Cabinet
Cabinet approves Memorandum of Understanding (MoU) signed between India and Tanzania on Cooperation in the field of sharing successful Digital Solutions implemented at Population Scale for Digital Transformations
15 DEC 2023 7:38PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi was apprised of a MoU signed on 09th October, 2023 between the Ministry of Electronics and Information Technology of the Republic of India and the Ministry of Information, Communication and Information Technology of the United Republic of Tanzania on cooperation in the field of sharing successful Digital Solutions implemented at Population Scale for Digital Transformation.
The MoU intends to promote closer cooperation and exchange of experiences, digital technologies-based solutions in the implementation of digital transformational initiative of both the countries.
Both G2G and B2B bilateral Cooperation in the field of Digital Public Infrastructure (DPI) will be enhanced. The activities contemplated in this MoU would be financed through their administration's regular operating allocations.
MoU envisages improved collaboration leading to employment opportunities in the field of IT.
Background:
MeitY is collaborating with a number of countries and multilateral agencies for fostering bilateral and multilateral cooperation in the ICT domain. Over the period, MeitY has entered into MoUs/MoCs/Agreements with its counterpart organizations/ agencies from various countries to promote cooperation and exchange of information in the ICT domain. This is in consonance with the various initiatives taken by Government of India such as Digital India, Atmanirbhar Bharat, make in India etc. to transform the country into a digitally empowered society and knowledge economy. In this changing paradigm, there is an imminent need for exploring business opportunities, sharing of best practices and attracting investments in the digital sector with the objective of enhancing mutual cooperation.
Over the last few years, India has demonstrated its leadership in implementation of Digital Public Infrastructure (DPI) and has successfully provided delivery of services to public even during COVID pandemic. As a result, many countries have evinced interest in learning from India’s experiences and entering into MoUs with India for learning from India’s experiences.
India Stack Solutions are DPls developed & implemented by India at population scale to provide access & delivery of public services. It aims to provide meaningful connectivity, promote digital inclusion, and enable seamless access to public services. These are built on open technologies, are interoperable and are designed to harness industry and community participation which foster innovation. However, each country has unique needs and challenges in building DPI, although the basic functionality is similar, allowing for global cooperation.

মন্ত্রীমন্দল
