Ministry of Commerce & Industry
Combined Index of Eight Core Industries increases by 8.1% (provisional) in September 2023 over September 2022
Coal, Steel, Electricity, Natural Gas, Refinery Products, Cement and Fertilizers record positive growth in September 2023 over September 2022
Index of Eight Core Industries (BASE: 2011-12=100) for September, 2023
31 OCT 2023 5:00PM by PIB Delhi
The combined Index of Eight Core Industries (ICI) increased by 8.1 per cent (provisional) in September 2023 as compared to the Index of September 2022. The production of Coal, Steel, Electricity, Natural Gas, Refinery Products, Cement and Fertilizers recorded positive growth in September 2023 over the corresponding month of last year. Details of annual and monthly indices and growth rates are provided below.
The ICI measures combined and individual performance of production of eight core industries viz. Cement, Coal, Crude Oil, Electricity, Fertilizers, Natural Gas, Refinery Products and Steel. The Eight Core Industries comprise 40.27 percent of the weight of items included in the Index of Industrial Production (IIP).
The final growth rate of Index of Eight Core Industries for June 2023 is revised to 8.4 per cent. The cumulative growth rate of ICI during April to September, 2023-24 is 7.8 per cent (provisional) as compared to the corresponding period of last year.
The summary of the Index of Eight Core Industries is given below:
Cement - Cement production (weight: 5.37 per cent) increased by 4.7 per cent in September, 2023 over September, 2022. Its cumulative index increased by 11.5 per cent during April to September, 2023-24 over corresponding period of the previous year.
Coal - Coal production (weight: 10.33 per cent) increased by 16.1 per cent in September, 2023 over September, 2022. Its cumulative index increased by 12.2 per cent during April to September, 2023-24 over corresponding period of the previous year.
Crude Oil - Crude Oil production (weight: 8.98 per cent) declined by 0.4 per cent in September, 2023 over September, 2022. Its cumulative index declined by 0.4 per cent during April to September, 2023-24 over corresponding period of the previous year.
Electricity - Electricity generation (weight: 19.85 per cent) increased by 9.3 per cent in September, 2023 over September, 2022. Its cumulative index increased by 6.0 per cent during April to September, 2023-24 over corresponding period of the previous year.
Fertilizers - Fertilizer production (weight: 2.63 per cent) increased by 4.2 per cent in September, 2023 over September, 2022. Its cumulative index increased by 7.0 per cent during April to September, 2023-24 over corresponding period of the previous year.
Natural Gas - Natural Gas production (weight: 6.88 per cent) increased by 6.5 per cent in September, 2023 over September, 2022. Its cumulative index increased by 4.3 per cent during April to September, 2023-24 over corresponding period of the previous year.
Petroleum Refinery Products - Petroleum Refinery production (weight: 28.04 per cent) increased by 5.5 per cent in September, 2023 over September, 2022. Its cumulative index increased by 4.0 per cent during April to September, 2023-24 over corresponding period of the previous year.
Steel - Steel production (weight: 17.92 per cent) increased by 9.6 per cent in September, 2023 over September, 2022. Its cumulative index increased by 14.2 per cent during April to September, 2023-24 over corresponding period of the previous year.
Note 1: Data for July, 2023, August, 2023 and September, 2023 are provisional. Index numbers of Core Industries are revised/finalized as per updated data from source agencies.
Note 2: Since April 2014, Electricity generation data from Renewable sources are also included.
Note 3: The industry-wise weights indicated above are individual industry weights derived from IIP and blown up on pro rata basis to a combined weight of ICI equal to 100.
Note 4: Since March 2019, a new steel product called Hot Rolled Pickled and Oiled (HRPO) under the item ‘Cold Rolled (CR) coils’ within the production of finished steel has also been included.
Note 5: Release of the index for October, 2023 will be on Thursday 30th November, 2023.
