Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with the United Nations Secretary-General
01 DEC 2023 6:45PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met H.E. Mr. António Guterres, United Nations Secretary-General (UNSG), on 1 December 2023, on the sidelines of the COP 28 Summit in Dubai.
Prime Minister thanked UNSG for his support during India’s G20 Presidency. He highlighted India’s initiatives and progress in achieving climate goals.
Both leaders exchanged views on priorities and concerns of the Global South related to Climate Action, climate finance, technology and reforms of the multilateral governance and financial institutions, including the UN.
UN Secretary-General appreciated India's efforts in the areas of sustainable development, climate action, MDB reforms, and Disaster management under G20 Presidency. He welcomed PM’s Green Credit Initiative. He affirmed to work with India to build on the achievements of India’s Presidency and take them forward at the UN Summit of the Future 2024.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা য়ুনাইতেদ নেসন্স সেক্রেতরী-জেনেরেলগা উনখিবা
01 DEC 2023 6:45PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা দুবাইদা পাঙথোক্লিবা সি.ও.পি. ২৮ সমিতকী নাকলদা, দিসেম্বর ১, ২০২৩দা য়ুনাইতেদ নেসন্স সেক্রেতরী-জেনেরেল (য়ু.এন.এস.জি.) ঐচ.ই. মিস্তর এন্তোনিএ গুতেরেসকা উনখ্রে‍।
প্রধান মন্ত্রীনা য়ু.এন.এস.জি.বু ভারতকী জি-২০ প্রেসিদেন্সী মনুংদা শৌগৎপিরকখিবগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকখি‍। মহাক্না ক্লাইমেৎ পান্দমশিং ফংনবগী লম্বীদা ভারতনা লৌখৎলিবা থৌরাংশিং অমদি লৈরিবা খোঙজেলশিং পুখৎখি‍।
লুচিংবা অনিনা ক্লাইমেৎ এক্সন, ক্লাইমেৎ ফাইনান্স, তেক্নোলোজী অমদি য়ু.এন. য়াওনা মল্তিলেতরেল গভর্নেন্স অমসুং ফাইনান্সিএল ইন্সতিত্যুসনশিংদা অওনবা পুরকপগী মতাঙদা মালেমগী খা থংবা শরুক্তা লৈরিবশিংগী মরুওইবা ৱাফমশিং অমদি থেংনরিবা ফীভমশিংগী মতাঙদা মখোয়গী ওইবা ৱাখল্লোনশিং ফোঙদোক্নখি‍।
য়ু.এন. সেক্রেতরী-জেনেরেলনা জি২০ প্রেসিদেন্সীগী মখাদা সস্তেনেবল দিভেলপমেন্ত, ক্লাইমেৎ এক্সন, এম.দি.বি. রিফোর্মশিং, অমদি দিজাস্তর মেনেজমেন্তকী মতাঙদা ভারতনা পায়খৎলিবা থৌরাংশিংবু শিংথাখি‍। মহাক্না প্রধান মন্ত্রীগী গ্রীন ক্রেদিৎ ইনিসিএতিববু তরাম্না ওকখি‍। ভারতকী প্রেসিদেন্সীদা ফংবা ঙমখিবশিং শেমগৎনবা অমদি মখোয়শিংদুবু য়ু.এন. সমিত ওফ দি ফ্যুচর ২০২৪দা পুখৎনবা ৱাফমসু মহাক্না ফোঙদোকখি‍।