দিজিতেলগী অওনবশিং পুরক্নবগীদমক মীয়ামদা থবক ওইনা পায়খৎলিবা মাইপাক্লবা দিজিতেলগী পাম্বৈশিং পীথোক-পীশিন তৌনবগী লমদা মতেং পাংননবা ভারত অমসুং তাঞ্জানিয়াগী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্সতেন্দিং(এম ও য়ু) খুৎয়েক পীনবা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীখ্রে
15 DEC 2023 7:38PM by PIB Imphal
দিজিতেলগী অওনবশিং পুরক্নবগীদমক মীয়ামদা থবক ওইনা পায়খৎলিবা মাইপাক্লবা দিজিতেলগী পাম্বৈশিং পীথোক-পীশিন তৌনবগী লমদা মতেং পাংননবা ভারতকী ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজি মিনিস্ত্রি অমসুং তাঞ্জানিয়াগী ইনফোর্মেসন, কম্মুনিকেসন অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজিগী মরক্তা ওক্তোবর ৯,২০২৩দা খুৎয়েক পীনখিবা এম.ও.য়ু অমা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীখ্রে।
লৈবাক অনিমক্তা দিজিতেলগী অওনবশিং পুরক্নবা পায়খৎলিবা দিজিতেল তেক্নোলোজিশিংদা য়ুম্ফম ওইবা পাম্বৈশিংগী লমদা মতেং পাংনবা অমসুং অখঙবশিং পীথোক-পীশিন তৌনবা হেনগৎহন্নবা এম.ও.য়ু অসিনা পান্দম থম্লি।
দিজিতেল পব্লিক ইনফ্রাস্ত্রকচর(দি পি আই)গী লমদা G2G অমসুং B2B দা লৈবাক অনিমক মতেং পাংনবা হেনগৎহনগনি। এম.ও.য়ু অসিদা পাংথোক্কদবা থবকশিংগী শেনফম লৈবাকশিংগী এদমিনিস্ত্রেসনগী থবক পাংথোক্নবা কাইথোকপা শেনফমশিংদগী শীজিন্নগনি।
মতে পাংনবা হেনগৎলক্তুনা আই.তিগী লমদা থবক ফংবা হেনগৎহন্নবা এম.ও.য়ু অসিনা পান্দম থম্লি।
নুঙগীৱারোল:
ভারতকী ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজি মিনিস্ত্রিনা আই.সি.তি দোমেনগী লমদা নাকল অনি অমসুং লৈবাকশিংগী মরক্তা মতেং পাংনবা অমসুং ই-পাউ পীথোক-পীশিন তৌনবা হেনগৎহন্নবা লৈবাক কয়া অমসুং এজেন্সি কয়াগা মতেং পাংনরি। মিনিস্ত্রিনা আই.সি.তি দোমেনগী লমদা নাকল অনি অমসুং লৈবাকশিংগী মরক্তা মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবা ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজি মিনিস্ত্রিনা তোঙান-তোঙানবা লৈবাকশিংগী লুপশিং/এজেন্সিশিংগা এম.ও.য়ুশিং/এম.ও.সিশিং/য়ানচেশিং খুৎয়েক পীনখ্রে। লৈবাক অসি দিজিতেলগী শক্তি লৈরবা খুন্নাই অমসুং লৌশিংদা য়ুম্ফম ওইবা শেন্মিৎলোন অমা শেমগৎনবা ভারত সরকারনা পায়খৎলিবা দিজিতেল ইন্দিয়া, অত্মানির্ভর ভারত, মেক ইন ইন্দিয়াগুম্বা থবকশিংগা লোয়ননা চৎমিন্নগনি। হোংলক্লিবা ফিবম অসিদা, ললোন-ইতিক্কী খুদোংচাবশিং থিদোকপা, খ্বাইদগী ফবা থবকশিং শরুক য়ামিন্নবা অমসুং অমগা অমগা মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবা পান্দমগা লোয়ননা দিজিতেল সেক্তরদা শেন থাদবা হেনগৎহনবা তঙাইফদে।
হৌখিবা চহি খরদা, দিজিতেল পব্লিক ইনফ্রাস্ত্রকচর(দি পি আই) চৎনহনবদা ভারতনা লুচিংবা অদু থবক ওইনা উৎলে অমসুং কোবিদ লাইচৎ মনুংদা ফাওবা মীয়ামদা মাইপাক্না থবকশিং ফংহনখি। মসিগী ফল ওইনা, ভারতকী থবকশিংদা তম্নবা লৈবাক কয়া থৱায় য়াওরে অমসুং ভারতকী থবকশিংদগী তম্নবা ভারতকা লোয়ননা এম.ও.য়ুশিং খুৎয়েক পীনরে।
লৈঙাক্কী থবকশিং ফংনবা অমসুং য়ৌহন্নবা মীয়াম শীনবা থুংনা ভারতনা ইন্দিয়া স্তেক সোলুসনশিংগী দি.পি.আইশিং শেমগৎলে অমসুং থবক ওইনা পায়খৎলে। মসিনা কন্নেক্তিবিতি, দিজিতেলগী কন্নবশিং মীওই খুদিংমক ফংহনবা অমসুং সরকারগী থবকশিং লাইনা ফংহন্নবা পান্দম থম্লি। মখোয় অসি ওপন তেক্নোলোজিশিংদা শেমগৎপনি অমসুং ইন্তরওপরেবল ওই অমসুং উদোগকী কান্নবা লৌনবা অমসুং মীয়াম শরুক য়ানবা দিজাইন তৌবনি। অদুবু, মরুওইবা থবকশিং মান্নরবসু অমসুং মালেমগী ওইনা মতেং পাংনবা য়ারবসু দি.পি.আই শেমগৎপদা লৈবাক খুদিংমক অখন্নবা দরকার ওইবা অমসুং খুদোংচাদবশিং লৈরি।