Performance of Eight Core Industries
Yearly Index & Growth Rate
Base Year: 2011-12=100
Index
Sector
Coal
Crude Oil
Natural Gas
Refinery Products
Fertilizers
Steel
Cement
Electricity
Overall Index
Weight
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
2012-13
103.2
99.4
85.6
107.2
96.7
107.9
107.5
104.0
103.8
2013-14
104.2
99.2
74.5
108.6
98.1
115.8
111.5
110.3
106.5
2014-15
112.6
98.4
70.5
108.8
99.4
121.7
118.1
126.6
111.7
2015-16
118.0
97.0
67.2
114.1
106.4
120.2
123.5
133.8
115.1
2016-17
121.8
94.5
66.5
119.7
106.6
133.1
122.0
141.6
120.5
2017-18
124.9
93.7
68.4
125.2
106.6
140.5
129.7
149.2
125.7
2018-19
134.1
89.8
69.0
129.1
107.0
147.7
147.0
156.9
131.2
2019-20
133.6
84.5
65.1
129.4
109.8
152.6
145.7
158.4
131.6
2020-21
131.1
80.1
59.8
114.9
111.6
139.4
130.0
157.6
123.2
2021-22
142.3
77.9
71.3
125.1
112.4
163.0
156.9
170.1
136.1
2022-23
163.5
76.6
72.4
131.2
125.1
178.1
170.6
185.2
146.7
Apr-Sep 22-23
140.0
77.4
72.2
129.3
122.3
167.4
163.3
193.2
143.0
Apr-Sep 23-24*
157.0
77.1
75.3
134.4
130.8
191.2
182.0
204.7
154.1
*Provisional
Growth Rates (on Y-o-Y basis in per cent)
Sector
Coal
Crude Oil
Natural Gas
Refinery Products
Fertilizers
Steel
Cement
Electricity
Overall Growth
Weight
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
2012-13
3.2
-0.6
-14.4
7.2
-3.3
7.9
7.5
4.0
3.8
2013-14
1.0
-0.2
-12.9
1.4
1.5
7.3
3.7
6.1
2.6
2014-15
8.0
-0.9
-5.3
0.2
1.3
5.1
5.9
14.8
4.9
2015-16
4.8
-1.4
-4.7
4.9
7.0
-1.3
4.6
5.7
3.0
2016-17
3.2
-2.5
-1.0
4.9
0.2
10.7
-1.2
5.8
4.8
2017-18
2.6
-0.9
2.9
4.6
0.03
5.6
6.3
5.3
4.3
2018-19
7.4
-4.1
0.8
3.1
0.3
5.1
13.3
5.2
4.4
2019-20
-0.4
-5.9
-5.6
0.2
2.7
3.4
-0.9
0.9
0.4
2020-21
-1.9
-5.2
-8.2
-11.2
1.7
-8.7
-10.8
-0.5
-6.4
2021-22
8.5
-2.6
19.2
8.9
0.7
16.9
20.8
8.0
10.4
2022-23
14.8
-1.7
1.6
4.8
11.3
9.3
8.7
8.9
7.8
Apr-Sep 22-23
21.0
-1.3
1.8
10.1
11.5
6.9
11.0
10.8
9.8
Apr-Sep 23-24*
12.2
-0.4
4.3
4.0
7.0
14.2
11.5
6.0
7.8
*Provisional. YoY is calculated over the corresponding financial year of previous year
Performance of Eight Core Industries
Monthly Index & Growth Rate
Base Year: 2011-12=100
Index
Sector
Coal
