International TV Commercials. Short film, Silent Tears has traveled to 28 International Festivals with 19 Awards and was screened at Locarno Open Doors. His projects “Scent of a dead body” & “Bend in the coffin” (renamed Tentigo) at Clinik Kathmandu – Doc Skool. His first feature TENTIGO was officially selected at Tallinn Black Nights Film Festival. will be remaking Tentigo in India with a renowned production company
Producer - Hiranya Perera | Silent Frames Productions (Pvt) Ltd
Hiranya has shown her passion and love for filmmaking by directing TV commercials, while being the youngest women director/ producer. Silent Tears , a short film which has traveled to 27 International Festivals with 19 awards, was also screened at Locarno Open Doors. She was part of Producers Workshop at Film Bazaar 2019. She is a fellow at Busan Film School – International Film Business Academy. Her first feature, Tentigo was officially selected at Tallinn Black Nights Film Festival. She was an award recipient at the Top50 Global Professional & Career women awards 2023.
Raju |Hebrew | Israel
Director - Dror Sabo
Dror Sabo is an Israeli director, and writer. He graduated with honors from the Jerusalem Sam Spiegel Film School. His film “Hemdat Avot” won Best Film Award at the KISFF, and was screened at the MOMA. His feature, “Dead End” (2006) won Best Feature at the JFF and was screened at the IFFI (2007). His mini series Nevelot (2011), won Best Drama Series at the Israeli Television Academy Awards. His feature Eagles (2012), was screened at theTIFF. It was a nominee at the Golden Duke International Competition at the OIFF and won Best Film at the FEST. The U.S. Topic, acquired North American rights to his drama series The Wordmaker (2015). Dror was head of the Israeli Channel 10 Documentary Department (2005-2006) and awarded for his acclaimed documentary works. Dror won a scholarship from The Film Media Collaborative Openwork Studio for writing the T.V series Josephus Problem (2019).
Producer - Lee Yardeni | MY TV productions
Lee Yardeni and Aviram Buchris, MY TV production company CEO, have been working in the television and film industry for over 20 years. MY TV is an Israeli based content development and production house with a track record of local and international success. The company’s focus is on scripted TV series, documentary films and feature films. Their works include - The Israel Academy Award winner, 2 season TV series “Red Band” (2008-2011), The Israel Academy Award winner drama series “Nevelot” (2011) “The feature Eagles” (2012) Best Film at the FEST. The drama series The Wordmaker who’s been acquired for streaming in the U.S Topic streaming service. “Album 61”(2013), winner of the Best Documentary Award at the Jerusalem Film Festival, Handa Handa (2013) Honorable Mention at Doc Aviv Festival. The Academy Award Winner for Best Doco-Reality-Tom Yaar Osa Bagrut(2018 +2019) The Academy Award Winner for Best Entertainment Show Ma Nisgar (2018).
Raya’s Wedding | Bengali | Bangladesh
Director & Producer - Maksud Hossain | Fusion Pictures
Maksud Hossain is a writer-director and producer. Hossain has directed more than 15 short films. One of his shorts, THREE BEAUTIES received the Student Academy Award in 2006. Furthermore, Maksud Hossain was the writer and director of a television movie BAHATTOR GHONTA (72 HOURS). Additionally, he has directed more than 200 television commercials over the past ten years. The screenplay of his debut feature film, SABA (previously known as SAFA) has been officially selected to participate at the Global Media Makers Los Angeles Residency 2023, Asian Project Market 2022, Produire au Sud 2022, Cannes Film Festival's Co-production Day 2022 and NFDC Film Bazaar India's Co-production Market 2021. SABA is currently in post- production.
Producer - Barkat Hossain | Fusion Pictures
He Has Completed Fellowships From Berlinale Talents Germany (2019), Asian Film Academy South Korea (2015) And Kyoto Filmmakers Lab Japan (2016). His Feature Film Jalal’s Story (2015) was selected as the Bangladeshi Entry For The Best Foreign Language Film at the 88th Academy Awards. The Film was nominated in the New Current Category Of Busan International Film Festival South Korea (2014). His Feature Film, Saba (Previously Known As Safa) has been Officially Selected to participate at the Global Media Makers Los Angeles Residency 2023, Asian Project Market 2022, Produire Au Sud 2022, Cannes Film Festival's Co- Production Day 2022 And NFDC Film Bazaar India's Co-Production Market 2021.