Crude Oil
Natural Gas
Refinery Products
Fertilizers
Steel
Cement
Electricity
Overall Index
Weight
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
Sep-22
127.5
75.2
72.1
120.2
127.0
172.8
158.7
187.4
138.6
Oct-22
145.8
77.4
73.0
123.5
129.5
177.3
155.2
169.3
138.8
Nov-22
167.5
75.8
71.8
119.7
129.2
175.5
164.3
166.7
139.4
Dec-22
184.4
78.2
74.5
139.3
129.9
190.9
184.8
179.4
153.4
Jan-23
198.6
78.3
75.2
142.0
135.8
199.5
184.7
186.6
158.8
Feb-23
190.1
68.1
67.0
129.1
125.2
185.4
180.2
174.0
147.3
Mar-23
235.5
77.3
74.6
144.7
118.1
204.4
198.4
188.0
164.7
Apr-23
161.2
75.0
68.9
132.7
118.7
191.2
192.0
192.3
151.2
May-23
167.6
78.8
73.2
141.1
138.2
192.5
191.8
201.6
157.4
Jun-23
162.4
76.4
73.4
136.2
130.8
191.9
195.0
205.2
155.9
Jul-23*
152.6
78.9
79.0
134.4
131.8
190.5
166.1
204.0
153.0
Aug-23*
150.3
78.4
80.3
135.4
133.3
191.7
181.3
220.5
157.4
Sep-23*
148.1
74.9
76.8
126.8
132.3
189.5
166.1
204.8
149.9
*Provisional
Growth Rates (on Y-o-Y basis in per cent)
Sector
Coal
Crude Oil
Natural Gas
Refinery Products
Fertilizers
Steel
Cement
Electricity
Overall Growth
Weight
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
Sep-22
12.1
-2.3
-1.7
6.6
11.8
7.7
12.4
11.6
8.3
Oct-22
3.8
-2.2
-4.2
-3.1
5.4
5.8
-4.2
1.2
0.7
Nov-22
12.3
-1.1
-0.7
-9.3
6.4
11.5
29.1
12.7
5.7
Dec-22
12.3
-1.2
2.6
3.7
7.3
12.3
9.5
10.4
8.3
Jan-23
13.6
-1.1
5.2
4.5
17.9
14.3
4.7
12.7
9.7
Feb-23
9.0
-4.9
3.1
3.3
22.2
12.4
7.4
8.2
7.4
Mar-23
11.7
-2.8
2.7
1.5
9.7
12.1
-0.2
-1.6
4.2
Apr-23
9.1
-3.5
-2.9
-1.5
23.5
16.6
12.4
-1.1
4.6
May-23
7.2
-1.9
-0.3
2.8
9.7
12.0
15.9
0.8
5.2
Jun-23
9.8
-0.6
3.5
4.6
3.4
21.3
9.9
4.2
8.4
Jul-23*
14.9
2.1
8.9
3.6
3.3
14.2
6.9
8.0
8.4
Aug-23*
17.9
2.1
10.0
9.5
1.8
12.4
19.3
15.3
12.5
Sep-23*
16.1
-0.4
6.5
5.5
4.2
9.6
4.7
9.3
8.1
*Provisional. YoY is calculated over the corresponding month of previous year.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
কোর ইন্দস্ত্রী নিপানগী অপুনবা ইন্দেক্সনা সেপ্তেম্বর 2022গা চাংদম্নবদা সেপ্তেম্বর 2023দা 8.1% (প্রোবিজনেল) হেনগৎখি
কোয়লা, স্তীল, ইলেক্ত্রিসিতী, নেচরেল গ্যাস, রিফাইনরীগী পোত্থোক, সিমেন্ত অমসুং ফর্তিলাইজরনা সেপ্তেম্বর 2022গা চাংদম্নবদা সেপ্তেম্বর 2023দা পোজিতিব গ্রোথ লৈখি
সেপ্তেম্বর 2023গী কোর ইন্দস্ত্রী নিপানগী ইন্দেক্স (বেজঃ 2011-12=100)
31 OCT 2023 5:00PM by PIB Imphal
কোর ইন্দস্ত্রী নিপানগী অপুনবা ইন্দেক্স (ICI) অসি সেপ্তেম্বর 2022গা চাংদম্নবা মতমদা সেপ্তেম্বর 2023দা চাদা 8.1 (প্রোবিজনেল) হেনগৎখি। কোয়লা, স্তীল, ইলেক্ত্রিসিতী, নেচরেল গ্যাস, সিমেন্ত, ফর্তিলাইজর অমসুং রিফাইনরী পোত্থোকশিংগী প্রদক্সন অসি মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমদা চাংদম্নবদা সেপ্তেম্বর 2023দা পোজিতিব গ্রোথ লৌখি। চহিগী অমসুং থাগী ইন্দেক্স অমসুং মখোয়গী শাহৌ লৌবগী চাং অসি মখাদা পীরি।
ICIনা কোর ইন্দস্ত্রী নিপান, মিং ওইনা পল্লবদা, সিমেন্ত, কোয়লা, শুংদোক্ত্রিবা থাউ, ইলেক্ত্রিসিতী, ফর্তিলাইজর, নেচরেল গ্যাস, রিফাইনরীগী পোত্থোক অমসুং স্তীল পুথোকপগী অপুনবা অমসুং অমমমগী ওইবা পরফোর্মেন্স ওল্লি। কোর ইন্দস্ত্রী নিপান্না ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রীএল প্রদক্সন (IIP)দা য়াওবা পোৎলমশিংগী অপুনবা অরুম্বগী চাদা 40.27গী শরুক তম্লি।
কোর ইন্দস্ত্রী নিপানগী ইন্দেক্সকী জুন 2023গী ফাইনেল গ্রোথ রেত অসি চাদা 8.4দা রিভাইস তৌরে। মমাংগী চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবা মতমদা, ইং 2023-24গী এপ্রিলদগী সেপ্তেম্বর ফাওবগী ICIগী ক্যুমুলেতিব গ্রোথ রেত অসি চাদা 7.8 (প্রোবিজনেল) লৈখি।
কোর ইন্দস্ত্রী নিপানগী ইন্দেক্সকী শম্লপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরিঃ
সিমেন্ত-সিমেন্ত (অরুম্বা:5.37%) পুথোকপা অসি সেপ্তেম্বর 2022গা চাংদম্নবদা সেপ্তেম্বর, 2023দা 4.7%গী চাংদা হেনগৎখি। মসিগী অপুনবা ইন্দেক্স অসি মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা ইং 2023-24গী এপ্রিলদগী সেপ্তেম্বর ফাওবদা 11.5%কী চাংদা হেনগৎখি।
কোয়লা-কোয়লা পুথোকপগী চাং (অরুম্বা: 10.33%) অসি সেপ্তেম্বর 2022গা চাংদম্নবদা সেপ্তেম্বর, 2023দা 16.1%গী চাংদা হেনগৎখি। মসিগী অপুনবা ইন্দেক্স অসি মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা ইং 2023-24গী এপ্রিলদগী সেপ্তেম্বর ফাওবদা 12.2%কী চাংদা হেনগৎখি।
ক্রুদ ওইল –ক্রুদ ওইল পুথোকপগী চাং (অরুম্বা: 8.98%) অসি সেপ্তেম্বর 2022গা চাংদম্নবদা সেপ্তেম্বর, 2023দা 0.4%গী চাংদা হন্থখি। মসিগী অপুনবা ইন্দেক্স অসি মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা ইং 2023-24গী এপ্রিলদগী সেপ্তেম্বর ফাওবদা 0.4%গী চাংদা হন্থখি।