Producer - Trilora Hossain | Fusion Pictures
Her credits as producer include the television movie 72 Hours and the Student Academy Award winning short Three Beauties. The screenplay of her debut feature film as producer and co -writer, SAFA (renamed to SABA) has been officially selected to participate at the Global Media Makers Los Angeles Residency 2023, Asian Project Market 2022, Produire au Sud 2022, Cannes Film Festival's Co-production Day 2022 and Film Bazaar India's Co-production Market 2021.
The Distant Near | English, German, Hindi | Germany, India, France, Poland & United Kingdom
Director - Rafael Kapelinski
His feature 'Butterfly Kisses' won the Crystal Bear at the International Film Festival in Berlin (2017) and was long-listed for the British Independent Film Award for Directing. He has just finished post-production on 'Budapest Diaries' (Polish Film Institute / Hungarian Film Fund, Canal+, Domino Films/Filmfabriq). He works as a directing lecturer at the London Film School in London, The American Film Institute in Los Angeles and the Krzysztof Kieslowski Film School in Katowice.
Producer - Katharina Suckale | Bombay Berlin Film Production
Katharina Suckalehas been part of the film business for more than 30 years, Her production experience reaches from Canada to Europe, Africa, and Asia. As a Creative Producer, she is responsible for co-productions in films and series for the local and international markets in Europe, the Americas and India. Suckale Film Productions has produced notable films like 'LOEV' (SXSW/BFI/Tallinn Black Nights film festival etc.) which was available worldwide on Netflix for 5 years. The German-French- Taiwanese-Myanmar co-production 'The Road To Mandalay' (Venice, TIFF, Busan etc.) was released in cinemas worldwide
The Priest and the Prostitute | English, Malayalam, Hindi | India Director & Producer - Arunaraje Patil | Gaahimedia
Arunaraje Patil is a critically acclaimed award-winning filmmaker, Arunaraje is a writer, editor, director and producer. An alumnus of the Film Institute of India with a gold medal and First lady Government Award as the first girl technician in the film industry. She has made advertising films, documentaries, television serials and features Shaque, Gehrayee, Situm (as duo), and solo with Rihaee (Vinod Khanna, Hema Malini, Naseeruddin Shah), Patita Pavana & Patita Pavani, Bhairavi (Ashwini Bhave, Sridhar), Keh Do Na (Simone Singh, Parveen Dabas), Tum (Manisha Koirala, Rajat Kapoor) and Firebrand (Usha Jadhav, Girish Kulkarni) produced by Priyanka Chopra and shown on Netflix. She has edited films like Vamsha Vriksha, Giddh and Masoom. She has won 6 National awards for her documentaries, ‘Mallika Sarabhai’, ‘A New Paradigm’ and ‘Behind the Glass Wall’ and many Maharashtra and Karnataka state awards and has served on many juries including the National Film Awards.
ABOUT FILM BAZAAR
Since its inception in 2007, Film Bazaar has been focusing on discovering, supporting and showcasing South Asian films and talent in filmmaking, production and distribution; the Bazaar also facilitates the sales of world cinema in the South Asian region. The market aims at facilitating the sales of world cinema in the region. Film Bazaar is a converging point for South Asian and international filmmakers and film producers, sales agents, and festival programmers for potential creative and financial collaboration. Over the course of 5 days, the Film Market focuses on discovering, supporting, and showcasing South Asian content and talent in filmmaking, production, and distribution.
ABOUT NFDC
Incorporated in the year 1975, National Film Development Corporation Limited (NFDC) was formed by the Ministry of Information and Broadcasting, Government of India, with the primary objective of promoting Indian cinema and showcasing it across the world. With financial support extended to over 300 films in 21 regional languages, NFDC has helped facilitate an ecosystem to support the development, financing, and distribution of independent films across the country. These films have won numerous international and national accolades. Film Bazaar, the co-production initiative of NFDC has been an integral part of this process.