ইলেক্ত্রিসিতী- ইলেক্ত্রিসিতী (অরুম্বা:19.85%) পুথোকপা অসি সেপ্তেম্বর 2022গা চাংদম্নবদা সেপ্তেম্বর, 2023দা 9.3%গী চাংদা হেনগৎখি। মসিগী অপুনবা ইন্দেক্স অসি মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা ইং 2023-24গী এপ্রিলদগী সেপ্তেম্বর ফাওবদা 6.0%গী চাংদা হেনগৎখি।
ফর্তিলাইজর- ফর্তিলাইজর (অরুম্বা:2.63%) পুথোকপা অসি সেপ্তেম্বর 2022গা চাংদম্নবদা সেপ্তেম্বর, 2023দা 4.2%কী চাংদা হেনগৎখি। মসিগী অপুনবা ইন্দেক্স অসি মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা ইং ইং 2023-24গী এপ্রিলদগী সেপ্তেম্বর ফাওবদা 7.0%গী চাংদা হেনগৎখি।
নেচরেল গ্যাস- নেচরেল গ্যাস (অরুম্বা:6.88%) পুথোকপগী চাং অসি সেপ্তেম্বর 2022গা চাংদম্নবদা সেপ্তেম্বর, 2023দা 6.5%গী চাংদা হেনগৎখি। মসিগী অপুনবা ইন্দেক্স অসি মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা ইং 2023-24গী এপ্রিলদগী সেপ্তেম্বর ফাওবদা 4.3%গী চাংদা হেনগৎখি।
পেত্রোলিয়ম রিফাইনরী প্রদক্ত- পেত্রোলিয়ম রিফাইনরী (অরুম্বা:28.04%) পুথোকপা অসি সেপ্তেম্বর 2022গা চাংদম্নবদা সেপ্তেম্বর, 2023দা 5.5%গী চাংদা হেনগৎখি। মসিগী অপুনবা ইন্দেক্স অসি মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা ইং 2023-24গী এপ্রিলদগী সেপ্তেম্বর ফাওবদা 4.0%গী চাংদা হেনগৎখি।
স্তীল-স্তীল (অরুম্বা:17.92%) পুথোকপা অসি সেপ্তেম্বর 2022গা চাংদম্নবদা সেপ্তেম্বর, 2023দা 9.6%কী চাংদা হেনগৎখি। মসিগী অপুনবা ইন্দেক্স অসি মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা ইং 2023-24গী এপ্রিলদগী সেপ্তেম্বর ফাওবদা 14.2%গী চাংদা হেনগৎখি।
খঙজিনগদবা 1: জুলাই 2023, ওগস্ত 2023 অমসুং সেপ্তেম্বর 2023গী দেতাশিং অসি প্রোবিজনেলনি। কোর ইন্দস্ত্রী নিপানগী ইন্দেক্স নম্বর অসি সোর্স এজেন্সীদগী ফংবা অপদেত তৌরবা দেতাগী মখা পোন্না রিভাইজ/ফাইনেল ওইহনবনি।
খঙজিনগদবা 2: এপ্রিল 2014দগী হৌদুনা রিন্যুএবল সোর্স্তগী মৈ পুথোকপগী দেতাশিংসু মনুং চনহল্লবনি।
খঙজিনগদবা 3: মথক্তা পীরিবা ইন্দস্ত্রীগী ওইবা অরুম্বা অসি আই.আই.পি.দগী লৌথোকপা ইন্দস্ত্রী অমমমগী ওইবা অরুম্বনি অমসুং আই.সি.আই.গী অপুনবা অরুম্বগা 100গা মান্নহন্দুনা প্রো রেতা বেসিস্তা য়ামখৎহনবনি।
খঙজিনগদবা 4: সেপ্তেম্বর 2019দগী হৌদুনা শেম-শাবা লোইরবা স্তীলগী পোত্থোক পুথোকপগী মনুংদা লৈবা ‘কোল্দ রোল্দ (সি.আর.) কোইল’ হায়রিবা পোত্থোক অসিগী মখাদা লৈবা হোৎ রোল্দ পিকল্দ অমসুং ওইল্দ (ঐচ.আর.পি.ও.) কৌবা অনৌবা পোত্থোক অমসু মনুং চল্লবনি।
খঙজিনগদবা 5: ওক্তোবর 2023গী ইন্দেক্স অসি শগোলশেল নুমিৎ, নবেম্বর 30, 2023দা ফোঙগনি।
কোর ইন্দস্ত্রী নিপানগী থবক পাংথোকপগী ফিভম
চহিগী ওইবা ইন্দেক্স অমসুং শাহৌ লৌবগী চাং
বেজ চহি: 2011-12=100
ইন্দেক্স
সেক্তর
কোয়লা
ক্রুদ ওইল
নেচরেল গ্যাস
রিফাইনরীগী পোত্থোক
ফর্তিলাইজর
স্তীল
সিমেন্ত
ইলেক্ত্রিসিতী
অপুনবা ইন্দেক্স
অরুম্বা
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
2012-13
103.2
99.4
85.6
107.2
96.7
107.9
107.5
104.0
103.8
2013-14
104.2
99.2
74.5
108.6
98.1
115.8
111.5
110.3
106.5
2014-15
112.6
98.4
70.5
108.8
99.4
121.7
118.1
126.6
111.7
2015-16
118.0
97.0
67.2
114.1
106.4
120.2
123.5
133.8
115.1
2016-17
121.8
94.5
66.5
119.7
106.6
133.1
122.0
141.6
120.5
2017-18
124.9
93.7
68.4
125.2
106.6
140.5
129.7
149.2
125.7
2018-19
134.1
89.8
69.0
129.1
107.0
147.7
147.0
156.9
131.2
2019-20
133.6
84.5
65.1
129.4
109.8
152.6
145.7
158.4
131.6
2020-21
131.1
80.1
59.8
114.9
111.6
139.4
130.0
157.6
123.2
2021-22
142.3
77.9
71.3
125.1
112.4
163.0
156.9
170.1
136.1
2022-23
163.5
76.6
72.4
131.2
125.1
178.1
170.6
185.2
146.7
এপ্রিল -সেপ্তেম্বর 22-23
140.0
77.4
72.2
129.3
122.3
167.4
163.3
193.2
143.0
এপ্রিল -সেপ্তেম্বর 23-24*
157.0
77.1
75.3
134.4
130.8
191.2
182.0
204.7
154.1
*প্রোবিজনেল
শাহৌ লৌবগী চাং (Y-o-Yদা য়ুম্ফম ওইদুনা %তা উৎপা)
সেক্তর
কোয়লা
ক্রুদ ওইল
নেচরেল গ্যাস
রিফাইনরীগী পোত্থোক
ফর্তিলাইজর
স্তীল
সিমেন্ত
ইলেক্ত্রিসিতী
অপুনবা গ্রোথ
অরুম্বা
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
2012-13
3.2
-0.6
-14.4
7.2
-3.3
7.9
7.5
4.0
3.8
2013-14
1.0
-0.2
-12.9
1.4
1.5
7.3
3.7
6.1
2.6
2014-15
8.0
-0.9
-5.3
0.2
1.3
5.1
5.9
14.8
4.9
2015-16
4.8
-1.4
-4.7
4.9
7.0
-1.3
4.6
5.7
3.0
2016-17
3.2
-2.5
-1.0
4.9
0.2
10.7
-1.2
5.8
4.8
2017-18
2.6
-0.9
2.9
4.6
0.03
5.6
6.3
5.3
4.3
2018-19
7.4
-4.1
0.8
3.1
0.3
5.1
13.3
5.2
4.4
2019-20
-0.4
-5.9
-5.6
0.2
2.7
3.4
-0.9
0.9
0.4
2020-21
-1.9
-5.2
-8.2
-11.2
1.7
-8.7
-10.8
-0.5
-6.4
2021-22
8.5
-2.6
19.2
8.9
0.7
16.9
20.8
8.0
10.4
2022-23
14.8
-1.7
1.6
4.8
11.3
9.3
8.7
8.9
7.8
এপ্রিল -সেপ্তেম্বর 22-23
21.0
-1.3
1.8
10.1
11.5
6.9
11.0
10.8
9.8
এপ্রিল -সেপ্তেম্বর 23-24*
12.2
-0.4
4.3
4.0
7.0
14.2
11.5
6.0
7.8
*প্রোবিজনেল, YoY অসি মমাংগী চহিগা মরী লৈনবা শেনবা চহিগী মখা পোন্না হোৎলি
কোর ইন্দস্ত্রী নিপানগী থবক পাংথোকপগী ফিভম
থাগী ওইবা ইন্দেক্স অমসুং শাহৌ লৌবগী চাং
বেজ চহি: 2011-12=100
ইন্দেক্স
সেক্তর
কোয়লা
ক্রুদ ওইল
নেচরেল গ্যাস
রিফাইনরীগী পোত্থোক
ফর্তিলাইজর
স্তীল
সিমেন্ত
ইলেক্ত্রিসিতী
অপুনবা গ্রোথ
অরুম্বা
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
সেপ্তেম্বর-22
127.5
75.2
72.1
120.2
127.0
172.8
158.7
187.4
138.6
ওক্তোবর-22
145.8
77.4
73.0
123.5
129.5
177.3
155.2
169.3
138.8
নবেম্বর-22
167.5
75.8
71.8
119.7
129.2
175.5
164.3
166.7
139.4
দিসেম্বর-22
184.4
78.2
74.5
139.3
129.9
190.9
184.8
179.4
153.4
জনুৱারী -23
198.6
78.3
75.2
142.0
135.8
199.5
184.7
186.6
158.8
ফেব্রুৱারী -23
190.1
68.1
67.0
129.1
125.2
185.4
180.2
174.0
147.3
মার্চ-23
235.5
77.3
74.6
144.7
118.1
204.4
198.4
188.0
164.7
এপ্রিল -23
161.2
75.0
68.9
132.7
118.7
191.2
192.0
192.3
151.2
মে-23
167.6
78.8
73.2
141.1
138.2
192.5
191.8
201.6
157.4
জুন-23
162.4
76.4
73.4
136.2
130.8
191.9
195.0
205.2
155.9
জুলাই-23*
152.6
78.9
79.0
134.4
131.8
190.5
166.1
204.0
153.0
ওগস্ত-23*
150.3
78.4
80.3
135.4
133.3
191.7
181.3
220.5
157.4
সেপ্তেম্বর-23*
148.1
74.9
76.8
126.8
132.3
189.5
166.1
204.8
149.9
*প্রোবিজনেল
শাহৌ লৌবগী চাং (Y-o-Yদা য়ুম্ফম ওইদুনা %তা উৎপা)
সেক্তর
কোয়লা
ক্রুদ ওইল
নেচরেল গ্যাস
রিফাইনরীগী পোত্থোক
ফর্তিলাইজর
স্তীল
সিমেন্ত
ইলেক্ত্রিসিতী
অপুনবা গ্রোথ
অরুম্বা
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
সেপ্তেম্বর-22
12.1
-2.3
-1.7
6.6
11.8
7.7
12.4
11.6
8.3
ওক্তোবর-22
3.8
-2.2
-4.2
-3.1
5.4
5.8
-4.2
1.2
0.7
নবেম্বর-22
12.3
-1.1
-0.7
-9.3
6.4
11.5
29.1
12.7
5.7
দিসেম্বর-22
12.3
-1.2
2.6
3.7
7.3
12.3
9.5
10.4
8.3
জনুৱারী -23
13.6
-1.1
5.2
4.5
17.9
14.3
4.7
12.7
9.7
ফেব্রুৱারী -23
9.0
-4.9
3.1
3.3
22.2
12.4
7.4
8.2
7.4
মার্চ-23
11.7
-2.8
2.7
1.5
9.7
12.1
-0.2
-1.6
4.2
এপ্রিল -23
9.1
-3.5
-2.9
-1.5
23.5
16.6
12.4
-1.1
4.6
মে-23
7.2
-1.9
-0.3
2.8
9.7
12.0
15.9
0.8
5.2
জুন-23
9.8
-0.6
3.5
4.6
3.4
21.3
9.9
4.2
8.4
জুলাই-23*
14.9
2.1
8.9
3.6
3.3
14.2
6.9
8.0
8.4
ওগস্ত-23*
17.9
2.1
10.0
9.5
1.8
12.4
19.3
15.3
12.5
সেপ্তেম্বর-23*
16.1
-0.4
6.5
5.5
4.2
9.6
4.7
9.3
8.1
*প্রোবিজনেল, YoY অসি মমাংগী চহিগা মরী লৈনবা থাদা য়ুম্ফম ওইরগা হোৎলি